US Open - muži (Tvrdý povrch)
3:1
4:6
6:3
6:1
6:1
Alex Molčan dokonal obrat v zápase prvého kola proti tureckému outsiderovi Cemovi Ilkelovi pri grandslamovej premiére na US Open. Po vyrovnaných dvoch setoch, keď sa takmer bojovalo o každú loptičku prišla jednoznačná dominancia favorita. Druhý set zrejme definitívne zlomil Ilkela, ktorý postupne strácal pôdu pod nohami a v ďalších dvoch setoch uhral iba dva gemy. Môžeme teda konštatovať, že Alex Molčan absolvoval výborný grandslamový debut a účasť v New Yorku si predĺži, keďže podobne ako Kristína Kučová sa predstaví aj v druhom kole US Open 2021. Škoda len, že do druhého kola nepostúpil aj tretí slovenský zástupca Norbert Gomboš, ktorý bojoval, ale favorizovanému Garinovi podľahol v štyroch setoch. Dnes je to už z US Open, čo sa týka slovenskej účasti úplne všetko, ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc alebo skoré ráno!
US Open - ženy (Tvrdý povrch)
2:0
6:0
6:4
Barbora Krejčíková (9.) potvrdila v úvodním vystoupení na US Open roli velké papírové favoritky a postoupila bez ztráty podání v New Yorku poprvé v kariéře do druhého kola. Vítězka letošního Roland Garros povolila australské kvalifikantce Astře Sharmaové (114.) pouhé čtyři gemy, když jí v prvním setu nadělila kanára. Pětadvacetiletá Češka vyhrála úvodních osm her. Až poté začala Sharmaová jakž takž vzdorovat, když ve třetí a páté hře druhého dějství skrze odvrácené brejkboly uhrála první gemy. Za stavu 5:3 vedla nasazená osmička na příjmu 40:0, ani jeden ze tří mečbolů ale nevyužila. O pár desítek vteřin později měla Krejčíková další tři možnosti při vlastním servisu a tentokrát už byla neomylná. Duel ukončila při podání čistou hrou. Ve druhém kole si zahraje česká dvojka proti soupeřce ze Spojených států amerických. Zda jí bude Christina McHaleová (119.), či Emma Navarrová (337.), se teprve rozhodne.
2:0
6:4
6:0
Viktoria Azarenková v prvním kole US Open potvrdila roli favoritky, Terezu Martincovou porazila jasně 6:4 a 6:0.

Začátek přitom vyšel daleko lépe české tenistce, která s výhodou brejku vedla 4:1. Od té chvíle ale začala dominovat Viktoria Azarenková, která uhrála jedenáct her v řadě, přičemž sokyni již nedopřála ani jeden úspěch. Martincová bojovala alespoň o odvrácení kanáru, ale proti skvěle hrající soupeřce se jí to nepodařilo.

Ve druhém kole se Viktoria Azarenková utká s vítězkou zápasu Jasmine Paoliniová – Jaroslava Švedovová.
2:0
7:5
6:0
Markéta Vondroušová zahájila zápas hrůzostrašně, prohrála si první dvě podání a ztratila dokonce 12 výměn v řadě. Rumunská kvalifikantka vedla 5:2 s dvěma brejky v zádech a měla dokonce dva setboly. V rozhodujících chvílích však začala kupit dvojchyby, kterými dostala Češku do hry. Vondroušová uzavřela set dvěma čistými hrami, v úvodní hře druhého setu odvrátila dva brejkboly a od té doby se zápas proměnil v její exhibici. Ruseová se ocitla na dně sil a rovněž závěr druhého setu v podstatě vypustila, když se opakovala série deseti bodů pro Vondroušovou.
Vítězka se ve druhém kole utká s lepší hráčkou z duelu Pironkovová – Kasatkinová.
0:2
4:6
1:6
Marie Bouzková (87.) podlehla na US Open 4:6 a 1:6 Naomi Ósakaové (3.) z Japonska a ani na čtvrtý pokus nepokořila v New Yorku metu úvodního kola hlavní soutěže. Třiadvacetiletá Češka držela s dvojnásobnou turnajovou šampionkou a obhájkyní loňského titulu krok do stavu 4:5. Poté pražská rodačka poprvé ztratila servis, čímž prohrála celou sadu. V té druhé už byl rozdíl mezi oběma hráčkami mnohem patrnější. Nasazená trojka Ósakaová si postupně vypracovala vedení 5:0. Bouzková v závěru odvrátila alespoň hrozbu kanára, na více to ale na zaplněném kurtu Arthura Ashe nestačilo. Bouzková tak bude na závěrečném grandslamu sezony pokračovat po boku krajanky Lucie Hradecké už jen ve čtyřhře.
2:0
6:3
6:4
Karolína Plíšková (4.) vstoupila do letošního ročníku US Open výhrou 6:3 a 6:4 nad domácí Caty McNallyovou (130.). V úvodním setu si nasazená čtyřka na stadionu Louise Armstronga rychle vypracovala náskok 5:1. Poté Plíšková na první pokus sadu nedoservírovala, o dvě hry později už ale nezaváhala. Do druhého setu vstoupila rodačka z Loun dvěma brejky, McNallyová ale manko třemi získanými gemy v řadě dotáhla. V sedmé hře se Plíšková radovala na příjmu znovu a tento brejk už se ukázal jako klíčový, neboť byl v utkání tím posledním. Ve druhém kole narazí turnajová finalistka z roku 2016 na vítězku střetnutí mezi další Američankou Amandou Anisimovovou (75.) a Kazaškou Zarinou Dijasovou (110.).
0:2
6:76
3:6
To už je z mé strany vše. Děkuji za pozornost a někdy zase u tenisových přenosů na počtenou!
2:1
7:5
6:73
6:3
Napokon rozhodla tento zápas zrejme skúsenosť, ale 17-ročná Ashlyn Kruegerová sa nemá za čo hanbiť, pretože predviedla veľmi dobrý výkon pred domácimi divákmi a výrazne skomplikovala cestu za postupom Anne Karolíne Schmiedlovej. V treťom sete stačil Schmiedlovej jediný brejk a víťazstvo si už nenechala vziať ako v druhom sete. Výbornou správou pre slovenský tenis je, že Anna Karolína Schmiedlová doplnila Kristínu Kučovú a Alexa Molčana v druhom kole na US Open 2021. Ja vám ďakujem za pozornosť a nezabudnite sledovať aj ďalšie prenosy zo zápasov slovenských tenistov na US Open!