Ottawa – Florida 5:2 (kon.) | Buffalo – Montreal 3:4 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.)
Minnesota – Seattle 5:1 (kon.) | Anaheim – Colorado 1:5 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (1:0, 1:0, 3:1) Stav série: 4:2
HC Sparta Praha
Úterý 28.03.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vážení přátelé toho nejlepšího extraligové hokeje, vítejte opět pod Javorovým! Pokud dovolíte, provedu vás utkáním číslo šest čtvrtfinálové série HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha. Tahle série slibovala grády a taky je nabízí. Sparta se dostala do situace, ve které asi hned v prvním kole nechtěla být – musí, jinak jí končí sezóna. Kritický zápas číslo šest z pohledu hostů je na programu v úterý 28. března 2023 od 17 hodin. Pokud zápas nemůžete nebo nechcete sledovat na televizních obrazovkách, zvu k jeho sledování prostřednictvím našeho textového přenosu.
     
    Dosavadní zápasy čtvrtfinálové série 2023

    Sparťané mají po posledních dvou zápasech starosti. V obou zápasech měli výraznou střeleckou převahu. Když sečteme střely mezi tři tyče, mimo a ty, které jednotlivé obrany zblokovaly, měli Pražané v zápasech číslo čtyři a pět převahu v poměru 161:56! Nicméně k ničemu to nevedlo, obě utkání vyhráli Oceláři s úhrnným skóre 6:1 z jejich pohledu. Svěřencům trenéra Hořavy nestačilo ani šest po sobě jdoucích přesilovek mezi 25. a 48. minutou! Sparta tak bude muset za každou cenu spravit produktivitu, jestli chce sérii natáhnout na sedm zápasů. Naopak Oceláři deptají sebevědomí Sparty mimo jiné i tím, že v O2 areně vyhráli na 12 střel na branku a sami zblokovali 37 střel letících na Kacetlovu branku!

    19. března 2023: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: 12. Safin (G. Thorell), 15. Vauhkonen (D. Tomášek, P. Kousal), 26. P. Kousal (Krejčík) – 44. Martin Růžička (Marcinko, A. Nestrašil), 54. Marcinko (M. Daňo, M. Adámek)

    20. března 2023: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 2:3 po prodl. (1:1, 1:0, 0:1/0:1)
    Branky a nahrávky: 14. D. Kaše (P. Kousal), 34. Sobotka (Roman Horák, Kempný) – 19. L. Hudáček (J. Jeřábek, A. Nestrašil), 49. L. Hudáček (A. Nestrašil), 68. Voženílek (Hrňa, Marcinko)

    23. března 2023: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
    Branky a nahrávky: 20. M. Adámek (Chmielewski, Dravecký), 23. Marcinko (Martin Růžička, M. Daňo) – 10. Roman Horák, 23. Sobotka (Moravčík, Řepík), 36. Kempný (Sobotka, D. Kaše), 60. D. Tomášek

    24. března 2023: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 1. Marinčin (Kaňák, Marcinko), 48. Voženílek (Kaňák, J. Jeřábek), 60. J. Jeřábek (Voženílek) – 16. Roman Horák (Řepík, Sobotka)

    26. března 2023: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: 20. Martin Růžička (Voženílek, M. Daňo), 58. Kurovský (Voženílek), 59. M. Daňo (Martin Růžička)
     
    Ze sparťanské kabiny

    Sparťané mohou litovat posledních dvou zápasů, které ztratili přesto, že statistiky byly na jejich straně. Nicméně úspěšnost byla žalostná. Situace je před šestým utkáním taková, že Pražané pojedou do Slezska odvracet konec sezóny. „Do šestého čtvrtfinále půjdeme s čistou hlavou. Nezbývá nic jiného než porážku hodit za hlavu. Nic jiného se teď dělat nedá. Určitě nekončíme, v úterý hrajeme v Třinci, kde musíme za každou cenu vyhrát,“ snažil se uklidňovat a burcovat sparťanskou obec po pátém utkání obránce Kempný.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – V – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-0-2-3, skóre 24:27
    Bilance v play off: 5 zápasů, 2/3, skóre 10:13
    Nejproduktivnější hráč: Vladimír Sobotka 4 (2+2)
    Nejlepší střelec: Vladimír Sobotka, Roman Horák oba 2

    Ohlas trenéra po předchozím zápase: „Přesilovky ve druhé třetině byly rozhodující fází zápasu. Dnes jsme jich měli hodně. Třinec to však zahrál výborně a my jsme nenašli cestu, abychom dali gól, což rozhodlo o celém zápase. Takhle to prostě v play off chodí. Důležité však je, že máme zcela čisté svědomí, že jsme tam nechali všechno, i když jsme prohráli.“ Miloslav Hořava, trenér HC Sparta Praha
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři uspěli v Praze a vybojovali třetí výhru. Doma tak budou moci útočit na postup. Po utkání se hodně mluvilo o výrazné střelecké převaze Sparty, ale je třeba vzít v potaz, že do vítězného gólu byli Oceláři domácím vyrovnaným soupeřem, respektive měli mírně navrch. „Šli jsme si za tím. První gól nás uklidnil, srovnali jsme hlavy a hráli hokej, který se nikomu nelíbí,“ popsal taktiku po zápase střelec třetího gólu Daňo. Hlavní hvězdou zápasu byl ale gólman Kacetl, který se jedenáctou nulou v kariéře v play off zařadil hned těsně za brankářské legendy Málka a Břízu.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-2-0-3, skóre 32:20
    Bilance v play off: 8 zápasy, 6/2, skóre 25:17
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 8 (5+3)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 5

    Ohlas trenéra po předchozím zápase: „Rozhodujícím elementem bylo naše ubráněné oslabení. Druhá třetina, kdy jsme byli od 25. do 36. minuty čtyřikrát vyloučení, nás stála spoustu sil ve speciálních formacích, které na oslabení chodily, zatímco ostatní hráči se nedostali do hry. Musím ale poděkovat hráčům, kteří tam byli. Byl to kvalitní, bojovný a zodpovědný výkon. Zblokovali jsme snad přes třicet střel. Nadstandardní výkon podal Kacetl, ale je to otázka práce celého mužstva. Toto je play off. A já musím chlapcům poděkovat.“ Zdeněk Moták, hlavní trenér HC Oceláři Třinec
    Trefí se dnes?
     
    Utkání číslo šest čtvrtfinálové série mezi Třincem a Spartou začne zhruba za dvě hodiny. Za chvíli budeme znát soupisky obou týmů a uvidíme, jak trenéři na jedné straně budou pracovat s návratem Marcinka po disciplinárním trestu a na druhé s absencí Konečného kvůli zápasovému postihu za faul na Kaňákovi, případně co hostující trenéři udělají s útočnými formacemi po dvou zápasech, v nichž vstřelili jediný gól.

    V každém případě jedno je jasné. Pokud Sparta dneska prohraje, končí tomuto ambicióznímu týmu sezóna. Pro Oceláře to dnes určitě poslední zápas není. Pokud by domácí zápas Slezané neproměnili v postup, budou hrát ještě minimálně ve čtvrtek.

    Jak to všechno bude, zjistíme nejdřív kolem půl osmé večer.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera, Čukste – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Kurovský, Vrána (C), Nestrašil – Dravecký (A), Marcinko, Hudáček – Hrňa, M. Roman, Chmielewski.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Kaše, Horák, Tomášek – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – E. Thorell, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindel – Axman, J. Ondráček.
     
    Trenérský tým třineckých Ocelářů pod vedením Zdeňka Motáka sází v brance logicky na Kacetla, obrana hraje ve stejném složení jako v Praze, sedmým bekem je dnes lotyšský reprezentant Čukste. Do útoku se vrátil Marcinko, ale první formace s Voženílkem na centru zůstala ve shodném složení. Další formace byly přeházené, ze sestavy vypadl Buček a chybí zraněný Hrehorčák.

    Sparťanský mančaft pod vedením trenérského týmu, který má v čele Miloslava Hořavu, dnes v Třinci vyjede v bráně opět s Kovářem. Obranné páry hrají ve stejném složení jako v zápase číslo pět, sedmým bekem bude dnes Jandus. Na sparťanské soupisce se pošoupla mezi jednotlivými formacemi křídla a vypadl již zmíněný potrestaný Konečný. Nehraje ani Safin.
     
    V třinecké WERK ARENĚ probíhá předzápasový program, čekáme na nástup hlavních aktérů dnešního utkání. Vyslechneme národní hymnu a úderem páté odpolední by mělo začít dnešní rendez-vous.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly mezi hole Vrány a Sobotky vhodil hlavní rozhodčí Šindel. Úspěšnější byl hostující první centr. Třinečtí podobně jako v Praze posílají na první formaci Sparty Vránovu pětku.
     
    00:28
    První pobyt Sparty v útočném pásmu. Sobotka objel celé pásmo, nabil Poláškovi, jehož nahození odrazil Kacetl.
     
    00:39
    Útok Sparty pokračoval, hosté se ale kolem modré čáry zamotali s pukem a vystavili se do ofsajdu.
     
    01:03
    Domácí se dostali do pásma jen nahozením Voženílka od červené. Sparta sbírá puk a stěhuje hru před Kacetla.
     
    01:37
    Tomášek s Horákem hráli v útočném pásmu tvrdě do těla, Jeřábek ale odolal a rozjel akci domácích.
     
    02:06
    Marcinko s Hudáčkem vybojovali puk za brankou, ale Adámkovi následně u modré čáry utekl hrací nástroj. Oceláři ale pokračují ve hře v útočné třetině.
     
    02:34
    Domácí se nedostali do zakončení, ale to ani Sparta. Doudera sbírá za brankou puk a rozjíždí další aktivitu.
     
    03:07
    Domácí neutralizovali další snahy Sparty a Chmielewski stíhá Gustafa Thorella za brankou hostů.
     
    03:33
    Nestrašil nezískal ve vlastním pásmu o puk a hosté se dostali do zakončení. Byla to Řepíkova střela, ale z velké dálky a byla odražena třineckým hráčem do ochranné sítě.
     
    03:55
    Domácí lehce napadali hosty, ti ale podrželi puk a Krejčík od vlastní branky rozjede další akci.
     
    04:30
    Němeček napadán ve středním pásmu Voženílkem, Warg tak pouze nahodil z dálky. Hosté ale bojují za brankou Kacetla o puk.
     
    05:03
    Domácí Adámek nakonec vyjel ze situace s pukem na holi a s pomocí Marcinka dostali hru přes Němečka aspoň do středního pásma.
     
    05:30
    Dravecký odrazil na modré čáře nepřesnou Poláškovu rozehrávku, ale Hudáček se za pukem v útočné třetině nedostal.
     
    05:50
    Poláškovu rozehrávku nepřevzal Erik Thorell a je z toho icing. Vhazuje se před Kovářem.
     
    05:56
    Voženílek vyhrál buly, Růžička převzal puk a najel si do lepší pozice na levém kruhu a trefil masku brankáře Kováře! Zatím nejzajímavější možnost před sparťanskou brankou.
     
    06:22
    Za brankou Kováře zůstali zaklínění Daňo s Poláškem, třinecký útočník byl zbaven i helmy. Hra se mezitím přesunula na třineckou stranu a Kacetl přerušuje hru. Ta bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    06:33
    Domácí vyhráli buly, Adámek rychle rozehrál přes Kurovského až do útočného pásma Třince, ale tam Nestrašil kotouč nezískal.
     
    06:43
    Sparta se rychle dostala do pásma, ale Oceláři se zase uvolnili. Tentokrát zakázaným způsobem.
     
    07:07
    Kurovský se dostal přes Němečka do útočného pásma, ale následně v rohu s Vránou kotouč neudrželi.
     
    07:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ale rychle dostali kotouč zase před branku, aktivní zde byl především Marcinko. Ve změtí bruslí a holí před Kovářem získal puk VLADIMÍR DRAVECKÝ, potáhl jej do strany a zavěsil do horní části branky. Asistence: Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:0.
    07:23 Vladimír DRAVECKÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:49
    Hra se po buly ve středním pásmu dostala na moment do útočné třetiny Sparty a pak taky na druhou stranu. Ve středním pásmu pak sebrala puk dvojice Hrňa – Roman, ale taky daleko nedojeli.
     
    08:19
    Krátká sparťanská mezihra, při které nebezpečně upadl na mantinel Jeřábek, ale naštěstí třineckému bekovi nic není.
     
    08:40
    Teď zase na chvíli hráli v útočné třetině domácí. Daňo s Růžičkou udělali před Kovářem rozruch, ale zakončení z toho nebylo.
     
    08:49
    Vyhrané buly sparťany, po kterém střílí Warg. Kacetl kotouč kryje a následně před Kacetlem vzniká rozmíška, v níž je aktivní Forman. Rozhodčí situaci vyřešili a vhazuje se opět před třineckou brankou.
     
    09:21
    Sparťané hráli v útočném pásmu a už se zdálo, že Němečkova slepá přihrávka nikoho nenajde, puk vyvážel Vrána. Nakonec se k němu u pravého hrazení dostal Forman a centroval před branku, kde byl osamocený Sobotka. Jeho lehké usměrnění puk ale skončilo nad brankou.
     
    10:04
    Po krátké mezihře Ocelářů v útočném pásmu další podobné zakončení, jako před chvílí ukázal Sobotka. Tentokrát to byl Polášek a proti tomuto pokusu musel Kacetl zasahovat.
     
    10:50
    Krejčík s Moravčíkem teď zásobovali třineckou obranu nahozenými puky od modré čáry, které buď zablokovali třinečtí hráči (Dravecký), nebo do nich vložili hůl spoluhráči (Buchtele). Ohrožení branky z toho nebylo.
     
    11:15
    Voženílek objížděl sparťanskou branku, ale před první tyčí poslal puk do slotu. Zde byl Růžička a jeho pokus k tyči odrazil Kovář mimo.
     
    11:50
    Další střelecký pokus na Kováře poslal z levého křídla Vrána. Následně o puk bojuje v rohu Daňo s Vauhkonenem.
     
    12:31
    Forman se z pravé strany natlačil před Kacetla, který odolal, ale hrozily dorážky. Marcinko poslal puk na icing.
     
    13:05
    Krátká mezihra Sparty v útočné třetině, ale tu rychle zpacifikoval Dravecký. Na druhou stranu následně vyvezl puk osamocený Kaňák.
     
    13:28
    Třinečtí hráli v útočné třetině, ale puk sbírá Moravčík a rozjíždí akci hostí.
     
    14:00
    Adámek nezahrál v třinecké obraně důrazně a puk za brankou získal Kousal, ale ani ten se s pukem nikam nedostal.
     
    14:39
    Hosté získali v útočném pásmu puk. Erik Thorell nabil na modrou Kempnému, ale jeho pokus na třineckou branku trefil jedno z asi pěti těl, které tam byly.
     
    15:15
    Hosté dal drželi domácí tým v útočném pásmu. Marinčin nerozehrál o mantinel do středního pásma, tak to o chvíli později řešil Voženílek vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    15:34
    Sparta se zase rychle dostala do pásma. Nejprve střílel od modré Krejčík, ránu schytal Kurovský. Následně z druhé strany pálil Moravčík, jeho pokus Kacetl pokryl. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    15:55
    Už se zdálo, že Hudáček vyveze hru, ale nepodařilo se mu to. Horák ze strany pak centroval do třineckého brankoviště, tam ale situaci vyřešil Kaňák.
     
    16:23
    Moravčík centroval od modré, Kaše tečoval nad branku. Následně už úspěšně vyvezl Hudáček a umožnil kolegům střídat.
     
    16:42
    Další daleký puk sbírá Kacetl do lapačky a nepřipustil problémy před svou brankou.
     
    17:00
    Domácí vyhráli buly a Daňo s Růžičkou přesunuli hru před Kováře. Tam Oceláři dlouho nepohráli, ale Voženílek sbírá puk ve středním pásmu.
     
    17:22
    Další krátká mezihra Třince v útočném pásmu. Voženílek centroval do brankoviště zpoza branky, ale žádného kolegu nenašel. Hosté následně vyhodili do středního pásma, odkud zpět do třetiny nahodili Třinečtí. Bylo to ale zpoza červené čáry.
     
    17:30
    Sobotka vyhrál buly na Kempného, který s pukem sjel podél levého hrazení do zakončení, proti kterému vykoukl Kacetl.
     
    17:55
    Sobotka ve středním pásmu atakoval Kurovského, který s bolestivou grimasou jel na hráčskou lavici, hraje se ale dál.
     
    18:24
    Moravčík střílel od modré čáry, jeho pokus srazil spoluhráč do rohu tak, že před brankou nemohl nikdo zakončovat. Domácí následně nahodili aspoň na Kováře tak, že jej donutili přerušit hru a zajistit vhazování před brankou hostů.
     
    18:44
    Domácí vyhráli buly v útočné třetině a Voženílek kolem pravého hrazení navezl puk do brankoviště, kde musel zasahovat Kovář. Následně střílel po odrazu puku o mantinel z levé strany Růžička, ale trefil boční síť.
     
    19:02
    Domácí donutili Spartu k zakázanému uvolnění a vidíme další vhazování před Kovářem.
     
    19:15
    Dobrá a rychlá akce domácích, kdy po najetí do útočné třetiny předal Vrána puk do strany Nestrašilovi a jeho pokus vyrazil Kovář tak, že mu vypadla hůl.
     
    19:43
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je David Němeček (SPA). Oceláři pokračovali ve hře v útočném pásmu a po šikovném uvolnění směřoval před branku Vrána a v tom ho Němeček podrazil. Oceláři pak ještě chvíli bez úspěchu hráli ve výhodě.
     
    19:58
    Jeřábek dovezl puk do útočné třetiny, ale na zakončení už to nebude.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla obraz hry, který jsme asi očekávali. Aktivnější byli hráči hostujícího týmu, kteří se snaží o maximum zakončení, ale nedokázali zatím ovládnout předbrankový prostor. Tam jsou Oceláři zatím podobně jako ve čtvrtém a pátém zápasu bezchybní. Do vedení šli v osmé minutě domácí, kdy se právě před soupeřovou brankou nejrychleji zorientoval Vladimír Dravecký a poslal puk do sítě. Hosté mají herní i střeleckou převahu, ale moc vyložených šancí zatím neměli. Třinečtí ovládli závěr třetiny, kdy si vynutili faul a v přesilové hře budou pokračovat ještě na začátku třetí třetiny, neboť Němečkovi zbývá odpykat 102 sekundy ze svého trestu.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 9:11
    Střely mimo 3:4
    Zblokované střely 1:10
    Hity 1:1
    Vhazování 9:8
    Trestné minuty 0:2
     
    Druhá třetina bude pokračovat cca od 17:54.
     
    Hra bude zhruba za půldruhé minuty obnovena úvodním vhazováním druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Druhou třetinu zahájil rozhodčí Jeřábek vhazováním mezi Sobotkovu a Marcinkovu hůl. Uspěl hostující hráč.
     
    20:14
    Oceláři zakládají přesilovkový útok.
     
    20:18
    Zatím neúspěšně. Nestrašil vystavil kolegy do ofsajdu.
     
    20:29
    Jeřábek sebral puk za svou brankou a musel se zbavit forčekujícího Formana. Oceláři zatím mají ve své početní převaze problém.
     
    20:56
    Změnil to až Nestrašil s Marcinkem, Oceláři jsou v pásmu.
     
    21:06
    Už ne. Sparta se zatím bez potíží brání.
     
    21:23
    Hudáček s Hrňou si nerozuměli v kombinaci a Oceláři se sami zbavili pásma.
     
    21:43
    S návratem Němečka na led vyjel ze strany s pukem na holi Hudáček, nabil na pravý kruh Hrňovi a jeho svižná střela těsně minula Kovářovu branku.
     
    22:25
    Kempného dlouhý centr protečoval do pásma Řepík a jede bojovat za branku o puk.
     
    22:33
    Tam se ale provinil faulem. Michal Řepík (SPA) je v krátkém sledu dalším hráčem, který zavinil přesilovku hostů. Vysokou holí trefil obránce Douderu.
     
    22:55
    Oceláři se tentokrát hned usadili v pásmu. Po přihrávce od Nestrašila z rohu pálil nepřesně Jeřábek.
     
    23:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    O malý moment později ale třinecká WERK ARENA může slavit druhý gól v Kovářově síti. TOMÁŠ MARCINKO byl na konci kombinace, kdy mu stačilo nastavit na hraně brankoviště hůl citlivé Růžičkově přihrávce. Třinecký střelec byl před hostující brankou nepokrytý. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 2:0.
    23:03 Tomáš MARCINKO - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:34
    Další ofenzivní akci zavezl do pásma Voženílek.
     
    23:57
    Hra pokračovala v útočném pásmu Ocelářů. Proti Moravčíkovi s pukem vystoupil Jeřábek, hostující obránce ztratil puk. Ten získal Hudáček a natlačil se před Kovářovu branku. Moravčík vyhazuje pouze na icing.
     
    24:42
    Krejčík ze středního pásma rozehrál pouze k Chmielewskému, který přes Hrňu dostal puk zase na chvíli do útočné zóny domácího týmu.
     
    25:19
    Centr hostujícího týmu se dostal odrazem o Kacetlův přírožník do předbrankového prostoru, odkud pálil Kempný. Hostující bek vsadil na důraz, ale Kacetl byl na místě.
     
    25:40
    Marinčin zastavil v rohu Řepíka a následně Růžička lehce dostal puk do střední třetiny.
     
    26:16
    Tomáška zastavila třinecká obrana a odrazila puk do střední zóny. Následně střílel ze strany Horák a Kacetl přerušil hru. Hra bude pokračovat po komerční přestávce a rozmíšce Hudáčka s Tomáškem.
     
    26:16
    Před Kacetlovou brankou se chytli Libor Hudáček (TRI) a David Tomášek (SPA) a oba obdrželi menší trest za hrubost. Situace skončila povalením hostujícího útočníka na led. Hra bude pokračovat ve čtyřech bruslařích na obou stranách.
     
    26:30
    Krejčík převzal na modré čáře puk a šikovně si zajel až do zakončení. Kacetl vyrazil puk pouze před sebe, kde se ale Horák nezorientoval a neměl šanci zakončit. Domácí vyčistili prostor před brankou.
     
    27:23
    Hosté jsou aktivnější, ale nejprve dostal puk do střední třetiny Doudera a následně proti Vitouchovi vystoupila bránící dvojka a hosté neměli prostor nebezpečně zakončit.
     
    28:39
    Oba týmy jsou kompletní. Situaci zakončilo Řepíkovo nepovedené zakončení z levého kruhu a Hudáčkovo vyvezení hry až do útočného pásma.
     
    29:05
    Dalším vyloučeným hráčem dnešního utkání je Marko Daňo (TRI), který podrazil soupeře před sparťanskou střídačku. V polovině normální hrací doby tak hosté mají první početní převahu zápasu.
     
    29:18
    Tomáškovo zakončení z pravého kruhu vyrazil Kacetl vyrážečkou do strany.
     
    29:39
    Řepík nabil mezi kruhy Horákovi, tomu ale zakončení dobře nesedlo. Kacetl špičkou betonu usměrnil mimo. Následně střílel Krejčík od modré.
     
    30:10
    Voženílek s Nestrašilem podrželi puk na chvíli v útočném pásmu, ale hosté jsou rychle zpět před Kacetlem.
     
    30:33
    Sobotka byl úplně sám před Kacetlem. Měl čas převzít puk, otočit se a zakončit, ale domácí brankář odolal.
     
    31:00
    Kempný přihrál do strany Řepíkovi a jeho prudké zakončení končí buď na třineckém brankáři, nebo od tyčky se odrazilo mimo.
     
    31:10
    Doudera vyhodil puk přímo k vracejícímu se Daňovi, ale ten musel na puk počkat a jeho zakončení přes navrátívšího se protihráče nebylo dostatečně prudké.
     
    32:08
    Oceláři měli krátkou mezihru v útočném pásmu, ale dlouho se sparťané v obraně nezdrželi, zase vyexportovali hru před Kacetla.
     
    32:28
    Tam dostal zpoza branky puk k zakončení Kaše, ale promáchl. Domácí následně posílají kotouč na zakázané uvolnění.
     
    32:53
    Moravčík rozdával od modré čáry puk do nebezpečného zakončení. Následně Kaše zpoza branky nikoho nenašel a kotouč zamířil až ke Kovářovi.
     
    33:25
    Adámek teď vyhodil přes všechny čáry, ale sparťanští hráči se kotouče dotkli, hra tak pokračuje. Domácí puk ale nezískali.
     
    34:05
    Hrňa dostal puk do jízdy na levé křídlo, ale jeho pokus byl zblokován nad. Oceláři aspoň chvíli pohráli mimo své pásmo.
     
    34:24
    Zakázané uvolnění Ocelářů vrátí hru před Kacetla.
     
    34:49
    Sobotka vjel středem do útočného pásma, předal do strany Formanovi a jeho lehkou střelu Kacetl chytá. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    34:49
    Zvláštní situace. Komerční přestávka skončila. Hráči Sparty ale dále stáli u své střídačky a Třinečtí u té své. Jediný na místě, kde se má obnovit hra, byl rozhodčí. Už to ale vypadá, že se začne hrát.
     
    35:16
    Nestrašil prodloužil do útočného pásma, kde ho dojel Vrána. Následně donutili Kováře k prvnímu zákroku po delším čase. Vhazuje se před sparťanskou brankou.
     
    35:37
    Obrovský hukot před Kovářem! Marcinko vyhrál buly, Adámek stihl puk na modré, poslal jej za branku. Odtud Marcinko poslal puk do slotu, odkud zakončoval Dravecký. Následně Adámek pálil z vrcholu kruhů a jeho pokus Kovář odrazil nad sebe.
     
    36:00
    Daňo se šikovně uvolnil ve středním pásmu, ale následně byl zablokován při střeleckém pokusu Kempným. Domácí ale mají pásmo.
     
    36:37
    Už to ale neplatí. Polášek vyvezl hru, Kousal ale následně ztroskotal na dvojici Marinčin – Jeřábek.
     
    37:18
    Nestrašil nezachytil Sobotku, jeho střelu ale následně zablokoval Chmielewski a domácí dostali hru opět do útočného pásma.
     
    38:09
    Doudera zastavil sparťany v postupu do útočné třetiny a Hudáček vyvezl hru do útočného pásma domácího týmu.
     
    38:39
    Tomášek zahodil puk na zadní hrazení, kde jej sebral Smith a udělal totéž přes celé hřiště. Ale tak šikovně, že u puku byl dřív Krejčík a nebyl to icing.
     
    39:17
    Hosté těžce bojují o předbrankový prostor před soupeřovou brankou. Oceláři čistí, Smith vyhazuje a domácí střídají.
     
    39:57
    Rychlý přechod hostů do útočné třetiny a Vauhkonenovo zakončení, ale z postavení mimo hru. 3,7 sekund před koncem druhé části hry se vhazuje ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Pod Javorovým máme odehráno čtyřicet minut. Oceláři pokračovali v naprosto koncentrovaném výkonu, sparťané byli nadále aktivnější, ale dostali se do nemnoha vyložených šancí. Druhá třetina začala přesilovkovou pasáží domácích – první početní výhodu Slezané nevyužili, ale po vyloučení Řepíka už se radovali. Tomáš Marcinko nastavil hůl Růžičkově pasu a bylo to o dva góly. Hosté pak nevyužili své šance, které měli například Kempný či Horák, výborně – ale opět bez gólového efektu – sehráli i dosud jedinou přesilovku, kterou měli po menším trestu Daňa. Domácí mohli třetí gól přidat v šestnácté minutě, kdy se do zakončení ze slotu dostal Dravecký a následná sražená Adámkova střela spadla do Kovářova brankoviště.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 14:22
    Střely mimo 6:8
    Zblokované střely 3:17
    Hity 2:7
    Vhazování 13:18
    Trestné minuty 4:6
     
    Třetí třetina začne cca v 18:46.
     
    Pomalu končí druhá přestávka a zhruba za dvě minuty se bude opět hrát. Čekáme na návrat aktérů utkání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Úvodní vhazování třetí části hry vyhrál domácí kapitán Vrána nad Sobotkou.
     
    40:34
    Oceláři povozili puk v útočné třetině. Na druhou stranu vyvezl kotouč Sobotka a přes Kempného se puk dostal na pravý kruh k zakončení Formanovi. Jeho nedůrazná střela ale skončila mimo.
     
    40:59
    Zakázané uvolnění domácích.
     
    41:01
    Horák vyhrál buly, ale proti Tomáškovi vykročil Růžička a zblokoval jeho pokus do sítě.
     
    41:21
    Hudáček využil nepřesné Horákovy rozehrávky a přesunul hru do útočné třetiny, kde domácí bojují o puk.
     
    41:35
    Domácí se dostali na kotouč, Marcinkův pokus z levého kruhu by byl nebezpečný, ale kdyby byl přesnější.
     
    42:08
    Tvrdý souboj o puk u mantinelu mezi Vitouchem a Smithem. Hosté drží pásmo, ale o kotouč musí bojovat, nemají jej pod kontrolou.
     
    42:58
    Hosté mají puk pod kontrolou, ale ve svém pásmu, kde je vysoko vytažený Nestrašil a nedává hostům rozehrát.
     
    43:30
    Sobotka vjel do ofsajdu, ale to proto, že se tam ocitl jeho spoluhráč vinou podrážení Milana Doudery (TRI). Přesilovka pro Spartu a možnost zatopit pod kotlem.
     
    43:47
    Kempný s Kousalem kombinovali, následně dostal na pravý kruh nabito druhý jmenovaný a jeho pokus Kacetl kryje.
     
    44:03
    Řepík při kombinaci propustil puk za sebe a Daňo po spolupráci s Marinčinem jej dostali pryč.
     
    44:37
    Jednu Kempného střelu si našel Kacetl a odrazil nad branku. Druhou střelu stejného obránce srazil Marcinko do rohu.
     
    44:43
    Střela Kousala z dobré pozice se otřela o pravý beton a skončila v ochranné síti.
     
    45:05
    Hosté se teď kombinačně dostali ke střele Kašeho z pravého kruhu. Následně vznikl závar před Kacetlovou brankou, ale ten řeší vyhozením Adámek.
     
    45:38
    Domácí jsou kompletní a Doudera se zapojil do boje o puk u třinecké střídačky.
     
    46:19
    Hosté drží puk v obranném pásmu, následně proti rozehrávce Sparty vystoupil Růžička. Při postupu do útočné třetiny je domácím písknut ofsajd, i když to vypadá, že Vrána udržel nohu na čáře. Nic to nemění na tom, že hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    46:34
    Hosté teď byli napadáni ve vlastním pásmu třineckou letkou a vyhazují pouze na icing.
     
    46:54
    Doudera vystoupil z předbrankového prostoru proti puku a domácí přes Kurovského rozehráli.
     
    47:22
    Moravčík na modré zbrzdil postup Sparty a je z toho ofsajd hostujícího týmu.
     
    47:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři teď dvakrát velice snadno vyndali puk z vlastního pásma. Podruhé se to podařilo Marinčinovi odrazem od skel, kotouč spadl až do útočného pásma, kde ho převzal LIBOR HUDÁČEK a postup na Kováře zakončil s holí mezi nohama. Hudáček tímto akrobatickým postupem dokázal zavěsit puk pod horní tyč Kovářovy branky. Asistence: Martin Marinčin, Ondřej Kacetl. Stav utkání 3:0.
    47:49 Libor HUDÁČEK - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se z nabytého tříbrankového vedení ale neradovali příliš dlouho. Sparťané dostali puk do útočného pásma a po pokusu z velkého úhlu se dostal odražený puk na vrchol levého kruhu k MICHALU KEMPNÉMU, který odtud dokázal přesně zavěsit pod horní tyč Kacetlovy branky. Asistence: Jan Buchtele. Stav utkání 3:1.
    48:14 Michal KEMPNÝ - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:16
    Hosté povzbuzeni brankou, která je rychle vrátila do shodné ztráty jako před Hudáčkovým zásahem, zase dělají problémy Ocelářům v jejich pásmu. Nebezpečný centr Sobotky ze strany odrazil Kacetl do strany.
     
    49:54
    Další aktivitu hostů se pokusil neutralizovat Růžička vyhozením přes všechny čáry, které dojel Daňo a zrušil tak icing.
     
    50:31
    Němečkovu střelu z levé strany odrazil nad branku Doudera. Následně puk v rohu sbírá Nestrašil.
     
    50:47
    Hosté si teď ale komplikují situaci špatným střídáním. Rozhodčí signalizují šesti prsty příliš mnoho sparťanských hráčů na ledě. Trest odpyká kapitán Řepík.
     
    50:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Michal Řepík nevydržel celý trest na trestné lavici ani při svém druhém pobytu v tomto zápase. TOMÁŠ MARCINKO jej podruhé v tomto duelu přivolal zpět na led, tentokrát už po sedmi sekundách. Nejproduktivnější Ocelář této série se prosazuje dorážkou z předbrankového prostoru. Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek. Stav utkání 4:1.
    50:54 Tomáš MARCINKO - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:18
    Hosté se opět rychle dostali do pásma, ale skončili brzo. Marcinko zablokoval kotouč a následně jej poslal do střední zóny.
     
    51:50
    Roman po mantinelu poslal Růžičku s Voženílkem do akce dva na jednoho. Růžička ale nedokázal dostat puk přes bránícího hráče hostů.
     
    52:23
    Kurovský se snažil obhodit puk kolem Kempného, skončil ale na zemi.
     
    52:56
    Marcinko byl ve směru na sparťanskou stranu aktivnější než Kempného a následně se snažil najít sjíždějícího Daňa.
     
    53:40
    Horák se utopil v útočném pásmu, Růžička snadno posunul do střední zóny.
     
    54:10
    Nestrašil napadá Kempného v hloubi útočného pásma, hosté rozehrávají kostrbatě.
     
    54:43
    Smith lehce posouvá puk do útočné zóny, kde jej dojíždí Erik Thorell.
     
    54:56
    Roman kotouč zase lehce vyndává z třetiny.
     
    55:08
    Řepík projel až do zakončení, ale byl ve velkém úhlu a cloněn bránícími hráči.
     
    55:46
    Sparta si nerozuměla při kombinaci. Kašemu odskakuje puk a Voženílek snadno vyhazuje.
     
    56:27
    Hosté už ze zoufalosti nahazují na Kacetla z velké dálky, ten snadno se spoluhráči rozehrává.
     
    56:40
    Hosté jsou v ofsajdu a je vyhlášená druhá komerční pauza třetí třetiny.
     
    Uvidíme, zda se Kovář vydá na střídačku. Těsně před přerušením měl tendenci vyjet velmi daleko, aby to měl na svou lavici blíž.
     
    57:02
    Kovář je na střídačce a hosté jsou v šesti. Kacetl mezitím sebral puk do lapačky, ale neposlal jej na branku. Domácí rozehráli a odrazem o mantinel poslali puk do hlediště. Vhazuje se v útočném pásmu Sparty.
     
    57:19
    Hosté jsou na puku a kombinují. Kousalovu střelu z pravého kruhu ukryl Kacetl pod sebou.
     
    Dnešní utkání je vyprodané, to znamená, že ve WERK ARENĚ je 5 400 diváků.
     
    57:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Když jste na vlně, tak dáte góla ze všeho. MARTIN RŮŽIČKA se snažil zablokovat přihrávku, kterou poslali sparťané na Kempného, ale trefil puk tak šikovně, že si to namířil přímo do odkryté sparťanské branky. Bez asistence. Stav utkání 5:1.
    57:27 Martin RŮŽIČKA - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:46
    Vrána poslal puk přes Warga do středního pásma a myslím si, že si mohu dovolit konstatování, že toto utkání se už pouze dohrává.
     
    58:32
    Třinecký zimák stojí a začíná děkovačku. Sparta poslala další puk do útočného pásma, ale nemá jej pod kontrolou.
     
    59:13
    Hosté kombinovali a střílel Vitouch. Kotouč zablokoval Kaňák.
     
    59:31
    Střela Gustafa Thorella míří mimo.
     
    59:40
    Oceláři odrazili puk do středního pásma a euforie propuká naplno.
     
    59:55
    Zakázané uvolnění Sparty bude patrně to poslední, co se v dnešním utkání stane.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Tomáš Marcinko – Michal Kempný
     
    Zápas končí a na třinecké straně je obrovská radost. Hostující tým měl před třetí třetinou dvoubrankovou ztrátu k odpracování, ale nepodařilo se jim s tímto problémem nic udělat. A příkop byl ještě hlubší, když nádhernou individuální akcí zaklepl třetí zásah Libor Hudáček. Sparta ještě krátce zdramatizovala zápas, když se prosadil Michal Kempný, ale Oceláři pak ještě přidali dva zásahy. V přesilovce se prosadil Tomáš Marcinko a následně do prázdné branky výsledek pojistil Martin Růžička. Třinečtí tak vyřadili Spartu 4:2 na zápasy a vyhráli jedenáctou sérii v play off v řadě.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 19:34
    Střely mimo 7:12
    Zblokované střely 3:30
    Hity 2:7
    Vhazování 20:31
    Trestné minuty 6:8
     
    Už nyní je jasné, že se s textovým online přenosem z utkání třineckého áčka ještě v této sezóně v rámci Generali Česká pojišťovna play off přihlásíme. Semifinálová série proti vítězi základní části z Pardubic začíná už tuto neděli. Třinecká utkání číslo tři a čtyři budou na programu ve čtvrtek 6. a v pátek 7. dubna 2023. Do té doby se mějte krásně! (19:29:23)

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Marcinko), 24. Marcinko (M. Růžička), 48. Hudáček (Marinčin, Kacetl), 51. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 58. M. Růžička – 49. Kempný (Buchtele)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera, Čukste – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Kurovský, Vrána (C), Nestrašil – Dravecký (A), Marcinko, Hudáček – Hrňa, M. Roman, Chmielewski.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Kaše, Horák, Tomášek – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – E. Thorell, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindel – Axman, J. Ondráček

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Sparta
    #1 Neděle 19.03.2023 • 14:00
    Sparta - Třinec 3:2
    #2 Pondělí 20.03.2023 • 19:00
    Sparta - Třinec 2:3 po prodl.
    #3 Čtvrtek 23.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 2:4
    #4 Pátek 24.03.2023 • 19:00
    Třinec - Sparta 3:1
    #5 Neděle 26.03.2023 • 16:30
    Sparta - Třinec 0:3
    #6 Úterý 28.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 5:1
    thejrc.org