Česko – Dánsko 0:0 (kon.)
konec
Česko
0:0 (0:0)
Dánsko
Úterý 17.10.2023, 18:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Kvalifikace ME U21 • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Češi tak ani ve třetím utkání v kvalifikační skupině I nedokázali zvítězit. Po třech duelech mají na kontě jen dva body a jsou na čtvrtém místě. Hůře je na tom jen poslední Litva. Cesta na šampionát na Slovensko se tak výrazně komplikuje. Příští kvalifikační duel čeká lvíčata až v březnu, kdy budou doma hostit v dost možná klíčovém duelu skupiny Island. V listopadu se ještě v přátelském utkání představí proti Slovensku. (19:55:56)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:25.
     
    Je konec! Český výběr do jedenadvaceti let nakonec v oslabení uhrál s Dánskem remízu 0:0. Utkání bohužel ovlivnila nedisciplinovanost Matěje Juráska. Úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla zajímavou bitvu. Ve 13. minutě hrozil Kvitsgaarden, který otřel míč o tyč. Na opačné straně vypálil z dálky Kabongo, ale minul branku. Ve 22. minutě si na Suchomelovu přihrávku do vápna počkal Sejk, jenže v záklonu přestřelil. Ve 38. minutě viděl naprosto zbytečnou druhou žlutou kartu Matěj Jurásek, který byl vyloučen. I v oslabení ale nebezpečně vypálil Kabongo, jenže Dánsko podržel brankář. Z poslední akce první půle mohli otevřít skóre hosté, jenže Chukwuani obstřelem netrefil branku. Po změně stran už měli ze hry mnohem více Dánové, ale Češi výborně bránili. V největší šanci druhé půle se v 85. minutě zjevil Ross, jenže hlavičkoval nad břevno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Prebsl za odkopnutí míče po přerušení viděl žlutou kartu.
     
    90+5
    Češi v samotném závěru zahrávali přímý kop. Jeho exekuce se ujal Křišťan, nicméně dánský obránce míč odhlavičkoval do ruky Prebsla.
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým Dánsko (Nielsen).
     
    90+3
    Kristensen vypálil z velké vzdálenosti, jenže míč netrefil ideálně a poslal jej vysoko na tribunu za Horníčkovou brankou.
     
    90+2
    Václav Sejk vypomohl defenzivě na hranici velkého vápna a odkopl míč do bezpečí. Dánové v posledních minutách mačkají soupeře u jeho vápna.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90
    Další přízemní centr před českou branku ve skluzu odvrátil důrazný Chaloupek. Dánové mají tlak, ale Češi i v oslabení drží remízu.
     
    89
    Lukáš Horníček šel po rohovém kopu Dánska sebevědomě mezi hlavičkáře a míč vyboxoval. Dánský kapitán jej navíc atakoval v rozporu s pravidly.
     
    88
    Koželuh se skvěle vrátil s Victorem Lindem, který by v opačném případě šel sám na Horníčka. Český obránce v poslední chvíli odkopl míč na roh.
     
    87
    Suchomel opět skvělým obranným zákrokem zablokoval soupeřovu ránu zpoza velkého vápna. Krajní obránce českého výběru hraje fantastický duel.
     
    86
    Češi měli k dispozici standardní situaci na polovině soupeře. Křišťan poslal do vápna zajímavý centr, ale českou akci zhatil odmávaný ofsajd.
    85. Ross v největší šanci druhé půle
     
    85
    Ross se krátce po příchodu na hřiště mohl stát dánským hrdinou. Nováček na hřišti si naskočil na prudký centr, jenže hlavičku umístil nad břevno!
     
    85
    Suchomel se skvěle vrátil na malé vápno, odkud před dobíhajícím soupeřem odvrátil nebezpečný centr z levé strany.
     
    84
    Střídání v týmu Dánsko:
    ze hřiště odchází Kvistgaarden, přichází V. Lind,
    ze hřiště odchází A. Lind, přichází Ross.

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   14. Jurásek (CZE), 90+5. Prebsl (CZE) – 58. Dorgu (DEN), 62. Kvistgaarden (DEN), 90+4. Nielsen (DEN)   38. Jurásek (CZE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:25.
    Česko: Horníček – Koželuh, Prebsl, Chaloupek, Suchomel – Vydra – Jurásek, Daněk (46. Icha), Křišťan, Kabongo (81. Vecheta) – Sejk (C)
    Náhradníci: Vágner, Halinský, Tkáč, Šigut, Višinský, Labík, Endl, Icha, Vecheta

    Dánsko: Jorgensen – Gaei, Kristensen, Nielsen (C), Dorgu (67. Adelgaard) – Chumwuani, Fraulo, Sorensen – Rasmussen (67. Bundgaard), A. Lind (84. V. Ross), Kvistgaarden (84. V. Lind)
    Náhradníci: Jungdal, Lund, Kruse, Madsen, Lind, Ross, Bundgaard, Otoa, Adelgaard

    Rozhodčí: Sabotič – Hansen, Dias
    bahis siteleri