Buffalo – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Detroit 6:2 (kon.) | Vancouver – Calgary 4:5 (po pr.)
Arizona – Dallas 2:5 (kon.) | Nashville – St. Louis 6:1 (kon.) | Pittsburgh – Boston 3:4 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0) Stav série: 1:0
Berani Zlín
Sobota 01.04.2023, 17:00 • Zimní stadion Na Lapači, Vsetín • Play-off Chance ligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:14:28)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5400 diváků.
     
    Střely na branku: 38 – 28
     
    Je dobojováno. Prodloužení nakonec trvalo jen něco málo přes pět minut, když ho rozhodli domácí hráči. Přesilovou hru využil svižnou ranou Pavel Klhůfek, který tak poslal Vsetín do vedení 1:0 na zápasy. Už zítra pokračuje finále dalším bojem. Vsetín bude chtít navýšit stav série, hosté naopak ji srovnat. K vidění tak bude opět parádní hokejová podívaná, které snad nechybí vůbec nic.
     
    Konec zápasu.
    65:37 Pavel KLHŮFEK - 4:3
     
    65:37
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Velmi rychle využitá přesilová hra a domácí hráči ukončují toto prodloužení. Ondřej Němec od modré čáry poslal puk do pravého kruhu, kde napřáhl ke střele PAVEL KLHŮFEK a švihem propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:3. Vsetínští se tak ve finálové sérii ujímají vedení 1:0 na zápasy. Asistence: Ondřej Němec.
     
    65:22
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Martin Novotný – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    65:05
    Peter Lichanec znovu v akci, tentokráte se dostal ke střeleckému pokusu, ale ten se zastavil jen na Danielu Hufovi a hra je zastavena.
     
    64:31
    Peter Lichanec neudržel touš na své holi, k němu se dostali Zlínští a spěchali až před klec Tomáše Vošvrdy, ale zblízka ho překonat nedokázali.
     
    64:21
    Kotouč skončil mimo hrací plochu a hra je tedy přerušena. Bude se vhazovat před Danielem Hufem. Vsetín tak má útočné pásmo, ve kterém se bude chtít zdržet.
     
    63:35
    Další chybná rozehrávka Zlína, Radek Číp pak vyjel k bližší tyči, kam poslal puk, ale ten končí pouze u zadního hrazení.
     
    62:40
    Vít Jonák nepřesnou rozehrávkou zapříčinil to, že se do akce na druhou stranu dostali hosté ze Zlína, ale ti se před Vošvrdou neprosadili.
     
    62:10
    Vsetínští pronikli do teritoria Zlína, od mantinelu si vybruslil Adam Hořanský, jenž nabil Jiřímu Říhovi, ale druhý jmenovaný neprostřelil Daniela Hufa.
     
    61:55
    Vsetín je v plném počtu.
     
    61:30
    Martin Lang napřáhl na pravém kruhu a jeho pokus končí na obránci Michalu Hryciowi, který dobrým obranným zákrokem pomohl Tomáši Vošvrdovi.
     
    60:48
    Berani od svého brankáře Hufa zakládali další akci, ale soupeř jim vystavil stopku ve středním pásmu a znovu posílá touš až před Hufa.
     
    60:25
    Vsetínští získali puk a hned ho poslali až před Daniela Hufa. Tím pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:58.
     
    Také třetí třetina je u konce. Hosté se v ní dostali do dvoubrankového náskoku, ale to jim nestačilo. Vsetín dvakrát udeřil a bylo vyrovnáno. Nerozhodný stav tak vydržel až do konce a to znamená jediné, půjdeme do dvacetiminutového prodloužení a pokud ani to nerozhodne, budeme svědky samostatných nájezdů.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Jiří Říha – 2 min., hrubost.
     
    59:55
    Jiří Říha se pustil do potyčky s hráči Zlína na střídačce a bude vyloučen.
     
    59:50
    Daniel Huf zastavil betonem pokus Danielse Bērziņše a hodně svůj tým podržel!
     
    59:41
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    59:16
    Domácí mají znovu tlak a snaží se strhnout vedení na svou stranu. Už to ale spíše vypadá, že se v prvním finálovém utkání dočkáme nastavené hrací doby.
     
    58:27
    Luboš Rob to zkusil z pravého kruhu, jeho švih ale končí na betonu Daniela Hufa. Nicméně domácí stále obléhají jeho klec.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:15
    Radek Číp uháněl do útočné třetiny, ale vystavil se ofsajdové pasti. Je tedy pískáno a vhazovat se bude ve středním pásmu blíže zlínské brance.
     
    56:27
    Vsetín je v plném počtu a začíná jeho přesilová hra, která může trvat přes tři minuty.
     
    56:04
    Puk je v pásmu hostů, vhazuje se po pravé ruce Daniela Hufa.
     
    55:28
    Daniel Gazda dostal puk na hokejku, zatáhl ho do obranného pásma a odtud pak šli dopředu Berani. Ale ti se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    54:52
    Denis Kindl vyhrál vhazování před Hufem a hned nasměroval hru do pásma soupeře, ale obrana Vsetína zakročila a puk získala na svou stranu.
     
    54:41
    Nyní se bude hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách, poté půjdou do přesilovky domácí hráči.
     
    54:41
    Sedláček hodně tvrdě dohrál u mantinelu domácího hráče a ten se skácel k ledu. Zlínští tak inkasují pětiminutový trest a to je voda na mlýn pro Vsetín! A pro Sedláčka duel skončil.
     
    54:41
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Pavel Sedláček – 5 min. + OK, vražení na hrazení.
     
    54:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Roman Půček.
     
    53:43
    Za brankou Vsetína operoval Jiří Suhrada, ale nenašel nikoho volného v předbrankovém prostoru.
     
    53:18
    Ondřej Němec se dostal do útočné třetiny, ale byl zastaven ofsajdem. Hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    52:29
    Petr Kratochvíl vyhrál buly v pásmu Vsetína a Zlínští tak operují před Tomášem Vošvrdou, ten ve svém brankovišti znovu uhájil svou svatyni a posílá do akce své spoluhráče.
     
    52:20
    Další komerční přestávka.
    51:55 Roman PŮČEK - 3:3
     
    51:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lapač bouří, je totiž vyrovnáno! Miroslav Holec střílel z pravého kruhu, ale Daniel Huf puk srazil jen před sebe. Z levé strany ho pak do odkryté sítě nasměroval ROMAN PŮČEK a začíná se tak znovu od začátku – 3:3. Zlín tak přišel o dvoubrankový náskok a vrátil tak Vsetín zpět do hry o sériový bod. Asistence: Miroslav Holec a Ondřej Němec.
     
    50:56
    Oba týmy vystřídaly, hosté od svého brankáře šli do akce, ale zastavil je obranný zákrok Ondřeje Němce, který nepustil soupeře do útočné třetiny.
     
    50:27
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    49:48
    A další osvobození hostů, kteří zatím své oslabení zvládají velmi dobře. Naopak Vsetín se v přesilové hře spíše trápí.
     
    Dnešní utkání sleduje 5400 diváků. Na Lapači je vyprodáno!
     
    48:52
    Domácí se usadili v pásmu Zlína, ale soupeř jim vypíchl puk a poslal ho až před klec Tomáše Vošvrdy. Berani se tak osvobodili a pošetřili cenné vteřiny.
     
    48:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Jakub Husa – 2 min., sekání.
     
    48:27
    Následuje další komerční přestávka. Po ní si přesilovou hru zahraje Vsetín.
     
    47:50
    Klhůfek zamíchal kotoučem u pravého kruhu a vystřelil, ale nakonec jeho pokus končí jen na obraně Zlína. Na druhé straně pak nepřekonal Vošvrdu Tomáš Pospíšil.
     
    46:52
    Denis Kindl, který je dvougólovým střelcem Zlína, se málem opět dostával do akce, ale kotouč měl na dlouhou hůl. Soupeř ho poté získal a směřuje před Hufa.
     
    46:12
    Hra je tedy zase pro oba týmy otevřená. Domácí ožili a opět se dostali do akce před Danielem Hufem, tlak před ním ale hosté ustáli.
    45:57 Pavel KLHŮFEK - 2:3
     
    45:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Kontaktní branka pro Vsetín je na světě. Dalekonosnou přihrávku poslal Miroslav Holec až na útočnou modrou pro PAVLA KLHŮFKA, který obešel beka před sebou, vybruslil si na levou stranu a táhlou střelou pak překonal z branky povyjetého Daniela Hufa – 2:3. Domácí jsou tak svému soupeři zase na dostřel jediného gólu. Asistence: Miroslav Holec.
     
    44:53
    Ztratili však puk a toho využili hosté k průniku před Tomáše Vošvrdu, v útočném pásmu však o kotouč přišli a vrací se zpět před Daniela Hufa.
     
    44:03
    Hned po buly v útočném pásmu napřáhl ke střele Daniel Gazda, ta jen orazítkovala zadní mantinel. Po zisku touše jdou rychle dopředu hráči Vsetína, kteří potřebují kontaktní branku.
     
    43:30
    A další pokus Zlína, který je hodně aktivní, tentokráte si ale na Tomáše Vošvrdu hosté nepřišli.
    42:50 Denis KINDL - 1:3
     
    42:50
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do trháku a vedu rozdílem dvou branek. Vsetínští tak musejí dohánět vyšší ztrátu. DENIS KINDL si našel odražený kotouč, nabruslil si do prostoru mezi kruhy a svižnou ranou do protipohybu Tomáše Vošvrdy ho překonal – 1:3. Asistence: Zdeněk Sedlák.
     
    42:31
    Denis Kindl se protáhl kolem soupeře, ale nakonec zpětnou přihrávkou poslal puk na hůl Danielse Bērziņše a do akce jdou domácí.
     
    41:53
    Jakub Apolenář převzal puk od Bedřicha Köhlera a zblízka to zkusil štiplavou střelou, kterou ale opět kryje pozorný domácí brankář Tomáš Vošvrda.
     
    41:45
    Štěpán Bláha švihem z pravého kruhu zaměstnal lapačku Danienla Hufa a i ten hned přerušil dění na ledě.
     
    41:30
    Po další akci Zlína skončil kotouč v moci domácího brankáře a ten před dotěrnými hosty raději hru zastavil. Hra je tedy přerušena a vhazovat se bude po levé ruce vsetínského brankáře.
     
    41:04
    Další tlak hostů před brankou Vošvrdy, ten se musel opět otáčet. Dopadlo to pro domácí dobře a puk letí až do neutrální zóny.
     
    40:16
    Hosté se hned dostali do velké šance, Zdeněk Sedlák střílel zblízka z levé strany, kotouč pak jen prosvištěl skrze brankoviště mimo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 21 – 20
     
    Také druhé dějství je u konce. A to zase patřilo Zlínu, který se v šestadvacáté minutě dostal k vyrovnání díky Petru Kratochvílovi, jenž Vošvrdu prostřelil z levého kruhu. O chvilku později pak hráli Zlínští přesilovou hru, kterou velmi rychle využili. Denis Kindl z pravého kruhu propálil domácího brankáře a Zlínští strhli vedení na svou stranu. Oba celky si postupně vypracovávaly další šance, ale ty už ke gólovým efektům nevedly. Hosté mají před třetí třetinou náskok o jednu branku a ještě nás tak asi čeká hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 18:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Domácí se usadili před Hufem a ještě mají snahu dostat se k vyrovnání, gól do šatny by pro ně určitě byl pořádnou vzpruhou. Ale kotouč po ráně Klhůfka skončil mimo.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:39
    Hosté jen nahodili puk do útočného pásma a odešli vystřídat, když už byli na ledě dlouhou dobu. Na led tak skáčou čerstvé síly.
     
    38:02
    Zlínští se ještě udrželi v útočném teritoriu a opět se tváří v tvář Vošvrdovi Martin Lang neprosadil.
     
    37:31
    Berani se nastěhovali do pásma soupeře, mezi kruhy se zjevil Martin Lang, jenž zblízka orazítkoval břevno vsetínské klece! Obrovská šance hostů, která nakonec nevedla k navýšení náskoku!
     
    37:16
    Zlín je také v plném počtu.
     
    37:02
    Daniels Bērziņš poslal puk na Luboše Roba, který zblízka zakončil, ale zlínští hráči jeho nebezpečný pokus zablokovali, když se zaskvěl Jakub Apolenář.
     
    36:21
    Vít Jonák měl puk na své hokejce, ale ten mu uskočil a toho využila obrana Zlína, která se osvobozuje dlouhým výhozem až před branku Tomáše Vošvrdy.
     
    35:56
    Vsetín je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    35:30
    Ondřej Němec nezachytil puk u modré čáry a ten proskočil do neutrální zóny, kam si pro něj chtěli sjet hosté, ale mezitím jim ho Vsetínští znovu sebrali.
     
    35:16
    Přesilovka Zlína končí, fauloval Bedřich Köhler a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    35:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Bedřich Köhler – 2 min., podrážení.
     
    34:36
    Po nepřesné střele Petra Mrázka končí kotouč v moci domácích a ti se velmi rychle výhozem osvobozují.
     
    34:10
    Zlínští se roztáhli v pásmu Vsetína a snaží se projít do kombinace, která by mohla znamenat navýšení náskoku zlínských Beranů.
     
    33:56
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Ondřej Smetana – 2 min., napadení.
     
    32:57
    Luboš Rob tečoval nahození Danielse Bērziņše, ale s touhle situací si Daniel Huf poradil a hned přenechává kotouč spoluhráčům, aby mohli jít na druhou stranu.
     
    32:17
    Bedřich Köhler sebral puk a poslal ho Jakubu Husovi, který z levého kruhu zaměstnal Tomáše Vošvrdu. Ten kryje další pokus a zastavuje hru. Na řadě je hned také další komerční přestávka.
     
    31:26
    Berani po dvou brankách ve druhé třetiny hodně ožili a i nyní diktovali tempo hry. Jejich další průnik před Tomáše Vošvrdu však skončil neúspěchem.
     
    31:10
    Novotného střela byla sražena mimo tři tyče a Tomáš Vošvrda si tak mohl oddychnout. Nyní následuje otočení hry Vsetínem před klec Zlína, kterou hájí Daniel Huf.
     
    30:42
    Od vlastního brankáře zakládali domácí další akci, ale hosté pokryli výborně už střední pásmo a naopak po zisku puku šli do další akce.
     
    30:03
    A nyní je už Zlín v plném počtu.
     
    29:51
    Další nebezpečné zakončení domácích a puk zastavil jeden z beků Zlína a ten se opět osvobozuje.
     
    29:44
    Miroslav Holec z pravé strany napřáhl k pořádně prudké ráně, ale jeho dělovka končí na rozkleknutém Danielu Hufovi. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    29:18
    Hosté se znovu dostali rychle na puk a bez čekání ho odpálili až před zlínskou klec. Znovu se tak Berani osvobozují.
     
    28:21
    Jiří Říha si z rohu útočného pásma nabruslil až k bližší tyči, kde zakončil po zemi, ale Daniela Hufa nepřekvapil. Po zisku puku se pak Zlínští osvobozují a šetří cenné vteřiny.
     
    28:03
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Mikuláš Zbořil – 2 min., sekání.
     
    27:57
    Vsetín má ponechanou výhodu a pokud neskóruje, zahraje si přesilovou hru a bude tak mít možnost srovnat se Zlínem krok.
    27:02 Denis KINDL - 1:2
     
    27:02
    Zlín právě vstřelil branku!
    Velmi rychle využitá přesilová hra a Zlínští jdou poprvé v utkání do vedení. DENIS KINDL si vybruslil od modré čáry na hranu pravého kruhu a poté svižnou střelou pověsil puk do sítě Vsetína, který tak je nyní v nové roli, a sice v té, že musí dotahovat ztrátu – 1:2. Asistence: Pavel Sedláček a Petr Mrázek.
     
    26:47
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:47
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Roman Půček – 2 min., nedovolené bránění.
    25:27 Petr KRATOCHVÍL - 1:1
     
    25:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! PETR KRATOCHVÍL číhal u útočné modré čáry, kam dostal dalekonosnou přihrávku od Tadeáše Talafy a uháněl do pásma. Tam poté z levého kruhu prostřelil Vošvrdu u protější tyče – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Tadeáš Talafa.
     
    24:36
    Závar před vsetínskou branku, Vošvrda už natahoval lapačku proti pokusu soupeře, kotouč ale zamířil mimo. A hned na to zahrozili domácí před Hufem, i ten své brankoviště uhájil.
     
    24:07
    Roman Půček se natahoval po puku, který mířil do pásma Zína, ale nestihl to. Je z toho tedy pouze zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Tomáše Vošvrdu. Buly po jeho levé ruce.
     
    22:59
    Zdeněk Sedlák se snažil dorazit puk za záda Tomáše Vošvrdy, ale nepovedlo se mu to a útočník hostů ještě pak posunul branku domácích, takže bude muset být usazena zase zpět.
     
    22:43
    Od modré čáry nahazoval puk před domácí branku Zdeněk Sedlák, ale ten získali hokejisté Vsetína a ti se zase pokusili rychle otočit hru.
     
    22:11
    Další kombinace Vsetína a střelu Štěpána Bláhy špičkou betonu srazil do bezpečí Daniel Huf, který tak notně svůj tým podržel.
     
    21:42
    Na druhé straně si musel dávat pozor Daniel Huf, před kterým znovu vsetínští hokejisté zahrozili.
     
    20:55
    Odražený puk si v obranném pásmu sebrali Berani a otočili hru před Tomáše Vošvrdu, ale příliš dlouho se tam nyní nezdrželi.
     
    20:15
    Hned po buly se Vsetínští dostali do pásma Zlína, ale na Daniela Hufa nešla žádná střela. Po chvilce už ale ano a Vít Jonák málem překvapil Tomáše Vošvrdu, který však kryje jeho pokus.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:57.
     
    Střely na branku: 13 – 9
     
    První třetině je minulostí. V ní se už v páté minutě měnilo skóre, a to díky šikovnému nahození puku na branku z hole Miroslava Holce a ta se s odrazem dostala za brankovou čáru. Domácí si pak vytvořili další šance, ale to i hosté. Brzy mohlo být srovnáno, protože se do samostatné akce dostal Jakub Apolenář, tváří v tvář Vošvrdovi ale neuspěl. Zatím jsou ve vedení domácí, ale hosté se budou snažit vyrovnat, aby se vrátili zpět do zápasu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Domácí se stále tlačili na branku Zlína, ale znovu neprostřelili Daniela Hufa. A už to vypadá, že v této části hry se nic nestane.
     
    19:10
    Petr Kratochvíl se snažil zastavit útok soupeře, to se nepovedlo a Vsetín tak mohl zahrozit před Danielem Hufem, ale pozorná obrana Zlína pomohla Hufovi, který nemusel do zákroku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:37
    Jiří Suhrada po přihrávce od Bedřicha Köhlera vystřelil na branku Vsetína, ale proti byla obrana. Následoval další pokus a ten Tomáš Vošvrda efektním semaforem likviduje.
     
    18:00
    Berani se na chvíli zastavili v pásmu soupeře, ale nevymysleli tam nic. Poté puk ztratili a hned se zase směrem před Daniela Hufa derou Vsetínští.
     
    17:25
    Daniel Gazda u zadního hrazení rychle odehrál puk na spoluhráče, ale Šimon Frömel ho neodpálil ven. Po chvilce se to povedlo a právě Frömel pádil do útoku, ale vystavil se postavení mimo hru.
     
    16:59
    Zakázané uvolnění Zlína, hra se stěhuje před Daniela Hufa a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Vsetín tak získal zadarmo útočnou třetinu.
     
    16:29
    Vsetínští vybojovali u hrazení puk ještě ve středním pásmu, poté se ale natlačili před Hufa a ten kryje pokus z pravého kruhu, který vyslal Daniels Bērziņš.
     
    15:56
    Zlín se ubránil a už je v plném počtu.
     
    15:32
    A další osvobození zlínského celku, který pošetřil cenné vteřiny z oslabení a vypadá to, že ho zvládne bez úhony.
     
    15:08
    Vsetín tak musel pro puk do obranného pásma a hned se dostával dopředu. V cestě do hostujícího území jim stál ofsajd a hra je tedy přerušena.
     
    14:14
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru Vsetínští a už se natlačili před Daniela Hufa, na kterého mířila vysoká střela Jenáčka, ale ta končí nad břevnem. Následně pak se Zlín osvobozuje.
     
    13:56
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Martin Lang – 2 min., podrážení.
     
    13:22
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    11:55
    Stanislav Sadovikov si pohlídal beka před sebou, udržel kotouč na holi a poté si sjel do těsné blízkosti Tomáše Vošvrdy, ale nedokázal ho překonat.
     
    11:30
    Zakázané uvolnění Zlína a nyní se zase vše stěhuje před Daniela Hufa, buly po jeho pravé ruce.
     
    11:08
    Pavel Jenyš ztratil puk, poté si ho stáhl zpátky a Vsetín se ještě udržel v teritoriu Zlína. Na Hufa šla další střela, kterou zlínský gólman srazil do rohu obranného pásma.
     
    10:04
    Nyní se dostal Jan Berger do pravého kruhu a ač byl tísněn obranou Zlína, vyslal přízemní pokus, který končí na holenním chrániči jednoho z hostujících obránců.
     
    09:36
    Berani byli opět aktivní a dostali se do dalšího obléhání soupeřovy branky, ale Tomáš Vošvrda zamknul brankoviště a přerušuje hru. Po krátké komerční přestávce se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    08:45
    Další velká šance Zlína, Daniel Gazda střílel na beton Vošvrdy, ten kotouč zachytil a opět drží Vsetín nad vodou!
     
    07:44
    Od vlastní branky zakládají akci zlínští Berani a pomalu se dostávají před Tomáše Vošvrdu, který se opět ve svém brankovišti chystá k případnému zákroku.
     
    06:56
    Hosté se znovu snažili o vyrovnání, ale proti nyní byla obrana Vsetína, takže se k puku opět dostali Vsetínští. A ti opět pádí před klec Daniela Hufa.
     
    06:31
    Zakázané uvolnění Vsetína a hra se stěhuje před Tomáše Vošvrdu, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    05:31
    A nyní znovu Tomáš Vošvrda zachytil další pokus soupeře a vsetínský brankář se stal opět důležitým článkem svých spoluhráčů. Puk má u sebe a rozehrává ho svým spoluhráčům.
     
    05:00
    A mohlo být hned vyrovnáno! Do samostatného úniku se totiž znal Jakub Apolenář, puk si stáhl na bekhend a zakončil, ale Tomáš Vošvrda vytasil pohotový zákrok zřejmě ramenem a podržel Vsetín a jeho těsné vedení!
    04:02 Miroslav HOLEC - 1:0
     
    04:02
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští hokejisté otevírají účet dnešního finálového duelu a jdou do vedení. Z nulového úhlu nahodil puk před branku soupeře MIROSLAV HOLEC a ten se odrazem dostal za brankovou čáru – 1:0. Asistence: Ondřej Smetana.
     
    03:35
    Poté následovala akce Zlína, z vrcholu levého kruhu pálil tvrdě Jakub Husa, ovšem s jeho pokusem si poradil Tomáš Vošvrda a vyhodil touš dopředu.
     
    03:03
    Jenáček poslal puk Danielsi Bērziņšovi, ten napřáhl ke střele, ale jeho pokus končí jen vedle protější tyče.
     
    01:41
    Před Hufem bylo chvíli nebezpečno, ze střední vzdálenosti střílel Štěpán Bláha, ale jeho pokus srazila obrana Zlína do bezpečí. Nicméně stále se domácí hráči drží v pásmu soupeře.
     
    A jdeme na to, úvodní buly prvního finálového utkání obou valašských týmů začalo. U puku hned byli hosté, ale před Vošvrdou nevymysleli nic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Čestné buly vhodí někdejší brankář Vsetína a také české reprezentace, Roman Čechmánek.
     
    Našlapaným stadionem Na Lapači nyní zní česká hymna a třaskavé derby mezi Vsetínem a Zlínem za chvilku začne.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Vošvrda (Žukov) – Říha, Hryciow, O. Němec (A), Jenáček, Krajčík, Smetana (A), Česánek – Rob, Bērziņš, Jonák (C) – Půček, Klhůfek, Holec – Berger, Š. Bláha, Hořanský – Číp, Lichanec, Jenyš.
    Trenér: Jiří Weintritt

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Lang, P. Sedláček, Mrázek – Frömel, Hejcman, Pospíšil (A) – Apolenář, Sadovikov, Köhler (C).
    Trenér: Miloš Říha

    Rozhodčí: Bejček, Veselý – Bohuněk, Hnát.
    Finálová valašská derby začínají, kdo si zahraje s Kladnem baráž?
     
    Vzájemná utkání

    V základní části se oba týmy utkaly čtyřikrát, třikrát vyhrál Vsetín, jednou se pak z výhry radoval Zlín. Dnes tak na sebe narazí ve velmi těžkém boji nejen o mistra Chance ligy, ale zároveň také o účastníka baráže o extraligu. Máme se na co těšit.
     
    PSG Berani Zlín

    Druhým valašským týmem ve finále je, jak už bylo zmíněno, celek PSG Berani Zlín. Zlín po loňském sestupu z extraligy měl být největším favoritem na barážové boje, ale nakonec tomu tak dlouho nebylo. Berani totiž nenašli optimální formu a dlouho se drželi i mimo osmifinálové pozice. Nakonec ale Zlín zabral a ještě se probral a po sérii výher se dostal do elitní šestky, kterou nakonec uhájil a nemusel hrát osmifinále. Ve čtvrtfinále Zlínští narazili na porubský celek, který vyřadili poměrem 3:1 na zápasy. Poté vyzvali Třebíč, která skončila po základní části na prvním místě, ale na šestý tým ze Zlína nakonec Třebíčští nestačili, padli celkově 1:4 v sérii a bylo jasné, že ve finále si to rozdají dva rivalové z Valašska, takže to bude boj se vším všudy. Kdo se dnes ujme vedení 1:0 na zápasy nám napoví až samotné utkání.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínští hokejisté se ve čtvrtfinále Chance ligy utkali s celkem Jihlavy, která na rozdíl od svého soupeře musela hrát osmifinále, zatímco Valaši, kteří skončili na druhém místě tabulky, si vybojovali rovnou čtvrtfinále. Jihlavští pak chtěli favorita série potrápit a cestu do vysněného finále jim ztížit. Ovšem to se jim nakonec nepovedlo a po třech výhrách tak Vsetín postoupil do semifinálových bojů v nejkratším možném termínu, 3:0 na zápasy. Semifinále se už hrálo na čtyři vítězné zápasy a Vsetín v něm narazil na prostějovské Jestřáby. Těm se povedlo s Valachy dvakrát zvítězit, ale nestačilo jim to, protože soupeř vyhrál čtyřikrát a katapultoval se do finále druhé nejvyšší soutěže a je tak krůček od postupu do bojů o extraligu!
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Chance liga dospěla už do samotného finále, ve kterém na sebe v pikantním valašském derby narazí týmy VHK ROBE Vsetín a PSG Berani Zlín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Holec (Smetana), 46. Klhůfek (Holec), 52. Půček (Holec, O. Němec), 66. Klhůfek (O. Němec) – 26. Kratochvíl (Talafa), 28. Kindl (P. Sedláček, Mrázek), 43. Kindl (Z. Sedlák)


    VHK ROBE Vsetín: Vošvrda (Žukov) – Říha, Hryciow, O. Němec (A), Jenáček, Krajčík, Smetana (A), Česánek – Rob, Bērziņš, Jonák (C) – Půček, Klhůfek, Holec – Berger, Š. Bláha, Hořanský – Číp, Lichanec, Jenyš.
    Trenér: Jiří Weintritt

    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Lang, P. Sedláček, Mrázek – Frömel, Hejcman, Pospíšil (A) – Apolenář, Sadovikov, Köhler (C).
    Trenér: Miloš Říha

    Rozhodčí: Bejček, Veselý – Bohuněk, Hnát

    Diváci: 5400
    Vsetín 2 4 Zlín
    #1 Sobota 01.04.2023 • 17:00
    Vsetín - Zlín 4:3 po prodl.
    #2 Neděle 02.04.2023 • 17:00
    Vsetín - Zlín 1:2
    #3 Středa 05.04.2023 • 17:30
    Zlín - Vsetín 4:1
    #4 Čtvrtek 06.04.2023 • 17:30
    Zlín - Vsetín 4:2
    #5 Sobota 08.04.2023 • 17:00
    Vsetín - Zlín 5:2
    #6 Pondělí 10.04.2023 • 17:30
    Zlín - Vsetín 3:2 po prodl.
    thejrc.org