ATP Toronto (Tvrdý povrch)
1:2
5:7
6:3
6:72
Jiří Lehečka zvládl svůj debut na tisícovce v Torontu, když porazil Brandona Nakashimu po skoro třech hodinách. Zápas byl dvakrát přerušen na deset minut kvůli tomu, že poprchávalo.

Lehečka otočil první sadu z 2:5 na 7:5. Na příjmu se dlouho trápil a využil až svůj sedmý brejkbol. Ve druhém setu byl naopak horším hráčem a nebylo daleko od toho, aby Nakashima vyhrál rozdílem dvou brejků. V rozhodujícím setu si šli oba tenisté po svých. Za stavu 5:5, 0:30 z českého pohledu otočil Lehečka servírovací game a v tom dalším byl dva míče od postupu. Přece jen jsme ale viděli tiebreak. V něm Lehečka od stavu 3:2 vyhrál čtyři výměny za sebou a ve druhém kole se střetne s Norem Ruudem, finalistou loňského Roland Garros a US Open.
WTA Praha (Tvrdý povrch)
2:0
6:4
6:1
Senzační vítězkou pražského turnaje WTA se stává japonská tenistka Nao Hibinová, která do hlavní soutěže postoupila jako šťastná poražená z kvalifikace. Hibinová si připisuje třetí titul v kariéře a první po čtyřech letech, když dnes nejprve zvládla dohrávku několikrát přerušeného semifinále a o dvě hodiny později i finále, které rovněž narušila dešťová přestávka.
Linda Nosková tedy končí i při své druhé účasti ve finále turnaje WTA těsně před branou, když na skvělé výkony, které zde předváděla celý turnaj, navázala pouze v úvodu utkání. Od stavu 3:0 začala osmnáctiletá Češka kupit chyby a do konce zápasu získala již jen dva gemy.
Vítězka turnaje se posouvá na žebříčku o 52 pozic na 84. místo, posun o 19 příček nahoru ovšem potěší i Lindu Noskovou, která bude nově 52. hráčkou světa.
WTA Montréal (Tvrdý povrch)
1:2
3:6
7:68
2:6
Karolína Plíšková (23.) ukončila na tisícovce v kanadském Montréalu sérii tří porážek v řadě a postoupila do druhého kola. Předloňská turnajová finalistka na úvod přetlačila ve třech setech 6:3, 6:7(8) a 6:2 Lin Ču (36.) z Číny. Česká favoritka mohla ukončit utkání ve dvou setech, promarnila ale výhodu brejku a ve zkrácené hře zahodila dva mečboly. Duel byl poté za stavu 8:8 v tiebreaku vinou deště na přibližně hodinu a čtvrt přerušen. Asiatka po návratu vyhrála úvodní dvě výměny a vynutila si rozhodující dějství. V tom se Plíšková dostala do trháku 4:0, a ačkoliv posléze o výhodu jednoho brejku přišla, od stavu 4:2 už bodovala pouze ona. O osmifinále si bývalá světová jednička zahraje s tou současnou – Igou Šwiatekovou z Polska.
0:2
6:71
3:6
Ve druhém kole narazí Marie Bouzková na Garciaovou.
bahis siteleri