Švédsko – Švýcarsko 7:0 (kon.) | Česko – Finsko 2:3 (po pr.)
konec
Švédsko
7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
Švýcarsko
Čtvrtek 08.02.2024, 14:00 • RT Torax Arena, Ostrava - Poruba • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    To je ode mne už všechno a všem čtenářům přeji hezký zbytek čtvrtečního odpoledne. (16:11:38)
     
    Švédská 17 v jednostranném zápasu deklasuje mladé Švýcary. Hráči Tre Kronor celý zápas dominovali a když po druhé třetině za stavu 3:0 už Švýcaři nemohli, švédští hokejisté naopak zařadili ještě vyšší výkonnostní stupeň a za posledních dvacet minut poslali švýcarskému brankáři Gerberovi ještě další 4 pozdravy.

    Za zmínku na straně alpského státu stojí snad jen průměrný výkon brankáře Gerbera a občasné útočné choutky pravého křídla Steinera.

    Ze Švédů se dnes dařilo snad každému. 2+1 v dnešním zápase zapsal Viggo Bjorck, ale dařilo se i hráčům jako Novotny, Nilson nebo Drott – všichni po dvou bodech.

    Švýcaři si neodpočinou, zítra je v 14:00 čeká druhá hokejová skandinávská velmoc – Finsko. Naopak Švédové by to mohli mít zítra od 18 hodin o něco kompliovanější proti silnému výběru USA.
     
    Konec zápasu.
     
    59:02
    V závěrečné švýcarské přesilovce pálí Steiner, Fagerholt má další zákrok.
     
    58:22
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Jennersjo – 2 min..
     
    57:03
    Steiner zkusil proti Švédovi stahovačku, ta mu i vyšla, ale následná střela skončila jen v boční síti.
     
    56:00
    Teď už Klingsell konečně dostal puk na bránu, Gerber zakročil.
     
    55:26
    Několik přesilovkových střel Švédů, všechny vedle nebo do bloku.
     
    55:04
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Steiner – 2 min..
     
    54:41
    Hezký pokus Vasse, ještě tečovaný, jenže mimo.
     
    51:04
    Sledujeme poměrně klidné přelévaní hry, žádné větší šance.
     
    49:51
    Wagner zkusil štěstí z mezikruží.
     
    49:07
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Krosová nahrávka Sonestedta na volného IVARA STENBERGA, číhajícího u zadních vrátek znamená jednoduchou práci pro křídelníka třetí švédské formace. Je to 7:0.
     
    48:07
    Z buly pálil Badrutt.
     
    47:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Švédové slepili dva góly k sobě a jestli někdo měl ještě pochyby o jejich úspěchu v dnešním zápase, tak teď je už určitě nemá. Prosadil se VIGGO BJORCK a vypadá to, že se už zápas bude jen poklidně dohrávat.
     
    46:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Další zářez na předloktí švédských mladíků. Akce kompletní čtvrté formace, na jejímž konci se ocitl centr GUSTAV HILLSTROM.
     
    44:24
    Vassova střela byla sražená vysoko, ale puk se z nebes snesl přímo do švýcarského brankoviště a nadělal Gerberovi pořádné trampoty.
     
    42:11
    Švédskému bekovi na modré přeskočil puk čepel a Etter šel do samostatného úniku, jenže Fagerholt si čisté konto dnes přeje opravdu hodně, a tak ani tento puk nepustil za svá záda.
     
    40:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    V ponechané výhodě se hned z kraje třetí periody prosazují Švédové, konkrétně TORKEL JENNERSJO tečoval Hakansonovo nahození a vypadá to, že Švýcaři už jsou na kolenou.

    Filip Křenek

    Branky a nahrávky: 6. Vass (Brongell-Larsson), 14. Bjorck (Novotny, Sjostrom), 35. Nilson (Bjorck, Drott), 41. Jennersjo (Hakanson, Nilson), 47. Hillstrom (Skarby, Poylio), 48. Bjorck (Novotny, Drott), 50. Stenberg (Sonestedt, Klingsell)


    Švédsko: Fagerholt (Sorqvist) – Hakanson, Brongel-Larsson, Vass, Sjostrom, Dahlqvist, Hallin, Soderberg – Genborg, Nilson, Jennersjo – Novotny, Bjork, Drott – Stenberg, Sonestedt, Klingsell – Poylio, Hillstrom, Skarby – Sundqvist
    Trenér: Thomas Paananen

    Švýcarsko: Gerber (Bircher) – N. Lehmann, Van der Kaaij, Moret, Cuesta, Pedrotti, Vouardoux, Heyer, Schimdt – Lauro, Schenk, Aeschlimann – Dandois, Wagner, Steiner – Bardutt, Knebuhler, Von Rohr – Etter, L. Lehmann, Hasler
    Trenér: Schumacher Fabio

    Rozhodčí: Pilný – Bohuněk, Voznička
    bahis siteleri