Ottawa – Detroit 6:1 (kon.) | Tampa – Florida 1:4 (kon.) | Buffalo – Columbus 3:5 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 5:6 (0:1 po s.n.) | Minnesota – NY Islanders 2:1 (1:0 po s.n.) | Nashville – Pittsburgh 1:3 (kon.)
St. Louis – Seattle 3:5 (kon.) | Calgary – Boston 3:4 (po pr.) | Arizona – Chicago 4:1 (kon.)
San Jose – Montreal 1:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
Winnipeg Jets
5:6 (2:0, 3:3, 0:2 - 0:0)
Los Angeles Kings
Středa 01.03.2023, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Adrian KEMPE - 5:6
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Los Angeles Kings.
    Autorem vítězné branky je ADRIAN KEMPE.
     
    63:50
    Doughty přihrávkou zpoza branky našel Anžeho Kopitara, který zblízka zakončoval jen do položené hole Hellebuycka!
     
    57:27
    Udeřit mohli domácí! Po střele Joshe Morrisseyho, kterou zblokoval obránce, zůstal puk před brankovištěm. Tam si ho našel Mark Scheifele, který však trefil jen brankáře Copleyho!
    55:54 Gabriel VILARDI - 5:5
     
    55:54
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají! GABRIEL VILARDI u pravého mantinelu využil zakopnutí obránce Samberga. Díky tomu se dostal až před Hellebuycka a střelou nad jeho levé rameno posílá Kings na remízový stav – 5:5. Asistence: Blake Lizotte a Alex Iafallo.
     
    52:19
    Blake Lizotte potrestán za podrážení. Domácí si zahrají další přesilovku.
     
    51:23
    Domácí najížděli v podstatě ve dvou sami na branku! Do přihrávky Connora na Ehlerse se však stačil položit obránce, který puk holí tečoval mimo dosah útočníka Jets!
     
    46:21
    Po reklamní přestávce si domácí zahrají přesilovku. Na trestnou lavici už míří Adrian Kempe.
    41:26 Anže KOPITAR - 5:4
     
    41:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, co dnes předvádí ANŽE KOPITAR! Kapitán Kings dobruslil na levém kruhu volný puk a z nápřahu ho poslal do bližšího horního růžku nad vyrážečku brankáře Hellebuycka. Čtvrtý zásah Kopitara v tomhle zápase – 5:4. Asistence: Sean Durzi a Carl Grundström.
    38:26 Kevin STENLUND - 5:3
     
    38:26
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí skórují ve vlastním oslabení! Po chybě hostí se dostal k puku Adam Lowry. Ten s ním na levém křídle zamířil dopředu. V útočném pásmu si počkal na podporu KEVINA STENLUNDA, kterému poté nabídl puk do slotu žabičkou přes hůl bránícího Doughtyho a na nekompromisní ránu k levé tyčce Copley nedosáhl – 5.3. Asistence: Adam Lowry.
     
    38:09
    Oba hráči dostali trest za hrubost. Nino Niederreiter ještě navíc obdržel dvojku za zásah do oblasti hlavy či krku. Kings tedy budou hrát další přesilovku.
     
    38:09
    Nino Niederreiter u mantinelu sestřelil Seana Durziho! Na domácího útočníka okamžitě vystartoval Adrian Kempe, který se rozhodl pomstít svého spoluhráče!
     
    37:24
    Z bezprostřední blízkosti střílel bekhendem Mark Scheifele. Copley podržel Kings výborným zákrokem!
     
    34:21
    Už v době, kdy byli domácí ve čtyřech, měl dobrou možnost Gabriel Vilardi. Dostal přihrávku na levý kruh a dobře mířil na vzdálenější tyčku. Hellebuyck však Jets podržel efektním semaforem!
     
    33:58
    Brenden Dillon dostal dvě minuty za krosček. Hosté budou hrát krátkou přesilovku 5 na 3!
     
    32:15
    Rozhodčí si nakonec vystačili s dvouminutovým trestem.
     
    32:15
    Dvě minuty za krosček vyfasoval domácí Logan Stanley. Rozhodčí si ale ještě berou tablet a zkoumají, zda to nebylo na větší trest!
    32:00 Kevin STENLUND - 4:3
     
    32:00
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí si berou zpátky ztracené vedení! KEVIN STENLUND sebral puk v rohu, vybruslil si na pravý kruh a zápěstím vymetl vzdálenější horní růžek Copleyho svatyně. Asistence: Josh Morrissey a Dylan DeMelo.
    30:43 Anže KOPITAR - 3:3
     
    30:43
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tohle je zápas ANŽEHO KOPITARA! Slovinský kapitán Kings završuje hattrick a srovnává na 3:3. Kopitar vyhrál buly na modrou čáru, odkud přišlo nahození Drewa Doughtyho. To stačil Kopitar tečovat a Hellebuyck neměl šanci zareagovat. Asistence: Drew Doughty.
    29:14 Anže KOPITAR - 3:2
     
    29:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    To už neplatí! Hosté jsou opět v kontaktu. Střelu Alexandera Edlera z levé strany útočné modré pohotově tečoval ANŽE KOPITAR a puk zapadl k pravé tyčce z pohledu Hellebuycka – 3:2. Asistence: Alexander Edler a Quinton Byfield.
    26:08 Kyle CONNOR - 3:1
     
    26:08
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Teď už domácí skórují! Mark Scheifele zavezl puk do útočného pásma, kde ho přenechal KYLEOVI CONNOROVI. Ten vypálil z relativně nególového místa u levého mantinelu, ovšem dokonale zaskočil Pheonixe Copleyho. Zamířil přesně do bližšího horního růžku nad pravé rameno klekajícího brankáře hostí – 3:1. Asistence: Mark Scheifele a Josh Morrissey.
     
    25:30
    Pěkná souhra domácích. Karson Kuhlman ji zakončoval střelou z pravého kruhu, po níž zvonila tyčka!
    20:26 Anže KOPITAR - 2:1
     
    20:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilovka hostí! Těm na to stačilo 6 sekund. ANŽE KOPITAR vyhrál buly a sjel si na pravý kruh. Tam přišel křížný pas od Kevina Fialy, po němž kapitán Kings střílel do poloodkryté branky. Hellebuyck se nemohl stačit přesunout dostatečně rychle – 2:1. Asistence: Kevin Fiala a Drew Doughty.
     
    20:20
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets:
    Neal Pionk – 2 min., držení.
    17:35 Josh MORRISSEY - 2:0
     
    17:35
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tryskáči po vstřeleném gólu obrovsky ožily a ze svého náporu vytěžily navýšení náskoku! Po nepřesné střele DeMela puk zůstal na domácích holích. Právě Dylan DeMelo pak poslal přihrávku na levý kruh, kam si sjel zcela nepokrytý JOSH MORRISSEY, který golfákem vymetl protější horní růžek hostující branky. Zadák Jets se tak postaral také o druhý střelecký úspěch kanadského celku – 2:0. Asistence: Dylan DeMelo.
    15:52 Josh MORRISSEY - 1:0
     
    15:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí dávají první gól zápasu! Doslova tam puk dotlačili. Od modré čáry vystřelil obránce Josh Morrissey. Jeho pokus minul pravou tyčku, ovšem od zadního mantinelu se puk odrazil do brankoviště. Tam zůstal někde u pravého betonu Copleyho, který ho nedokázal přikrýt. Toho využil Mark Scheifele, jenž kotouč důrazem posunul do brankoviště, kam mezitím dorazil JOSH MORRISSEY, jenž hrací předmět poslal za brankovou čáru. Asistence: Mark Scheifele a Blake Wheeler.
     
    12:58
    Alexander Edler dohrál zezadu Pionka a dostává trest za nedovolené bránění. Přesilovka pro Winnipeg.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 16. Morrissey (Scheifele, Wheeler), 18. Morrissey (DeMelo), 27. Connor (Scheifele, Morrissey), 32. Stenlund (Morrissey, DeMelo), 39. Stenlund (Lowry) – 21. Kopitar (Fiala, Doughty), 30. Kopitar (Edler, Byfield), 31. Kopitar (Doughty), 42. Kopitar (Grundström, Durzi), 56. Vilardi (Lizotte, Iafallo), rozh. náj. Kempe

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Mark Scheifele (WPG)
    0:0   Gabriel Vilardi (LAK)
    2. série:
    0:0   Kyle Connor (WPG)
    0:1   Adrian Kempe (LAK)
    3. série:
    0:1   Blake Wheeler (WPG)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg, Stanley – Wheeler, Scheifele (A), Connor – Ehlers, Lowry (A), Niederreiter – Kuhlman, Stenlund, Mäenalanen – Gagner, M. Barron.
    Trenér: Rick Bowness

    Los Angeles Kings: Copley (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Fiala – Vilardi, Lizotte, Iafallo – Kaliyev, Kupari, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Sutherland, Nicholson – Flemington, Apperson

    Diváci: 13 203
    bahis siteleri