Chomutov – Č. Budějovice 0:5 (kon.) | Vsetín – Přerov 5:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:5 (0:0, 0:3, 0:2) Stav série: 0:3
HC Motor České Budějovice
Čtvrtek 30.03.2023, 13:00 • ROCKNET ARÉNA • Liga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. V chomutovské ROCKNET ARÉNĚ se dnes může rozhodnout o prvním finalistovi Ligy juniorů.

    Českobudějovický Motor totiž vede 2:0 na zápasy a může si v nejrychlejším možném čase vysloužit postup do boje o extraligu. Začínáme ve 13:00.
     
    PRŮBĚH SÉRIE

    České Budějovice jsou favoritem na postup do extraligy juniorů, vyhrály základní části a ve čtvrtfinále přejely bez ztráty kytičky ostravskou Porubu. V podobném stylu si mohou zařídit i finále.

    V prvním utkání série Motor Piráty střelecky deklasoval, ale Josef Sluka držel naděje svého celku. Zapsal 44 zákroků a Severočeši prohráli 1:4. Ve druhém zápase to bylo hodně podobné, nyní ale padaly branky.

    Sluka se s Tučkem v chomutovské brance prostřídali a oba borci inkasovali celkem čtyřikrát. Za stavu 8:2 se tak série přesunula na sever Čech, kde může také hned skončit.

    SF1: České Budějovice – Chomutov 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    9. Pitel (Hail, Gřegořek), 25. Putz (Pitel, Drančák), 37. Březina (Putz, Pitel), 56. Remeš (Putz) – 59. Yailov (Vostiňák, Starý)

    SF2: České Budějovice – Chomutov 8:2 (4:0, 3:0, 1:2)
    Branky a nahrávky:
    2. Gajdolín (Hála, Petrásek), 11. Hála (Putz, Remeš), 13. Petrásek, 20. Hála (Sochor, Kříž), 27. Hála (Petrásek), 29. Remeš (Putz, Kříž), 39. Hála (TS), 41. Putz (Remeš) – 57. Bár (Pospíšil, Poch), 59. Bár (Poch)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Sluka (Suk) – Poch, Žižka, F. Hynek, Sýkora, Česnohlídek, Mareš – Jajlov, Vostiňák, Starý – Bár, Mišovic, Príhoda – Pospíšil, Klobouček, Holejšovský – Šugár, Grosskopf, Kincl – Bečvář.

    HC Motor České Budějovice: Kalista (Maleček) – Hail, Placek, Gřegořek, Březina, Willmann, Gajdolín, Lukáš – Pitel, Petrásek, Kotous, Kříž, Sochor, Hoch, Remeš, Šimon, Vavřík, Hála, Drančák, Putz.

    Rozhodčí: Kamil Hlinka, Šimon Glanc — Jakub Dědek, Erik Hlinka.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Sluka (Suk) – Poch, Žižka, F. Hynek, Sýkora, Česnohlídek, Mareš – Jajlov, Vostiňák, Starý – Bár, Mišovic, Príhoda – Pospíšil, Klobouček, Holejšovský – Šugár, Grosskopf, Kincl – Bečvář.

    HC Motor České Budějovice: Kalista (Maleček) – Hail, Placek, Gřegořek, Březina, Willmann, Gajdolín, Lukáš – Pitel, Petrásek, Kotous, Kříž, Sochor, Hoch, Remeš, Šimon, Vavřík, Hála, Drančák, Putz.

    Rozhodčí: Kamil Hlinka, Šimon Glanc — Jakub Dědek, Erik Hlinka.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. V Chomutově je vše připraveno na třetí semifinále play-off Ligy juniorů mezi domácím celkem a českobudějovickým Motorem. Duelu bude přihlížet tak stovka fanoušků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Piráti vyhráli vhazování a nahodili kotouč za branku, přičemž šli do forčeku. Nakonec se ale Motor dostal do první šance, ale střela skončila na Slukovi.
     
    00:52
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Dominik Mišovic – 2 min., napadení.
     
    01:10
    Motoru se nepovedlo dostat se do první přesilovkové kombinace a domácímu celku se povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    01:42
    Následně střílel od modré čáry do Sluky Placek, hosté to zkoušeli ještě z pravého kruhu. Střela šla ale vedle a puk se od zadního mantinelu dostal mimo pásmo.
     
    02:42
    Hosté následně dlouho vymýšleli a nakonec přišla jen rána do připraveného obránce. Kotouč je ve středu kluziště a Piráti se ubrání.
     
    02:53
    Domácí v plném počtu.
     
    03:09
    V rohu mantinelu, hned za brankou Michala Kalisty došlo k tvrdému zákroku a menší potyčce. Jeden z hostů ležel na ledě v ošklivé pozici, ale za pomoci spoluhráčů opouští ledovou plochu. Jde o kapitána Tomáše Březinu.
     
    03:09
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Adam Žižka – 2 min., krosček.
     
    03:30
    Hostující Sochor šel z pravé strany před branku, ale v blízkosti brankoviště se mu nepovedlo zakončit směrem na klec Josefa Sluky.
     
    04:16
    Následně se Pirátům povedlo dvakrát vyhodit kotouč přes všechny čáry a i nyní zvládají oslabení velmi dobře.
     
    04:52
    Alexandru Remešovi se nepovedlo individuální akci a Príhoda se dostal ke kotouči, který vyhodil až za branku Kalisty.
     
    05:10
    Domácí v plném počtu.
     
    05:47
    Snad poprvé si v utkání sáhl na kotouč hostující brankář Kalisty. V lapačce udržel nahození na branku a následný dojezd domácích hokejistů.
     
    06:15
    Zatím je to ale hodně neurovnané. Domácímu celku se nedaří dostat se do útoku, další přihrávka do pásma skončila jen za brankou Motoru.
     
    06:48
    Od modré čáry nyní poslal rychlý a svižný kotouč Josef Poch. Nikdo z domácích ale netečoval a vyloženě neclonil, takže Kalista má pohodový zákrok.
     
    07:43
    David Putz dostal kotouč od domácího obránce a šel do akce, trefil obránce. Remeš šel do dorážky, ale jeho pokus skončil nad brankou.
     
    08:43
    Chomutov byl sice aktivní v pásma, ale poté o kotouč přišel a když se pokoušel dostat do útoku zpátky, dostal se jen do zakázaného uvolnění.
     
    09:21
    Hosté šli do zakončení po levé straně, ale Sluka udržel kotouč u své tyčky. Motor dorážel, ale musel čekat, že přijde odplata. Celé formace se dostaly do strkanice a nejspíše padaly i nějaké údery. Vylučovat se bude na obou stranách.
     
    09:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jan Vostiňák – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Samuel Drančák – 2 min., hrubost.
     
    09:39
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách a zatím více prostoru vyhovuje hostům. Matouš Hail dostal přihrávku na levý kruh, ale pokusem ke vzdálenější tyčce mířil jen do betonu Sluky!
     
    10:08
    Dobrou akci hostujícího Motoru zakončoval v prostoru slotu aktivn Remeš, ale celou situaci měl na bekhend a nakonec zakončoval do betonů brankáře.
     
    11:30
    Hraje se již pět na pět a na kotouči je nadále aktivnější hostující celek, který moc domácí do ničeho nepouští. Ani Motor ale nemá nějakou převahu a tutovky.
     
    12:01
    Domácí se dostali ke střele z pravé strany a k dorážce před brankou byl připravený Mišovic. Ten dokonce střílel baseballově, ale puk netrefil tak, aby skončil v brance!
     
    12:49
    Motor se dostal do další akce, kterou s klidem vyřešil Sluka. Následně jeden z hráčů opět vjel do brankoviště a musel být vytlačen. Hosté jdou často až do prostoru brankáře a vznikají tak menší šarvátky a strkanice.
     
    13:17
    Od modré čáry to nyní zkoušel bek Sýkora, který nahazoval s menší razancí, ale kotouč se ani přes lehkou teč nedostal za záda Kalisty. Ten kryje betonem a přerušuje hru.
     
    13:25
    Aleš Bár nyní před brankou výrazně změnil trajektorii kotouče a hosté mohli být rádi, že černá guma šla jen vedle brankové konstrukce.
     
    14:30
    Petr Holejšovský si připsal ukázkový strom a následně se dostal do protiakce. Na pravé straně se ale přes obránce nakonec nedostal.
     
    15:24
    Další střela přišla z pravé strany, ale Kalista byl opět pozorný. Před touto situací stříleli hosté z mezikruží nad branku.
     
    16:04
    Hosté se po rychlém útoku zprava dostali před branku, kde se jim ale nepovedlo ideálně zakončit. Domácí následně vyhodili kotouč.
     
    16:53
    Hostující Daniel Hála se dostal do velké šance, ale nakonec v úniku branku Sluky neprostřelil. Následně se kvůli domácí jedničce přerušila hra.
     
    17:34
    Individuálně to zkusil až do útočného pásma kapitán Tomáš Březina, ale jeho rána šla z mezikruží jen nad branku.
     
    18:56
    Neskutečný zákrok Josefa Sluky! Marcel Kříž se u levé tyčky dostal k volnému puku a měl položeného chomutovského brankáře. Následně zakončoval do odkryté klece, ale Sluka zvedl beton a připsal si zákrok zápasu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka semifinále play-off Ligy juniorů mezi Chomutovem a českobudějovickým Motorem. Zatím mnohem lepším celkem jsou hosté, kterým se ale nepovedlo z ani jedné nadějné akce skórovat. Domácí si toho moc nevytvořili.

    Druhá třetina začne ve 13:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Druhá část začala rozehrávkou Motoru, který se ale nikam moc nežene a spíše čeká na pohyb chomutovských hráčů.
     
    21:33
    Březina teď projel středním pásmem až do útoku, ale jeho zakončení po ledě skončilo na betonu Josefa Sluky.
     
    21:49
    Aktivita Českých Budějovic ale pokračovala a Piráti se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    22:08
    Celá situace se opakuje, hra se po icingu opět vrací před brankáře Josefa Sluku, který je jediným důvodem, proč je to stále 0:0.
     
    22:21
    Piráti teď měli svou největší šanci v utkání! Protiakci dvou na jednoho zakončoval Dominik Mišovic, který byl sám před Kalistou, kterého si dokonce položil. Jeho bekhendové zakončení ale skončilo na boční síti!
     
    23:35
    Hosté nyní zrušili zakázané uvolnění a jeden z hráčů zakončoval v brankovišti. Skóre ale neotevřel, Sluka byl vyjetý a moc blízko.
     
    24:05
    Domácí celek se teď dostal do dalšího zakázaného uvolnění a hra pokračuje na pravé straně. Vhazuje se před Slukou.
     
    24:39
    Po pravé straně se dostal do zakončení domácí kapitán Vostiňák, ale tomu se branku hostů nakonec nepovedlo trefit.
     
    25:06
    Následně měl další obrovskou šanci Dominik Mišovic, ale ten u levé tyčky mířil jen do betonů přesouvajícího se Kalisty! Motor se následně osvobodil za cenu icingu.
     
    25:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Piráti teď totálně zkazili rozehrávku a hosté se za brankou dostali ke kotouči. Ten se dostal bleskově před branku na hokejku DAVIDA PUTZE, kterému sice rána nesedla, ale přesto se puk doklouzal po ledě za čáru. Asistence: Alexandr Remeš a Adam Sochor.
     
    26:07
    Další velká chyba domácí obrany a Jan Vavřík jel sám na Josefa Sluku. Chomutovská jednička ale zasáhla betony a drží naděje svého celku!
     
    27:02
    Josef Poch nyní nezvolil ideální rozehrávku a puk po jeho přihrávce podél levého mantinelu skončil za brankou. Píská se icing.
     
    27:34
    David Putz nyní cílil na svou druhou branku v utkání, z mezikruží totiž zakončoval do pravé šibenice. Tu ale netrefil, puk skončil na zadním mantinelu.
     
    28:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nejdříve chyboval brankář Sluka, ale hosté netrestali. Následně ale přišel faul a ve výhodě padá druhá branka duelu! Aktivní TOMÁŠ BŘEZINA se na modré čáře opřel do kotouče a ten skončil v pravé horní části branky Chomutova. Asistence: Jan Vavřík a Daniel Hála.
     
    29:05
    Domácí mohli vrátit úder, protože se po levé straně cpal do útoku Klobouček, který ale místo zakončení hledal spoluhráče. Toho ale nenašel.
     
    29:46
    V protiútoku měl na hokejce velkou šanci Adam Sochot, který ale zblízka zakončoval do Sluky. Ten zůstal ležet na ledě v bolestivé grimase a rozhodčí po několika sekundách hru přerušili.
     
    30:18
    Vostiňák bojoval za brankou Motoru, ale neměl dostatečnou sílu a Remeš šel do protiakce, ale ani ten nezakončoval.
     
    31:05
    Chomutovský obránce Mareš se dostal ke kotouči na modré čáře, ale jeho slabší nahození se do branky nedostalo. Kalista zakročil betonem.
     
    31:28
    Josef Sluka si připsal další skvělý zákrok! Jan Vavřík unikal na chomutovskou jedničku sám, ale ta vychytala první střelu i dorážky u pravé tyčky.
     
    31:58
    Nyní přišlo zakončení z levé strany, po kterém následoval zákrok domácího brankáře. Poté další výměna názorů a další vyloučení na obou stranách.
     
    31:58
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Adam Žižka – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Marcel Kříž – 2 min., hrubost.
     
    32:54
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Chomutovský Mišovic udělal v rozehrávce obrovskou chybu a hosté toho využívají. DAVID PUTZ se dostal ke kotouči, šel sám na Sluku a zakončením mezi nohy zaskočil domácího brankáře. Asistence: Alexandr Remeš.
     
    33:34
    Českobudějovický Motor je o několik tříd lepším celkem a jde to vidět i ve hře čtyř na čtyř. Domácí obrana nyní na poslední chvíli zabránila další tragédii.
     
    34:32
    Adam Sochor utekl domácí obraně a Sluka čelil snad osmému samostatnému úniku v zápase. Hostující útočník zakončil vedle, ale vykoledoval si faul. Josef Sluka své spoluhráče následně pořádně sjel.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jan Česnohlídek – 2 min., sekání.
     
    35:19
    Tomáš Březina má slušnou ránu a snaží se toho využívat. Jeho ránu se snažil tečovat před brankou jeden ze spoluhráčů, ale ten nasměroval kotouč vedle branky.
     
    36:00
    Hosté to hráli až do prázdné branky, což se jim nakonec vymstilo. Pohledná kombinace skončila nakonec jen těsně vedle levé tyčky z pohledu střelce.
     
    36:43
    Česnohlídek hned po opuštění trestné lavice šel do zakončení, ale od levého mantinelu svým zakončením spíše "nahrával" do lapačky Kalisty. Pak ale přišel faul a uvidíme první přesilovku domácích.
     
    36:44
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Tomáš Březina – 2 min., krosček.
     
    36:50
    Hned na startu početní výhody zůstal na ledě ležet Ondřej Príhoda a na ledě se to ještě více vyhrocuje. Nejspíše došlo k nějaké sekyře, ale vylučovat se asi nebude.
     
    37:49
    Domácí ale netlačí ani v početní výhodě. Hosté několikrát vyhodili a Piráti se ani nedostali do přesilovkové kombinace.
     
    38:45
    Hosté v plném počtu.
     
    39:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Josef Poch – 2 min., krosček.
     
    39:45
    Motor si v přesilovce vytvořil jednu dobrou střelu, ale Sluka si s pokusem z pravé strany poradil. Pak Piráti kotouč vyvezli z pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, která nabídla ještě zvýšenou aktivitu hostů, kteří jen kvůli brankáři Slukovi vedou jen o tři branky. Skóre otevřel David Putz, který se v prostřední části trefil hned dvakrát. Jeden gól dal i Tomáš Březina. Domácí celek měl dvě nadějné šance, ale byl o několik tříd horším týmem.

    Třetí třetina začne ve 14:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Pokračuje přesilová hra jihočeského celku a Remeš usiloval o čtvrtý gól v zápase. Jeho rána z pravého kruhu ale do branky neproskočila.
     
    41:10
    Domácí v plném počtu.
     
    42:10
    Motor se nikam moc nežene a spíše ušetří síly na finále, které by českobudějovickému celku nemělo utéct.
     
    42:59
    Sochor to zkoušel z levého mantinelu, ale jeho příhra před branku byla tečována chomutovskou obranou. Motor ale na kotouči zůstává.
     
    44:10
    Chomutov jel do přečíslení, ale celou situaci vyřešil opravdu špatně. Potrestat to mohl Remeš, ale jeho přihrávka před branku byla zablokovaná.
     
    44:53
    Českobudějovičtí následně nahazovali na branku Sluky, který hru přerušuje. Hosty dělí od postupu do finále patnáct minut.
     
    45:22
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jaroslav Sýkora – 2 min., faul kolenem.
     
    45:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jan Česnohlídek – 2 min., sekání.

    Motor si zahraje přesilovou hru 5 na 3, a to necelé dvě minuty!
     
    45:51
    Motor rozjel dvojnásobnou výhodu kombinací. Putz cílil na hattrick, ale trefil jen chomutovského hráče. Ten následně vyhodil až za branku.
     
    46:20
    Poté to z levého kruhu zkoušel Tomáš Březina, ale jeho zakončení nebylo nebezpečné a Sluka kryje lapačkou.
     
    46:28
    Jan Vostiňák zachytil kotouč a mohl jít sám na Kalistu. Poslední bránící hráč ale hokejkou rozjetého kapitána Chomutova nakonec obral o černou gumu.
     
    47:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Až pět sekund před vypršením prvního trestu se Motor trefuje a využívá dvojí výhody. Z mezikruží se pěkně s pomocí brankové konstrukce prosadil Daniel Hála. Asistence: Petr Placek.
     
    47:28
    Domácí v plném počtu.
     
    48:24
    Hosté kontrolují hru a nikam se už opravdu neženou. Na branku Sluky letěl pokus od levého mantinelu, ale ten se na branku nakonec nedostal.
     
    49:14
    Po delší době byli v útoku také domácí, ale těm se nepovedlo dostat do nějakého klodného zakončení. Po blokované střele se vhazuje před Kalistou.
     
    50:27
    Dominik Mišovic je jediným Pirátem, který má dnes šance. Domácí útočník dostal přihrávku před branku, kde se ale nadvakrát nedokázal prosadit!
     
    51:11
    Domácím dělá problém přejít i do útočného pásma, nyní postupování chomutovského celku zastavil ofsajd.
     
    52:00
    Teď se ale nedaří ani hostujícímu celku, ale zápas se opravdu jen dohrává. Motor si nenahrál dobře ve středu hrací plochy a píská se icing.
     
    53:21
    Filip Petrásek unikal po levé straně a šel do zakončení ke vzdálenější tyčce. Josef Sluka si ale připsal skvělý zákrok lapačkou!
     
    53:39
    Domácí šli do akce dvou na jednoho a Klobouček si sjel více do středu, ale puk mu ujel. Ještě se dostal k zakončení zadovkou, ale trefil jen betony Kalisty.
     
    54:53
    Do otevřené obrany vjel Daniel Kotous a mohl vstřelit nepopulárního bůra. Mezi betony Sluky se ale netrefil, ten si připsal další famózní zákrok.
     
    55:28
    Ondřej Príhoda se dostal do útočné třetiny, ale po přejetí modré čáry upadl, sudí ale faul nepískají, i když se domácí hráč zlobí.
     
    56:34
    Motor ještě útočí, ale už to není ono. Piráti spíše vyhazují a čekají na konec duelu.
     
    56:54
    Jan Vostiňák se prokličkoval až mezi kruhy, odkud ale nevyslal střelu, která by mohla Michala Kalistu v brance nějak překvapit.
     
    58:25
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak nakonec se povede Motoru uštědřit domácím bůra. Hosté vjeli do útočné třetiny a přišla střela od modé čáry, kterou vyslal Matěj Gajdolín. Před Slukou přišla ještě menší teč DANIELA KOTOUSE. Asistence: Matěj Gajdolín a Martin Willmann.
     
    58:44
    Jan Vostiňák se nyní obořil na jednoho z hostujících hráčů a došlo k menší šarvátce. Domácí kapitán je vyloučen do konce utkání!
     
    58:44
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jan Vostiňák – 2 min. + OK + 5 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Petr Placek – 2 min., hrubost.
     
    59:25
    Aktivní Alexandr Remeš si najel mezi kruhy a zakončoval k levé tyčce, ale trefil jen brankovou konstrukci chomutovské branky!
     
    Konec zápasu.
     
    Českobudějovický Motor potvrdil roli favorita v sérii a v nejrychlejším možném čase postoupil do finále Ligy juniorů!

    Chomutovu dnes nic nedovolil a sám hned pětkrát udeřil, a to mohl být domácí celek rád, že chytal úžasný Josef Sluka.
     
    Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (15:16:32)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 26. Putz (Remeš, Sochor), 29. Březina (Vavřík, Hála), 33. Putz (Remeš), 48. Hála (Placek), 59. Kotous (Gajdolín, Willmann)


    Piráti Chomutov: Sluka (Suk) – Poch, Žižka, F. Hynek, Sýkora, Česnohlídek, Mareš – Jajlov, Vostiňák, Starý – Bár, Mišovic, Príhoda – Pospíšil, Klobouček, Holejšovský – Šugár, Grosskopf, Kincl – Bečvář.
    HC Motor České Budějovice: Kalista (Maleček) – Hail, Placek, Gřegořek, Březina, Willmann, Gajdolín, Lukáš – Pitel, Petrásek, Kotous, Kříž, Sochor, Hoch, Remeš, Šimon, Vavřík, Hála, Drančák, Putz.

    Rozhodčí: Kamil Hlinka, Šimon Glanc — Jakub Dědek, Erik Hlinka
    Chomutov 0 3 Č. Budějovice
    #1 Neděle 26.03.2023 • 12:00
    Č. Budějovice - Chomutov 4:1
    #2 Pondělí 27.03.2023 • 18:00
    Č. Budějovice - Chomutov 8:2
    #3 Čtvrtek 30.03.2023 • 13:00
    Chomutov - Č. Budějovice 0:5
    #4 Pátek 31.03.2023 • 16:00
    Chomutov - Č. Budějovice
    bahis siteleri