Colorado – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:4 (1:1, 1:2, 0:1) Stav série: 1:2
HC Sparta Praha
Čtvrtek 23.03.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 David TOMÁŠEK - 2:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se utopili ve střední třetině a nedostanou se už k závěrečnému náporu před sparťanskou brankou. Naopak hosté získali puk ve středním pásmu, DAVID TOMÁŠEK vstoupil do útočné třetiny a ještě zkusil poslat kotouč na třineckou branku. Kotouč se dostal do sítě, když na časomíře zbývaly poslední desetinky normální hrací doby. Bez asistence. Stav utkání 2:4.
     
    59:29
    Jeřábek dostal v nouzi puk na branku, kde byl Růžička. Kotouč se následně dostal k Daňovi, který neprostřelil Kováře.
     
    58:44
    Kacetl opustil branku a Oceláři hrají power play.
     
    57:52
    Kempného nahození od modré čáry zacinkalo na tyčce Kacetlovy branky.
     
    52:40
    ... situaci dva na jednoho vyřešil Kaňák obranným zákrokem. Z druhé vlny ale sebral puk Buchtele a bekhendem těsně minul.
     
    52:15
    Růžička od modré našel před brankovištěm Daňa, který ihned poslal puk skrz brankoviště na druhou stranu, kde byl Marcinko. Tomu puk ve velké šanci projel mezi bruslemi.
     
    50:40
    Puk směřoval zpoza sparťanské branky před Kováře, kde rychle zakončoval Marcinko. Sparťanský brankář byl včas na místě a přerušil hru.
     
    48:04
    Kousal střílel velmi nepřesně z levého křídla, ale hosté tím získali pásmo. Následně vytáhl puk k modré čáře Němeček a jeho pokus se snažil před brankou tečovat Buchtele. Těsně před Kacetlem puk změnil směr těsně mimo třineckou branku.
     
    44:28
    Náznak velké šance Ocelářů! Růžička získal za brankovou čárou puk a snažil se nahrát k zakončení úplně volnému Daňovi, který byl sám před Kovářem. Puk mu ale proklouzl mezi nohama.
     
    38:01
    Erik Thorell vyjel s pukem na holi z rohu útočného pásma a nedokázal nadvakrát překonat Kacetla, který se roztáhl ve svém brankovišti.
     
    36:09
    Hosté byli nastěhováni v útočném pásmu a po obkroužení třinecké branky zakončoval zhruba z kraje pravého kruhu Kempný. Buď to byla tyčka, nebo třineckou branku kotouč minul jen těsně.
     
    35:42
    Hra je přerušená v obranné třetině Ocelářů poté, co se do sebe zaklínili Marian Adámek (TRI) a Jan Buchtele (SPA). Rozhodčí vyloučí oba hráče, Adámek i Buchtele obdrželi pětiminutový trest za bitku.
    35:05 Michal KEMPNÝ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nakonec ne. Sparťané totiž drželi puk v útočné třetině a za Kacetlova záda zamířila tvrdá střela MICHALA KEMPNÉHO od modré čáry. Domácí brankář přes dvojblok před svou brankou nic neviděl. Asistence: Vladimír Sobotka, David Kaše. Stav utkání 2:3.
     
    33:14
    Hudáček ztratil v útočné třetině puk a hosté měli situaci tři na dva. Tomášek z levé strany nabil na ose kluziště najíždějícímu Krejíčkovi a jeho svižný pokus Kacetl vyrazil.
     
    32:31
    Šance i na sparťanské straně. Puk zamířil před branku na Vitoucha, který byl v prvním okamžiku zablokován, vytáhl si Kacetla a následně poslal puk do třineckého brankoviště, kde patrně zasáhl domácí brankář. Po odrazu se ještě kotouč nebezpečně do brankoviště vrátil, ale z pohledu domácích oheň nakonec uhasil třinecký brankář.
     
    31:19
    Kaňák našel úplně volného Bučka, který měl čas si i povytáhnout Kováře, ale následně trefil pouze horní tyč nebo spojnici tyček.
    22:50 Tomáš MARCINKO - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté se ale z vedení příliš dlouho neradovali. Přesněji řečeno 16 sekund. Oceláři drželi puk za Kovářovou branku a ten následně putoval na osu kluziště před sparťanskou brankou, odkud poslal TOMÁŠ MARCINKO věšák do Kovářovy branky. Asistence: Martin Růžička, Marko Daňo. Stav utkání 2:2.
    22:34 Vladimír SOBOTKA - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté teď využili smůly domácích hráčů ke skórování druhé branky. Smith při střele na modré čáře zlomil hůl a následně byl v pásmu neozbrojen. Řepík od pravého mantinelu nahrál na levou stranu na Moravčíka a ten našel před branku sjíždějícího VLADIMÍRA SOBOTKU, který zakončil do Kacetlovy branky. Asistence: Michal Moravčík, Michal Řepík. Stav utkání 1:2.
    19:21 Marian ADÁMEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    19:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři trávili začátek poslední minuty první třetiny v útočném pásmu. Chmielewski vyvezl puk od mantinelu, na střelu z první se mu nabízel Dravecký, ale poslal puk až na modrou Adámkovi. Jeho nahození zřejmě po nějakých odrazech končí v síti. Jako střelec branky byl původně označen Dravecký, ale po kontrole videa bylo zjištěno, že si kotouč do sítě dovezl hostující hráč. Střelcem vyrovnávacího gólu tedy byl MARIAN ADÁMEK. Asistence: Aron Chmielewski, Vladimír Dravecký. Stav utkání 1:1.
     
    18:11
    Vitouch sebral puk, který u pravého mantinelu ve svém pásmu ztratili domácí, a naslepo jej poslal do slotu, kde byl úplně volný a nekrytý Kousal. Jeho pohotový pokus kryje Kacetl.
     
    11:07
    Sobotka zavezl puk do pásma a předal do situace dva na jednoho Eriku Thorellovi a Buchtelemu. Domácí teď odolali trochu se štěstím.
    09:03 Roman HORÁK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    No Oceláři nezačali přesilovku dobře. V útočné třetině si neporozuměli Jeřábek s Marcinkem a hned na začátku pětiminutového oslabení unikl do nájezdu ROMAN HORÁK, který překonal Kacetla mezi betony. Bez asistence. Stav utkání 0:1.
     
    08:45
    Prvním vyloučeným hráčem Sparty je Miroslav Forman (SPA), který obdržel vyšší pětiminutový trest a míří do kabin. Důvodem vyloučen je sekání. Trest odpyká David Kaše.
     
    06:50
    Po komerční přestávce budeme sledovat první přesilovou hru utkání. Za podrážení hostujícího hráče při přechodu do útočné třetiny je vyloučen Milan Doudera (TRI), který je vyloučen teprve podruhé v sezóně.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 20. Mar. Adámek (Chmielewski, Dravecký), 23. Marcinko (M. Růžička, Daňo) – 10. Horák, 23. Sobotka (Moravčík, Řepík), 36. Kempný (Sobotka, Kaše), 60. Tomášek


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Vrána (C), Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Buchtele, D. Vitouch, P. Kousal – E. Thorell, Horák, Tomášek – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Kaše, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Rampír, Axman

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Sparta
    #1 Neděle 19.03.2023 • 14:00
    Sparta - Třinec 3:2
    #2 Pondělí 20.03.2023 • 19:00
    Sparta - Třinec 2:3 po prodl.
    #3 Čtvrtek 23.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 2:4
    #4 Pátek 24.03.2023 • 19:00
    Třinec - Sparta 3:1
    #5 Neděle 26.03.2023 • 16:30
    Sparta - Třinec 0:3
    #6 Úterý 28.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 5:1
    thejrc.org