Minnesota – Chicago 3:1 (kon.) | Florida – NY Rangers 3:4 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 0:2 (kon.)
Montreal – Columbus 8:2 (kon.) | New Jersey – Ottawa 5:3 (kon.) | Carolina – Toronto 5:3 (kon.)
Dallas – Vancouver 1:3 (kon.) | Pittsburgh – Washington 4:3 (kon.) | Edmonton – Vegas 3:4 (po pr.)
Anaheim – St. Louis 3:6 (kon.) | Arizona – Colorado 3:4 (0:1 po s.n.) | Carolina – Boston 3:4 (0:2 po s.n.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:3 (0:0, 2:0, 2:3)
Washington Capitals
Neděle 26.03.2023, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Ač má Washington kotouč ve vlastním pásmu, Kuemper je odvolán! Washington je v šesti.
    58:40 Jevgenij MALKIN - 4:3
     
    58:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže Washington se dlouho z vyrovnaného stavu radovat nemohl! Přišla hrubá chyba defenzivy hostů, rozjetý JEVGENIJ MALKIN okradl soupeře o kotouč, prosvištěl až do pravého kruhu a střelou na vzdálenější tyč vrací Tučňáky do těsného vedení! Bez asistence.
    57:16 Dylan STROME - 3:3
     
    57:16
    Washington právě vstřelil branku!
    A neuhájí! DeSmith byl po zákroku mimo ideální postavení v brankovišti, byl až za svou levou tyčí a poté, co hosté dokázali i se štěstím protlačit puk po několika odrazech v okolí brankoviště na opačnou stranu, povedlo se DYLANOVI STROMEOVI využít odkryté branky soupeře a srovnat na 3:3! Asistence: Conor Sheary, Nicolas Aube-Kubel.
    53:18 Alexandr OVEČKIN - 3:2
     
    53:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to bylo bleskové využití přesilovky! Capitals vyhráli buly, puk se dostal do levé strany k ALEXANDROVI OVEČKINOVI a ten dělovkou z voleje propálil brankáře DeSmitha! Asistence: John Carlson, Dylan Strome.
     
    53:14
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Ryan Poehling – 2 min., podrážení.
    45:19 Tom WILSON - 3:1
     
    45:19
    Washington právě vstřelil branku!
    Chyba Letanga pustila do útočného pásma Kuzněcova, který zajel za branku a přihrál do brankoviště k TOMU WILSONOVI, jenž se nenechal odstavit ze střelecké pozice a poslal kotouč do odkryté branky Pittsburghu, jelikož Desmith byl nalepen u své tyče. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
     
    44:20
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jevgenij Malkin – 2 min., hrubost.
     
    43:42
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Alexandr Ovečkin – 2 min., sekání.
    40:27 Jake GUENTZEL - 3:0
     
    40:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí využívají ze druhé třetiny přenášenou přesilovou hru! JAKE GUENTZEL se zmocnil kotouče na útočné modré čáře, pronikl až před brankoviště a podstřelil Kuemperovi beton, který se brankáři Washingtonu nepovedlo položit včas na led. Asistence: Rickard Rakell.
     
    39:59
    V samém závěru přišel útok hostů v oslabení a rovněž obrovská šance ke skórování! DeSmith po prvním zákroku byl více než metr od brankoviště a musel se velmi rychle vracet. Učinil tak včas, aby zastavil pokus Fehérváryho o dorážku.
     
    39:24
    Kuemper měl před sebou hodně horké okamžiky. Ve svém brankovišti skončil na břiše a čelil nejen dvěma střelám z prostoru před sebou, ale ještě se mu puk odrazil do pravé strany, odkud zakončoval Guentzel. S velkým štěstím se mu povedlo lapačkou zachytit kotouč!
     
    38:52
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Nicklas Bäckström – 2 min., držení.
     
    37:45
    Ovečkin se dostal za obranu Pittsburghu, svůj nájezd bral poměrně opatrně s kličkou do forhendu. Jenže DeSmith jej výborně vybruslil a betonem si vykryl stranu, kam Ovečkin mířil. A bruslí zastavil zakončení kapitána Washingtonu!
     
    37:03
    To ale už musela být hra přerušena, protože na modré čáře Pittsburghu se spolu dostali do bitky Archibald se Sandinem. Archibald zasypal soupeře spoustou úderů a nakonec jej složil k zemi. Oba v této třetině dohráli.
    32:17 Chad RUHWEDEL - 2:0
     
    32:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jenže přichází rychlý protiútok domácích a CHAD RUHWEDEL se po najetí do pravého kruhu trefil k bližší tyči, konkrétně do pravého horního rohu, tedy nad lapačku Kuempera, stejně jako před chvíli Poehling! Dva rychlé protiútoky Pittsburghu, dva góly a první trefa v sezoně pro Ruhwedela! Asistence: Jason Zucker, Mikael Granlund.
    30:10 Ryan POEHLING - 1:0
     
    30:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Stačilo menší zaváhání defenzivy Washingtonu a RYAN POEHLING se už hnal za obranu, kam dostal přihrávku z vlastního pásma. Ač se na jeho záda lepil Sandin, Poehling se nenechal rozhodit, dostal se poblíž brankoviště a šikovně obhodil Kuempera zakončením do pravého horního rohu! Domácí se ujímají vedení 1:0! Asistence: Danton Heinen.
     
    28:51
    Ovečkin měl v pravém kruhu prostor ke střelbě, místo toho poslal přihrávku na opačnou stranu ke Carlsonovi, jehož dělovku z voleje zastavil DeSmith fantastickým zákrokem svým betonem, když se roztáhl v brankovišti a zabránil takřka jistému gólu soupeře!
     
    17:36
    Velká šance Pittsburghu! Po průniku Guentzela zůstal Kuemper ležet na zádech a vůbec netušil, kde má kotouč. Ten ležel vedle něho na pravé straně brankoviště. Pittsburgh může litovat toho, že Guentzela nedoplnil žádný spoluhráč.
     
    14:28
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Kris Letang – 2 min., podrážení.
     
    09:47
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    T. J. Oshie – 2 min., vysoká hůl.
     
    04:48
    Bude se poprvé vylučovat. Aube-Kubel dostává trest za držení, nehodlal pustit Poehlinga do úniku.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 31. Poehling (Heinen), 33. Ruhwedel (Zucker, Granlund), 41. Guentzel (Rakell), 59. Malkin – 46. Wilson (Kuzněcov), 54. Ovečkin (Carlson, D. Strome), 58. D. Strome (Sheary, Aube-Kubel)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – P. Joseph, Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Fedun, Friedman – Crosby (C), Rust, Guentzel – Zucker, Rakell, Malkin (A) – Heinen, Granlund, Poehling – D. O'Connor, Carter, Archibald.
    Trenér: Mike Sullivan

    Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Sandin, Alexejev, T. van Riemsdyk – Wilson, D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, Kuzněcov, Cr. Smith – Oshie, Bäckström (A), Aube-Kubel – Sheary, Protas, Dowd.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Kozari, Dwyer – Galloway, Alphonso

    Diváci: 18456
    thejrc.org