Mallorca – Ath. Bilbao 1:1 (kon.) | Sevilla – Girona 0:2 (kon.)
konec
Sevilla FC
0:2 (0:1)
Girona FC
Pondělí 01.05.2023, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 15:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11. (23:09:14)
     
    Sevilla v rámci 32. kola španělské nejvyšší soutěže nepotvrdila roli velkého favorita, na domácí půdě prohrála s Gironou 0:2.

    Hosté si rozložili góly po jednom do každého z poločasů. Skóre střetnutí otevřel stoper ve 23. minutě Juanpe střelou z voleje po centru od rohového praporku, pojistku na vedení dal outsiderovi v 55. minutě nejlepší střelec týmu Valentín Castellanos, jenž po sklepnutí od Cygankova prostřelil padajícího brankáře pod břevno. Domácí navzdory nepříznivému výsledku pokračovali v územní převaze, ale nulu v kolonce vstřelených branek nevymazali, v největší příležitosti Suso technickým pokusem orazítkoval břevno pár vteřin před závěrečným hvizdem.

    Svěřenci kouče Míchela si vítězstvím polepšili na osmou příčku, ztrátu na pohárové příčky snížili na pět bodů. Sevilla zůstává jedenáctá a jeví se pravděpodobněji, že o účast v pohárové Evropě pro příští rok zabojuje skrze Evropskou ligu, kde je už v semifinále.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Pod vlnou frustrace si Marcos Acuña neodpustil hodně zbytečnou poznámku směrem k hlavnímu rozhodčímu, žlutá karta je logickým vyústěním.
     
    90+5
    Ale tak nakonec se Gazzanigovo čisté konto přeci jen otřásalo v základech! A to doslova. Suso si na hranici šestnáctky našel prostor k technické střele, kterou perfektně kroutil na zadní, pravou tyč, skvělému zásahu zamezilo břevno.
     
    90+5
    Nemohoucnost domácího celku směrem do ofenzivy potvrdila i momentka v podání Lucase Ocampose, jenž si chtěl jenom posunout míč po pravé lajně, ale kulatý nesmysl píchl až za postranní čáru.
     
    90+4
    Akce Sevilly pokračovala rohovým kopem. Oriol Romeu si stoupl přesně do toho prostoru, kam Suso míč poslal, středopolař ho nekompromisně odhlavičkoval pryč z velkého vápna.
     
    90+3
    Zprava centroval Suso. Santiago Bueno odcouval a hrací předmět ve velkém záklonu dokázal zvednout nad vlastní bránu.
     
    90+2
    Domácí kontrolují míč na útočné polovině, ale mají obrovské problémy jej dostat do vnitra pokutového území, nahrávku středem vystihl Valery Fernández.
     
    90+1
    Na drama to v Seville nevypadá, čehož si jsou vědomi i někteří fanoušci, kteří nespokojeni s výkonem svých oblíbenců už začínají opouštět stadión.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Viktor Cygankov, přichází Bernardo Espinosa.
     
    90
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Rodrigo Riquelme, přichází Ricard Artero.
     
    88
    Po volnější levé lajně nabral vysokou rychlost Marcos Acuña. Argentinský mistr světa zvládl i odcentrovat, ale bez efektu, protože Rafa Mir se nedokázal vyšplhat nad Juanpeho.
     
    87
    Susův centr na zadní tyč měl oči. Lucas Ocampos na něj s vypětím všech sil dosáhl, v akrobatické pozici však nedokázal hrací předmět usměrnit mezi tři tyče.
     
    86
    Do protiútoku vystartoval rychlonohý Rodrigo Riquelme. Nasadil pěkné jesličky Gudeljovi, jenže míč si přitom píchl příliš daleko od nohy a nejrychleji k němu doběhl Gonzalo Montiel.
     
    85
    Lucas Ocampos na pravé straně počkal na doplnění. Volil posunutí balónu k levé lajně na Susa, jehož centr z první Juanpe zdárně zblokoval.
     
    84
    Příliš dlouho otálel s rozehrávkou autového vhazování Alexander Callens. Arbitru Muñizovi pohárek trpělivosti přetekl, a tak sáhl do kapsičky pro žlutou kartu.
     
    83
    Girona nyní měla i notnou dávku štěstí. Střílený centr Érika Lamely nasměroval Oriol Romeu směr vlastní brána, měl obrovské štěstí, že balón poslal přímo do Gazzanigy.

    Milan Huppert

    Branky: 23. Juanpe (Riquelme), 55. Castellanos (Cygankov)

    Karty:   4. Gudelj (SEV), 90+6. Acuña (SEV) – 84. Callens (GIR)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 15:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11.
    Sevilla FC: Dmitrović – G. Montiel, Badé, Gudelj, Acuña – Fernando (C) (60. Suso), Gueye (75. Mir) – Ocampos, A. Gómez (60. Rakitić), B. Gil (82. Lamela) – en-Nesírí.
    Náhradníci: Búnú, Flores – Corona, Navas, Rekik, Telles, Ó. Torres, Sintes.

    Trenér: José Luis Mendilibar

    Girona FC: Gazzaniga – Couto, S. Bueno, Juanpe (C), J. Hernández (63. Callens) – Romeu – Cygankov (90. Espinosa), I. Martín, Riquelme (90. Artero), Gutiérrez (73. V. Fernández) – Castellanos (73. Reinier).
    Náhradníci: Carlos, Fuidias – Farres del Castillo, Da. López.

    Trenér: Míchel

    Rozhodčí: Muñiz – Alonso, Blanco

    Diváci: 35 560
    bahis siteleri