Colorado – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:4 (1:1, 1:2, 0:1) Stav série: 1:2
HC Sparta Praha
Čtvrtek 23.03.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení přátelé nejlepšího extraligového hokeje, vítejte opět v Třinci. Místní WERK ARENA bude ve čtvrtek 23. března 2023 od 17 hodin svědkem pokračování čtvrtfinálové série gigantů. Pod Javorovým se bude hrát třetí utkání HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha. Pokud se rozhodnete, že zápas nebudete nebo nemůžete sledovat na televizních obrazovkách, budeme rádi, pokud se jím necháte provést prostřednictvím našeho textového online přenosu.
     
    Dosavadní zápasy čtvrtfinálové série 2023

    Oba dosavadní zápasy nabídly vysoce nadprůměrnou podívanou, především druhý zápas byl odborníky i nezaujatými fanoušky kvitován jako skvělý zápas. Obě pražská utkání byla velice těsná – v prvním si Oceláři nechali svého soka uskočit do tříbrankového rozdílu, který již měli problém ve třetí části umazat, nicméně dle pokročilých statistik (viz grafika z twitterového účtu TELH stats) měli Třinečtí dokonce k vítězství blíž než domácí. Ve druhém utkání Slezané vyhráli zápas, který dospěl do prodloužení, když využili nedisciplinovanosti sparťanů v této pasáži duelu.

    19. března 2023: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: 12. Safin (G. Thorell), 15. Vauhkonen (D. Tomášek, P. Kousal), 26. P. Kousal (Krejčík) – 44. Martin Růžička (Marcinko, A. Nestrašil), 54. Marcinko (M. Daňo, M. Adámek)

    20. března 2023: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 2:3 po prodl. (1:1, 1:0, 0:1/0:1)
    Branky a nahrávky: 14. D. Kaše (P. Kousal), 34. Sobotka (Roman Horák, Kempný) – 19. L. Hudáček (J. Jeřábek, A. Nestrašil), 49. L. Hudáček (A. Nestrašil), 68. Voženílek (Hrňa)
     
    Ze sparťanské kabiny

    Sparťané mohou litovat, že nevyužili plně domácího prostředí, protože po vyhraném prvním zápase měli i ten druhý dobře rozehraný. Do třetí dvacetiminutovky totiž vstupovali sice s těsným, nicméně s vedením ve skóre. „Mrzí nás, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce, ale série bude dlouhá. Třinec u nás vyhrál, my budeme chtít vyhrát u nich,“ uvědomuje si jeden z tahounů Pražanů Roman Horák.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-1-2-2, skóre 30:27
    Bilance: 2 zápasy, 1/1, skóre 5:5
    Nejproduktivnější hráč: Pavel Kousal 3 (1+2)
    Nejlepší střelec: Pavel Kousal, Vladimír Sobotka, Ostap Safin, David Kaše, Olavi Vauhkonen všichni 1

    Ohlas trenéra po předchozím zápase: „Zápas je o maličkostech. My jsme udělali v prodloužení fauly, to se nemůže stát. Dát šest minut Třinci přesilovku, to dopadne, jak to dopadlo. Ale hráčům nemůžeme absolutně nic vytknout. Makali, dřeli. Zdá se to jednoduché, když se na to člověk dívá z klidu, ale hráči mají výdej tak obrovský, že ty chyby pak udělají. Je to hokej, to se nedá nic dělat.“ Miloslav Hořava, trenér HC Sparta Praha
     
    Z kabiny Ocelářů

    Z pohledu Ocelářů se dá pondělí 20. března označit za vyloženě šťastný den. Třineckým se podařilo vyhrát zápas, který se dobře nevyvíjel – domácí tým sekli třetím zářezem v prodloužení, což je pro psychiku soupeře složité. Zároveň se dokázali vyrovnat s citelnou absencí – na prvním centru scházel Marcinko, který v té době asistoval u narození svého potomka. Daniel Voženílek, který nastoupil na Marcinkově postup, nakonec zápas rozhodl.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – V – V – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 3-3-1-3, skóre 34:27
    Bilance: 5 zápasů, 4/1, skóre 17:12
    Nejproduktivnější hráč: Andrej Nestrašil 7 (2+5)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 4

    Ohlas trenéra po předchozím zápase: „Narazili na sebe dva kvalitní soupeři, v tom dnešním druhém zápase to bylo vyrovnané. My jsme byli aktivní, vypracovávali jsme si prostor k šancím. Bohužel v oslabeních jsme dostávali branky, to nás trošičku sráželo. Nicméně my jsme vstřelili také branku v přesilové hře, pak ve hře pět na pět a v prodloužení znovu v přesilové hře. Myslím, že dnes ty speciální formace opět rozhodly.“ Zdeněk Moták, hlavní trenér HC Oceláři Třinec
    Prosadí se dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Vrána (C), Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Buchtele, D. Vitouch, P. Kousal – E. Thorell, Horák, Tomášek – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Kaše, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Rampír, Axman.
     
    Trenérský štáb třineckých Ocelářů pod vedením hlavního trenéra Zdeňka Motáka sází stejně jako v druhém pražském zápase v brance na Ondřeje Kacetla. V obraně nejsou na zápasové soupisce Roth s Čukstem, dvojice tedy zůstávají stejné jako v dosavadním průběhu play off. V útoku se vše vrací k sestavě před odcestováním Marcinka domů za radostnou událostí – slovenský centr se vrací do prvního útoku a ostatní hráči se „posunou“ zpět na dřívější místa. Vepředu stále chybí zraněný Hrehorčák.

    Sparťanský trenérský tým pod vedením Miloslava Hořavy dává v brance přednost své jedničce Jakubu Kovářovi. Před ním ale nezůstal kámen na kameni. V obraně se poprvé představí Warg, hrát nebude Mikliš. Obranné páry doznaly oproti prvním dvěma zápasům změn. Stejně tak útoky. Pohromadě zůstala pouze první formace, která má ale číslo tři v dnešním zápase. Poprvé se v rámci série s Třincem na ledě objeví Erik Thorell, hrát nebude Safin.
     
    Na ledě se již nacházejí všichni aktéři dnešního utkání. Zazní česká státní hymna a utkání číslo tři bude zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly utkání číslo tři vhodil hlavní rozhodčí Pilný mezi hole domácího Marcinka a hostujícího Vitoucha. Úspěšnější byl nakonec domácí tým, který vyjíždí s pukem na holích.
     
    00:16
    První střelu zaznamenal Polášek. Puk zamířil dost vedle pravé tyče.
     
    00:37
    Kempný založil akci zpoza vlastní branky a šel vystřídat.
     
    00:58
    Sobotka podržel puk, poslal jej na modrou Němečkovi a jeho nahození vytečoval Kaňák.
     
    01:26
    Němečkovo nahození přišlo zpoza červené čáry a protože byl u puku Doudera před Tomáškem, je z toho zakázané uvolnění.
     
    01:35
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu a Vránova formace se snaží něco vyrobit.
     
    01:56
    Chmielewski o chvíli později zavážel puk do útočného pásma a jeho nahození se otřelo o Němečkovy nohy do ochranné sítě.
     
    02:08
    Marcinko vyhrál buly a Daňo následně pálil skrz blokující hráče. Kovář se musel hodně natáhnout, aby puk betonem vyrazil. Oceláři pak ztratili puk.
     
    02:13
    Po domácím icingu se vhazuje před Kacetlem.
     
    02:23
    Smithova rozehrávka skončila až u Kováře, před kterým přibrzdil Růžička a to tak, že ho obhodil ledovou tříští. Růžička se Kovářovi omlouval, jako že to nebylo úmyslně. Sobotka, který do situace přijel, si to ovšem nemyslí. Krátká diskuze před brankou Sparty.
     
    02:42
    Řepík objel útočné pásmo, ale ztratil puk u modré u svého spoluhráče Kempného. Kaňák následně vyhazuje do středního pásma. Zatím sledujeme šachovou partii.
     
    03:26
    Krejčík obtěžován Voženílkem zatáhl puk do pásma a nyní obě strany svádějí těžký boj o pozici v útočném pásmu Sparty.
     
    03:37
    Kotouč mimo kluziště, vhazuje se před Kacetlem.
     
    04:02
    Oceláři se dostali z pásma, ale Chmielewski dojíždí puk od Vrány do souboje.
     
    04:34
    Daňo vystihl rozehrávku Sparty ve středním pásmu, ale následně mu odskočil puk. Kaňák pak s potížemi dojížděl soupeře, ale nakonec ve spolupráci s Daněm zneutralizovali Sobotku.
     
    04:50
    Kacetl nadvakrát přikryl puk před svou brankou a zařídil další vhazování.
     
    05:18
    Kempný zatáhl puk do útočného pásma, ale následně se s přispěním Kurovského dostal hrací nástroj na třineckou střídačku.
     
    05:24
    Tomáškovo nahození od modré se snažil tečovat Erik Thorell, ale Kacetl si kotouč našel a zařídil další vhazování. Zatím je hra dost rozkouskovaná.
     
    05:48
    Nestrašil zatáhl puk do útočného pásma, ale Oceláři nejsou na puku. Z domácí strany se jej snaží za brankou získat jako Voženílek, tak Hudáček.
     
    06:22
    První delší pobyt Ocelářů v útočném pásmu. Následně Hudáček ztrácí puk, ale Horák jej rozehraje pouze k Jeřábkovi ve střední třetině.
     
    06:50
    Po komerční přestávce budeme sledovat první přesilovou hru utkání. Za podrážení hostujícího hráče při přechodu do útočné třetiny je vyloučen Milan Doudera (TRI), který je vyloučen teprve podruhé v sezóně.
     
    07:11
    Kempný nabil na levý kruh Řepíkovi, jehož bombu z první zablokoval kotníkem Marinčin.
     
    07:22
    Horákovu křížnou přihrávku od tyče na levý kruh na Řepíka srazil Marcinko do rohu.
     
    07:29
    Sobotkův pokus z pravého kruhu chytá Kacetl. Následně se tam poškorpili Marinčin s Formanem.
     
    07:46
    Hosté kombinují v útočném pásmu. Kousalův pokus z první končí na zadním mantinelu.
     
    08:01
    Kousal se podruhé do přihrávky dobře neopřel a Adámek vyhazuje.
     
    08:20
    Jandusovu střelu od modré vyklekl Roman a puk končí ve středním pásmu.
     
    08:29
    Hosté se vystavili do ofsajdu. Spartě zbývá 21 sekund početní převahy.
     
    08:45
    Domácí vyhráli buly ve středním pásmu, ale Adámek trefil rozhodčího. Hosté se tak rychle vrátili do útočné třetiny. Bude se nyní vylučovat. Forman trefil před brankou Adámka zřejmě do slabin a rozhodčí se radí o výšce trestu.
     
    08:45
    Prvním vyloučeným hráčem Sparty je Miroslav Forman (SPA), který obdržel vyšší pětiminutový trest a míří do kabin. Důvodem vyloučen je sekání. Trest odpyká David Kaše.
     
    09:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    No Oceláři nezačali přesilovku dobře. V útočné třetině si neporozuměli Jeřábek s Marcinkem a hned na začátku pětiminutového oslabení unikl do nájezdu ROMAN HORÁK, který překonal Kacetla mezi betony. Bez asistence. Stav utkání 0:1.
    09:03 Roman HORÁK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Po ukotvení branky zpět na své místo bude pokračovat přesilovka Třince. Kaše bude na trestné lavici ještě 4 minuty a 41 sekund.
     
    09:43
    Třinečtí jsou v pásmu, ale zatím kombinují spíše po obvodu útočné třetiny.
     
    09:54
    Teď zamířil puk na Kováře a hosté následně ihned vyhazují.
     
    10:45
    Jeřábek střílí z osy vedle. Následně Růžičkův pokus z leva byl zablokován.
     
    11:07
    Sobotka zavezl puk do pásma a předal do situace dva na jednoho Eriku Thorellovi a Buchtelemu. Domácí teď odolali trochu se štěstím.
     
    11:54
    Hudáček přihrál Voženílkovi, který natáhl puk do brankoviště, ale neprošťouchl jej do branky. Hosté následně vyhazují.
     
    12:30
    Puk vyplaval před sparťanské brankoviště a Vitouch jej poslal až do třineckého pásma.
     
    13:05
    Nestrašil předal puk Daňovi a jeho přiťuknutí z mezikruží skončilo mimo tři tyče.
     
    13:16
    Jeřábek střílí od modré a jeho pokus kryje Kovář. Domácí mají už pouze půlminuty na to vyrovnat skóre této početní převahy.
     
    13:32
    Hrňa předal na pravém kruhu puk Chmielewskému a jeho pokus Kovář vyrazil. Následně ze stejného místa střílel sám Hrňa.
     
    13:54
    Oceláři jsou sice zase v pásmu, ale Sparta už je kompletní. Hosté si mohou gratulovat. Toto dlouhé oslabení přežili s kladným skóre.
     
    14:40
    Povzbuzení hosté drží puk. Sobotka jej dostal do pásma, ale nepředal Kašemu u třinecké střídačky.
     
    14:59
    Bučkovi vyplaval puk na holi v útočné třetině, ale bekhendový pokus se mu vůbec nepovedl. Přinutil aspoň hostujícímu brankáři přerušit hru, která bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    15:11
    Němečkovo nahození od obranné modré vyrazil Kacetl do ochranné sítě. Vhazovat se bude před třineckou brankou.
     
    15:30
    Voženílek táhl po pravé straně třinecký útok, ale vyexpedoval puk pouze na sparťanskou střídačku. Vhazování ve střední třetině.
     
    15:56
    Kaňák chyboval za brankou a hosté mají puk a pásmo. Krejčík se snažil utancovat na modré Draveckého, ale ten stejně dokázal srazit puk za třineckou branku.
     
    16:52
    Tuhý boj o puk po celé délce kluziště. Oceláři nakonec dostali puk do útočné třetiny, Marcinko vyjel z rohu, předal do strany Daňovi. Slovenský útočník zkusil Kovářovu pozornost z velkého úhlu a zahrál na boční brankové konstrukci.
     
    17:39
    Momentálně jsou znatelně častěji v nebezpečných prostorech na puku hosté. Oceláři se snaží aspoň do bezpečnějších částí kluziště.
     
    17:57
    Kousal projel ze středního pásma po pravém kruhu a jeho bekhendový pokus zkrotil Kacetl až nadvakrát.
     
    18:11
    Vitouch sebral puk, který u pravého mantinelu ve svém pásmu ztratili domácí, a naslepo jej poslal do slotu, kde byl úplně volný a nekrytý Kousal. Jeho pohotový pokus kryje Kacetl.
     
    18:16
    Tomášek po buly poslal puk na modrou Kempnému, jehož střelu z první tečoval Erik Thorell mimo třineckou branku.
     
    18:40
    Domácí po dalším krátkém náporu Sparty dostali puk do útočného pásma a trochu zoufalý centr Daňa z rohu před branku našel adresáta. Marcinko ale byl blokován, a tak nezakončil přesně.
     
    19:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři trávili začátek poslední minuty první třetiny v útočném pásmu. Chmielewski vyvezl puk od mantinelu, na střelu z první se mu nabízel Dravecký, ale poslal puk až na modrou Adámkovi. Jeho nahození zřejmě po nějakých odrazech končí v síti. Jako střelec branky byl původně označen Dravecký, ale po kontrole videa bylo zjištěno, že si kotouč do sítě dovezl hostující hráč. Střelcem vyrovnávacího gólu tedy byl MARIAN ADÁMEK. Asistence: Aron Chmielewski, Vladimír Dravecký. Stav utkání 1:1.
    19:21 Marian ADÁMEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:53
    Hosté se provinili přihrávkou rukou a bude se vhazovat ve střední třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina, která zprvu nabídla spíše šachovou partii a vyčkávání. První vzrušení na třinecký led přineslo vyloučení Doudery, hosté přesilovku nevyužili a v jejím závěru se nechal Forman vyloučit do konce zápasu za seknutí Adámka. Oceláři v početní výhodě chybovali a Roman Horák z nájezdu otevřel skóre. Domácí pak odehráli zbytek přesilovky a vlastně i třetiny v křeči, vysvobodil jej až odražený gól Vladimíra Draveckého, který tak domácím daroval z jejich pohledu pozitivní vyrovnané skóre po úvodních dvaceti minutách.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 9:10
    Střely mimo 5:3
    Zblokované střely 2:8
    Hity 1:2
    Vhazování 11:11
    Trestné minuty 2:25
     
    Druhá třetina bude zahájena cca v 18:00.
     
    Diváci se pomalu vracejí do hlediště a za chvíli se na plac vrátí i hlavní aktéři. Zápas bude pokračovat asi za dvě a půl minuty druhou třetinou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    První buly druhé třetiny mezi Vitouchovu a Marcinkovu hůl vyhrál hostující tým.
     
    20:11
    První přerušení poté, co Kacetl přikryl puk.
     
    20:27
    Zakázané uvolnění Ocelářů a na ledě kuriózní situace, když se Marinčinova hůl zaklesla v Růžičkově brusli.
     
    20:39
    Řepík zpoza branky vyvezl puk do třineckého brankoviště, tam ale ztroskotal. Daňo rychle přenáší hru dopředu.
     
    20:59
    Voženílek s Hudáčkem vyjeli od mantinelu s pukem na holi, druhému jmenovanému ale kotouč utekl.
     
    21:15
    Hosté se zabrzdili na modré o čárového rozhodčího a je z toho ofsajd.
     
    22:14
    Třinečtí se těžko dostávali přes sparťany do jejich pásma, ale nakonec se jim to trpělivou kombinací povedlo. Následně Dravecký centroval od mantinelu před branku, kam sjížděl Chmielewski. Po čase Kurovský se snažil dorážet Smithovo nahození od modré, které se odrazilo od zadního mantinelu.
     
    22:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté teď využili smůly domácích hráčů ke skórování druhé branky. Smith při střele na modré čáře zlomil hůl a následně byl v pásmu neozbrojen. Řepík od pravého mantinelu nahrál na levou stranu na Moravčíka a ten našel před branku sjíždějícího VLADIMÍRA SOBOTKU, který zakončil do Kacetlovy branky. Asistence: Michal Moravčík, Michal Řepík. Stav utkání 1:2.
    22:34 Vladimír SOBOTKA - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté se ale z vedení příliš dlouho neradovali. Přesněji řečeno 16 sekund. Oceláři drželi puk za Kovářovou branku a ten následně putoval na osu kluziště před sparťanskou brankou, odkud poslal TOMÁŠ MARCINKO věšák do Kovářovy branky. Asistence: Martin Růžička, Marko Daňo. Stav utkání 2:2.
    22:50 Tomáš MARCINKO - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:47
    Doudera udržel útočné pásmo a domácí mohli chvíli držet puk ve třetině. Navíc v souboji s Voženílkem přišel za brankou o přilbu Polášek a musel jet vystřídat. Třinečtí toho ale nevyužili.
     
    24:20
    Nedůraznou rozehrávku domácích zachytil Vitouch, ale jeho následně přihrávka na modrou na Moravčíka byla zase naopak příliš prudká a končí až u Kováře.
     
    24:55
    Roman vyvezl puk k modré čáře, odkud následně nahazuje Jeřábek. Kovář viděl a vyrazil do strany.
     
    25:47
    Tentokrát zlomil hůl v obranné třetině Kaše a snažili se toho využít domácí. Na rozdíl od Sparty se jim to nepovedlo vyjádřit gólově.
     
    25:56
    Ofsajd Ocelářů při přechodu do útočné třetiny.
     
    26:04
    Přihrávka rukou třineckých hráčů a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    26:29
    Růžička s Marcinkem kombinovali v útočné třetině, ale Marcinkova následná zpětná přihrávka na pokrytého Daňa končí až v obranném pásmu domácích.
     
    26:47
    Kacetl chytá puk a hra je přerušená.
     
    27:20
    Krejčík propíchnul puk na Janduse, ale následně hosté ztrácí puk. Jeřábek dostal hru do středního pásma.
     
    27:37
    Kotouč v ochranné síti. Vhazovat se bude před Kacetlem.
     
    28:01
    Oceláři se těžce probili až ke sparťanské brance, ale tam ztrácejí puk. Hosté následně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    28:29
    Daňo potáhl puk do pásma a jeho nahození odrazil před Marcinkem Kovář.
     
    28:51
    Vrána dostal nabito na levý kruh od Jeřábka a jeho štiplavý pokus musel Kovář vyrazit. Hra je následně přerušená po vysoké holi Draveckého ve středním pásmu.
     
    29:09
    Hosté předvedli rychlé přenesení hry, když Moravčíkovu přihrávku od modré Řepík ihned expedoval před branku, tam ale jeho spoluhráč nestačil dojet.
     
    29:17
    Řepíkův svižný pokus z pravé strany kryje Kacetl.
     
    29:39
    Tomášek dostal puk do jízdy a šikovně přecházel přes Douderu, ale v následujícím kroku jej zastavil Voženílek.
     
    29:57
    Blíží se polovina normální hrací doby a kotouč po odrazu od plexiskla končí v ochranné síti. Další vhazování před Kacetlem.
     
    30:38
    Tuhý boj asi šesti hráčů obou stran o puk u mantinelu v obranném pásmu domácích.
     
    31:00
    Daňo zatáhl puk do útočné třetiny a po předávce Romana a Jeřábka domácí vybojovali vhazování před Kovářem.
     
    31:19
    Kaňák našel úplně volného Bučka, který měl čas si i povytáhnout Kováře, ale následně trefil pouze horní tyč nebo spojnici tyček.
     
    31:46
    Zakázané uvolnění Sparty vrátí hru před Kováře.
     
    32:09
    Rozehrávku Doudery naslepo zachytil Krejčík, ale jeho střela byla zablokována ještě před třineckou brankou.
     
    32:31
    Šance i na sparťanské straně. Puk zamířil před branku na Vitoucha, který byl v prvním okamžiku zablokován, vytáhl si Kacetla a následně poslal puk do třineckého brankoviště, kde patrně zasáhl domácí brankář. Po odrazu se ještě kotouč nebezpečně do brankoviště vrátil, ale z pohledu domácích oheň nakonec uhasil třinecký brankář.
     
    Hra bude pokračovat po komerční přestávce. Hlavní rozhodčí Hribik ještě situaci řeší s Řepíkem ve středním pásmu, neboť po Kacetlově zákroku vznikla před třineckou brankou drobná rozmíška.
     
    32:51
    Hosté získali puk v útočné třetině a snažili se kombinovat. Než se dostali s pukem do nebezpečných prostor, zasáhl hvizd rozhodčího, který viděl postavení Erika Thorella v Kacetlově brankovišti.
     
    33:14
    Hudáček ztratil v útočné třetině puk a hosté měli situaci tři na dva. Tomášek z levé strany nabil na ose kluziště najíždějícímu Krejíčkovi a jeho svižný pokus Kacetl vyrazil.
     
    34:02
    Erik Thorell zatáhl puk do útočné třetiny, kde jej předal Wargovi, který jej hned ztratil.
     
    34:32
    Hosté byli rychle zpět u třineckého brankoviště, odkud poslal puk do bezpečí z třineckého pohledu Jeřábek.
     
    34:45
    Jeden z hostujících hráčů byl podražen před Kacetlovým brankovištěm a bude z toho vyloučení.
     
    35:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nakonec ne. Sparťané totiž drželi puk v útočné třetině a za Kacetlova záda zamířila tvrdá střela MICHALA KEMPNÉHO od modré čáry. Domácí brankář přes dvojblok před svou brankou nic neviděl. Asistence: Vladimír Sobotka, David Kaše. Stav utkání 2:3.
    35:05 Michal KEMPNÝ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:26
    Buchtele s Moravčíkem hrozili dalším protiútokem. Prvně jmenovaný hledal svého spoluhráče před brankou, ale Kacetl kotouč odrazil a následně je posunutá třinecká branka. Bude se vhazovat před brankou domácích.
     
    35:42
    Hra je přerušená v obranné třetině Ocelářů poté, co se do sebe zaklínili Marian Adámek (TRI) a Jan Buchtele (SPA). Rozhodčí vyloučí oba hráče, Adámek i Buchtele obdrželi pětiminutový trest za bitku.
     
    36:09
    Hosté byli nastěhováni v útočném pásmu a po obkroužení třinecké branky zakončoval zhruba z kraje pravého kruhu Kempný. Buď to byla tyčka, nebo třineckou branku kotouč minul jen těsně.
     
    36:56
    Po čase drželi puk v útočném pásmu domácí, ale hosté jej rychle získali a zajistili buly na druhé straně. Mezitím se v rohu útočného pásma drželi Vrána se Sobotkou.
     
    37:01
    Vauhkonen poslal na Kacetla zablokovaný puk po nahození od modré čáry a Kacetl chytá do lapačky.
     
    37:29
    Teď se snažili prorazit hostující hrát Daňo s Růžičkou. Neuspěli a hosté se zase snaží o útočnou aktivitu na druhé straně.
     
    37:47
    Kacetl přikryl nepříjemně skákající puk a zařídil vhazování před svou brankou.
     
    38:01
    Erik Thorell vyjel s pukem na holi z rohu útočného pásma a nedokázal nadvakrát překonat Kacetla, který se roztáhl ve svém brankovišti.
     
    38:59
    Domácí teď třikrát čtyřikrát zastavili aktivitu hostující pětice, ale sami na druhé straně se dlouho na puku neudrželi. Po zakázaném uvolnění, které nestihl dojet Voženílek, se vhazuje před třineckou brankou.
     
    39:30
    Voženílek s Hudáčkem dostali puk za sparťanskou branku, kde o něj bojoval velmi natěsno Nestrašil s Moravčíkem. Domácí ale puk nezískali.
     
    39:54
    Doudera teď úspěšně zpacifikoval hrozící situaci dva na jednoho před svou brankou, o chvíli později z toho ale je icing na třinecké straně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá třetina, ve které byl po většinu hrací doby k vidění urputný hokej. Není to dnes taková lahůdka jako v pondělí, umělecký dojem není takový. To však nehraje roli, hosté dokázali ve druhé třetině odskočit do jednobrankového vedení a je třeba konstatovat, že vedení hostů je zasloužené. Sparťané měli ve druhé třetině mírně navrch. A dostali se také ve třetí minutě do vedení, když Vladimír Sobotka zakončil rychlou kombinaci hostů. Pražané se z vedení radovali ale jen zhruba čtvrt minutu, než zavěsil Tomáš Marcinko. To, že situace bude po čtyřiceti minutách obdobná jako v zápasech jedna a dvě, a sice, že povedou svěřenci trenéra Hořavy, zařídila branka Michala Kempného v signalizované výhodě. Kromě gólů bylo k vidění i několik nadějných situací, největší šanci měl asi Buček, který trefil v situaci, kdy byl sám před Kovářem, tyč.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 18:22
    Střely mimo 7:6
    Zblokované střely 7:13
    Hity 4:3
    Vhazování 30:24
    Trestné minuty 7:30
     
    Třetí třetina bude zahájena cca v 19:06.
     
    Jako první aktéři dnešního zápasu se vracejí na led rozhodčí. Zápas bude pokračovat asi za půldruhé minuty třetí části normální hrací doby.
     
    Úvodní buly třetí třetiny se zatím odkládá. Na led musejí ledaři, kteří řeší nějakou nesrovnalost na ledové ploše v obranné třetině Sparty. Věříme, že to není pokračování epidemie děr v ledech na českých zimácích.
     
    No, tak to asi nebude jen tak. Oba týmy míří do kabin, přestávka pokračuje.
     
    Bylo ohlášeno, že se přestávka prodlouží minimálně o deset minut. Takže začátek nejdřív v 19:23.
     
    Na led se vracejí rozhodčí, kteří kontrolují postižená místa.
     
    Proběhla prohlídka stavu ledové plochy a porada rozhodčích s ledaři a kapitány obou týmů. Všichni aktéři se vrátili do kabin a dle odpočtu na kostce nad ledem se přestávka evidentně prodloužila o dalších patnáct minut. Třetí třetina tak zřejmě nezačne dříve než v 19:42.
     
    Začíná další obhlídka stavu ledové plochy kvartetem rozhodčích, ledaři a kapitány obou týmů.
     
    Rozhodčí zůstávají na ledě a na kostce běží tříminutový odpočet. Kapitáni zmizli v kabinách, šli povolat oba týmy. Utkání naštěstí bude pokračovat.
     
    Tříminutový odpočet doběhl do konce, Oceláři jsou nachystaní k pokračování třetí třetiny, ale zatím se na led a na hráčskou lavici nevrátili hostující hokejisté.
     
    Už jsou na ledě i hosté, takže všechno vypadá nadějně. Třetí třetina začne za pár okamžiků. Přestávka po druhé třetině se tak nakonec prodloužila na hodinu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí třetiny bylo vhozeno mezi Marcinkovu a Sobotkovu hůl. V prvním vhazování třetí části hry uspěl domácí tým.
     
    40:28
    Domácí bojovali o puk za Kovářovou brankou. Kaše dokázal po souboji s Marinčinem dostat kotouč aspoň na hráčskou lavici.
     
    40:46
    Nestrašil nedojel puk ve střední třetině a náznak šance pro hosty. Tomáškův centr z pravé strany do brankoviště ale nikoho nenašel.
     
    41:09
    Voženílek dojel puk v rohu útočné třetiny, ale ze strany nikoho nenašel. Puk se od brankové konstrukce odrazil před Kováře, kde byli dříve sparťané.
     
    41:43
    Na začátku třetí části hry jsou zatím aktivnější domácí, ale šance se nerodí. Spíše opatrný začátek.
     
    42:03
    Teď to mohl změnit Kurovský, ale neměl rychlost. Hosté rychle dostávají puk z pásma.
     
    42:15
    Kovář chytil puk do lapačky a přerušil hru před Romanem. Toho následně odstrkal za branku Kempný.
     
    42:40
    Dvě akce po ose Řepík – Kaše. Nejprve Řepíkův centr sebral před Kašem Adámek. Následně se Adámek srazil s Kašem u mantinelu, ale ten dokázal nabít Řepíkovi. Ten stál pod modrou čárou na ose kluziště a jeho střelu Kacetl vyrazil do strany.
     
    43:22
    Voženílek nahodil puk za brankou, ale tam jej nezískal na Krejčíkovi a hosté rychle vyndávají puk z pásma.
     
    43:49
    Kousal z pravé strany centroval před branku, jeho puk naslepo ale nenašel nikoho. Následně se ale dostal ke kotouči na levém křídle a propagační střelu chytil Kacetl do lapačky.
     
    44:09
    Sparťané si pinkali puk s Douderou, který se snažil dostat kotouč z pásma. Následně jej dostal pryč Marcinko, ale Daňo nepřihrál do nájezdu Růžičkovi, který byl sám na útočné modré čáře.
     
    44:28
    Náznak velké šance Ocelářů! Růžička získal za brankovou čárou puk a snažil se nahrát k zakončení úplně volnému Daňovi, který byl sám před Kovářem. Puk mu ale proklouzl mezi nohama.
     
    45:15
    Domácí dostali puk z pásma, následně se ale ve střední třetině prosadili. Tomášek zatáhl hru zpět do ofenzivní zóny hostů, ale jeho viditelné nahození Kacetl odrazil do ochranné sítě.
     
    45:25
    Domácí vyhráli buly před svou brankou a Jeřábek se snažil stříleným nahozením na zadní mantinel vysunout své spoluhráče. Trefil však Voženílka do spodní části zad a hosté byli snadno zpět v pásmu.
     
    45:51
    Řepík vyčkával za brankou, ale neměl komu nahrát, všichni spoluhráči pokrytí. A tak zkusil vyjet a prostřelit změť hráčů před Kacetlem, což se mu nepovedlo.
     
    46:23
    Vrána ztratil puk na Horákovi ve střední třetině, ale následně jej zase získal zpět.
     
    46:58
    Šance se nerodí. Hosté efektivně neutralizují ofenzivní choutky domácích.
     
    47:28
    Domácí se složitě vkombinovali do útočné třetiny, kde Daňo z rohu se snažil nahrát před branku, kde byl Marcinko i Růžička. Oba však dobře pokrytí.
     
    48:04
    Kousal střílel velmi nepřesně z levého křídla, ale hosté tím získali pásmo. Následně vytáhl puk k modré čáře Němeček a jeho pokus se snažil před brankou tečovat Buchtele. Těsně před Kacetlem puk změnil směr těsně mimo třineckou branku.
     
    48:46
    Hudáček s Voženílkem bojovali o puk v útočné třetině. Voženílek následně směřoval před Kovářovu branku, ale kotouč končí na sparťanské střídačce. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    49:03
    Na Smithovu rozehrávku nedosáhl nikdo ze spoluhráčů a je písknuto zakázané uvolnění.
     
    49:37
    Voženílek s Nestrašil tvrdě bojují o puk s dvojicí Kempný – Krejčík za sparťanskou brankou. Smithovo nahození si Kovář našel a odrazil do strany.
     
    50:08
    Oceláři ztratili puk ve střední třetině, ale Kousal ho pouze posunul po hrazení a následně nacentroval před branku, kde nikdo nebyl. Kacetl se snažil urychlit hru, ale vyhodil puk na icing.
     
    50:28
    Daňo předal na modré čáře puk od Kaňáka do jízdy Růžičkovi, ten byl ale při kličce odzbrojen.
     
    50:40
    Puk směřoval zpoza sparťanské branky před Kováře, kde rychle zakončoval Marcinko. Sparťanský brankář byl včas na místě a přerušil hru.
     
    50:57
    Dravecký vyvezl puk z rohu a nabil Chmielewskému na pravém kruhu. Při střele polského forvarda se ale rozestoupila clona před Kovářem a ten snadno lapil.
     
    51:30
    Oceláři si teď šikovně a rychle předali puk až do útočné třetiny, ale tam prohráli souboj o kotouč za hostující brankou.
     
    51:50
    Horák vyvezl puk až do útočné třetiny, ale byl tam sám. Jeho zpětná přihrávka nikoho nenašla a kotouč skončil ve střední třetině.
     
    51:59
    Moravčík objel branku a poslal kotouč na zakázané uvolnění.
     
    52:15
    Růžička od modré našel před brankovištěm Daňa, který ihned poslal puk skrz brankoviště na druhou stranu, kde byl Marcinko. Tomu puk ve velké šanci projel mezi bruslemi.
     
    52:25
    Vyhlášená komerční přestávka poté, co Kovář lapil puk do lapačky a přerušil hru.
     
    Dnešní utkání je vyprodané, takže jej sleduje 5 400 diváků.
     
    52:30
    Chmielewski po vyhraném buly centroval před branku, kde byl Vrána. Ten byl ale zablokován a hosté jeli k protiútoku...
     
    52:40
    ... situaci dva na jednoho vyřešil Kaňák obranným zákrokem. Z druhé vlny ale sebral puk Buchtele a bekhendem těsně minul.
     
    53:34
    Kaše v rohu útočného pásma ztratil puk na Adámkovi a Oceláři se snaží o rychlý přechod střední zóny.
     
    54:10
    Oceláři si nevyhověli při kombinaci ve střední zóně a Horák může vyvézt puk do útočné třetiny.
     
    54:37
    Tomášek od modré čáry centroval před branku, kde lehce patkou tečoval Horák. Následně střílel přes Marcinkovu clonu Erik Thorell, Kacetl kryje.
     
    55:17
    Oceláři kombinovali v útočném pásmu, ale nemohli se dostat od hrazení. Následně se sami vypoklonkovali z útočné zóny.
     
    55:57
    Dvě tvrdé srážky v útočné zóně Ocelářů. Nejprve Voženílek s Řepíkem a pak Nestrašil s Poláškem, po které se hostující hráč těžko zvedal.
     
    56:42
    Nadějná pasáž Ocelářů. Nejprve střílel z levého kruhu Hudáček a Kovář se musel hodně protáhnout. Následně spíše centroval od modré Daňo, ale Růžička se nezorientoval. A po chvilkovém tlaku Ocelářů střílel ze slotu Doudera, ale Kovář jeho puk lapil a přerušil hru.
     
    56:54
    Růžička byl před brankou zablokován a následně musí Jeřábek sbírat vyhozený puk ve vlastním pásmu před Erikem Thorellem.
     
    57:22
    Daňo zkoušel křížně najít Růžičku. Přihrávka byla zablokována, ale sparťané vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    57:28
    Domácí vyhráli buly, ale pak si nevyhověli přihrávkou na modrou čáru a musejí zakládat akci od vlastní branky.
     
    57:52
    Kempného nahození od modré čáry zacinkalo na tyčce Kacetlovy branky.
     
    58:13
    Kousal najížděl dva na jednoho s Buchtelem. Toho pokryl Růžička, a tak Kousal střílel. Kacetl chytil puk do lapačky a následně dostal dojíždějící Kousal masáž od dvou třineckých hráčů.
     
    58:29
    Domácí vyhráli buly před svou brankou a dostali puk rychle do útočné třetiny, ale Kovář s Řepíkem rychle dostali hru aspoň do střední zóny.
     
    58:44
    Kacetl opustil branku a Oceláři hrají power play.
     
    58:50
    Marinčin pálí z osy od modré čáry a jeho rána rozvlnila boční síť.
     
    59:29
    Jeřábek dostal v nouzi puk na branku, kde byl Růžička. Kotouč se následně dostal k Daňovi, který neprostřelil Kováře.
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se utopili ve střední třetině a nedostanou se už k závěrečnému náporu před sparťanskou brankou. Naopak hosté získali puk ve středním pásmu, DAVID TOMÁŠEK vstoupil do útočné třetiny a ještě zkusil poslat kotouč na třineckou branku. Kotouč se dostal do sítě, když na časomíře zbývaly poslední desetinky normální hrací doby. Bez asistence. Stav utkání 2:4.
    59:59 David TOMÁŠEK - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Růžička – Michal Kempný
     
    Ve třetí třetině byli lepší a aktivnější domácí hráči. Bylo to pochopitelné, hosté nepotřebovali budovat skóre, soustředili se na aktivní obranu. Přesto Oceláři měli pár nadějných situací, kdy nebyli daleko brance – šance měli hlavně členové prvního útoku, Daňo s Marcinkem. Ale hosté hráli aktivně a mohli zápas definitivně rozhodnout dřív – Kempný trefil tyč, Buchtele ve velké šance přestřelil branku. V poslední sekundě normální hrací doby pečetil výsledek David Tomášek. Konečné resumé – Oceláři 2, Sparta 4, hosté se ujímají vedení v sérii.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 32:29
    Střely mimo 11:9
    Zblokované střely 9:17
    Hity 6:5
    Vhazování 41:31
    Trestné minuty 7:30
     
    Série mezi třineckými Oceláři a pražskou Spartou pokračuje ve třinecké WERK ARENĚ zápasem číslo čtyři hned zítra – v pátek 24. března 2023 od 19 hodin se bude hrát o to, zda se série v neděli přesune do Prahy za vyrovnaného vedení, nebo sparťané budou moci útočit na postup do semifinále. To uvidíme zhruba za 25 hodin. Do té doby se mějte pěkně! (20:27:34)

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 20. Mar. Adámek (Chmielewski, Dravecký), 23. Marcinko (M. Růžička, Daňo) – 10. Horák, 23. Sobotka (Moravčík, Řepík), 36. Kempný (Sobotka, Kaše), 60. Tomášek


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Vrána (C), Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Buchtele, D. Vitouch, P. Kousal – E. Thorell, Horák, Tomášek – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Kaše, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Rampír, Axman

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Sparta
    #1 Neděle 19.03.2023 • 14:00
    Sparta - Třinec 3:2
    #2 Pondělí 20.03.2023 • 19:00
    Sparta - Třinec 2:3 po prodl.
    #3 Čtvrtek 23.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 2:4
    #4 Pátek 24.03.2023 • 19:00
    Třinec - Sparta 3:1
    #5 Neděle 26.03.2023 • 16:30
    Sparta - Třinec 0:3
    #6 Úterý 28.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 5:1
    bahis siteleri