Motor ČB – Kladno 5:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 5:2 (kon.) | K. Vary – Liberec 3:4 (po pr.)
Mladá Boleslav – Plzeň 4:2 (kon.) | Pardubice – Litvínov 2:3 (0:2 po s.n.) | Olomouc – Třinec 0:5 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 3:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:6 (1:2, 2:1, 1:3)
Rytíři Kladno
Pátek 03.03.2023, 13:30 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 21. kolo
Partner:
     
    Dnes je to ode mne všechno, děkuji vám za pozornost a příště na počtenou. Závěrem bych vás chtěl pozvat na utkání ligy juniorů mezi BK Havlíčkův Brod a IHC Králové Pískem, které bude komentovat Ladislav Vácha. (16:08:03)
     
    Karty jsou rozdány jasně: Havlíčkův Brod sestupuje do Ligy dorostu – Kladnu končí sezona. Středočeši si ve třetí třetině hlídali náskok, který udrželi ve třetí části. Bruslaři po osmi letech opouští nejvyšší soutěž.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Kladno právě vstřelilo branku! Hosté trestají power play domácího celku a rozhodují o výhře! Kladno jelo dva na jednoho a nahrávku Daníčka využil TOMÁŠ SÉM! Asistence: Jiří Kupčo.
     
    59:13
    Dominik Chromý mohl vyrovnat, ale nedokázal prostrčit puk za brankářova záda. U branky Kladna bylo poté několik domácích hokejek, ale puk nekončí v brance.
     
    58:33
    Domácí tým hraje bez brankáře!
     
    58:17
    Kladenští vyhodili přes všechny čáry, ale pískat se nebude.
     
    57:06
    Račan vyrazil puk před sebe, doklepával ho so branky Jan Valuš. Kotouč byl vysoko ve vzduchu a skončil u levé tyčky!
     
    56:51
    Bruslaři jeli dopředu, ale bylo jim odpískáno postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    56:25
    Kladno si vytvořilo šanci, ale tu přerušuje hvizd hlavního arbitra, který píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    55:39
    Marek Daníček se dostal po pravé straně do pásma, vystřelil, ale jeho pokus se otřel o hokejku obránce. Račan byl tudíž bez zákroku.
     
    54:23
    Ondřej Šátek vystřelil nebezpečnou střelu, kterou před Račanem tečoval ještě někdo v modrém. Puk vyplaval těsně levé tyče!
     
    53:49
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Mrtka – 2 min., hákování.
     
    52:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři osm minut před koncem střílí branku naděje! DOMINIK CHROMÝ už byl zcela mimo ideální pozici, nicméně dokázal nastřelit puk o Martina Jordana, který si srazil puk do sítě! Asistence: Patrik Mrtka.
     
    51:45
    Zřejmě to byl Patrik Křížek, jenž mohl zdramatizovat utkání, ale z otočky nebyl úspěšný. Martin Jordan zastavil puk před brankovou čárou!
     
    50:58
    Denis Beran si sjel mezi čárky, odkud vyslal nekompromisní pumelici. Račan si proti střele povyjel a ztlumil ji ve výstroji.
     
    49:04
    Kladno právě vstřelilo branku! Vyhraný souboj a rázem je z toho vedení o dva góly. JIŘÍ KUPČO napoprvé neusměrnil puk za Račana, ale s dorážkou slavil úspěch, když přehodil puk přes beton gólmana! Bez asistence.
     
    47:59
    Patrik Mrtka si na zádech vezl obránce Kladna, který mu nedovolil rozehrát útočnou akci. Puk skončil na holi Ondruše, jenž jho poslal podél hrazení kde ho sbírá hráč hostů.
     
    46:39
    Patrik Mrtka se dostal mezi čárky, jenže pokus zápěstím byl ztečovaný mimo tři tyče kladenského gólmana.

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 8. Frühbauer (Chromý), 32. Adam (Kraučuk), 38. Koubek (Mrtka, Křížek), 53. Chromý (Mrtka) – 10. Šíma (Sém, Kupčo), 20. Hlaváček (Netrh, Petřík), 33. Beran (Petřík, Valuš), 47. Šíma (Kupčo), 50. Kupčo, 60. Sém (Kupčo)


    BK Havlíčkův Brod: Račan (Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Koubek, Křížek, Nový – Chromý, Frühbauer, Kraučuk – Teml, Hospodka, Kozlík – Čapek.
    Trenér: Miroslav Duben

    Rytíři Kladno: Jordan (Šefčík) – Pražák (C), Trojna (A), Šátek, Krása, Svoboda – Šíma (A), Sém, Hlaváček, Přibyl, Pytlík, Kupčo, Petřík, Beran, Netrh, Vančura, Valuš, Daníček.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: Josef Barek – Tomáš Jiruška, Patrik Landsmann

    Diváci: 69
    thejrc.org