Paralelní slalom žen, Berchtesgaden Vítěz: E. Ledecká (CZE) (kon.)
konec
Paralelní slalom žen, Berchtesgaden

Vítěz: E. Ledecká (CZE)

Sobota 18.03.2023, 13:45 • Berchtesgaden, Německo • Snowboarding
     
    Konečné výsledky

    1. Ester Ledecká (CZE)
    2. Ramona Theresia Hofmeisterová (GER)
    3. Cheyenne Lochová (GER)
    4. Sabine Schöffmannová (AUT) (14:58:59)
     
    Poslední závod žen v paralelním obřím slalomu na snowboardu je u konce. V Berchtesgadenu se dočkala první zlaté medaile po návratu po zranění česká snowboardová královna Ester Ledecká! Ta ve finále porazila Němku Ramonu Theresii Hofmeisterovou. V malém finále zvítězila Cheyenne Lochová nad vítězkou z Rogly Sabine Schoeffmannovou.
     
    Závod je u konce.
     
    Finále
    Ramona Theresia Hofmeisterová v Rogle skončila až osmá. Tentokrát se dostala až do finále, kde se postavila Ester Ledecké, která naposledy vybojovala stříbro. Ledecká vystartovala dobře a už v prvních brankách se dostala do mírného náskoku. Hofmeisterová jela na hranici rizika, Ledecká navíc před cílem mírně chybovala, ale nakonec jí to stačilo. Ester Ledecká je zlatá!
     
    Bronz
    O bronz se utkaly vítězka z Rogly Rakušanka Sabine Schoeffmannová a Němka Cheyenne Lochová, která tehdy skončila na páté pozici. Lochová měla trochu lepší start, vedla i na mezičase. Po něm už výrazněji navýšila náskok a dojela si pro bronzovou medaili s šestatřiceti setinovou rezervou.
     
    Začínají medailové jízdy.
     
    Semifinálové jízdy jsou u konce. Po mužském semifinále už dojde na velké a malé finále. O bronz se utká Sabine Schoeffmannová s Cheyenne Lochovou a o zlato Ester Ledecká s Ramonou Theresií Hofmeisterovou.
     
    1/2
    V druhém semifinálovém závodě se utkaly dvě Němky. Lochová začala na červené trati, Hofmeisterová v modré. Ta taky lépe odstartovala a na mezičase si vytvořila náskok dvou desetin. Nakonec sedmá žena kvalifikace vyhrála pouze o tři setiny!
     
    1/2
    Ester Ledecká šla do semifinále proti své sokyni, která ji v Rogle ve finále porazila. Ledecká měla od začátku náskok, ten postupně vylepšila až na 41 setin a vrátila jí tak porážku z posledního závodu.
     
    Začíná semifinále!
     
    Po krátké přestávce, kterou vyplní jízdy mužů, se vrátí na trať ženy, a to už při semifinálových jízdách. Složení pro ně je následující:

    Sabine Schoeffmannová vs Ester Ledecká
    Ramona Theresia Hofmeisterová vs Cheyenne Lochová
     
    Čtvrtfinálové jízdy jsou u konce.
     
    1/4
    Tak to byl souboj! Cheyenne Lochová s Lucií Dalmassovou jely na hraně. Až do poslední chvíle nebylo jasné, která z nich vlastně postoupila. Obě závodnice dělily pouze čtyři setiny! Postoupila Němka.
     
    1/4
    Hofmeisterová jela skvěle, na mezičasech měla náskok a udržela si ho až do konce. Druhá žena kvalifikace a bronzová medailistka z Rogly tak bude hodně zklamaná. Němka naopak postupuje do semifinále plná radosti.
     
    1/4
    Ledecká si také vybrala červenou dráhu. Ester vystartovala velice dobře, na mezičase si vytvořila náskok třech desetin. Pak sice Zoggová trochu náskok umazala, ale pro postup si dojela česká snowboardistka.
     
    1/4
    Jako první došlo na souboj Dekkerové se Schoeffmannovou. V kvalifikaci byly tyto dvě ženy hned pod sebou. Dekkerová si vybrala červenou trať, ale hned ze začátku hrubě chybovala. Schoeffmannové tak stačilo jen trať dokončit a dojela si pro jednoduchý postup.
     
    Čtvrtfinálové jízdy začínají.
     
    Nyní vyjeli na trať muži. Ženy si chvíli oddychnou a půjdou na čtvrtfinále. Složení pro čtvrtfinále je následující:

    Michelle Dekkerová vs Sabine Schoeffmannová
    Julie Zoggová vs Ester Ledecká
    Cubaki Mikiová vs Ramona Theresia Hofmeisterová
    Lucia Dalmassová vs Cheyenne Lochová

    Jiří Polášek

    thejrc.org