Augsburg – Schalke 1:1 (kon.) | Bochum – RB Lipsko 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Hertha 3:1 (kon.)
Stuttgart – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 6:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
6:1 (4:1)
1. FC Kolín nad Rýnem
Sobota 18.03.2023, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    70
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí góly dnes chodí po dvojicích. Haller si zpracoval chytrou průnikovku od pravé čáry a hlavou ji skvěle sklepl Malenovi, jeho finální přihrávku pak zúročil tvrdou střelou úplně volný MARCO REUS.
    Dortmund se dnes může klidně po vzoru menšího berlínského klubu při tomto výsledku přejmenovat na Tennis-Borussii!
     
    68
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Dahoud krásně zakroutil trestný kop z 22 metrů, Schwäbe se sice odrazil jako z pružin a zpod břevna míč vyškrábl, jenže úplně volný SÉBASTIEN HALLER snadno doklepl do prázdné brány.
     
    42
    Kolín nad Rýnem právě vstřelil branku!
    Syn české matky DAVIE SELKE střílí první bundesligový gól v novém klubu. Na Adamjanovu přihrávku si počíhal na ofsajdové hraně, napoprvé přes skluzujícího obránce nepropálil Meyera, ale dorážku již z úhlu procpal pod břevno za jeho záda.
     
    36
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Znovu slepené góly, koncert žlutočerných pokračuje. Dlouhou přihrávku z vlastní poloviny hřiště dostal od Süleho do běhu DONYELL MALEN a v plné rychlosti propálil na bližší tyč Schwäbeho, který si sáhnul, ale míči v cestě do sítě nezabránil.
     
    32
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté se jen pár vteřin těšili, že přežili obrovskou šanci Malena, kterého našel samotného před brankářem dloubáčkem Bellingham. Donyell Malen totiž odražený míč zachytil a předal Guerreirovi, jehož přihrávku zúročil točenou střelou do šibenice MARCO REUS.
     
    17
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Bellinghamovu kolmici sklepl Reus na Guerreira, který byl u míče o zlomek vteřiny dříve než poslední kolínský obránce, a z jeho šikovnosti těžil SÉBASTIEN HALLER přesnou ranou z osy hřiště pod břevno. To je těžký dvojitý úder pro kozly, ze kterého se jen tak nevzpamatují.
     
    15
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Gólovou akci založil Wolf, RAPHAËL GUERREIRO si vyměnil míč s Malenem, který mu narazil zpět mezi nohama hostujícího Chabota, a osamocený Portugalec zblízka šajtlí obhodil bezmocného brankáře.

    Karel Jedlička

    Branky: 15. Guerreiro (Malen), 17. Haller (Guerreiro), 32. Reus (Guerreiro), 36. Malen (Süle), 68. Haller (Dahoud), 70. Reus (Malen) – 42. Selke

    Karty:   66. Dahoud (DOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:10.
    Borussia Dortmund: Meyer – Wolf, Süle, Schlotterbeck, Ryerson (79. Rothe) – Malen (72. Meunier), Bellingham, Dahoud (79. Hummels), Guerreiro, Reus (72. Reyna) – Haller (72. Modeste).
    Náhradníci: Lotka – Papadopoulos, Passlack, Njinmah.

    Trenér: Terzić

    1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot (58. Martel), Hector – Kainz (58. Huseinbašić), Schirí, Olesen, Ljubičić (83. Schindler) – Adamjan (58. Maina), Selke (69. Tigges).
    Náhradníci: Horn – Soldo, Lemperle, Downs.

    Trenér: Baumgart

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Foltyn

    Diváci: 81 365
    bahis siteleri