Columbus – NY Islanders 5:4 (po pr.) | Buffalo – New Jersey 5:4 (kon.) | Colorado – Arizona 3:1 (kon.)
Philadelphia – Detroit 3:0 (kon.) | Boston – Tampa 2:1 (kon.) | Nashville – Seattle 2:7 (kon.)
Los Angeles – Winnipeg 4:1 (kon.) | Calgary – San Jose 5:3 (kon.) | Minnesota – Chicago 3:1 (kon.)
Florida – NY Rangers 3:4 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 0:2 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 25.03.2023, 22:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 23 | Přesilová hra: 0/1 – 0/2 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Filip Gustavsson (MIN) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 60:00
    Alex Stalock (MIN) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0 %, odchytal 59:49

    Tři hvězdy utkání
    1. Ryan Hartman (MIN) 1+0
    2. Filip Gustavsson (MIN)
    3. Ryan Reaves (MIN) 1+0 (00:41:18)
     
    Lukas Reichel na začátku třetí třetiny odpověděl na gól Ryana Reavese a už to vypadalo na prodloužení, jenže 71 sekund před koncem zápasu rozhodl Ryan Hartman. Wild si připsali důležitou výhru a vedou o bod Centrální divizi před Dallasem. Konečný výsledek tohoto duelu. Minnesota Wild 3 Chicago Blackhawks 1.
     
    Konec zápasu.
    59:29 Frédérick GAUDREAU - 3:1
     
    59:29
    Minnesota právě vstřelila branku! FRÉDÉRICK GAUDREAU si zpracoval puk v pravém rohu obranného pásma a nádhernou žabkou přes celé kluziště zamířil k levé tyči prázdné brány! Je rozhodnuto – 3:1. Asistence: Jared Spurgeon.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:49 Ryan HARTMAN - 2:1
     
    58:49
    Minnesota právě vstřelila branku! Bek Connor Murphy propadl na obranné modré čáře a RYAN HARTMAN se řítil sám na bránu, čehož využil, když si položil brankáře a pod jeho tělem zamířil do sítě! Parádní závěr od Wild. Bez asistence.
     
    57:00
    Filip Gustavsson přerušil hru a přesně tři minuty před koncem základní hrací doby následuje komerční brejk.
     
    56:36
    Blackhawks vybojovali puk a na bodu levého kruhu napřáhli k prudké střele, která skončila pouze na ochranném skle, a Filip Gustavsson nezasahoval.
     
    54:42
    Alex Goligoski vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho rána minula pravý horní roh brány Chicaga.
     
    53:48
    Marcus Johansson nahodil puk z levého kruhu před bránu a Matthew Boldy ho tečí usměrňoval k pravé tyči, Stalock ale zasáhl levým betonem!
     
    52:53
    Konečně Blackhawks během druhé přesilové hry něco předvedli a Boris Katchouk vystřelil na bodu pravého kruhu, Jacob Middleton ale puk přizvedl do ochranné sítě. Hra byla přerušena a Wild budou hrát opět v pěti.
     
    51:59
    Joel Eriksson Ek přebruslil na levé straně jednoho z protihráčů a na vrcholu kruhu práskl do puku, jeho střelu s příklepem ale Alex Stalock vyrazil vyrážečkou.
     
    51:18
    Frédérick Gaudreau skvěle podržel puk na levém křídle útočného pásma u hrazení proti dvěma protihráčům a ušetřil cenné sekundy z vyloučení svého spoluhráče.
     
    50:59
    Matthew Boldy byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Chicago si zahraje po komerční přestávce přesilovou hru 4 na 3. Poté následně 5 na 4. Skóre je vyrovnané.
     
    50:46
    Matt Dumba vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho pokus minul levou tyč brány týmu Chicaga.
     
    50:11
    Andreas Athanasiou zamíchal s pukem na vrcholu mezikruží a z levého kruhu napřáhl ke střele zápěstím, která byla sražena vedle přední levé tyče brány Wild.
     
    49:09
    Alex Stalock vyrazil střelu od modré čáry do ochranné sítě a poté se strhla obrovská mela. Marcus Foligno zbytečně provokoval, zatímco Connor Murphy simuloval.
     
    48:13
    Vyloučený Joel Eriksson Ek je zpět na ledové ploše a oba týmy hrají opět v plném počtu. Skóre je stále 1:1.
     
    47:34
    Lukas Reichel vzápětí vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování a Filip Gustavsson poté sevřel puk v náručí. Blackhawks mají nyní obrovský tlak a chtějí otočit zápas.
     
    47:05
    Seth Jones mohl skórovat po rychlém obratu hry, když střelou z mezikruží mířil do levého horního rohu, Filip Gustavsson ale zasáhl vyrážečkou!
     
    46:13
    Joel Eriksson Ek nechce jít na trestnou lavici, ale musí, protože rozhodčí mu udělili dvě minuty za držení. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    45:34
    Joel Eriksson Ek dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy a bekhendem chtěl puk poslat do mezikruží, jenže hokejisté Blackhawks jeho úmysl velmi dobře přečetli.
     
    44:24
    Joey Anderson nabral na pravém křídle velkou rychlost a pokusil se otočit skóre, jeho střela zápěstím ale skončila v náručí připraveného brankáře Filipa Gustavssona.
     
    44:06
    Wild se snažili prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže Alex Stalock rychle zmrazil volný puk pod svou lapačkou.
     
    42:01
    Ryan Reaves mohl vrátit domácím rychle ztracené vedení, jeho střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování ale minula vzdálenější pravý horní roh brány Hawks.
    41:15 Lukas REICHEL - 1:1
     
    41:15
    Chicago právě vstřelilo branku! Jacob Middleton minul z vrcholu mezikruží odkrytou bránu a LUKAS REICHEL udeřil po rychlém protiútoku, když si na pravém křídle potáhl puk a parádní střelou zápěstím zamířil těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči! Srovnáno. Bez asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-17; Zablokované střely: 4-9; Vhazování: 57%-43%; Hity: 17-19; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 23:51.
     
    Wild měli po přestávce několik velkých šancí a jednu dokázali využít, když se s nutnou dávkou štěstí prosadil Ryan Reaves. Chicago drží nad vodou fantastický Alex Stalock. Skóre po druhé třetině zatím hubeného utkání na branky. Minnesota Wild 1 Chicago Blackhawks 0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:30 Matthew Boldy málem skóroval v osmém zápase v řadě
     
    39:30
    Matthew Boldy mohl skórovat v blízkosti pravé tyče po přihrávce zpoza brány, jenže jeho střela byla zřejmě zablokována! To byla velká šance.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:18
    Alex Stalock si dával dobrý pozor po odraženém puku a zmrazil ho pod svou lapačkou. Domácí drží svůj náskok.
     
    36:42
    Blackhawks vybojovali puk a po přihrávce zpoza brány přišla velká šance, Filip Gustavsson ale vyrazil střelu z blízkosti pravým betonem – 1:0!
     
    36:01
    O několik okamžiků později zakončoval sám Andreas Athanasiou, střela bývalého hráče Detroitu Red Wings ale skončila ve výstroji brankáře Filipa Gustavssona.
     
    35:43
    Lukas Reichel vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování v plné rychlosti po přihrávce Andrease Athanasioua, jeho střela ale minula vzdálenější tyč.
     
    34:35
    Wild se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a do zápasu se vracíme po krátké reklamní přestávce. Domácí prolomili bezbrankové skóre a vedou 1:0.
    33:03 Mason Shaw se teď snažil prosadit po vyjetí zpoza brány
     
    33:03
    Alex Stalock nejprve vytáhl lapačkou střelu z levého kruhu pro vhazování a poté se nenechal překonat ani Masonem Shawem, který rychle objel bránu a snažil se puk zasunout mezi jeho betony z otočky! Brankář Hawks chytá skvěle.
     
    31:36
    Brandon Duhaime nabral na pravém křídle rychlost a posílal puk pod sebe, jeho spoluhráči ale byli dobře pokrytí a do zakončení se tentokrát Wild nedostali.
     
    30:39
    Jason Dickinson byl zřejmě hráčem, který na ose útočného pásma vypálil od modré čáry, Filip Gustavsson byl ale připraven a vytáhl puk do ochranného skla.
     
    30:18
    Jared Spurgeon prudce vypálil z vrcholu mezikruží a Alex Stalock jeho ránu vyrazil do ochranné sítě. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka. Wild vedou.
    27:45 Ryan REAVES - 1:0
     
    27:45
    Minnesota právě vstřelila branku! RYAN REAVES na levém křídle čistě vybojoval puk a po rychlém objetí brány puk nahodil bekhendem do ohně, kde se zřejmě od hokejky jednoho z protihráčů odrazil ke vzdálenější levé tyči! Bez asistence.
    27:33 Domácí Filip Gustavsson nyní fantasticky zasáhl maskou
     
    27:33
    Filip Gustavsson zasáhl proti střele z levého kruhu výborně maskou a kotouč poskakoval po horní síti, Blackhawks poté vystřelili z opačné strany a domácí brankář přerušil hru! TV brejk.
     
    25:47
    Matthew Boldy se teď pokusil skórovat střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, Alex Stalock ale na přední tyči zasáhl hrudí a dorážka spoluhráče poté nepřišla.
     
    24:46
    Lukas Reichel byl vyloučen nakonec za podrážení poté, co se Joel Eriksson Ek po vyjetí zpoza brány snažil prosadit bekhendem, ale neuspěl. Přesilovka pro Wild.
     
    24:12
    Blackhawks předvedli dobrou akci a po přihrávce zpoza brány pálili v blízkosti pravé tyče, Filip Gustavsson ale jejich střelu z blízkosti vyrazil!
     
    22:44
    Marcus Foligno vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho střela s příklepem mířila mezi tři tyče, Alex Stalock byl ovšem znovu připraven a puk zachytil.
     
    21:43
    Jared Spurgeon vystřelil na pravém křídle z ostrého úhlu a Alex Stalock na přední tyči dobře zasáhl, když puk sevřel mezi levou rukou a tělem. Čekáme na gól.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 5-6; Zablokované střely: 3-4; Vhazování: 57%-43%; Hity: 12-11; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 23:00.
     
    Gólman Alex Stalock zatím chytá v bráně Chicaga velice spolehlivě a oba týmy tak odchází do kabin po první třetině za bezbrankového stavu. Skóre po první třetině tohoto utkání. Minnesota Wild 0 Chicago Blackhawks 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Boris Katchouk se dokázal prodrat v blízkosti pravé tyče do zakončení, jenže už byl dohráván protihráčem a jeho zakončení skončilo opět v náručí Filipa Gustavssona.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:27
    Andreas Athanasiou vystřelil na levém křídle z ostrého úhlu a Filip Gustavsson na přední tyči sevřel puk v náručí, zatímco Jarred Tinordi zamířil na ošetřovnu.
     
    17:31
    Joel Eriksson Ek vystřelil v mezikruží přes Connora Murphyho a Alex Stalock nedokázal kotouč zachytit, naštěstí ale kolem něj nebyl nikdo a přerušil hru.
     
    16:23
    Mike Hardman operoval s pukem za bránou Minnesoty a mohl přihrávat do mezikruží, kde měl spoluhráče, jenže promeškal vhodný okamžik a o kotouč vzápětí přišel.
     
    15:13
    Jonas Brodin vystřelil na levém křídle od modré čáry pod tlakem, Alex Stalock měl ale na přední čistý výhled a raději puk zmrazil. Komerční přestávka. Stále 0:0.
     
    14:08
    Wild zase začali hýřit pohybem a po rychlé kombinační akci přišla střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování, Alex Stalock ovšem na přední tyči kotouč vyrazil mimo.
     
    13:04
    Minnesota se ocitla v postavení mimo hru a zatím se marně snaží prolomit bezbrankové skóre. Oba brankáři drží čisté konto a následuje krátká komerční přestávka.
     
    12:05
    Minnesota si vytvořila obrovský tlak a dostala se k několika střelám, z nichž většina byla zablokována, první pokus z mezikruží ale skončil na levém betonu Alexe Stalocka, který zatím chytá stále bezchybně.
     
    11:08
    Jarred Tinordi pak zvedl na levém křídle hlavu a rychle vystřelil od hrazení, jeho pokus sice mířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže trefil brusli jednoho z hráčů Minnesoty.
     
    10:20
    Matthew Boldy má fantastickou formu, když bodoval v sedmi zápasech v řadě, během kterých vstřelil osm gólů a připsal čtyři asistence. Celkem tedy dvanáct bodů.
     
    09:15
    Hokejisté Chicaga hodně rychle otočili hru a od modré čáry napřáhli k táhlé střele s příklepem, která skončila v náručí připraveného Filipa Gustavssona. Přerušení hry.
     
    08:49
    Wild hodně agresivně napadali rozehrávku Blackhawks a vyplatilo se, protože hosté byli pod tlakem a kotouč poté sebral ve středovém kruhu Frédérick Gaudreau.
     
    07:39
    Marcus Foligno dostal na levém křídle těžkou přihrávku do jízdy, přesto před kruhem napřáhl k táhlé střele zápěstím, kterou Alex Stalock vyrazil mimo hokejkou.
     
    06:07
    Ryan Hartman vzápětí vypálil bez přípravy po přihrávce z pravého křídla v mezikruží, Nikita Zajcev ale přizvedl jeho projektil do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    05:25
    Marcus Johansson rozdal puk doprava a Joel Eriksson Ek vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu pro vhazování, jeho rána ale minula bližší horní roh brány.
     
    04:33
    Puk byl sražený mimo ledovou plochu poté, co Wild vypálili od modré čáry a vzápětí rychle z bodu levého kruhu pro vhazování, Alex Stalock ale obě střely vyrazil.
     
    03:57
    Wild se dokázali protlačit do zakončení v blízkosti pravé tyče, Alex Stalock šel ale rychle do kolen a následné zakončení vyrazil, přestože toho příliš mnoho neviděl.
     
    03:22
    Ryan Reaves dokázal na pravém křídle zachytit vyhození Blackhawks, hosté se ale přece jen ubránili a dokázali dostat puk alespoň do středního pásma. Zatím bez gólu.
     
    02:15
    Blackhawks vstoupili do utkání velice dobře a zatím hýří pohybem. Filip Gustavsson se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Blackhawks. Oba týmy poté střídají.
     
    00:46
    MacKenzie Entwistle se teď ocitl u pravé tyče brány po nádherné diagonální přihrávce ve slibné šanci, jenže zřejmě kotouč nedokázal dobře trefit. Puk zůstal v hře.
     
    00:07
    Utkání v Minnesotě bylo právě zahájeno a po pouhých sedmi sekundách se pískalo zakázané uvolnění, na které vyhodili kotouč domácí hokejisté. Hra byla přerušena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Addison, Goligoski – Zuccarello, Hartman, M. Foligno (A) – Boldy, J. Eriksson Ek, M. Johansson – Sundqvist, F. Gaudreau, Duhaime – Reaves, Dewar, Shaw.
    Trenér: Dean Evason

    Chicago Blackhawks: Stalock (Chudobin) – S. Jones (A), C. Jones, Murphy (A), Tinordi, Zajcev, Kaiser – Athanasiou, R. Johnson, L. Reichel – T. Raddysh, Dickinson, T. Johnson (A) – Joe. Anderson, Khaira, Katchouk – B. Robinson, Entwistle, Hardman.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: Francis Charron, Carter Sandlak. Čároví: Jesse Marquis, Brandon Gawryletz.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago je na tom hodně špatně a už se může rozloučit s možností účasti v playoff. Blackhawks se budou snažit ukončit sérii tří porážek, i kdyby se jim to ale podařilo, nadále zůstanou pevně přikovaní k poslednímu místu v Centrální divizi. Na Arizonu už teď ztrácí dvanáct bodů.
     
    Minnesota Wild

    Minnesota teď nahání na čele Centrální divize hokejisty Dallasu, kteří mají o jediný bod více. Oba týmy odehrály shodně 72 zápasů a úspěšně bojují o playoff. Wild se budou muset obejít bez zraněného Kirilla Kaprizova. Domácí po dvou výhrách v řadě nestačili na Philadelphii.
     
    Zámořská jízda NHL bude pokračovat v sobotu večer zápasem dvou týmů z Centrální divize, které jsou v úplně opačném rozpoložení. Minnesota stíhá na čele vedoucí Dallas, zatímco Blackhawks jsou poslední a budou se nyní snažit ukončit sérii tří porážek v řadě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 28. Reaves, 59. Hartman, 60. F. Gaudreau (Spurgeon) – 42. L. Reichel


    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Addison, Goligoski – Zuccarello, Hartman, M. Foligno (A) – Boldy, J. Eriksson Ek, M. Johansson – Sundqvist, F. Gaudreau, Duhaime – Reaves, Dewar, Shaw.
    Trenér: Dean Evason

    Chicago Blackhawks: Stalock (Chudobin) – S. Jones (A), C. Jones, Murphy (A), Tinordi, Zajcev, Kaiser – Athanasiou, R. Johnson, L. Reichel – T. Raddysh, Dickinson, T. Johnson (A) – Joe. Anderson, Khaira, Katchouk – B. Robinson, Entwistle, Hardman.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: Francis Charron, Carter Sandlak. Čároví: Jesse Marquis, Brandon Gawryletz

    Diváci: 19312
    thejrc.org