Toronto – Florida 2:3 (po pr.) | Washington – NY Islanders 1:2 (1:2 po s.n.) | Colorado – Minnesota 2:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:1 (2:0, 1:1, 1:0) Stav série: 3:2
HC Baník Příbram
Čtvrtek 30.03.2023, 17:35 • ROCKNET ARÉNA • Play-off 2. ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Pouze jediné utkání čtvrtfinále play-off 2. ligy dospělo do rozhodujícího pátého duelu. Letňany, Znojmo a Vyškov čekají na posledního soupeře, který se k nim v semifinále připojí.

    Vyhrocená série, která by si možná zasloužila až sedm zápasů, ukáže vítěze. V Chomutově se představí Příbram a vítěz duelu si zahraje o finále se Znojmem. Utkání o vše startuje v 17:30!
     
    PO STOPÁCH SÉRIE

    Příbram byla i přes horší postavení v základní části mírným favoritem celé série, protože Chomutov hned třikrát přehrála. Hned úvodní duel ale nabídl něco, co se jen tak nevidí.

    Chomutov totiž zdolal Příbram 14:1 a radoval se z drtivé výhry, a také z prvního bodu v sérii hrané na tři triumfy. Příbramští se ale z debaklu oklepali a ve druhém duelu si s týmem ze severu Čech poradili poměrem 4:2.

    Nabuzený Baník následně jel do Chomutova, kde z minima vytěžil maximum a i přes optickou převahu Pirátů ani jednou neinkasoval a odvezl si domů výhru 2:0 a mečbol. Ten ale využit nebyl...

    Příbram sice ve čtvrtém duelu vedla 2:0 a 3:2, ale ve třetí třetině se dvakrát prosadil Stanislav Vrhel a zajistil tak Chomutovu domácí boj o všechno. Tento moment přichází právě dnes.

    ČF1: Chomutov – Příbram 14:1 (2:1, 7:0, 5:0)
    Branky a nahrávky:
    3. Svoboda (Němec, Hübl), 17. Kostourek, 22. Hübl (Matai), 27. Svoboda (Mála, Němec), 29. Kostourek (Mála), 30. Svoboda (Hübl), 32. Chrpa (Havel), 33. Zajíček (Matai, Hübl), 36. Chrpa (Váchal, Svoboda), 42. Veselý (Kostourek, Vrhel), 43. Zajíček (Mála, Němec), 46. Koblížek (Zajíček, Mála), 49. Vrhel (Kostourek), 55. Seemann (Němec, Mála) – 3. Zdeněk (Gengel, Kafka)

    ČF2: Příbram – Chomutov 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    16. Hasman (Šinágl, Havlín), 24. Kafka (Dragoun, Eret), 28. Pinkas, 60. Gengel (Josefus) – 12. Chrpa (Hübl, Svoboda), 32. Kostourek (Vrhel, Chlouba)

    ČF3: Chomutov – Příbram 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    32. Gengel (Eret, Kafka), 60. Šinágl (Dragoun, Zdeněk)

    ČF4: Příbram – Chomutov 3:4 (2:2, 1:0, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    4. Kafka (Gengel, Eret), 11. Grubner (Gengel), 37. Gengel (Eret, Šinágl) – 12. Koblížek (Vrhel, Mála), 20. Hübl (Lukeš, Matai), 51. Vrhel (Matai, Hübl), 60. Vrhel (Matai, Hübl)
    Podívejte se na sestřih posledního vzájemného utkání
     
    EMOCE, NAPĚTÍ I NESPORTOVNÍ GESTA

    Chomutov se s Příbramí do této sezony vůbec nepotkával, ale v letošním ročníku vznikla nejspíše nová rivalita.

    Zápasy jsou hodně vyrovnané, vyhrocené, nechybí výměny názorů, šarvátky, ale i likvidační zákroky. Jeden nabídl Filip Patzelt v úvodním zápase, kdy za stavu 1:13 v neprospěch svého celku kolenem sestřelil Milana Kostourka. Od tohoto momentu se už na ledě neobjevil.

    Nejvíce emocí plynulo v posledním zápase, kdy fanoušci Příbrami nebyli spokojení s rozhodováním sudích, které vinili z porážky 3:4. Po závěrečné siréně naházeli na led flašky a přiletěla na hráče Chomutova i termoska, která ale naštěstí nikoho netrefila.

    V zápase číslo pět se tak čeká tuhá bitva, ale snad se obejdeme bez zákeřných a zbytečně tvrdých zákroků.
     
    ŘEKLI PO POSLEDNÍM UTKÁNÍ

    Pavel Marek (trenér Baník Příbram): „Výborné utkání, hodně vyrovnané. Dostali jsme se dvakrát do vedení, dvakrát jsme ho bohužel ztratili. Byla to velká škoda, protože kdyby jsme ho udrželi, tak jsme vyhráli. Hlavně to vedení 2:0 jsme měli udržet. Rozhodla přesilová hra, kvalita soupeře je výborná, sehráli tu přesilovku a dali nám gól v takovém čase, že už se s tím dalo těžko něco dělat.“

    Kamil Koláček (trenér Piráti Chomutov): „Je vidět, že emoce se stupňují a na tom zápase to bylo znát. Na nás ležela trochu deka z pocitu, že musíme, ale myslím, že jsme to odehráli zodpovědně. Ubojovali a odmakali jsme to. Měli jsme trochu zjednodušit některé situace a nehrát to pořád do prázdné branky. Naštěstí nám tam padnul, jak to říct, nehezký gól, ale i ten se počítá. Udělali jsme tak další bod a věřím tomu, že uděláme i ten poslední.“
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Hanuljak (Běhula) – Matai, Němec, Havel, Žižka, Seemann, Váchal, Filip – Svoboda, Hübl, Lukeš – Chrpa, Koblížek, Vrhel – Zajíček, Mála, Kostourek – Veselý, Chlouba, Mežnar – Ekrt.
    Trenér: Kamil Koláček

    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Jelínek, Havlín, Zedek, Saňa, Vinš, Patzelt – Furch, Bečvář, Brzák, Josefus, Eret, Kafka, Pinkas, Bednařík, Dragoun, Hasman, Šinágl, Gengel.
    Trenér: Pavel Marek

    Rozhodčí: Jílek, Šperl – Štěpáněk, Maňák.
     
    Krásný den z chomutovské ROCKNET ARÉNY, kde je vše připraveno na rozhodující duel čtvrtfinále. Domácí stánek se velmi slušně plní a možná nás čeká jedna z nejlepších návštěv letošního ročníku.
     
    Start utkání se nejspíše o pár chvilek opozdí. Sudí a domácí časoměřiči řeší nějaký menší problém. Nejspíše jde o nějakou závadu s ledovou plochou.
     
    Domácí aréna mezitím bouří a napětí přímo sálá vzduchem. Nejspíše nejde přímo o díru v ledu, ale u branky Příbrami je jakýsi hrbolek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Ve velmi dobré atmosféře vyhráli vhazování domácí a Jakub Matai ze střední třetiny hned zakončoval. Jiroušek ale vyrazil.
     
    00:33
    Chomutov v ani jednom utkání nevstoupil do utkání ideálně a dnes se snaží dělat všechno jinak. Svoboda se dostal ke dvěma střelám a hostující brankář chytá.
     
    00:59
    Mezi kruhy se k volnému kotouči dostal Jakub Chrpa, ale jeho dělovka z první šla jen těsně vedle branky.
     
    01:55
    Vít Seemann dostal přihrávku a mohl zakončovat z první, ale udělal kličku a nakonec byl jeho pokus zblokován do zadního mantinelu.
     
    02:34
    Hübl vjel do pásma a dával na modrou čáru na Mataie, ale tomu se nepovedlo zpracovat kotouč a udržet si pásmo.
     
    03:16
    Poprvé v zápase se dostali hosté do útočné třetiny, ale neprošlo nahození Gengela z levé strany, ani dorážka ze strany druhé.
     
    04:21
    Bednařík vjel do pásma a chtěl obehrát posledního beka Seemanna. Ten sice po kličce upadl, ale kotouč se za něj nedostal.
     
    05:13
    Svoboda šel podél pravého mantinelu, obešel obránce, ale přihrát do ohně se mu nakonec nepovedlo. Pokračuje se útokem hostů.
     
    05:32
    Právě Baník se dostal až před Hanuljaka a před jeho svatyní došlo k zákroku. Pokračovat se bude vhazováním po levé straně.
     
    05:45
    Po pravé straně prchl rychlonohý Zajíček, který šel nakonec do bekhendového zakončení. Jiroušek ale betony kryje.
     
    06:09
    Na druhé straně to zkoušel od levého mantinelu David Zdeněk, ale jeho zakončení nebezpečné nebylo a Hanuljak kotouč kryje.
     
    06:14
    I hned po vhazování musela být chomutovská legenda v brance připravena. Svižné zakončení od levého mantinelu ale drží v lapačce.
     
    06:43
    Petr Kafka nahodil kotouč od levého mantinelu až před branku, kde byl u levé tyčky aktivní Eret. Hanuljak ale neprostřelil.
     
    07:06
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hrdina posledního utkání v Příbrami odšpuntoval pořádnou radost v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ. STANISLAV VRHEL unikl po levé straně, obešel bránícího hráče a i s nutnou dávkou štěstí prostřelil brankáře Petra Jirouška! Asistence: Michal Žižka.
    07:06 Stanislav VRHEL - 1:0
     
    07:34
    Bleskově mohl ale umlčit domácí publikum Petr Šinágl. Zkušený hokejista dostal přihrávku před branku, kde se dostal ke střele. Zblízka mířil nad rameno, ale trefil břevno!
     
    08:38
    František Lukeš oslovil přihrávkou Viktora Hübla, který byl mezi kruhy. Místní odchovanec ale puk nezpracoval ideálně a ke střele se tak nedostal.
     
    09:18
    Obránce Jakub Váchal teď zvedl fanoušky ze sedadel, protože na modré čáře tvrdým, ale čistým hitem sestřelil Lukáše Bednaříka.
     
    09:56
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Ladislav Gengel – 2 min., podrážení.
     
    10:18
    Hned po vhazování zakončoval střílenou přihrávkou Matai, ale jeho rána od modré skončila jen na betonu Jirouška.
     
    11:02
    Z první to zkoušel po rychlém přenesení hry Milan Kostourek, ale tomu rána vůbec nesedla a kotouč se sotva dostal k brance.
     
    11:11
    Milan Kostourek podruhé a nyní v mnohem větší šanci! Chomutovská osmaosmdesátka si sjela až na pravý kruh, ale zblízka mířila těsně nad.
     
    11:40
    Po střele Mataie byl pořádný zmatek v brankovišti, ale nakonec nedošlo k zakončení. Hüblovi se pak nepovedlo přihrávka a domácí přišli o pásmo.
     
    11:57
    Hosté v plném počtu.
     
    12:28
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Milan Kostourek – 2 min., hákování.
     
    12:51
    Petr Kafka se dostal k první střele v přesilovce, zakončoval klasicky z levého kruhu, ale Hanuljak zasahuje vyrážečkou.
     
    13:37
    Následně se domácím dvakrát povedlo vyhodit kotouč mimo pásmo a zatím oslabení celkem slušně zvládají.
     
    14:12
    Stanislav Vrhel a Jakub Zajíček pak vybojovali kotouč v pásmu a ušetřili další cenné sekundy z oslabení.
     
    14:29
    Domácí v plném počtu.
     
    15:21
    Stanislav Vrhel zachytil rozehrávku hostů a zleva šel do zakončení, ale neudržel ideálně stabilitu a nakonec se mu nepovedla ani střela.
     
    16:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek teď vysoce napadal a tato taktika se nakonec ukázala jako úspěšná! František Lukeš vybojoval kotouč a našel před brankou úplně volného JAKUBA MATAIE, který Jirouška překonal střelou do levé šibenice! Asistence: František Lukeš a Tadeáš Svoboda.
    16:51 Jakub MATAI - 2:0
     
    17:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Stanislav Vrhel – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    17:34
    I druhé oslabení se domácím zatím daří a Příbram se nemůže dostat do nějaké kombinace, která by mohla vést k ohrožení branky.
     
    18:13
    Už tak čtyřikrát, možná pětkrát se v tomto oslabení povedlo domácímu celku vyhodit kotouč mimo pásmo.
     
    19:07
    Hosté v plném počtu.
     
    19:15
    Vrhel hned po vyjetí z trestné lavice získal kotouč a přenechal ho pro Chrpu, který od modré čáry tvrdě zakončoval. Pokus po zemi ale Jiroušek srazil do ochranné sítě.
     
    19:46
    Vyhození Františka Lukeše se sotva došouralo za brankovou čáru, Jelínek tolik nespěchal do obrany, ale icing se nakonec píská.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina rozhodujícího čtvrtfinále 2. ligy mezi Chomutovem a Příbramí je u konce. Velmi slušně zaplněná ROCKNET ARÉNA viděla dobrý vstup domácího celku, který poslal v osmé minutě do vedení Stanislav Vrhel. Baník toho moc neměl a dnes ani nefunguje tolik jeho obrana, v 17. minutě navýšil již na 2:0 Jakub Matai. Tento stav platí i po úvodní dvacetiminutovce.

    Druhá třetina začne v 18:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Příbram vletěla do druhé třetiny a chtěla si co nejdříve vytvořit tlak. Z levé strany zakončoval Kafka, ale trefil hráče a od něho se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    20:34
    Na druhé straně opět létala po ledě druhá formace. Na konci aktivního napadání byl zisk kotouče a střela Radka Havla. Jiroušek ji srazil do ochranné sítě.
     
    20:59
    Petr Josefus se dostal do zakončení z mezikruží, ale trefil jen levý beton brankáře Hanuljaka. K dorážce nakonec nedošlo.
     
    22:17
    Nyní byla hra lehce neurovnaná a domácí se snažili projít podél pravého mantinelu, ale nahození skončilo na střídačce. Vhazuje se před Hanuljakem.
     
    22:25
    A krátce po vhazování došlo i k vyhození přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    22:41
    Svoboda našel přihrávkou zpoza branky Františka Lukeše, který byl mezi kruhy a zakončoval z první. Svižnou ránou ale trefil jen nohy bránícího hráče.
     
    24:09
    Příbram začala hrát o něco aktivněji než v první třetině a nyní se hráči v bílo-zeleném hnali do útoku. Zastavil je ale ofsajd.
     
    24:32
    Příbram právě vstřelila branku!
    Hosté dramatizují stav duelu a dostávají se zpátky do utkání! LADISLAV GENGEL byl aktivní na brankovišti a nakonec po přihrávce od levého mantinelu se prosadil. Jde o jeho čtvrtý gól v řadě, kromě prvního duelu dal vždy Pirátům gól. Asistence: Petr Kafka a Petr Eret.
    24:32 Ladislav GENGEL - 2:1
     
    25:18
    V nabízené výhodě se do útoku dostal Stanislav Vrhel, který počkal na nájezd Radka Havla. Tomu předal kotouč, ale domácí tvrďák zakončoval jen do lapačky Jirouška!
     
    25:18
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Petr Šinágl – 2 min., podrážení.
     
    25:59
    Domácím se zatím v početní výhodě moc nedaří. Příbram nejdříve vyhodila, Seemann se nyní zjevil v těsném ofsajdu.
     
    26:30
    Postupná kombinace elitní domácí formace byla zakončena přihrávkou na hranici brankoviště. Chrpa zakončoval, ale branku přestřelil.
     
    26:58
    Do dobré pozici si sjel Tadeáš Svoboda, který zakončoval z levého kruhu. Branku se mu ale i díky bloku nakonec nepovedlo trefit.
     
    27:19
    Hosté v plném počtu.
     
    28:00
    Petr Eret dostal přihrávku zpoza branky a po ledě zakončoval mezi betony Miroslava Hanuljaka. Rychlou akci ale brankář chomutovského celku dobře vyřešil a připsal si tak zákrok!
     
    28:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Vít Seemann – 2 min., držení.
     
    28:50
    Piráti se hned po vhazování dostali ke kotouči a tvrdou střelou se osvobozují hned na začátku oslabení.
     
    29:22
    Teď se v oslabení dostal do útoku Jakub Matai, ale jeho zakončení z levého kruhu dobře Jiroušek podržel.
     
    29:35
    Na druhé straně mohl srovnat druhým gólem v zápase Ladislav Gengel. Zakončoval z pravé strany, ale Hanuljak předvedl takový "haškovský" zákrok a zvedl domácí publikum ze sedadel.
     
    30:10
    U pravého mantinelu spadl jeden z hostů, ale u faul se nejednalo. Následně domácí nastřelili kotouč přes celé hřiště, a to až do lapačky Jirouška.
     
    30:43
    Domácí v plném počtu.
     
    30:51
    Ondřej Havlín nyní dostal přihrávku až do prázdné branky a mohl srovnat. Do jeho střely ale skočil obránce Žižka a připsal si úžasný zákrok!
     
    30:55
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Petr Kafka – 2 min., sekání.
     
    31:19
    Lukeš dlouho čekal a nakonec zakončoval z mezikruží, ale jen do betonů Jirouška. Svoboda se natahoval k dorážce, ale na poslední chvíli mu byla zvednuta hokejka.
     
    32:10
    Individuálně to nyní zvládl Milan Kostourek, který se prokličkoval až před branku. Tam mu ale bekhendové zakončení nakonec na branku neprošlo.
     
    32:58
    Tadeáš Svoboda naskočil na led a hned dostal kotouč od Františka Lukeše. Chomutovský mladík z jedničky střílel, ale Jiroušek kryje betony.
     
    33:05
    Komerční přestávka přivolala střela Štěpána Němce od modré čáry, která skončila přímo v lapačce brankáře.
     
    33:26
    Obránce Michal Žižka se prokličoval až do útoku a z mezikruží se dostal ke střele, která ale skončila na noze bránícího hráče Baníku.
     
    34:17
    Stanislav Vrhel vybojoval kotouč a Piráti šli do přečíslení. Domácí útočník ale následně zpomalil a přihrávka před branku mu nevyšla.
     
    34:56
    Piráti šli do útoku a Viktor Hübl v přečíslení vyzval ke skórování Tadeáše Svobodu u pravé tyčky. Chomutovský odchovanec zakončoval, ale puk se svezl po hokejce obránce a skončil v ochranné síti.
     
    35:05
    František Lukeš objel branku a najel si až mezi kruhy, odkud se mu ale nepovedlo prostřelit příbramského strážce svatyně.
     
    35:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    Až ze třetí příležitosti v jednom střídání se elitní lajna raduje z gólu a Chomutov opět odskakuje na rozdíl dvou branek! Byl to VIKTOR HÜBL, který se prosadil z pravého kruhu nad rameno bezmocného Jirouška. Asistence: František Lukeš a Štěpán Němec.
    35:22 Viktor HÜBL - 3:1
     
    36:24
    Seemann to nyní zkoušel po levé straně, ale tělem ho dobře bránil jeden z hostů. Piráti ale zůstali v pásmu a na kotouči.
     
    37:23
    Hosté nevyhodili ideálně a od Hübla se puk odrazil až ke Svobodovi, který z první zakončoval u levého kruhu. Trefil ale jen tělo přesouvajícího se Jirouška!
     
    38:19
    Pirátů je teď plný led. Po přejetí modré čáry šel do střely od levého mantinelu Milan Kostourek. Jeho bomba ale byla sražena do ochranné sítě nad brankou.
     
    39:03
    Příbram se po delší době dostávala do útoku, ale tam se na kotouči neudržela. Nakonec nahozený kotouč končí zakázaným uvolněním.
     
    39:40
    Hosté se dostali ke střele z levé strany a Hanuljak kotouč celkem v pohodě chytil. Gengel šel ale klasicky až do brankáře a postarala se o něj hned trojice hráčů. Nakonec byl hostující kapitán obrán o helmu, vylučovat se ale nebude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také po druhé třetině vede domácí celek o dvě branky. Hosté ale do druhé periody naskočili aktivněji a ve 25. minutě se v brankovišti prosadil Ladislav Gengel, který mohl později i vyrovnat, ale Hanuljak ho skvěle vychytal.

    Pak se ale do hry dostali také domácí, kteří měli několik šancí. Větší klid dala domácím branka Viktora Hübla ve 36. minutě, který se trefil z kruhu přímo pod víko.

    Třetí třetina začne v 19:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Hosté se nastěhovali před branku a pokoušeli se něco vymyslet. Kotouč se dostal před branku, kde si ho ale ze vzduchu zpracoval Gengel. Píská se vysoká hůl a vhazovat se bude ve středu.
     
    40:50
    Petr Kafka dostal kotouč na levý kruh, ale dlouho čekal, a tak k němu doklouzal Havel a o černou gumu ho obral.
     
    42:02
    Ondřej Havlín se opřel do kotouče na modré čáře, ale trefil jen Jakuba Veselého před seboz. Příbram ale zůstává v útočné třetině.
     
    42:20
    František Lukeš se nyní prokličoval až před branku, kde se pokoušel zakončit pod víko. Branku ale těsně přestřelil.
     
    43:28
    Podél levého mantinelu projel do útoku Petr Eret a zakončoval do bližší šibenice, kterou ale těsně minul. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    44:27
    Piráti dobře brání modrou čáru a hrát se snaží hostující Příbram. Zatím se jí ale nedaří vymyslet něco, co by vedlo ke vstřelené brance.
     
    45:23
    Domácí se ve vlastním pásmu zaháněli a nakonec Stanislav Vrhel možná zbytečně vyhodil kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    45:27
    Hned po vhazování se do puku opřel řízný bek Ondřej Havlín, ale jeho tvrdé zakončení skončilo na betonech Hanuljaka.
     
    46:17
    Akci Chomutova nyní zakončoval střelou z voleje obránce Němec, ale jeho zakončení od modré čáry šlo jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    47:04
    Hodně ošklivé a dramatické záběry v chomutovské aréně. Jakub Chrpa dojížděl souboj o mantinel, ale nešťastně zakopl a hlavou narazil přímo do mantinelu. ROCKET ARÉNA ztichla...
     
    47:04
    Stále hrobové ticho. Na ledě jsou již nosítka, po kterých chomutovský odchovanec Jakub Chrpa opustí ledovou plochu...
     
    47:04
    Celá aréna nyní aplauduje jednomu z nejlepších střelců 2. ligy, který za pomoci spoluhráčů opouští ledovou plochu a bude svěřen do péče zdravotníků. Přejeme brzké uzdravení!
     
    47:10
    Příbrami se nepovedlo dostat do útočné třetiny a píská se icing. Místo Jakuba Chrpy je nyní ve druhé formaci Jakub Veselý.
     
    47:15
    Hned po vhazování se ke střele dostal Matai, ale Jiroušek měl dobrý výhled a připsal si pohodový zákrok.
     
    48:08
    Štěpán Němec našel těsně před modrou čárou volný kotouč a jel do pásma. Vyzkoušel pozornost Jirouška, ale nakonec ho neprostřelil.
     
    48:11
    Opět byl chomutovský odchovanec aktivní. Hned po vhazování se opřel do kotouče, ale ten skončil jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    48:51
    Další příležitost od chomutovského obránce, nyní to byl Michal Žižka. Zkušený bek se prokličkoval až před branku, ale po ledě trefoval betony Petra Jirouška!
     
    48:57
    Aktuálně se Baníku nedaří vůbec vymanit z tlaku chomutovského celku, který tlačí velmi dobře zaplněná chomutovská aréna. Příbram vyhodila na icing.
     
    49:36
    Radek Havel vybojoval kotouč a podél levého mantinelu vjel do pásma. Měl tam volného Veselého, ale nakonec šel sám do kličky kolem branky. Jiroušek byl ale na svém místě.
     
    50:20
    František Lukeš to na levém kruhu zkoušel z otočky, ale jeho rána se do prostoru tří tyčí nakonec nevešla.
     
    51:18
    Petr Kafka a Petr Eret byli v krátkém časovém sledu aktivní na levé straně, ale ani jeden z hráčů nakonec růžek pravé šibenice netrefil.
     
    52:21
    Michal Dragoun si najížděl na přihrávku z levé strany, ale u vzdálenějšího kruhu se mu nepovedlo kotouč zasáhnout tak, aby se dostal do branky.
     
    52:30
    Na druhé straně ujel aktivní obránce Radek Havel, který se dostal do zakončení u pravého kruhu. Jirouška ale nepropálil!
     
    Dnešní utkání sleduje 3002 diváků.
     
    53:24
    Havlín to zkoušel z levého kruhu, ale trefil jen obránce stojícího před sebou. Následně byla pro vysokou hůl přerušena hra.
     
    54:06
    Chomutovu se nepovedlo vyřešit akci dva na jednoho, a tak mohl jít do protiakce Kafka. Ten se ale dostal do ofsajdu a hra se přesouvá až před Jirouška.
     
    54:22
    Havel si v této periodě připsal už několikátou střelu. Nyní od levého mantinelu zakončoval těsně vedle branky.
     
    55:18
    Piráti dobře brání a Příbram se nemůže dostat do závěrečného tlaku. ROCKNET ARÉNA bouří a domácí jsou blízko od postupu mezi čtyřku nejlepších.
     
    55:39
    Domácí aréna si stěžovala po "faulu" na Petra Josefuse, který upadl nejspíše bez přičinění. Následně se příbramský útočník přiznal a vysloužil si potlesk od tří tisícovky fanoušků.
     
    55:57
    Petr Kafka objel pásmo a nahazoval před branku, kde puk tečoval jeho jmenovec Eret. Kotouč ale skončil nad svatyní Miroslava Hanuljaka.
     
    56:48
    Jakub Veselý šel sám proti několika obráncům a z levé strany zakončoval. Jiroušek ale jeho jedovatou střelu krásně ukryl v lapačce.
     
    57:12
    Opět byl v akci Jakub Veselý, který se po pravé straně dostal až před branku, kde ale nezakončil a upadl. Faul se ale nepíská.
     
    57:27
    Oddechový čas pro tým HC Baník Příbram.
     
    57:27
    Příbram jde all-in, na ledě je šest bruslařů a brankář Petr Jiroušek zůstává na střídačce!
     
    57:46
    Šinágl cpal kotouč z pravé strany až na branku, ale trefil jen betony Miroslava Hanuljaka. Domácím se nedaří vyhodit.
     
    58:29
    Opět se dostal puk na branku Miroslava Hanuljaka, ale k dorážce v brankovišti nedošlo. Matai trefil opuštěnou klec, ale je z toho jen icing.
     
    58:50
    Kafka nahodil na Hanuljaka, který kotouč zpracoval a chtěl dát gól. Jeho výhoz ale zachytil David Zdeněk, který šel mezi kruhy do střela, ale domácí brankář kryje kotouč!
     
    59:24
    Tomáš Koblížek zachytil kotouč a poslal ho do útoku na Jakuba Veselého, který objel branku, ale z otočky dal tyčku!
     
    59:46
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí celek dostal ještě jednu šanci a nyní se už prosazuje! STANISLAV VRHEL jel společně s Milanem Kostourkem sám na prázdnou branku, kterou trefil. Chomutov postupuje definitivě do semifinále. Asistence: Milan Kostourek.
    59:46 Stanislav VRHEL - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, asi nejlepší čtvrtfinálová série 2. ligy mezi Chomutovem a Příbramí je u konce. Série měla emoce, krásné hokejové momenty, prostě všechno a obstála by i ve vyšší lize.

    Chomutov doma zvládl poslední zápas velmi dobře. Rozhodovala dobrá obrana a velmi dobrý Hanuljak v brance. Za domácí se opět dvakrát prosadil Stanislav Vrhel, ke kterému se přidali Jakub Matai a Viktor Hübl. Jediný gól Baníku dal Ladislav Gengel.
     
    Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (19:59:53)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Vrhel (Žižka), 17. Matai (Lukeš, Svoboda), 36. Hübl (Lukeš, Němec), 60. Vrhel (Kostourek) – 25. Gengel (Kafka, Eret)


    Piráti Chomutov: Hanuljak (Běhula) – Matai, Němec, Havel, Žižka, Seemann, Váchal, Filip – Svoboda, Hübl, Lukeš – Chrpa, Koblížek, Vrhel – Zajíček, Mála, Kostourek – Veselý, Chlouba, Mežnar – Ekrt.
    Trenér: Kamil Koláček

    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Jelínek, Havlín, Zedek, Saňa, Vinš, Patzelt – Furch, Bečvář, Brzák, Josefus, Eret, Kafka, Pinkas, Bednařík, Dragoun, Hasman, Šinágl, Gengel.
    Trenér: Pavel Marek

    Rozhodčí: Jílek, Šperl – Štěpáněk, Maňák

    Diváci: 3002
    Chomutov 3 2 Příbram
    #1 Středa 22.03.2023 • 17:30
    Chomutov - Příbram 14:1
    #2 Pátek 24.03.2023 • 18:30
    Příbram - Chomutov 4:2
    #3 Neděle 26.03.2023 • 17:30
    Chomutov - Příbram 0:2
    #4 Úterý 28.03.2023 • 18:30
    Příbram - Chomutov 3:4
    #5 Čtvrtek 30.03.2023 • 17:35
    Chomutov - Příbram 4:1
    bahis siteleri