Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:5 (kon.) | Pardubice – Liberec 4:3 (kon.) | Plzeň – Jihlava 3:4 (po pr.)
Vítkovice – HC Litvínov 5:4 (kon.) | Třinec – K. Vary 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Pátek 10.03.2023, 13:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 53. kolo
Partner:
     
    56:18
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Havlíček – 2 min., podrážení.
     
    54:44
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši na rozdíl od Mountfieldu nabídnutou příležitost využili. VOJTĚCH MALÍNEK poslal z úhlu kotouč před branku, kde se ze skrumáže odrazil až za čáru – 1:5. Asistence: Vojtěch Polák, Jakub Hruška.
     
    54:14
    I Bruslaři si zahrají početní převahu 5 na 3. Ta bude trvat přes minutu.
     
    51:41
    Akorát, že vůbec, jelikož Matěj Novotný jde za katr za vysokou hůl. Navíc protihráč odnesl střet s ním krvavým šrámem – trest na 2+2 minuty.
     
    50:50
    Mountfield HK má přesilovku 5 na 3.
     
    50:32
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Vochvest – 2 min., krosček.
     
    48:09
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Hrouda – 2 min., podrážení.
     
    45:56
    Hezkou individuální akci vystřihl Michal Beneš, když se snažil napodobit počin Vojtěcha Poláka. Rovněž se kličkou zbavil soupeřů a dostal se až před svatyni mužstva z města automobilů. Jeho bekhendové zakončení letělo pouze doprostřed branky, a tak se skóre nemění.
     
    40:01
    Střídání v týmu Mountfield HK:
    ze hřiště odchází Kasal, přichází Mrázek.
     
    39:33
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Polák – 2 min., vysoká hůl.
     
    35:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Nádherný hokejový moment do Zlaté helmy v podání VOJTĚCHA POLÁKA! Ten si převzal kotouč ve svém vlastním pásmu, poté hladce přejel až do útočné zóny. Tam se skvělou kličkou zbavil všech hráčů soupeře a vyrazil vstříc Janu Kasalovi. Poté mu lehce utekl puk a už to vypadalo, že se mu nepovede zakončit. Z úhlu se rozhodl pro zakončení á la Tomáš Hertl, prohodil si kotouč mezi nohami a nádherně ho poslal do šibenice hradecké branky, nedal gólmanovi Mountfieldu šanci. Opravdu překrásný hokejový moment – 1:4. Asistence: Dominik Forst.
     
    31:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté vsítili svou třetí trefu v utkání! Vojtěch Hradec poslal do samostatného úniku MATĚJE GARDOŇA. Ten zakončil kličkou do forhendu a přehodil beton strážce východočeského brankoviště – 1:3. Asistence: Vojtěch Hradec, Šimon Němec.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Bezpalec – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Malínek – 2 min., hrubost.
     
    26:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi zanedlouho snižují! Matěj Leden zpoza klece našel, v mezikruží volného, LUKÁŠE PAJERA, jenž do této pobídky šikovně nastavil hůl a puk se doklouzal za brankovou čáru – 1:2. Asistence: Matěj Leden, Petr Moravec.
     
    24:07
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři odskakují do dvoubrankového vedení! Dělovku od modré čáry Jan Kasal vyrazil nad sebe a nevěděl, kde je touš. Ten si po dopadu našel až VOJTĚCH MALÍNEK, jenž jej po zemi zblízka dopravil na místo určení. Asistence: Vojtěch Polák, Vojtěch Vochvest.
     
    22:30
    David Brožek vyslal do úniku Michala Beneše. Ten najížděl sám na Forsta, avšak se mu absolutně nepovedlo bekhendové zakončení, které se sotva došouralo na branku, a tak velká příležitost změnou stavu neskončila.
     
    08:53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté dávají zasloužený gól a ujímá se vedení! Petr Šachl vyslal do úniku ŠTĚPÁNA VIMMERA, který frnknul domácí obraně a přesným zakončením ke vzdálenější tyči se nemýlil – 0:1. Asistence: Petr Šachl, Jakub Hrouda.
     
    06:22
    A znovu! Bruslaři diktují tempo hry a počítají jedno ohrožení hradecké branky za druhou. Adam Vlasák najížděl nikým nehlídaný na kruhu. Jeho razantní projektil z výhodné pozice minul zařízení.
     
    01:12
    První obrovská šance utkání! Kristers Zvagulis vysunul do brejku Vojtěcha Malínka, který se dostal až před Kasala. Forvard hostí vyčkával na ideální moment pro zakončení tak dlouho, že se dostal mimo střelecký úhel a jeho následná nabídka do ohně nikoho v zeleném nenašla.
    Marken.cz

    Šimon Zemánek

    Branky a nahrávky: 27. Pajer (Leden, Moravec) – 9. Vimmer (Šachl, Hrouda), 25. Malínek (Polák, Vochvest), 32. Gardoň (Hradec, Němec), 36. Polák (Forst), 55. Malínek (Polák, Hruška)


    Mountfield HK: Kasal (41. Mrázek) — Táborský, Fiala, Havlíček (C), Hrbek, Žaba, Boukal, Bezpalec — P. Moravec, Leden, Pajer, Michal Beneš (A), Brožek, Novotný, Matěj Beneš, Vencl, Prášek.
    Trenér: Jiří Janoušek ml.

    BK Mladá Boleslav: Forst (Hora) — Vlasák, Hrouda (A), Vochvest, Němec, T. Moravec (C), Šachl, Vítek, Zvagulis, Hruška, Polák, Mojsejev, Gardoň, Malínek, Hradec (A), Vimmer.
    Trenér: Lukáš Zörkler

    Rozhodčí: Úlehla, Pilný — Lučan, Roischel

    Diváci: 123
    thejrc.org