Vrchlabí – Letňany 2:3 (0:1 po s.n.) | Příbram – Chomutov 3:4 (kon.)
konec
HC Baník Příbram
3:4 (2:2, 1:0, 0:2) Stav série: 2:2
Piráti Chomutov
Úterý 28.03.2023, 18:30 • Zimní stadion, Příbram • Play-off 2. ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:54:38)
     
    Drama tedy pokračuje, tato série došla až do rozhodujícího pátého zápasu. Chomutovská ROCKNET ARÉNA tak bude hostit další bitvu o rozhodující sériový bod.
     
    Je dobojováno. Nyní už je jasné, že se celá série přesune zpět na chomutovský led, kde se bude rozhodovat o tom, kdo postoupí do semifinále. Chomutovští celý zápas dotahovali. Ve třetí třetině prohrávali o jednu branku, ale v jednapadesáté minutě vyrovnal Stanislav Vrhel a začínalo se znovu od začátku. A když to už vypadalo, že duel půjde do prodloužení, opak byl pravdou. Přesilovku v samotném závěru využil Stanislav Vrhel a stal se tak pro Chomutov hrdinou okamžiku. Dvěma góly ve třetím dějství totiž rozhodl o tom, že Pirátům sezóna ještě nekončí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Buly vyhráli hosté a drží puk ve středním pásmu.
     
    59:55
    Oddechový čas pro tým HC Baník Příbram.
     
    59:54
    Hosté nyní netrefili zcela prázdnou domácí branku při powerplay Příbrami. Následovala akce domácích, kterou zastavilo postavení mimo hru.
    59:18 Stanislav VRHEL - 3:4
     
    59:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    A tak se také děje! Jakub Matai nahodil puk před branku domácích, kde si ho sklepl STANISLAV VRHEL a usměrnil ho mezi tři tyče – 3:4. Piráti tak poprvé v utkání strhávají vedení na svou stranu a jsou kousek od vyrovnání stavu série na 2:2! Asistence: Jakub Matai a Viktor Hübl.
     
    59:07
    Hosté mají velkou šanci jít do vedení a možná rozhodnout zápas. Hrají přesilovou hru a vhazuje se před Petrem Jirouškem
     
    58:53
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Petr Josefus – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk.
     
    Dnešní utkání sleduje 1650 diváků.
     
    58:52
    Kostourek se Zajíčkem zahrozili před klecí Příbrami, ale Petr Jiroušek byl znovu připraven s dalším zákrokem.
     
    58:20
    Radek Havel napřáhl u modré čáry, jeho pokus ale zablokovala obrana soupeře, který se hned dostal na druhou stranu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:06
    Petr Kafka dostal nabito na pravou stranu, jeho následná střela ale skončila mimo tři tyče.
     
    56:13
    Z úhlu na levé straně střílel Petr Josefus, ale trefil jen boční síť Hanuljakovy branky. Domácí stále drží útočnou třetinu a snaží se skórovat.
     
    55:32
    Do přečíslení se hnali domácí, poté zase hosté, hra má spád a akce střídá akci. Oba týmy se snaží strhnout vedení na svou stranu, aby se nešlo do prodloužení.
     
    54:00
    Tomáš Koblížek byl v šanci na levé straně, z bekhendu ale neprostřelil Petra Jirouška. Ten opět zavřel brankoviště a podržel svůj tým.
     
    52:47
    Viktor Hübl číhal nejprve u brankoviště, poté se dostal za bránu a akce hostů pokračovala dále. Poté vyslal nepříjemnou střelu z mezikruží František Lukeš a Jiroušek musel zakročit.
     
    52:09
    Pozor si nyní museli dávat hosté na průnik domácích do jejich pásma.
     
    51:52
    Střelu z dálky chytil Jiroušek na betony a hra je poté přerušena. Vhazovat se bude po pravé ruce domácího brankáře a hosté udrželi útočnou třetinu.
    50:29 Stanislav VRHEL - 3:3
     
    50:29
    Piráti právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno! Hosté se prodrali do útočného pásma, Jakub Matai převzal puk a z levé strany ho poslal na druhou stranu, kde se do střely opřel STANISLAV VRHEL a v síti Petra Jirouška vymetl všechny pavučiny – 3:3. Piráti tak utekli hrobníkovi z lopaty. Asistence: Jakub Matai a Viktor Hübl.
     
    49:47
    Od vlastního brankáře se vydali dopředu znovu hosté, ale rozehrávku pokazila obrana Příbrami, která touš získala na svou stranu a ještě se tak Baník zdrží před Hanuljakem.
     
    48:50
    Kotouč poskakoval okolo domácího brankoviště, ale Jakub Chrpa ho nesklepl za brankovou čáru. Posléze pak domácí opouštějí obrannou třetinu a míří útočit.
     
    48:01
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    47:26
    Domácí sebrali soupeři kotouč a hned ho poslali až před Miroslava Hanuljaka. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Jan Grubner – 2 min., podrážení.
     
    45:53
    Jakub Zajíček vypíchl soupeři v obranném pásmu puk a dostal ho ven. Tam o něj ale byli znovu hosté obráni a Příbram se zase dere do útočné akce.
     
    44:17
    Milan Kostourek se natlačil před Petra Jirouška, ale nevyzrál na něj. Přesto domácí brankář raději zastavuje hru a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    43:59
    Závar před hostující klecí, kotouč už byl u brankové čáry, nakonec ho jeden z hostů hokejkou poslal do rohu obranného pásma!
     
    43:18
    Radek Havel šel po puku, který směřoval do obranného pásma Pirátů, ale neměl už tolik síly. Domácí se tam sice dostali, ale před Miroslavem Hanuljakem se neprosadili.
     
    42:29
    Po levém křídle šel Jakub Matai, ale neměl komu přihrát. Posté se k puku dostali domácí hráči a vyhodili ho ven. Bylo to však příliš dlouhé a je z toho zakázané uvolnění.
     
    41:56
    Hosté se nemohou dostat do teritoria Příbrami, puky jim odskakují z hokejek. A když se to už povedlo a Chomutovští mířili dopředu, zastavilo je postavení mimo hru.
     
    40:57
    Domácí se rozjeli směrem na branku Chomutova, ale zblízka se neprosadil Petr Kafka. Následuje otočka hry a do pásma soupeře jdou Piráti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:12.
     
    Také druhé dějství je u konce. V něm Piráti ubránili dvojnásobné oslabení, které trvalo dvě minuty a vypadalo to, že by je tato situace mohla nakopnout. Ale do výraznějšího tlaku před klecí Petra Jirouška se nedostali. Už to vypadalo, že se ve druhé třetině nebude měnit skóre a stav zůstane stejný, jako tomu bylo po první siréně. Opak však byl pravdou. V sedmatřicáté minutě prostřelil Miroslava Hanuljaka Ladislav Gengel a strhl tak vedení opět na stranu Příbrami. Piráti mají před sebou dalších dvacet minut a pokusí se vyrovnat. Stále mají nůž na krku a hrozí jim konec sezóny, pokud se zápasem ještě něco neudělají.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Příbramští mají stále puk na svých holích a ještě se zkoušejí dostat k ohrožení Hanuljakovy klece, ale spíše to už vypadá, že se v této části hry už nic nestane.
     
    39:15
    Vhazovalo se před Jirouškem, puk poté získali domácí a ještě se dostávali před klec soupeře, ale nepovedlo se jim zakončit podle jejich představ.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:42
    Hosty při přechodu do útoku zastavilo postavení mimo hru a ta se přestěhovala do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    38:22
    Domácí opět zahrozili před Hanuljakem, hosté to ale ustáli a hned se drali dopředu. Ale jejich pobyt v pásmu soupeře měl jen jepičí život.
     
    37:50
    Zakázané uvolnění Příbrami a hra se stěhuje před Petra Jirouška. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    37:40
    Saňa nahazoval puk před Hanuljaka, ten sklapl své betony a podržel puk. Následně ho nechal svým spoluhráčům, aby mohli vyrazit směr branka Příbrami.
    36:17 Ladislav GENGEL - 3:2
     
    36:17
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dostávají v závěru druhé třetiny do vedení. Po střele Petra Šinágla se puk odrazil a získal ho Petr Eret, jenž ho poslal na vrchol pravého kruhu, kde ho poté pohotově do sítě Chomutova poslal LADISLAV GENGEL – 3:2. Asistence: Petr Eret a Petr Šinágl.
     
    35:39
    Rozehrávka Chomutova byla zastavena domácími hráči a ti po zisku puku znovu mířili dopředu. Ale vracející se hosté je o puk připravili a znovu otočili hru.
     
    34:44
    Tohle by hosty mohlo nakopnout, teď se ale nedostali skrze neutrální zónu dále před branku soupeře a toho Příbram využila. Získala kotouč, se kterým pronikla do pásma soupeře, ale moc dlouho tam nesetrvala.
     
    33:58
    Piráti jsou v plném počtu.
     
    33:45
    A další výhoz puku až před Jirouška, zdá se, že dvojnásobné oslabení Piráti zvládnou bez úhony.
     
    33:29
    Až nyní se to povedlo, hosté se osvobozují a rychle střídají unavenou trojici hráčů.
     
    32:43
    Další tlak před klecí hostů, Příbramští se snaží strhnout vedení na svou stranu, ale Piráti zatím statečně odolávají. Nicméně nedaří se jim vyhodit puk do bezpečí a daleko od Hanuljakovy branky.
     
    32:30
    Piráti nakonec mají dva vyloučené hráče v témže čase a Příbram hraje přesilovku pět na tři. Už se usadila před Hanuljakem, který zatím drží Piráty nad vodou.
     
    31:58
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Štěpán Němec – 2 min., krosček.
     
    31:58
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Viktor Hübl – 2 min., podrážení.
     
    31:39
    Domácí mají ponechanou výhodu po faulu hostujícího hráče, pokud se neprosadí, zahrají si poprvé přesilovou hru.
     
    30:58
    Piráti propadli ve středním pásmu, puk tak získali Baníci, kteří se prodrali do dalšího zakončení, to ale zastavila obrana Chomutova.
     
    30:15
    Ondřej Havlín napřáhl na modré čáře a jeho dalekonosnou střelu pokryl opět pozorný Miroslav Hanuljak. Hra je zastavena, vhazovat se bude na levém kruhu.
     
    30:08
    Jsme už za polovinou základní hrací doby a nyní jsou Piráti v pásmu soupeře, kde obléhají Jirouškovu klec.
     
    29:18
    Piráti nyní byli zavřeni v obranném pásmu Příbramí a ta si vypracovala další šanci. Pokus z levého kruhu ale Miroslava Hanuljak kryje a opět drží svůj tým.
     
    28:22
    Roman Chlouba neudržel puk na své holi ve středním pásmu, toho se chopil soupeř, ale nakonec před Hanuljakem Baníci neuspěli.
     
    27:32
    František Lukeš nadvakrát vybojoval kotouč na svou stranu a poté ho poslal ven z obranného pásma. Piráti pokračovali do útoku, ale zblízka na Petra Jirouška nevyzráli.
     
    27:01
    Luboš Brzák se dostal do zakončení na pravém kruhu, jeho švih ale končí na pozorném Miroslavu Hanuljakovi.
     
    26:19
    Josef Hasman prošel do útočného pásma, ale neměl tam nikoho na přihrávku, spoluhráči střídali. Toho chtěli využít hosté k výhozu puku do neutrální zóny, ale nestalo se tak.
     
    25:27
    Jakub Chrpa nasměroval touš na levou stranu najíždějícímu spoluhráči, ten ale na druhé straně na černou gumu nedosáhl. Rázem tak skončil další náznak slibné šance.
     
    24:45
    Viktor Hübl nadvakrát nepřekonal z pravé strany Jirouška. Nicméně více ze hry nyní mají hosté a stále se tlačí do zakončení.
     
    24:29
    Nyní se musel v brankovišti zase mít na pozoru Miroslav Hanuljak, ten má kotouč ve své moci a přerušuje hru. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    23:50
    Milan Kostourek dostával pas na levou stranu, kde před ním zívala malinko odkrytá branka soupeře, nastavil hůl a chtěl kotouč tečovat, aby změnil směr a šel na bránu, ale nakonec se mu to nepovedlo a puk je u zadního mantinelu.
     
    22:48
    Jan Ekrt znovu v šanci, zpracoval puk a poté ho poslal na branku k protější tyči, ale střelu příliš zvedl a ta skončila vysoko nad klecí Petra Jirouška.
     
    22:30
    Příbram je v plném počtu.
     
    22:22
    Domácí se ubránili a poslali puk až před klec Miroslava Hanuljaka, Piráti tak musejí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    21:39
    Viktor Hübl poslal puk na osu, kam si sjel agilní Jakub Matai a jeho nápřah skončil na pozorném Petru Jirouškovi.
     
    21:18
    Piráti se usadili v pásmu Baníku a Jakub Matail napřáhl ke střele od modré čáry, tu ale pokryl Jiroušek. Puk ve své moci neměl a akce hostů tak pokračuje dále.
     
    20:30
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    David Zdeněk – 2 min., držení.
     
    20:30
    Jan Ekrt se dostával až před branku Jirouška, ale byl sražen soupeřem a je pískáno. Chomutov si zahraje jako první přesilovou hru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina se hlásí o slovo, oba celky jsou už zpět na ledové ploše a za malý okamžik opět začínáme.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    První třetina čtvrtého čtvrtfinále mezi Příbramí a Chomutovem je minulostí. Pro chomutovské Piráty začalo utkání hodně špatně. Už ve čtvrté minutě se totiž prosadil Petr Kafka a Příbram šla do vedení. A po polovině první třetiny pak udeřil Jan Grubner a Chomutovští tak ztráceli dva góly. Ovšem našli okamžitou odpověď v podobě přesné trefy Tomáše Koblížka a hosté byli zpět ve hře. A v čase 19:15 se Pirátům povedlo vyrovnat na 2:2, když se z levé strany pohotovou střelou prosadil Viktor Hübl. Zápas tak prakticky začíná znovu od začátku a ještě nás čeká pořádná porce skvělého hokeje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    První část hry se už jen dohrává, ještě se oba celky pokusily o střelu na branku soupeře, ale oba brankáři byli pozorní a neinkasovali.
    19:15 Viktor HÜBL - 2:2
     
    19:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pětačtyřicet vteřin před vypršením úvodního dějství je vyrovnáno a začíná se tak znovu od začátku. Jakub Matai vzdušně nahodil puk až k zadnímu mantinelu, tam si ho našel František Lukeš a nezištnou přihrávkou na levou stranu našel dobře postaveného VIKTORA HÜBLA, jenž ranou z první propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:2. Asistence: František Lukeš a Jakub Matai.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:12
    Ladislav Gengel z pravé strany bekhendem nahodil puk před Hanuljaka, ale neohrozil ho. Ten si v pohodě touš pokryl a hned rozehrál svým spoluhráčům, aby mohli projít před Jirouška.
     
    17:26
    Domácí se ocitli znovu v dobré šanci, klec si ale pohlídal Miroslava Hanuljak, jenž opět drží svůj tým a jeho naděje na vyrovnání.
     
    16:37
    Hanuljak pomohl s rozehrávkou Pirátů, kteří se pak dostali na opačný konec kluziště, ale velmi brzy o puk přišli. Museli se tak vracet zase zpět do obrany, aby Miroslavu Hanuljakovi pomohli.
     
    15:54
    Radek Havel clonil před klecí Jirouška, následně pak objel branku soupeře Milan Kostourek a nabil na pravý kruh Romanu Chloubovi, který svižnou střelou orazítkoval tyč příbramské klece! Hosté tak nebyli daleko od vyrovnání!
     
    15:24
    Štěpán Němec si našel odražený puk a poté ho, ač byl tísněn soupeřem, vyvezl do neutrální zóny, Chomutov tak jde opět útočit.
     
    14:40
    Piráti zatlačili soupeře před jeho brankou a do akce musel Petr Jiroušek, jenž pokus Stanislava Vrhela pokryl a opět raději nechal hru přerušit.
     
    13:36
    Piráti vycítili šanci a dostali se opět s pukem před Petra Jirouška, ale Tomáš Koblížek musel bojovat v rohu o kotouč, který nakonec vyšťourali Příbramští a pádí útočit.
     
    12:47
    Zakázané uvolnění Příbrami a hra se stěhuje před branku Petra Jirouška. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
    11:10 Tomáš KOBLÍŽEK - 2:1
     
    11:10
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté však našli okamžitou odpověď a snižují na rozdíl jediné branky. Krásnou akci předvedl Stanislav Vrhel, který si nabruslil až do pásma, obešel obránce soupeře a u bližší tyče se pokusil puk zasunout za záda Jirouška, ale nepovedlo se mu to, ale TOMÁŠ KOBLÍŽEK už puk za brankovou čáru protlačil a hosté jsou zpět ve hře – 2:1. Asistence: Stanislav Vrhel a František Mála.
    10:22 Jan GRUBNER - 2:0
     
    10:22
    Příbram právě vstřelila branku!
    A hned po vhazování na levém kruhu posunul puk na modrou čáru Ladislav Gengel, jenž napřáhl od modré čáry a kotouč pak proletěl až k Hanuljakovi a skončil za čarou – 2:0. JAN GRUBNER. Asistence: Ladislav Gengel.
     
    10:19
    Rušno bylo před klecí Chomutova, Miroslav Hanuljak tak raději pokryl puk lapačkou a zastavil hru. Za chvíli se tak bude vhazovat před jeho svatyní.
     
    10:05
    Jsme za polovinou první třetiny, domácí stále drží těsný náskok a nyní byli znovu v dobré šanci, z levého kruhu ale jeden z domácích trefil jen boční síťku Hanuljakovy branky.
     
    08:47
    Josef Hasman se natlačil před chomutovskou klec, ale zblízka na brankáře Pirátů nevyzrál. Následně pak opouští obranné chomutovské pásmo a hosté jdou útočit.
     
    08:05
    Ale nepovedlo se jim to podle jejich představ, k pokusu se opět dostali Příbramští a ohrozili Hanuljaka, ten si místo u pravé tyče pohlídal a zakročil. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.
     
    07:56
    Miroslav Hanuljak zachytil puk u brankoviště, poslal ho na pravou stranu bekovi Chomutova a Piráti tak mohou opět otočit hru opačným směrem.
     
    07:16
    A další pokus hostů, kteří se osmělili a dostávají se čím dál více ke střelám před Jirouškem. Nyní vyslal nepříjemný projektil Jakub Matai, ale Petr Jiroušek opět kryje.
     
    06:36
    Hned po buly z levé strany napřáhl ke střele Štěpán Němec a ta letěla vzduchem opět k protější tyčce, ale tam měl pohotovou nataženou lapačku Petr Jiroušek a efektním semaforem zabránil vyrovnání!
     
    06:27
    Stanislav Vrhel pak z levého kruhu švihl do puku a ten letěl k protější tyči, kterou o kousek minul.
     
    06:06
    Puk mají Piráti a z vlastního obranného pásma jdou do postupného útoku.
     
    05:35
    Další slibně se rodící akci Příbrami zastavilo postavení mimo hru a ta se přestěhovala zpět do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    04:34
    Piráti se pokusili hned po buly proniknout do pásma Příbrami, ale tam se příliš dlouho nezdrželi. Útočit tak znovu jde Baník.
    03:53 Petr KAFKA - 1:0
     
    03:53
    Příbram právě vstřelila branku!
    A hned na to z další akce domácích jde Příbram do vedení. PETR KAFKA dostal do jízdy přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho táhlý pokus pak skončil za zády Miroslava Hanuljaka – 1:0. Asistence: Ladislav Gengel a Petr Eret.
     
    03:43
    Pirátům se nepovedlo vyhodit puk z pásma a hrozilo další nebezpečí. Jenže hned po zisku puku na druhé straně z pravého kruhu pálil Chlouba, ale neuspěl.
     
    03:20
    Další větší šance Příbrami, která opět zaměstnala Miroslava Hanuljaka. Pro hosty to dopadlo dobře a hra je přerušena. Vhazovat se bude po pravé ruce Miroslava Hanuljaka.
     
    02:34
    Josef Hasman objel Hanuljakovu klec, dostal se pak před ní, ale jeho pokus byl ubráněn. Nicméně nadále domácí hráči operují před Miroslavem Hanuljakem.
     
    01:52
    Jakub Matai napadl rozehrávku Příbrami a hned pak se dostali hosté do útočné třetiny, od modré pálil Radek Havel a skákavý kotouč nakonec skončil jen u zadního hrazení.
     
    01:09
    Po neúspěšném zakončení hostů se znovu tlačil soupeř do pásma Pirátů, ale tentokráte příliš branku Miroslava Hanuljaka neohrozili.
     
    00:33
    Obrovská šance Příbrami! Josefus se dostal do těsné blízkosti chomutovské branky a vystřelil. Hanuljak pak vytasil parádní zákrok a Piráty podržel!
     
    00:21
    A na druhé straně to zkusil Petr Kafka, poté před Hanuljakem zasáhl ještě Ladislav Gengel a hostující brankář má puk ve své moci.
     
    00:07
    Viktor Hübl vyhrál úvodní vhazování a Piráti šli okamžitě do útočného pásma, ovšem uslyšeli hvizd píšťalky, osfsajd.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Saňa (A), Havlín, Vinš, Jelínek, Zedek, Grubner, Zdeněk – Kafka, Dragoun, Bednařík – Josefus (C), Eret, Bečvář – Pinkas, Šinágl, Brzák – Hasman, Furch, Gengel (A)
    Trenér: Pavel Marek

    Piráti Chomutov: Hanuljak (Běhula) – Matai, Němec, Havel (A), Žižka, Seeman, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl (C), Ekrt – Kostourek, Chlouba, Chrpa (A) – Koblížek, Mála, Vrhel – Mežnar, Zajíček, Veselý
    Trenér: Kamil Koláček

    Rozhodčí: Veinfurter, Jechoutek – Horažďovský, Gregar.
     
    Dva týmy už postoupily do semifinále druhé hokejové ligy

    Po nedělních zápasech jsou už známy dva celky, které postoupily do semifinále v nejkratším možném termínu. Vyškov si poradil v sérii s Havířovem 3:0 na zápasy, to samé zvládli také hokejisté Znojma, kteří vyřadili Valašské Meziříčí.
     
    Čtvrtfinále č. 4 – Příbram – Chomutov – stav série 2:1 na zápasy – Příbram může proměnit mečbol, Piráti naopak budou odvracet hrozbu konce sezóny

    V úterý se bude hrát opět ve středních Čechách. Baníci přivítají podruhé svého soka z Chomutova a cíl mají jediný, a sice využít mečbol, který si vybojovali v neděli na pirátském ledě. Nyní jsou samozřejmě na koni a navíc budou hrát doma před svými fanoušky, které by rádi potěšili. To hosté mají doslova nůž na krku, prohrávají v sérii 1:2 na zápasy a je nad slunce jasné, že jedině úspěch jim zaručí prodloužení sezóny, v opačném případě její konec. A to Piráti určitě nechtějí a jedou zabojovat o vyrovnání série, aby ji ještě vrátili zpět do Chomutova k rozhodujícímu utkání.
     
    Čtvrtfinále č. 3 – Chomutov – Příbram 0:2 – stav série 1:2 na zápasy

    Třetí čtvrtfinálová bitva se vrátila zpět do chomutovské ROCKNET ARÉNY a Piráti tak měli znovu výhodu domácího prostředí a podporu fanoušků, takže chtěli být doma opět úspěšní. Ovšem debakl z prvního duelu dávno hodili Příbramští za hlavu a po výhře v Příbrami tak jeli na sever Čech nabuzeni a chtěli se pokusit sérii zvrátit na svou stranu. Až do dvaatřicáté minuty byl stav stále bezbrankový a oba celky se tak přetahovaly o to, kdo vsítí vedoucí branku. To se povedlo v čase 31:53 Lukáši Gengelovi, jenž strhl bitvu na stranu Příbrami. Piráti se urputně snažili o vyrovnání, ve třetí třetině měli velký tlak před klecí soupeře, ale Jiroušek zkrátka zavřel své brankoviště a všechny střely pochytal. V samotném závěru nepomohla Chomutovu ani powerplay, ve které Baník vsítil do prázdné klece pojistku a nakonec si Příbram po výhře 2:0 odvezla domů mečbol.
     
    Čtvrtfinále č. 2 – Příbram – Chomutov 4:2 – stav série 1:1 na zápasy

    Příbramští Baníci hodili ten hrozivý výsledek za hlavu a věděli, že se začíná zase od nuly a do zápasu tak nastoupili odhodláni urvat první vítězství, aby stav série vyrovnali. Do vedení se dostali tentokráte Piráti, ale Příbramští našli poměrně rychlou odpověď a vyrovnali. Po první třetině se tak do kabin šlo za nerozhodného stavu. V prostředním dějství pak vsítili dva góly Středočeši a vedli tedy 3:1. Dvoubrankovou ztrátu však Severočeši snížili a dostali se soupeři na kontaktní branku. Třetí třetina pak byla hodně opatrná, ani jednomu týmu se nedařilo skórovat a vypadalo to, že duel skončí těsným výsledkem pro domácí tým. Ale v poslední minutě třetího dějství Baník navýšil náskok a ten si už vzít nenechal. Stav série tak je 1:1 na zápasy a Příbram tímto debakl z Chomutova odčinila. Ve třetím čtvrtfinále tak oba týmy budou bojovat o zisk mečbolu.
     
    Čtvrtfinále č. 1 – Chomutov – Příbram 14:1 – stav série 1:0 na zápasy

    Hned na začátku série se vědělo, že půjde o souboj dvou silných týmů a že by zápasy nemusely mít jednoznačný průběh. Ovšem hned v prvním utkání to tak nebylo. Chomutovští sice v první třetině prohrávali už ve třetí minutě hry, ale po sedmadvaceti vteřinách Piráti srovnali a v sedmnácté minutě pak strhli vedení na svou stranu. Prostřední dějství pak chomutovští hokejisté doslova ovládli, aby ne, když Příbrami nasázeli sedm branek! Dostali se tak do vedení 9:1. A ještě to vše zdaleka nekončilo. Ve třetí periodě přidali Piráti dalších pět gólů a výsledek se zastavil na hrozivém čísle, a sice 14:1. Příbramští tak utrpěli těžký debakl a věděli, že na domácím ledě musejí zabrat, aby tuto vysokou prohru odčinili. Chomutov se v sérii ujal vedení 1:0 na zápasy.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům hokeje. Čtvrtfinále ve druhé hokejové lize jsou v plném proudu a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na sérii mezi týmy HC Baník Příbram a Piráti Chomutov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 4. Kafka (Gengel, Eret), 11. Grubner (Gengel), 37. Gengel (Eret, Šinágl) – 12. Koblížek (Vrhel, Mála), 20. Hübl (Lukeš, Matai), 51. Vrhel (Matai, Hübl), 60. Vrhel (Matai, Hübl)


    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Saňa (A), Havlín, Vinš, Jelínek, Zedek, Grubner, Zdeněk – Kafka, Dragoun, Bednařík – Josefus (C), Eret, Bečvář – Pinkas, Šinágl, Brzák – Hasman, Furch, Gengel (A)
    Trenér: Pavel Marek

    Piráti Chomutov: Hanuljak (Běhula) – Matai, Němec, Havel (A), Žižka, Seeman, Váchal, Filip – Lukeš, Hübl (C), Ekrt – Kostourek, Chlouba, Chrpa (A) – Koblížek, Mála, Vrhel – Mežnar, Zajíček, Veselý
    Trenér: Kamil Koláček

    Rozhodčí: Veinfurter, Jechoutek – Horažďovský, Gregar

    Diváci: 1650
    Příbram 2 3 Chomutov
    #1 Středa 22.03.2023 • 17:30
    Chomutov - Příbram 14:1
    #2 Pátek 24.03.2023 • 18:30
    Příbram - Chomutov 4:2
    #3 Neděle 26.03.2023 • 17:30
    Chomutov - Příbram 0:2
    #4 Úterý 28.03.2023 • 18:30
    Příbram - Chomutov 3:4
    #5 Čtvrtek 30.03.2023 • 17:35
    Chomutov - Příbram 4:1
    thejrc.org