33:28
(16:15)
konec
Nejlepší střelci:

Canellas (ESP) – Pallmarsson (ISL) oba 8 branek
22:21
(12:10)
konec
Utkání mezi makedonským a rakouským národním výběrem nám končí stavem 22:21, ve prospěch házenkářů z Balkánského poloostrova. Rakousko si zkomplikovalo vstup do utkání, když padly na stranu rakouských házenkářů dvě vyloučení. Makedonie dokázala této početní výhody využít a vybudovala si brankový náskok, ale zásluhou rakouského Fölsera se dokázal celek rakouských házenkářů opět přiblížit na rozdíl jediné branky. Rakouský výběr v závěru prvního poločasu herně odpadl, což trestali Makedonci rychlými brankami. Rakušané si ani v závěru prvního poločasu nepomohli, když padl dvouminutový trest pro rakouského Schelingra. První poločas končil stavem 12:10 ve prospěch Makedonie. Rakušané dokázali v druhé polovině druhého poločasu dohnat vzniklou brankovou ztrátu a následně vést rozdílem tří branek. Rakušanům toto vedení ale dlouho nevydrželo. Makedonie dokázala využít přesilovou hru a v několika minutách vstřelit svému soupeři čtyři branky, což znamenalo radikální zvrat v utkání, když otočili házenkáři z Makedonie utkání ve svůj prospěch. V poslední minutě druhého poločasu pečetil výhru Makedonie brankou ze spojky Lazarov, který se ve velké míře zasloužil o to, že Makedonci v závěru druhého poločasu dokázali strhnout utkání ve svůj prospěch. Kiril Lazarov opět dokázal, že je házenkářskou hvězdou makedonského výběru. Rakouský národní výběr bude čekat na výsledek utkání mezi českým a dánským výběrem, který rozhodne o tom, kdo bude postupovat dále ze skupiny (A). S pozdravem a přáním hezkého zbytku večera Martin Petřek.
26:26
(16:13)
konec
Utkání nakonec skutečně končí remízou, oba soupeři byli skutečně nadmíru vyrovnaní. V závěru už měli Maďaři slušný náskok na vítězství, o to ale přišli 21 sekund před závěrečnou sirénou.
33:29
(21:17)
konec
Češi končí po prohře 29:33 s Dánskem, ale mohou z utkání odejít s hlavami nahoře. Proti favoritovi zahrál český tým velmi dobře a prezentoval se sympatickým výkonem. Dánové ale ukázali, že právem patří mezi největší favority turnaje. Utkání před parádní kulisou nabídlo pěknou házenou, která se prostě musela líbit.

Nejlepším hráčem Dánska je zvolen brankář Green Krejberg. Za český tým to je Filip Jícha, u kterého není jisté, jestli bude v reprezentaci pokračovat. Statistiky – střely: 51:52.

Děkuji za pozornost, přeji hezký zbytek dne.