WTA Adelaide (Tvrdý povrch)
2:0
6:0
6:4
Markéta Vondroušová (92.) postoupila na podniku WTA 500 v australském Adelaide do čtvrtfinále. Češka si i ve druhém vzájemném utkání poradila se zkušenou Estonkou Kaiou Kanepiovou (32.). K postupu tentokrát potřebovala pouhých 67 minut, když zvítězila 6:0 a 6:4. První sadu získala sokolovská rodačka za pouhých 21 minut. Hned v úvodním gemu druhého setu přidala finalistka Roland Garros z roku 2019 další brejk a jeho výhodu ustřežila až do samotného konce. Kanepiová poprvé zabodovala až v devátém gemu, a byť se postupně při vlastním podání dostala do hry, manko už nedohnala. Výborně servírující Vondroušová čelila prvnímu (a jedinému) brejkbolu až v závěrečném gemu, dvojchybu ovšem dokázala odčinit a třemi body v řadě duel ukončila. V dalším kole může Vondroušová narazit na nasazenou dvojku Bělorusku Sabalenkovou, případně Rusku Samsonovovou.
WTA Auckland (Tvrdý povrch)
0:0
3:5
skreč 1
Karolína Muchová zvládla prazvláštní úvodní duel s 40 minutami hry a celkem více než osmi hodinami čekání a postupuje po skrečí Si-jü Wang, která se ze zatím neznámého důvodu nedostavila do haly k dohrávce včerejšího utkání.
Muchová chvilku hledala recept na tvrdá podání vysoké Číňanky, ale na svém servisu byla také suverénní a již za stavu 2:2 prorazila podání Si-jü Wang. Za stavu 5:3 měla dva setboly a než byl zápas přerušen pro déšť, byla jasně lepší hráčkou.
Challenger Nonthaburi (Tvrdý povrch)
0:2
4:6
3:6
Marek Gengel (282.) porazil v thajském Nonthaburi 6:4 a 6:3 německého kvalifikanta Henriho Squirea (357.) a postoupil do challengerového čtvrtfinále. V 70 minut trvajícím utkání měl favorit špatný nástup do obou setů. V tom prvním prohrával při servisu už 2:4 a 15:40, přesto dokázal zdánlivě ztracené dějství otočit na konečných 6:4. Ve druhé sadě prohrával sedmadvacetiletý Čech 0:2, pak ale dvěma brejky strhl vedení í celkový triumf na svou stranu. Spolu se dvěma vyhranými turnaji ITF z konce loňské sezony natáhl rodák z Rakovníka svou vítěznou sérii už na dvanáct zápasů.