Ottawa – Florida 5:2 (kon.) | Buffalo – Montreal 3:4 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.)
Minnesota – Seattle 5:1 (kon.) | Anaheim – Colorado 1:5 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:5 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:1
BK Mladá Boleslav
Úterý 28.03.2023, 17:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Play-off Extraligy dorostu • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké úterní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na úterní den dopřát trochu mládežnického hokeje. Od pěti hodin se totiž v LOGSPEED CZ Aréně odehraje druhé utkání semifinále play off Extraligy dorostu, ve kterém HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým BK Mladá Boleslav.

    Škoda Plzeň zahájila čtvrtfinále proti Slavii na svém ledě a jako první slavili Pražané, kterým v úvodním zápase stačila na výhru jediná branka. O den později šli hosté znovu jako první do vedení, tentokrát ale Škodovka utkání skvěle otočila, po zásluze vyhrála 4:1, série se tak za stavu 1:1 stěhovala do hlavního města. Ve třetím duelu Škoda nezačala vůbec dobře, brzo prohrávala 0:3, avšak indiáni se nevzdali, v power play srovnali, leč v prodloužení slavila Slavia. Poté již nebylo kam uhnout a podle toho také plzeňský výkon vypadal. Modrobílí si šli od první minuty za vyrovnáním série, na startu třetí periody vedli již o čtyři branky, skvělého Maříka nakonec domácí překonali až v poslední minutě. Velké finále se odehrálo v pátek v Plzni a hráči obou mužstev si nedali centimetr ledu zadarmo. Nejprve šla do vedení Plzeň, Slavia ale dokázala skóre otočit. To samé se posléze povedlo i indiánům. Zápas za stavu 3:3 pomalu směřoval do prodloužení, to ale necelé čtyři minuty před koncem odmítl Adam Titlbach, který celkově v rozhodujícím zápase vstřelil čtyři branky.

    Mladá Boleslav si postup rovněž vybojovala až v rozhodujícím pátém duelu. Bruslaři, přestože v sérii proti Karlovým Varům, nebyli favorité, tak svého soka dokonale zaskočili. První mečbol na svém ledě ještě nevyužili, avšak v lázeňském městě se jim již povedlo ubránit těsnou výhry 2:1, přestože hráči Energie nastoupili jen ve dvanácti hráčích v poli.

    Plzeň a Mladá Boleslav se v sezóně proti sobě dvakrát utkala. Nejprve se v nadstavbě hrálo na ledě Bruslařů a hráči Škodovky v neúplné sestavě prohráli vysoko 0:7. Odveta již byla o něčem jiném, Plzeň vyhrála 3:2. Kuriózní gól v tomto zápase vstřelil Jiří Matějka. Nyní se obě mužstva proti sobě utkají v boji o finále.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    První utkání semifinálové série

    HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav 3:2

    Branky a nahrávky: 20. Skok (Pittr, Matějka), 46. Slačík (Titlbach, Benák), 52. Titlbach (Benák, Jiříček) – 9. Hurt (Steklý), 10. Šindelář (Lev, Průšek).
    Střely na bránu: 24:33.
    Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0.

    Škodovka na svého soupeře doslova vlétla, již v první minutě měl velkou příležitost Adam Titlbach, který byl sám před brankářem, puk do sítě nicméně nedostal. Lépe si nevedl ani jmenovec Jiříček, který byl sám na vrcholu pravého kruhu. Hosté se poprvé dostali před Maříka až v sedmé minutě a hned z toho byla velká šance. Za záda domácích obránců se dostal Vojáček, ten následně mířil mezi betony, tam nicméně mezera nebyla. Jen o minutu později nahazoval puk od modré čáry Macháček a plzeňského brankáře tentokrát zachránila branková konstrukce. V další šanci už takové štěstí avšak neměl. Jan Hurt si zpracoval odražený puk mezi kruhy a jeho rychlý švih zapadl přesně k tyči. Uběhlo jen 28 vteřin a hosté svůj náskok dokázali zdvojnásobit. Tentokrát z podobné pozice pálil David Šindelář a kotouč tentokrát Maříka se štěstím přeletěl. Záhy měl na hokejce kontaktní branku Adam Benák, poloprázdnou bránu zády k bráně ale netrefil. Škoda si posléze zahrála dvě početní výhody a tu druhou dokázala přece jen zužitkovat. Na modré čáře napřáhl až ke stropu haly Jan Skok a jeho pumelice zapadla přesně k tyči. Plzeňský obránce se tak trefil do sítě svého bývalého klubu. Po dvaceti minutách nicméně vedla Boleslav 2:1.

    Jiří Matějka měl na hokejce zkraje druhé části vyrovnání, domácí forvard byl zcela sám mezi kruhy, branku soupeře ale poté přestřelil. Na druhé straně pro změnu pálil Jan Hurt, svou druhou branku v zápase ovšem nevstřelil. Hra se přelévala ze strany na stranu, Adam Benák se zase šikovně prodral od zadního mantinelu až před gólmana, ten puk schoval pod svou lapačku. Nedlouho poté zůstal v přesilové hře nepokrytý u pravé tyčky Matyáš Úbl, domácí útočník ale puk skrz betony do sítě nedostal. Následně už vyrovnání vyselo doslova na vlásku, po krásné kombinace celé plzeňské pětky. Benák ale dostal puk ve finální fázi na dlouhou hokejku a zakončení skončilo těsně vedle brány. Po dvou třetinách tak nadále vedli hosté na západě Čech o jednu přesnou trefu.

    Třetí dějství odšpuntoval svou rychlou střelou Jakub Lev, prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Po ubráněném oslabení vyrazil Antonín Klatovský na útočný výlet, jeho rychlou střelu z vrcholu kruhu nicméně pokryl Vystrčil. Vzápětí si další početní výhodu zahrála i Škoda a tu nakonec využila. Titlbach křižným pasem našel u pravé tyče volného Davida Slačíka, který jen nastavil hokejku a puk usměrnil do brány. Hosté pykali za svou nedisciplinovanost a indiáni nakonec dovršili velký obrat. V další přesilové hře si najel mezi kruhy Adam Titlbach, který se trefil naprosto přesně k pravé tyči. O vyrovnání se posléze snažil Vojáček, leč jeho ránu z levého kruhu pokryl s ledovým klidem Matyáš Mařík. V závěru to Bruslaři i v šesti hráčích, vytouženého vyrovnání se však nedočkali. První bod po skvělém obratu tak bere domácí Škodovka, Boleslav porazila 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala (A), Černý, Holubec, Tolar, Kocek, Mašek – Matějka, Slačík, Titlbach, Benák, Makovec (A), Pittr (C), Klatovský, Úbl, Hofrajtr, Fábera.
    Trenér: Jiří Hanzlík.

    BK Mladá Boleslav: Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Kovář, Průšek, Kubíček (A), Hlinský (A), Křivánek, Macháček – Beran, Král, Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Lev.
    Trenér: Petr Haken.

    Rozhodčí: Battěk, Micka – Figer, Motl.
     
    Plzeň dnes již nemůže počítat s dvojicí obránců – Janem Skokem a Adamem Jiříčkem. Oba hráči, kteří si v této sezóně připsali starty i za A týmů, se dnes ráno již hlásili na reprezentačním srazu U18.
     
    Druhou semifinálovou dvojici tvoří celky Třince a Sparty. Tam už je dnes odehraný i druhý zápas a opět ho zvládli lépe domácí Oceláři. Slezané tak v rukou třímají mečboly do finále.
     
    Obě mužstva jsou již na ledové ploše, druhé pokračovaní semifinále začne za malou chvíli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Obě mužstva si vyměnila pozdravy v útočném pásmu, ani jeden z brankářů nicméně zatím zasahovat nemusel.
     
    01:02
    Ofsajd Škodovky, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:21
    Jan Hurt dnes jako první zaměstnal brankáře soupeře, Mařík ale s přehledem jeho střelu vykopl do rohu ledové plochy.
     
    02:04
    Další postavení mimo hru domácího týmu.
     
    02:58
    Utkání je zkraje zápasu velmi vyrovnané, Bruslaři zatím odolávají plzeňskému nástupu.
     
    03:18
    Po pravém křídle se cpal do zakončení Petr Makovec, avšak jeho bekhend skončil jen veprostřed brány.
     
    04:07
    Tečovaná rána Kurky z osy hřiště skončila těsně vedle pravé tyče.
     
    04:44
    Adam Titlbach se dostal poprvé v zápase za záda hostujících obránců, jeho velkou šanci nicméně vychytal Vystrčil.
     
    05:58
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi, vhazovat se bude po levici Vystrčila.
     
    06:21
    Jakub Lev napřáhl krátce za modrou čárou, avšak Mařík permanentně zasáhl svou vyrážečkou.
     
    07:42
    Tomáš Skala napřáhl na modré čáře, jeho pokus ale až k brankáři nedoletěl.
     
    08:20
    Ze stejného místa pálil i na druhé straně David Kovář, Mařík musel tentokrát zasahovat, velkou práci s tím ale neměl.
     
    09:20
    Jakub Lev zkusil překvapit domácího brankáře ranou z velkého úhlu, to se mu nicméně nepovedlo.
     
    09:59
    Martin Černý pálil bleskově bez přípravy od modré čáry, jeho nadějnému pokusu moc nechybělo, přesto Vystrčil opět stačil včas zasáhnout.
     
    10:35
    Velká šance hostů na první gól v zápase, v situaci dvou na nikoho avšak kraloval domácí brankář Mařík.
     
    11:15
    Ofsajd Bruslařů.
     
    12:00
    Aleš Hoftrajtr dostal přihrávku za obranu soupeře, následně sám před brankářem ale trefil jen Vystrčila. Z této šance šlo rozhodně vytěžit více.
     
    13:44
    Jiří Matějka stál na hraně brankoviště, puk ale přes betony brankáře do brány neprocpal.
     
    14:21
    Na druhé zkusil své štěstí Kristek ranou od levého mantinelu, Maří podržel puk ve své výstroji.
     
    14:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Stejně jak včera jdou jako první do vedení hosté ze středních Čech. Kristek našel mezi kruhy volného OSKARA LISLERA, který se ranou z první trefil přesně mezi betony Maříka. Asistence: Jakub Kristek, Matěj Vojáček.
    14:51 Okar LISLER - 0:1
     
    15:34
    Další rána na plzeňského brankáře, tentokrát Mařík ukryl puk do své lapačky
     
    16:24
    David Slačík váhal se svou střelou, nakonec o puk domácí útočník přišel. Hrát tak může opět Boleslav.
     
    17:16
    Křivánek si našel odražený puk na modré čáře, následně ale trefil jen beton Matyáše Maříka.
     
    17:45
    Tomáš Skala zůstává ležet na ledové ploše, domácímu obránci se zrovna na nohy zpět nechce.
     
    18:21
    Plzeň to má zatím v útočném pásmu hodně složité, Mladá Boleslav totiž poctivě brání modrou čáru.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny.
     
    19:40
    Plzeň se snaží o vyrovnání, avšak Vystrčil je zatím bezchybný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nabídla jednu branku. Stejně jak včera šla do vedení Mladá Boleslav, přesně mezi betony se trefil Oskar Lisler. Plzeň také měla své šance, avšak Vystrčil je zatím bezchybný.

    Druhá perioda začne přibližně v 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Těsně před Maříkem nebezpečně tečoval puk David Šindelář, branku Plzně ale netrefil.
     
    21:15
    První vteřiny druhé periody patří Boleslavi, která je nadále plně usazená v útočné třetině.
     
    22:05
    Domácí se stále nemohou vymanit z tlaku Bruslařů.
     
    22:41
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Steklý – 2 min., hákování.
     
    22:55
    Adam Benák pálil nebezpečně z pravého kruhu, Vystrčil se štěstím odrazil puk do bezpečných vod.
     
    23:19
    Boleslav se konečně dostala k puku a ten posílají až k brance Maříka.
     
    23:46
    A opět puk vyhozen přes všechny čáry. Plzeň musí začít znovu od své branky.
     
    24:41
    Hosté v plném počtu.
     
    25:02
    Steklý se dostal do samostatného úniku, hostující útočník to udělal dobře, nicméně plzeňský brankář ještě lépe.
     
    26:05
    Ofsajd domácího týmu.
     
    26:48
    Krátce za modrou čárou napřáhl Jakub Lev, Mařík proti jeho ráně zasáhl svou lapačkou.
     
    27:08
    Stejným způsobem zasáhl i na druhé straně Vystrčil proti ráně Petra Makovce z pravé strany.
     
    28:21
    Adam Benák udělal prostor na modré čáře pro Hynka Proška, jeho ostrou ránu ale zachytil Vystrčil do své lapačky.
     
    29:17
    Matyáš Mařík zachytil ránu od modré čáry taktéž do své lapačky. Hraje se hodně nahoru dolů.
     
    30:04
    Utkání se nám přehouplo do své druhé poloviny, stále jsme viděli pouhou jednu branku.
     
    30:51
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň:
    Kamas – 2 min., podrážení,
    Tolar – 2 min., podrážení.
     
    30:51
    Mladá Boleslav bude hrát celé dvě minuty početní výhodu pět na tři.
     
    31:06
    Plzeň se dostala k puku a ten hned poslala až k Vystrčilovi.
     
    31:37
    Šindelář tečoval puk mezi kruhy, avšak vedle brány.
     
    31:53
    Indiáni se záhy opět dokázali osvobodit.
     
    32:26
    Průškovi nesedla rána dle představ, Plzeň poté bleskově opět vyhodila kotouč.
     
    32:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Souběžně s návratem dvou hráčů na ledovou plochu střílí hosté druhou branku. OSKAR LISLER vystřelil z levého kruhu a hostující útočník trefil přesně mezeru mezi betony. Asistence: Patrik Král, David Kovář.
    32:51 Oskar LISLER - 0:2
     
    33:46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jenomže přichází blesková korekce z domácí strany. Adam Titlbach se krásně vyhnul obránci hostů, následně svou ránu poslal do bruslí PETRA MAKOVCE, od kterého se puk šťastně odrazil do branky: Asistence: Adam Titlbach, Adam Benák.
    33:46 Petr MAKOVEC - 1:2
     
    34:27
    Petr Makovec mohl dokonce hned srovnat, domácí forvard se dostal až před branku soupeře, puk skrz betony ale do branky nedostal.
     
    34:43
    Vystrčil drží puk, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    35:13
    Nyní to je Škoda, která má rozhodně více ze hry. Puk nyní poskakoval po brankové čáře, ale nakonec ji nepřekročil. Vystrčil měl z pekla štěstí.
     
    35:49
    Obezřetný musel být na druhé straně i Mařík, puk ale celkem v pohodě našel ve své lapačce.
     
    36:51
    Boleslav opět vystrčila své růžky, avšak na Maříka to bylo málo.
     
    37:47
    Už mohlo být vyrovnáno. Ostrou ránu Tolara Vystrčil pouze vyrazil, jenomže u puku byl Tomáš Pittr, ten ovšem trefil jen beton brankáře.
     
    38:46
    Adam Benák se pokoušel střílet od levého mantinelu, avšak obranný val clonící před ním neprostřelil.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Puk zašlápnutý u mantinelu, oba týmy o něj svádí tuhý boj.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí a Mladá Boleslav stále drží nadějný náskok, avšak těsný. Ve druhé třetině dokázal Lisler vstřelit svou druhou branku, avšak Škoda záhy korigovala trefou Makovce. Uvidíme, co přinese třetina třetí, buďte u ní s námi.

    Ta začne přibližně v 18:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Martin Černý na sebe vzal odpovědnost od modré čáry, jeho nadějný pokus vylekal Vystrčila, ten přesto znovu zasáhl.
     
    41:18
    Na druhé straně vylekal Maříka rychlou střelou Vojáček, maskovaný muž indiánů přesto stačil zasáhnout.
     
    42:09
    Steklý pálil z otočky, avšak jen do betony brankáře Maříka.
     
    43:25
    Boleslav nadále bedlivě střeží střední pásmo, hosté by zde rádi ubránili těsnou výhru.
     
    44:40
    Adam Titlbach přenechal puk jmenovci Benákovi, avšak ten trefil jen prostředek brány.
     
    45:34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    LOGSPEED CZ Aréna hlásí vyrovnáno! PETR KOCEK dostal hezkou přihrávku od zadního mantinelu a plzeňský obránce se prosadil prudkou ranou z mezikruží. Asistence: Adam Titlbach, Dominik Fábera.
    45:34 Petr KOCEK - 2:2
     
    46:31
    Zakázané uvolnění Škodovky.
     
    47:42
    Plzeň touží utkání, stejně jak včera, otočit ze stavu 0:2. Domácí jsou v této fázi aktivnějším celkem.
     
    48:30
    Přihrávka rukou, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    48:55
    Jakub Kristek trefil jen připravenou lapačku Maříka.
     
    49:14
    Jakub Lev trefil krásně puk ze vzduchu, avšak ještě lepší zákrok předvedl Matyáš Mařík.
     
    50:04
    Jiří Matějka měl na hokejce obrat, avšak u druhé tyčky puk do sítě nezasunul.
     
    51:47
    Obě mužstva tvrdě bojují o kotouč, který se zasekl za brankou Plzně.
     
    52:49
    Ani jeden tým si nedá centimetr ledu zadarmo, jde vidět, že jde skutečně o hodně.
     
    53:14
    Hlinský rychle vystřelil od modré čáry, Mařík jeho pokus ale viděl a v pohodě puk ukryl do své lapačky.
     
    54:18
    Zakázané uvolnění Škodovky, hra se opět vrátí před branku, kterou stráží Matyáš Mařík.
     
    55:22
    Antonín Klatovský se pustil do velké kličkované, domácí útočník obešel dva hráče, poté ale těsně minul branku soupeře.
     
    56:11
    Adam Benák se snažil z hranice brankoviště prostřelit Vystrčila, to se mu nicméně nepovedlo.
     
    57:28
    Střela Patrika Krále skončila vysoko nad brankou.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Adam Titlbach se pokoušel vstřelit vítězný gól, betony Vystrčila ale k sobě sklaply včas.
     
    59:20
    Plzeň se snaží utkání rozhodnout, hosté už spíše spoléhají jen na prodloužení. Vhazovat se po icingu bude před brankářem Vystrčilem.
     
    59:29
    Oddechový čas pro tým HC Škoda Plzeň.
     
    59:40
    Ofsajd Bruslařů.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut hry nerozhodlo, Plzeň totiž dokázala ve třetí třetině srovnat na konečných 2:2. Následovat tak bude prodloužení tři na tři, které může trvat až deset minut.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    Titlbach přenechal puk do druhé vlny Benákovi, který měl na hokejce gól. Vystrčil zachytil puk na poslední chvíli.
     
    61:25
    Matyáš Mařík zneškodnil nájezd Mladé Boleslavi.
     
    62:06
    Hynek Prošek se až do střely nedostal, hrát tak mohou opět hosté.
     
    63:06
    V situaci dvou na jednoho našel Titlbach na pravém křídle Tomáše Pittra, ten trefil jen prostor, kde stál Vystrčil.
     
    63:58
    Ofsajd Mladé Boleslavi, teď to hosté nesehráli moc šikovně.
     
    64:08
    Titlbach se také až do zakončení neprocpal. Vystrčil raději ukryl puk pod svou lapačku.
     
    64:43
    Adam Benák branku soupeře o kousek minul. Plzeňané ale nadále drží kotouč.
     
    66:19
    Petr Makovbec sám před brankářem trefil jen Vystrčila.
     
    67:05
    Adam Titlbach trefil jen prostředek brány. Na druhé straně z rychlého brejku podržel puk pod lapačkou Matyáš Mařík.
     
    68:34
    Hraje se stále nahoru dolů. Zatím v prodloužení kralují brankáři.
     
    69:01
    Začala poslední minuta prodloužení.
     
    69:19
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, série se do Mladé Boleslavi přesune za stavu 1:1. OSKAR LISLER se protlačil mezi kruhy a prudkou ranou o tyč nedal Maříkovi šanci. Bez asistence.
    69:19 Oskar LISLER - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve druhém zápase byli šťastnější hosté, kteří dokázali vstřelit rozhodující gól v prodloužení. Hrdinou večera byl bezesporu Oskar Lisler, který vstřelil všechny tři branky hostujícího celku.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku úterního večera se s vámi loučím, mějte se fajn. (19:20:05)

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 34. Makovec (Titlbach, Benák), 46. Kocek (Titlbach, Fábera) – 15. Lisler (Kristek, Vojáček), 33. Lisler (Král, Kovář), 70. Lisler


    HC Škoda Plzeň: Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala (A), Černý, Holubec, Tolar, Kocek, Mašek – Matějka, Slačík, Titlbach, Benák, Makovec (A), Pittr (C), Klatovský, Úbl, Hofrajtr, Fábera.
    Trenér: Jiří Hanzlík.

    BK Mladá Boleslav: Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Kovář, Průšek, Kubíček (A), Hlinský (A), Křivánek, Macháček – Beran, Král, Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Lev.
    Trenér: Petr Haken.

    Rozhodčí: Battěk, Micka – Figer, Motl.
    Plzeň 3 1 Mladá Boleslav
    #1 Pondělí 27.03.2023 • 17:00
    Plzeň - Mladá Boleslav 3:2
    #2 Úterý 28.03.2023 • 17:00
    Plzeň - Mladá Boleslav 2:3 po prodl.
    #3 Pátek 31.03.2023 • 15:00
    Mladá Boleslav - Plzeň 1:3
    #4 Sobota 01.04.2023 • 13:00
    Mladá Boleslav - Plzeň 5:6 po prodl.
    thejrc.org