Estonsko – Ázerbájdžán 0:2 (kon.) | Irsko – Řecko 0:2 (kon.) | Nizozemsko – Francie 1:2 (kon.)
Rakousko – Belgie 2:3 (kon.) | Lichtenštejnsko – Bosna 0:2 (kon.) | Portugalsko – Slovensko 3:2 (kon.)
Island – Lucembursko 1:1 (kon.)
konec
Rakousko
2:3 (0:1)
Belgie
Pátek 13.10.2023, 20:45 • Ernst-Happel-Stadion, Vídeň • Kvalifikace ME • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:57:28)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:14.
     
    Neporažená Belgie se ve skupině F osamostatnila na prvním místě. Rakousko je druhé a s ohledem na sedmibodový náskok na třetí Švédsko by o turnaj v Německu rovněž nemělo přijít.
     
    Belgie se stává jistým účastníkem mistrovství Evropy 2024! V zápase dvou odskočených týmů kvalifikační skupiny F to v 70. minutě vypadalo na hladké vítězství „červených ďáblů“. Po dvou zásazích Lukebakia a devátém kvalifikačním gólu Lukaka vedli 3:0 a nikdo, včetně domácího kouče Rangnicka, v té době o výsledku nepochyboval. Závěrečné dvacetiminutovce dodal šťávu gól Laimera. Brzo poté si hosté sami zavařili ještě mnohem víc. Onana byl vyloučen a za ruku Theatea byla nařízena penalta, z níž střídající Sabitzer snížil na 2:3. Belgičané se museli bát o výsledek do posledních sekund. V nastaveném čase profitovali z četných nepřesností Rakušanů a těm jedinou vážnější šanci na vyrovnání zmařil Vertonghen.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Jeden z posledních nákopů byl Lienhartem prodloužen na levý okraj pokutové území. Cham to zkoušel křížnou střelou, ale za překonaného Selse odkopl míč do bezpečí Vertonghen.
     
    90+5
    Vzorně se vracející Mandela Keita nedal Xaveru Schlagerovi místo na střelu z dálky. Balon opustil hřiště a následovat bude aut Arthura Theatea.
     
    90+4
    Cham zahnal Sabitzera k zadní čáře. Domácí míč ve složité situaci neztratili, ale ani centrem Xavera Schlagera nedosáhli svého cíle.
     
    90+3
    Pod další zbytečnou ztrátou byl podepsán Prass. I jeho centr se odkutálel mimo hrací plochu. Rakušané přichází o spoustu času.
     
    90+2
    Na Chamův oblouček z hloubi pole nemohl žádný z Rakušanů dosáhnout. Matz Sels bude co nejvíce oddalovat odkop od branky.
     
    90+1
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90
    Florian Grillitsch dostal od Kalajdžiće míč na dlouhou nohu a v časové tísni poslal střelu zpoza vápna zcela mimo prostor branky.
     
    89
    Do narážečky u vápna vstoupil Faes a rozhodl se pro vysvobozující odkop. Rakušané musí začínat od brankáře Schlagera.
     
    87
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Jeremy Doku, přichází Mandela Keita.
     
    87
    Střídání v týmu Belgie:
    ze hřiště odchází Johan Bakayoko, přichází Arthur Vermeeren.
     
    86
    Ze sraženého centru Prasse vzešel roh. Zpoza vápna jej zakončoval právě tento dvaadvacetiletý fotbalista. Selsovu branku o ohromný kus přestřelil a na programu je dvojí střídání.
    84. Marcel SABITZER - 2:3
     
    84
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Drama je na světě. Rakousko v přesilovce snižuje na 2:3! Střídající MARCEL SABITZER si postavil míč na penaltový bod a s chladnou hlavou jej kopl do pravé půlky branky, zatímco Sels skákal opačně.
     
    83
    Gil Manzano u obrazovky dlouho nepobyl a vrátil se na hřiště s penaltovým verdiktem. Rakušané mají velkou šanci na vstřelení kontaktního gólu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 73. Laimer, 84. Sabitzer (pen.) – 12. Lukebakio (Castagne), 55. Lukebakio (Carrasco), 58. Lukaku (Doku)

    Karty:   15. Grillitsch (AUT), 40. Seiwald (AUT), 54. Wimmer (AUT), 77. Laimer (AUT) – 24. Mangala (BEL), 36. Onana (BEL), 63. Castagne (BEL), 79. Lukaku (BEL)   78. Onana (BEL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:14.
    Rakousko: A. Schlager – Laimer (C), Lienhart, Danso (66. Baidoo), Wöber (71. Prass) – Wimmer (79. Sabitzer), X. Schlager, Seiwald, Grillitsch, Baumgartner (66. Cham) – Sarkaria (66. Kalajdžić).
    Náhradníci: Hedl, Pentz – Grüll, Kainz, Ljubičić, Seidl, R. Schmid.

    Trenér: Ralf Rangnick

    Belgie: Sels – Castagne, Faes, Vertonghen, Theate – Mangala (64. Tielemans), Onana, Openda (46. Carrasco) – Lukebakio (70. Bakayoko, 87. Vermeeren), Lukaku (C), Doku (87. Keita).
    Náhradníci: Bodart, Kaminski – Batshuayi, Debast, De Ketelaere, Deman, Vanheusden.

    Trenér: Domenico Tedesco

    Rozhodčí: Gil Manzano – Barbero, Nevado (ESP)

    Diváci: 47 000
    bahis siteleri