Ottawa – Florida 5:2 (kon.) | Buffalo – Montreal 3:4 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.)
Minnesota – Seattle 5:1 (kon.) | Anaheim – Colorado 1:5 (kon.) | Arizona – Edmonton 4:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (1:0, 1:0, 3:1) Stav série: 4:2
HC Sparta Praha
Úterý 28.03.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:27 Martin RŮŽIČKA - 5:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Když jste na vlně, tak dáte góla ze všeho. MARTIN RŮŽIČKA se snažil zablokovat přihrávku, kterou poslali sparťané na Kempného, ale trefil puk tak šikovně, že si to namířil přímo do odkryté sparťanské branky. Bez asistence. Stav utkání 5:1.
    50:54 Tomáš MARCINKO - 4:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:54
    Třinec právě vstřelil branku!
    Michal Řepík nevydržel celý trest na trestné lavici ani při svém druhém pobytu v tomto zápase. TOMÁŠ MARCINKO jej podruhé v tomto duelu přivolal zpět na led, tentokrát už po sedmi sekundách. Nejproduktivnější Ocelář této série se prosazuje dorážkou z předbrankového prostoru. Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek. Stav utkání 4:1.
     
    50:47
    Hosté si teď ale komplikují situaci špatným střídáním. Rozhodčí signalizují šesti prsty příliš mnoho sparťanských hráčů na ledě. Trest odpyká kapitán Řepík.
    48:14 Michal KEMPNÝ - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se z nabytého tříbrankového vedení ale neradovali příliš dlouho. Sparťané dostali puk do útočného pásma a po pokusu z velkého úhlu se dostal odražený puk na vrchol levého kruhu k MICHALU KEMPNÉMU, který odtud dokázal přesně zavěsit pod horní tyč Kacetlovy branky. Asistence: Jan Buchtele. Stav utkání 3:1.
    47:49 Libor HUDÁČEK - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři teď dvakrát velice snadno vyndali puk z vlastního pásma. Podruhé se to podařilo Marinčinovi odrazem od skel, kotouč spadl až do útočného pásma, kde ho převzal LIBOR HUDÁČEK a postup na Kováře zakončil s holí mezi nohama. Hudáček tímto akrobatickým postupem dokázal zavěsit puk pod horní tyč Kovářovy branky. Asistence: Martin Marinčin, Ondřej Kacetl. Stav utkání 3:0.
     
    45:05
    Hosté se teď kombinačně dostali ke střele Kašeho z pravého kruhu. Následně vznikl závar před Kacetlovou brankou, ale ten řeší vyhozením Adámek.
     
    44:43
    Střela Kousala z dobré pozice se otřela o pravý beton a skončila v ochranné síti.
     
    43:30
    Sobotka vjel do ofsajdu, ale to proto, že se tam ocitl jeho spoluhráč vinou podrážení Milana Doudery (TRI). Přesilovka pro Spartu a možnost zatopit pod kotlem.
     
    35:37
    Obrovský hukot před Kovářem! Marcinko vyhrál buly, Adámek stihl puk na modré, poslal jej za branku. Odtud Marcinko poslal puk do slotu, odkud zakončoval Dravecký. Následně Adámek pálil z vrcholu kruhů a jeho pokus Kovář odrazil nad sebe.
     
    31:00
    Kempný přihrál do strany Řepíkovi a jeho prudké zakončení končí buď na třineckém brankáři, nebo od tyčky se odrazilo mimo.
     
    30:33
    Sobotka byl úplně sám před Kacetlem. Měl čas převzít puk, otočit se a zakončit, ale domácí brankář odolal.
     
    29:05
    Dalším vyloučeným hráčem dnešního utkání je Marko Daňo (TRI), který podrazil soupeře před sparťanskou střídačku. V polovině normální hrací doby tak hosté mají první početní převahu zápasu.
     
    26:30
    Krejčík převzal na modré čáře puk a šikovně si zajel až do zakončení. Kacetl vyrazil puk pouze před sebe, kde se ale Horák nezorientoval a neměl šanci zakončit. Domácí vyčistili prostor před brankou.
     
    26:16
    Před Kacetlovou brankou se chytli Libor Hudáček (TRI) a David Tomášek (SPA) a oba obdrželi menší trest za hrubost. Situace skončila povalením hostujícího útočníka na led. Hra bude pokračovat ve čtyřech bruslařích na obou stranách.
     
    25:19
    Centr hostujícího týmu se dostal odrazem o Kacetlův přírožník do předbrankového prostoru, odkud pálil Kempný. Hostující bek vsadil na důraz, ale Kacetl byl na místě.
    23:03 Tomáš MARCINKO - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    O malý moment později ale třinecká WERK ARENA může slavit druhý gól v Kovářově síti. TOMÁŠ MARCINKO byl na konci kombinace, kdy mu stačilo nastavit na hraně brankoviště hůl citlivé Růžičkově přihrávce. Třinecký střelec byl před hostující brankou nepokrytý. Asistence: Martin Růžička. Stav utkání 2:0.
     
    22:33
    Tam se ale provinil faulem. Michal Řepík (SPA) je v krátkém sledu dalším hráčem, který zavinil přesilovku hostů. Vysokou holí trefil obránce Douderu.
     
    21:43
    S návratem Němečka na led vyjel ze strany s pukem na holi Hudáček, nabil na pravý kruh Hrňovi a jeho svižná střela těsně minula Kovářovu branku.
     
    19:43
    Prvním vyloučeným hráčem utkání je David Němeček (SPA). Oceláři pokračovali ve hře v útočném pásmu a po šikovném uvolnění směřoval před branku Vrána a v tom ho Němeček podrazil. Oceláři pak ještě chvíli bez úspěchu hráli ve výhodě.
     
    11:15
    Voženílek objížděl sparťanskou branku, ale před první tyčí poslal puk do slotu. Zde byl Růžička a jeho pokus k tyči odrazil Kovář mimo.
     
    10:04
    Po krátké mezihře Ocelářů v útočném pásmu další podobné zakončení, jako před chvílí ukázal Sobotka. Tentokrát to byl Polášek a proti tomuto pokusu musel Kacetl zasahovat.
     
    09:21
    Sparťané hráli v útočném pásmu a už se zdálo, že Němečkova slepá přihrávka nikoho nenajde, puk vyvážel Vrána. Nakonec se k němu u pravého hrazení dostal Forman a centroval před branku, kde byl osamocený Sobotka. Jeho lehké usměrnění puk ale skončilo nad brankou.
    07:23 Vladimír DRAVECKÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ale rychle dostali kotouč zase před branku, aktivní zde byl především Marcinko. Ve změtí bruslí a holí před Kovářem získal puk VLADIMÍR DRAVECKÝ, potáhl jej do strany a zavěsil do horní části branky. Asistence: Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:0.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Marcinko), 24. Marcinko (M. Růžička), 48. Hudáček (Marinčin, Kacetl), 51. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 58. M. Růžička – 49. Kempný (Buchtele)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera, Čukste – M. Růžička (A), Voženílek, Daňo – Kurovský, Vrána (C), Nestrašil – Dravecký (A), Marcinko, Hudáček – Hrňa, M. Roman, Chmielewski.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Polášek (A), Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík, Jandus – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Kaše, Horák, Tomášek – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – E. Thorell, G. Thorell, Vauhkonen.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindel – Axman, J. Ondráček

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 2 Sparta
    #1 Neděle 19.03.2023 • 14:00
    Sparta - Třinec 3:2
    #2 Pondělí 20.03.2023 • 19:00
    Sparta - Třinec 2:3 po prodl.
    #3 Čtvrtek 23.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 2:4
    #4 Pátek 24.03.2023 • 19:00
    Třinec - Sparta 3:1
    #5 Neděle 26.03.2023 • 16:30
    Sparta - Třinec 0:3
    #6 Úterý 28.03.2023 • 17:00
    Třinec - Sparta 5:1
    bahis siteleri