Plzeň – Motor ČB 5:0 (kon.) | Mountfield HK – Poruba 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 4:3 (po pr.)
Liberec – Olomouc 11:1 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Třinec – Jihlava 2:1 (kon.)
Sparta – Vítkovice 4:1 (kon.) | Slavia – Zlín 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
7:1 (3:1, 3:0, 1:0) Stav série: 1:0
HC RT TORAX Poruba
Pátek 10.03.2023, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    49:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je tady sedmý gól! Marek Mráz sehrál k mantinelu na Lukáše Krále, který posunul na mezikruží DOMINIKU PAVLÍKOVI a ten střelou po ledě ke vzdálenější tyči překonal Láryše – 7:1. Asistence: Lukáš Král, Marek Mráz.
     
    35:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Toto pro hosty hraničí s debaklem. Adam Novotný dostal nahrávku od Filipa Samka na mezikruží, odkud vystřelil mimo, ale od zadního mantinelu se touš odrazil příhodně pro JIŘÍHO KLÍMU, jenž měl s dezorientovaným gólmanem lehkou práci – 6:1. Asistence: Adam Novotný, Filip Samek.
     
    31:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme tady bůra! Adam Novotný se krásně prokličkoval až před Láryše, který ještě situaci levým betonem zachránil, touš se však odrazil jen k VOJTĚCHU ASCHENBRENNEROVI, jenž celou práci dokončil střelou z první na zadní tyč – 5:1. Asistence: Adam Novotný, Jiří Klíma.
     
    28:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí si berou tříbrankové vedení zpět! Dominik Pavlík obral hostujícího obránce o puk, předal za brankou Lukáši Královi, který před brankou našel nikým nehlídaného JAKUBA JÓNA, jenž z první pověsil touš pod břevno. Láryš si na touš sáhl, ale zkrotit ho nedokázal. Asistence: Lukáš Král, Dominik Pavlík.
     
    18:07
    Poruba právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení se Poruba vrací do zápasu! PETR SOBOL sebral puk v obranném pásmu, odkud se vydal na sprint k soupeřově brance. Jel zcela sám a střelou, na kterou měl spoustu času, vymetl levý růžek Meišnerovi klece – 3:1. Bez asistence.
     
    09:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi jsou v laufu a hosté zralí na ručník! Tadeáš Burda vyslal přihrávkou na zteč TOBIÁŠE VÍTKA, ten se rozjel podél trestných lavic až na levý kruh, odkud nechytatelně utaženou ranou překonal Láryše podél lapačky – 3:0. Asistence: Tadeáš Burda.
     
    06:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši dávají soupeři tvrdý direkt! Okamžitě po vyhraném buly se do rychlé protiakce dostal JIŘÍ KLÍMA, který se v přečíslení natlačil před hostující hráče. Prodral se až před gólmana, jehož vymíchal pohledným bekhendovým blafákem – 2:0. Asistence: Adam Novotný, Filip Samek.
     
    05:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic domácí otevírají skóre série! Jan Pánek nahrál ADAMU NOVOTNÉMU na kruh, ten vystřelil, puk se k němu odrazil zpět a nechytatelnou ranou nad beton překonal Láryše – 1:0. Asistence: Jan Pánek.

    Tomáš Prodělal

    Branky a nahrávky: 6. Novotný (Pánek), 6. Klíma (Novotný, Samek), 10. Vítek (Burda), 29. Jón (Král, Pavlík), 32. Aschenbrenner (Novotný, Klíma), 36. Klíma (Novotný, Samek), 50. Pavlík (Král, Mráz) – 19. Sobol


    Mountfield HK: Meišner (Petřík) – Burda, Černý, Mráz (A), Samek (A), Forejtek, Pánek – Páleník, Klíma, Král, Pavlík, Vítek, Novotný, Hendrych, V. Aschenbrenner, Jón (C), Voděracký.
    Trenér: Luboš Dvořák

    HC RT TORAX Poruba: Láryš (Turoň) – Veselý, Michalík, Bodnar, Jeřábek (A), Stasjuk, Pavlíček, Dragon – Hansel (A), Skorochod, Kojda, Indrst, Jevtěchov, Sobol (C), Žídek, Vehovský, Zachariasz, Hlaváč.
    Trenér: David Moravec

    Rozhodčí: Skopal, Kohoutek – Komínek, Kráľ.

    Diváci: 123
    Mountfield HK 2 0 Poruba
    #1 Pátek 10.03.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Poruba 7:1
    #2 Neděle 12.03.2023 • 12:30
    Poruba - Mountfield HK 3:4 po prodl.
    thejrc.org