Mountfield HK – Třinec 1:5 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 2:3 (0:2 po s.n.) | Slavia – Plzeň 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:5 (0:3, 0:0, 1:2) Stav série: 1:3
HC Oceláři Třinec
Středa 22.03.2023, 14:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Extraligy dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se budu těšit na počtenou! (16:11:06)
     
    Oba celky si podávají ruce, a zatímco loni se radoval Hradec, tentokrát jsou ve stejné fázi spokojeni Třinečtí. Ti předvedli velmi zodpovědný výkon, a i když Lvi prolomili gólové mlčení v čase 40:58 díky Adamu Novotnému, žádné větší drama ve třetí třetině nedopustili. Naopak přidali ještě dva góly a kapitán Matěj Kubiesa dokonal hattrick.

    Po výhře 5:1 tak Třinec postupuje do semifinále, domácí se naopak se sezonou loučí již ve čtvrtfinále.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Jak Andrej Hebar (TRI), tak Lukáš Král (MHK) dostávají oba bůro s osobním trestem do konce utkání. Vliv to ale na nic víc mít nebude.
     
    59:56
    Očekávané se stalo tak trochu i skutkem. Král sestřelil Čmiela a hned po něm skočil Hebar. Velmi energická bitka končí výhrou Krále, Hebar se však dočkal pochvaly od trenéra Malíka.
     
    59:26
    Král protečoval nahození do útočného pásma, kde si ho ale bere Milota.
     
    59:10
    Urbánek nabral rychlost na pravém křídle a z kruhu vystřelil. Sražený pokus ale skončil v ochranné síti.
     
    58:39
    Milota podržel efektní otočkou puk na hokejce a rozehrál. Třinec se už však nikam netlačí.
     
    57:56
    Zápas se tak už víceméně jenom dohrává. Třinec drží útočné pásmo a v poklidu kombinuje.
     
    57:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Navíc přichází šestý gól utkání a dorostu Hradce končí sezona. Sikora vybojoval ve středním pásmu puk, předložil ho pro MATĚJE KUBIESU, který v poklidu dovezl do prázdné. Kompletuje tak tím hattrick a láme definitivně jakékoliv naděje Lvů na drama – 1:5! Asistence: Petr Sikora.
     
    56:29
    Situaci 4 na 4 hraje Hradec bez gólmana a má tak k dispozici klasickou přesilovku 5 na 4. V ní se mu ale zatím držet pásmo nedaří.
     
    55:49
    Tečku postupu navíc mohl Ocelářům dát Kubiesa, který ujel sám na branku, ale Meišner nedopustil pátý gól! Hned v přerušení si berou domácí timeout.
     
    54:57
    Po buly se navíc kočkovali Vojtěch Aschenbrenner (MHK) a Šimon Pohludka (TRI) tak dlouho, až jdou na trestnou. Domácí forvard za krosček, třinecký za sekání.
     
    54:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři pět minut před koncem odskakují zpátky na tři branky a míří pro postup! Začalo to vyhraným buly ve vlastním pásmu, po kterém Zielinski poslal po pravém křídle Mikulu. Ten vyřešil nastalou situaci ideálně, pustil puk před branku pro MATĚJE KUBIESU, který zblízka propálil Meišnera – 1:4! Asistence: Marcel Mikula, Aleš Zielinski.
     
    54:42
    Pavlík se po nahození od Krále zkusil natlačit až do branky, v tom mu ale zabránil Hebar. Přesto mají domácí vhazování v útočném pásmu.
     
    54:20
    Novotný ukázal něco ze svých kvalit a prosmýkl se až do zakončení bekhendem, Milota vyrážečkou jenom prodloužil k mantinelu.
     
    53:52
    Přihrávka rukou sice posunula Lvy do útočného pásma, ale protože to bylo způsobem nedovoleným, tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    53:18
    Aschenbrenner od prken skvělou žabkou za obranu našel osamoceného Novotného, který měl gólovou šanci. Milota si ale puk mířící okolo jeho lapačky našel a podržel jej ve výstroji!
     
    52:39
    Odražený puk po souboji vletěl na domácí střídačku, vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Domácím se čas na zdramatizování duelu krátí.
     
    51:36
    Chybnou rozehrávku Hradce mohl vytrestat Kubiesa, kterému přenechal prostor na střelu Urbánek. Meišner ale předvedl skvělý zákrok a drží Lvy ve hře!
     
    50:46
    Švančara bez problémů jenom prohodil puk do útočného pásma Třince a Hradec se musí prokousat přes modrou čáru znova.
     
    49:49
    Byrtus jenom vyhodil k Meišnerovi, který aktuálně prakticky žádnou práci nemá. Veškerá hra se odehrává před Milotou, jenž ale předvádí skvělý výkon.
     
    49:10
    Aschenbrenner po vyhraném buly projel za Zielinského a z vrcholku kruhu pálil na teploměr, Milota si tuhle situaci ale pohlídal.
     
    48:35
    Hebar nabral na levém křídle velkou rychlost, přebruslil Vencla a zadovkou hledal spoluhráče z druhé vlny. Tomu na zakončení ale dobrá jedna délka hokejky chyběla.
     
    47:49
    Lvi motají Oceláře v pásmu, ale stále bez většího efektu. Milota ustál dvě střely z mezikruží, následná nepřesná nahrávka vyhnala domácí k vlastní kase.
     
    46:39
    Samek zavezl až za Milotovu branku, odkud přišla zpětná nahrávka na modrou pro Novotného. Jeho sražený pokus ale gólmana Ocelářů nijak neohrozil.
     
    45:42
    Mrtka zaspal v bránění Krále, který mu po dlouhé přihrávce v brejku ujel. Co však Mrtka v úvodu ztratil, to posléze díky své výšce dohnal a Krále vystínoval tak, že zakončení šlo jenom do Miloty.
     
    44:41
    Pohludka ubránil Jónovu kličku a sám rozehrával dopředu, ale nepřesně. Teď jsou tak na tahu zase Lvi, kteří do toho šlapou.
     
    43:49
    Ocelářům se povedlo přebruslit do útoku až nyní a Sikora z pravého kruhu nebezpečné střílel, Meišner vyrazil jenom před sebe. Se zbytkem mu pomohli spoluhráči.
     
    43:08
    Aschenbrenner se nedostal přes Mrtku, který mu vzal puk a vyhodil na další icing. Třinec nyní výrazně protahuje střídání, což se domácí lavičce nijak nelíbí.
     
    42:29
    Hradec výrazně zvýšil tempo a usadil se před Milotou. Stále musí dotáhnout dvoubrankovou ztrátu, která je ale hratelná.
     
    40:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita jest a Lvi stále žijí! Klíma vytáhl hru na modrou pro Černého, který poslal puk podél lajny na ADAMA NOVOTNÉHO. Produktivní útočník na nic nečekal, opřel se do střely a Milota reagoval pozdě – 1:3! Asistence: Štěpán Černý, Jiří Klíma.
     
    40:31
    Klíma zatahoval z mezikruží, Milota ale jeho pokus vykopl betonem a Hebar vyvezl až k hradecké střídačce.
     
    40:06
    Hradec dohrává přesilovou hru, vyhrál úvodní buly a hned si nabruslil do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně za 12 minut.
     
    Lvi na gól v utkání stále čekají, předvedli ale výrazně zlepšený výkon oproti předchozímu dějství. Troufám si říct, že na tom byli i lépe než Oceláři, v klíčových chvílích však hosty podržel Milota. A to i při Aschenbrennerové úniku na konci 37. minuty. Do třetí třetiny si přenášejí domácí přesilovku, a pokud chtějí ještě o prodloužení sezony bojovat, tak by se hodilo její využití.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Oceláři měli první momenty o to těžší, že jeden z hráčů přišel o hokejku. Přesto se jim ale povedlo vyhodit.
     
    39:08
    Radim Mrtka (TRI) zbytečně u domácí střídačky sestřelil Jóna a dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    38:13
    Král protáhl puk celým kluzištěm a dostal se až nad pravý kruh, odkud přišla střela na Milotovu vyrážečku. Hostující brankář nepředvedl příliš jistý zákrok, přesto ale stále drží stav 3:0!
     
    37:26
    Jón šel do zakončení po pravém křídle a Zielinski na něm s hokejkou visel. Domácí kapitán se přesto dostal k zakončení, které ale šlo jenom do brankáře.
     
    36:54
    Samek vyslal současně s koncem oslabení do úniku Aschenbrennera, který na něj zkoušel forhendovou kličku. Milota předvedl parádní zákrok, Aschenbrenner jej v pádu ještě nešťastně zasáhl nohou do hlavy a sám tvrdě narazil do mantinelu. Pozitivní ale je, že po delším přerušení se z toho oba plejeři dostali.
     
    36:16
    Klíma vyhodil až za Milotu a hostům zbývá z přesilovky ještě zhruba 10 sekund.
     
    35:15
    Oceláři sehráli přesilovku velmi dobře a Zielinski po rychlé kombinaci střílel z vrcholku deštníku. Puk byl ještě sražený a Meišner netušil, kde jej má. Nakonec puk ale přikryl lapačkou dříve, než stačil Kubiesa dorážet.
     
    34:26
    Patrik Hendrych (MHK) dohrál v útočném pásmu jednoho z Třineckých a za poměrně zbytečný zákrok nakoupil dvě minuty, klasifikace nedovolené bránění.
     
    33:39
    O minutu později navíc mohlo být téměř definitivně hotovo! Třinečtí ujeli 2 na 1 a Mikula předložil puk parádně pro Draveckého, který to ale musel vzít bekhendem. A zamířil těsně nad břevno.
     
    32:42
    Pavlík chtěl rozvíjet hru dopředu, Aschenbrenner ale odjel střídat, a tak musel jít puk na Jóna. Jeho pokus ale rozduněl jenom plexisklo za Milotovou brankou.
     
    31:49
    Aschenbrenner neprostřelil bloky a Třinec se zmocnil kotouče. Ale nevymýšlel žádné složitosti, jenom nahodil do útočného pásma.
     
    31:02
    Samek stáhl hru za vlastní branku, uklidnil situaci a pak připravil křížem šanci pro Vítka. Milota ale vykopl betonem, Páleník z dorážky trefil jenom bloky.
     
    30:15
    Novotný z brejku poslal puk do jízdy pro Klímu, který ale nevolil přímé zakončení. Jeho klička přes obránce navíc nebyla úspěšná.
     
    29:39
    Pavlík doklouzal do brankoviště, kde se střetl s Milotou. Ani jeden se ale nechtěl vzdát území, Milotovi to však logicky vadilo více a domácího forvarda lehce krosčekoval, když pod ním ležel. Rozhodčí hru přerušil až po několika sekundách a uklidňuje emoce.
     
    28:46
    Urbánek podržel puk na pravé straně a servíroval ho před prázdnou branku pro Hebara. Skvělou práci předvedl Mráz, který přihrávku na Hebara zablokoval a otočil hru.
     
    28:00
    Připomněli se i Třinečtí, kteří se tlačili do brankoviště a vznikla nenápadná příležitost pro Pohludku, jenž však napálil Meišnera jenom do betonu.
     
    27:02
    Samek na modré trochu váhal se střelou, přesto ale poslal výborný pokus do prostoru, kam Milota nemohl dosáhnout. Puk ale proletěl těsně vedle tyče!
     
    26:09
    Aschenbrenner udělal prostor pro Burdu, který zajel za něj a pokračoval v kombinaci. Všechno ale skončilo v souboji na mantinelu.
     
    25:29
    Aschenbrenner sklepl nad kruhy pro Vítka, ten si puk stáhl na lapačku a z nadějné pozice střílel na vzdálenější tyč nad Milotův beton. Ale bez úspěchu.
     
    24:43
    Černý mohl střílet i posléze, kdy se mu otevřel prostor na levém kruhu. Ale tak dlouho váhal s pokusem, až do dráhy letu doklouzal Pohludka a zablokoval střelu.
     
    23:49
    Klíma nahrál podél mantinelu na Černého, který si udělal dva kroky na střed a pálil. Střela ale – stejně jako u Sajdoka – přesná příliš nebyla.
     
    23:08
    Třinec rychle posouval kotouč ve středním pásmu a rázem se mu nabídla situace 2 na 1, kterou zakončoval tvrdou střelou Sajdok. Co však bylo na razanci, to chybělo na přesnosti.
     
    22:05
    Domácí hrají s chutí v útočném pásmu a Samek dostal nabito na modrou, trefil ale jenom blokujícího Zielinského.
     
    21:42
    Třinečtí reklamovali hru v šesti, zatímco Hradec přejel bleskově do útoku a zakončoval z pravého kruhu. Jeho bombu koupil Milota do masky a nějaký čas trávil její opravou.
     
    21:09
    Zielinski ztratil puk na modré a Milota nechtěl riskovat případný brejk Hradce, proto vyjel až na kruhy a před dotírajícím Klímou odehrál puk do bezpečí.
     
    20:19
    Třetinu zahájili Třinečtí v tlaku a Pohludka dostal nabito mezi kruhy. Jeho střela ale byla sražená až do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně za 12 minut.
     
    Pod dozorem téměř kompletního trenérského štábu A-týmu neodehráli Hradečtí příliš povedenou třetinu. Respektive její začátek. Na konci sedmé minuty totiž vedl Třinec 3:0 a Petřík šel z branky. Lvi pak sice zlepšili výkon ke konci třetiny a na začátku 16. minuty mohli po velkém závaru snížit, Milota ale předvádí skvělý výkon a Oceláři tak stále mají výborný náskok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Jón dohrál ostře na mantinel Zielinského a ještě si cosi vyříkávali. Mezitím přejížděl Král do kontru, Jón však zůstával v pásmu, a tak je to ofsajd.
     
    18:40
    Novotný dokázal obrat o puk Graněčného, který také dostal hned vypérováno od trenéra Malíka. Štěstím pro hosty však bylo, že Novotný šel přes modrou ještě v momentě, kdy byl v pásmu Král, proto je z toho ofsajd.
     
    18:23
    Dlouhá pasáž bez přerušení končí úmyslným ofsajdem Ocelářů.
     
    17:49
    Aschenbrenner si pokryl puk a předal jej na spoluhráče. Do zakončení se posléze dral Jón, byl ale včas dostoupen a zbaven hracího předmětu.
     
    16:46
    Graněčný si najel do ideální střelecké pozice a z pravého kruhu vystřelil. Meišner jenom vyrazil před sebe a rychle odehrál kotouč za sebe k mantinelu.
     
    15:09
    Teď byli domácí blízko gólu! Čmiel schytal na modré tvrdý hit, po kterém zůstal ležet na ledě, hra ale naplno pokračovala a rázem byl Král sám před Milotou. Trefil však jenom jeho beton, čímž zároveň nastal velký závar v brankovišti. Hostující gólman dokonce přišel i o hokejku, ale stále drží stav 3:0 pro Oceláře!
     
    13:32
    Dravecký rozjížděl útok nahrávkou na Byrtuse, který naskočil z trestné lavice do hry. Směrem dopředu však teprve 13letý hráč nic nevymýšlel a jenom nahodil k Meišnerovi.
     
    13:17
    Na sebe to nakonec vzal Král, pokus mířící do vrchní části branky sebral Milota do lapačky a raději přerušil.
     
    12:53
    Klíma zavezl puk přes tři hráče až do útoku, kde už přesilovkové komando Hradce rozjíždí další kombinaci.
     
    12:33
    Kombinace šla přes pravou stranu, odkud po křižné přihrávce zakončoval Voděracký. Milota si ale puk zpracoval betonem a přikryl ve výstroji.
     
    11:52
    První momenty ale hosté zvládli, dvakrát za sebou vyhodili puk, potřetí jim k tomu dopomohlo i štěstí, když Jónovi na modré propadl kotouč rukavicí.
     
    11:27
    Pokusit se o snížení mohou Lvi v první přesilové hře. Dominick Byrtus (TRI) je vyloučen za podrážení.
     
    10:22
    Jón z první rozdal puk na Pavlíka, kterému se už rýsoval nadějný kontr. Na modré mu ale puk uskočil a hraje se tak zase před Meišnerem.
     
    09:56
    Páleník na levém křídle navázal hráče a jenom pustil puk pro Tobiáše Vítka, který z vrcholku kruhů mohl snížit. Třinečtí však mají velkou oporu v Milotovi, který vytáhl parádní zákrok lapačkou!
     
    09:35
    Poměrně slušnou pasáž v útoku zakončoval z modré Klíma, nastřelil ale jenom hráče mezi kruhy. Oceláři vyhodili hned na zakázané uvolnění.
     
    08:46
    Čmiel si na obranné modré neprohodil oba napadající hráče a Hradec se dostal na puk.
     
    08:13
    Pavlík nedostal puk přes Draveckého, který jej posléze hrál po mantinelu. Ten ale zavřel Mráz a okamžitě pálil na branku, Milota s velkou jistotou podržel.
     
    06:40
    Na konci sedmé minuty tak dochází ke střídání gólmanů. Vojtěcha Petříka nahrazuje Samuel Meišner.
     
    06:40
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hradec je v krizi a teď už nemá kam couvnout! Čmiel spíše jen tak nahodil puk před sebe a blíže k němu měli v první chvíli rozhodně domácí obránci. Jenže ANDREJ HEBAR do toho pořádně šlápnul, dostal se jako první na puk a rázem byl sám před Petříkem. I v tomto případě šel puk pod víko a hradecký gólman mizí na střídačku – 0:3! Asistence: Marek Čmiel.
     
    04:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na konci páté minuty je to už o dvě branky! Třinec rychle přehrál střední pásmo a Zielinski si na modré podržel kotouč. V ideální čas jej nastřelil mezi kruhy, kde byl na teč připraven ŠIMON POHLUDKA. Tečovaný pokus skončil Petříkovi nad lapačkou, Lvi jsou v těžké situaci – 0:2! Asistence: Aleš Zielinski.
     
    03:58
    Jón dohrál na prknech Čmiela a domácí tím získali u vlastní branky puk. Domácí kapitán pak i zakončoval výpad z levé strany, trefil jenom Milotu.
     
    03:30
    Pavlík si klepl o přihrávku ve středním pásmu a prudce nahodil přímo na Milotu, který před dojíždějícími hráči raději podržel puk. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    02:25
    Hradec hned reagoval brejkem, který vzal na sebe Král. Vyjel si až skoro za levý kruh a tlačil puk na bližší tyč, Milota ale tuhle situaci ustál!
     
    02:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení a trenér Král hned na hradecké střídačce vyjezdil Jóna, u kterého to začalo. Na středovém kruhu byl totiž čistě připraven o puk, který si vzal do parády MATĚJ KUBIESA. Rychle si najel až nad pravý kruh a zcela přesnou střelou na zadní vingl nedal Petříkovi šanci reagovat – 0:1! Bez asistence.
     
    01:20
    Dravecký se protáhl okolo dvou hráčů a přihrál na Čmiela, který se ale unáhlil v rozehrávce. Kotouč šel od jeho vlastní střídačky až na zakázané uvolnění.
     
    00:45
    Klíma po vyhraném buly dostal puk na hokejku a hledal zpětnou nahrávkou spoluhráče ve volném prostoru. Připraven byl ale Holub, který odpálil puk do středního pásma.
     
    00:35
    Během 35 sekund druhé přerušení hry. Po hradeckém ofsajdu následoval třinecký icing.
     
    00:06
    Čtvrté čtvrtfinále v Hradci začíná a úvodní buly vyhráli Třinečtí. Zatím se ale po dvou neúspěšných přihrávkách dostali jenom za vlastní branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -27
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Petřík (Meišner) – Černý, Forejtek, Burda, Mráz (A), Vencl, Samek, Pánek – Král, Pavlík, Vítek, Novotný, Hendrych, Aschenbrenner, Voděracký, Klíma, Páleník, Jón (C)
    Trenér: Luboš Dvořák

    HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Zielinski, Byrtus, Čmiel (A), Mrtka, Dravecký, Holub (A) – Graněčný, Urbánek, Hebar, Kubiesa (C), Rybnikár, Blaha, Pohludka, Sajdok, Švančara, Mikula, Sikora
    Trenér: Marek Malík

    Rozhodčí: Battěk, Ovsík – Hradil, Figer.
     
    Krásné středeční odpoledne z východočeské metropole! Zatímco A-tým Mountfieldu má ještě jeden den volno před stěhováním se na sever Čech, dorostence čeká další těžký duel. Proti Třinci už totiž nemají kam uhnout, za stavu 1:2 musí už následující dvě utkání vyhrát, aby mohli postoupit do semifinále.

    V úterním utkání odvedli Lvi skvělý výkon a po výhře 2:1 se vrátili do série. Leč lépe jsou lépe stále Oceláři, kterým stačí zvítězit v jakémkoliv utkání, aby postoupili dále. Hradec ale svoji sílu ukázal a dá se očekávat velmi vyrovnaný souboj. Pošlou Východočeši sérii ještě jednou na Slezsko?

    Zápas začíná v ČPP Aréně ve 14:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 41. Novotný (Černý, Klíma) – 3. Kubiesa, 5. Pohludka (Zielinski), 7. Hebar (Čmiel), 55. Kubiesa (Mikula, Zielinski), 57. Kubiesa (Sikora)


    Mountfield HK: Petřík (7. Meišner) – Černý, Forejtek, Burda, Mráz (A), Vencl, Samek, Pánek – Král, Pavlík, Vítek, Novotný, Hendrych, Aschenbrenner, Voděracký, Klíma, Páleník, Jón (C)
    Trenér: Luboš Dvořák

    HC Oceláři Třinec: Milota (Heczko) – Zielinski, Byrtus, Čmiel (A), Mrtka, Dravecký, Holub (A) – Graněčný, Urbánek, Hebar, Kubiesa (C), Rybnikár, Blaha, Pohludka, Sajdok, Švančara, Mikula, Sikora
    Trenér: Marek Malík

    Rozhodčí: Battěk, Ovsík – Hradil, Figer

    Diváci: 123
    Mountfield HK 1 3 Třinec
    #1 Pátek 17.03.2023 • 17:30
    Třinec - Mountfield HK 5:4 po prodl.
    #2 Sobota 18.03.2023 • 13:00
    Třinec - Mountfield HK 5:2
    #3 Úterý 21.03.2023 • 17:45
    Mountfield HK - Třinec 2:1
    #4 Středa 22.03.2023 • 14:00
    Mountfield HK - Třinec 1:5
    thejrc.org