Ústí n/L – Sparta 0:4 (kon.) | Chomutov – Slavia 0:0 (zruš.) | Plzeň – K. Vary 3:10 (kon.)
Hr. Králové – Letňany 2:0 (kon.) | Vsetín – Třinec 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 1:4 (kon.)
Jihlava – Vítkovice 6:5 (po pr.) | Písek – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 0:3 (kon.)
Havířov – Olomouc 4:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 4:6 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 24.09.2010, 18:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:11
    České Budějovice vyhodili na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat v jejich obranném pásmu.
     
    0:51
    Rebelové sevřeli svého jihočeského soupeře do pevného objetí a gólman hostů má rázem plné ruce práce. Havlíčkobrodští střelci ho prověřují ze všech možných palebných pozic.
     
    2:09
    Útočník Jelínek po obdržení kotouče zkoušel rychle objet českobudějovickou branku, ovšem hosté ho obrali o kotouč. Záhy ho však znovu ztratili a havlíčkobrodský forvard se probíjel do zakončení, jenže opět neúspěšně, byl od kotouče odstaven. Po odpískání je Havlíčkův Brod potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpyká Turek (HBR).
     
    3:00
    Gólman Fučík teď předvedl sérii výtečných zákroků proti střelám z bezprostřední blízkosti, když ve všech případech vyrazil kotouč mimo své tyče. Nakonec lapil nepříjemnou ránu z vrcholu kruhů a přerušil hru.
     
    4:14
    Hosté museli po havůlíčkobrodském vyhození začít nový útok až od svého brankáře podkslaského, jenže nepřešli přes střední pásmo a Rebelové se znovu osvobodili.
     
    4:56
    Brankář Podskalský také musel prokázat své kvality, protože na něj zblízka doráželi brodští útočníci a snažili se propasírovat kotouč za jeho záda. Strážce českobudějovické svatyně se však roztáhl ve svém brankovišti a poslední sttřelecký pokus ukryl mezi betony.
     
    5:40
    Puk se odrazil mezi kruhy na hůl útočníka Roba, jenž vypálil jen doprostřed brány, kde číhal gólman Fučík s nastavenou náručí, do níž chytil letící puk.
     
    6:55
    Rebelové předvedli bleskový přechod do útočné fáze, Turek zachytil kotouč a prodlužoval ho na rozjetého Chlubnu, který se sním dostal až do rohu pásma. po odpískání usedá na lavici hanby Trummer (CEB), jenž se provinil hákováním.
     
    7:55
    Pecen napřáhl na modré čáře a jeho dělovku betony vyrazil gólman Podskalský do prostoru před sebou, kde se snažili havlíčkobrodští útočníci neúspěšně dorážet. Po zachycení puku založili hosté rychlý brejk, na jehož konci tvrdě pálil z pravé strany Beneš do hrudi pozorného brankáře Fučíka.
     
    8:55
    České Budějovice jsou v plném počtu, Rebelové se však zabydleli v útočném pásmu a obléhají Podskalského svatyni. Na českobudějovického gólmana létá spousta nepříjemných projektilů, s nimiž si zatím dokázal poradit.
     
    9:40
    Obránce pecen pálil od modré čáry tvrdě k tyči, ale gólman Podkslaský vyrazil otouč betony do bezpečí v rohu budějovického pásma.
     
    10:26
    Mountfield právě vstřelil branku!

    České Budějovice se ujímají vedení. Po dlouhé kombinaci v útočném pásmu se dostal kotouč na hůl mezi kruhy číhajícího BOHUMILA SVOBODY, jehož tvrdá střela bez přípravy zapadla přesně k pravé tyčce bezmocného gólmana Fučíka!
     
    11:35
    Po několika přesných nahrávkách pálil od modré čáry útočník Pich, jehož pojektil mířil do horní poloviny branky a gólman Fučík ho vyrážečkou nasměroval do ochranné sítě.
     
    12:05
    Za faul kolenem je na 2 minuty vykázán na lavici hanby Salák (CEB).
     
    12:34
    Rebelové se brzy usadili v útočném pásmu a rozmístili se do přesilovkového postavení. Z prostoru levého kruhu poté vyletěla střela, jíž gólman Podskalský lapil do nastavené náruče.
     
    13:20
    Havlíčkobrodští mladící kombinovali v nebezpečném prostoru před českobudějovickou brankou a na konci celé akce zakončoval z mezikruží Zohorna, jehož tvrdý projektil letěl těsně nad horní tyčku!
     
    14:30
    Kuchta rychle vybruslil zpoza branky a od pravé tyčky pálil těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    14:43
    Na trestnou lavici je vykázán na dvouminutový trest T. Dvořák (HBR).
     
    16:43
    Rebelové se bez větších problémů ubránili, gólman Fučík musel řešit prakticky jedinou nebezpečnou situaci, když od modré čáry tvrdě vystřelil obránce Prokop a strážce domácí branky musel zasahovat betony.
     
    19:00
    Beneš jel po ideálním pasu sám na havlíčkobrodskou branku a samostatný únik zakončil tvrdou střelou do horní tyčky!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Fučík (Dolejš) - Pecen, Meloun, Šulák, Dundáček, Kulhánek, T. Dvořák, Pavlíček - Kozlík, Wasserbauer "C", Jelínek, Kuchta, Chlubna, Turek, Beránek, Křesťan, Zohorna, Hynek, Němec, Špringl.

    HC Mountfield:
    Podskalský (Gába) - Kypta, Prokop, Pařízek, Škopek, Toupal, Piegl, Susko, Plášil - Svoboda, Trummer "C", Bárta, Švec, Beneš, Salák, Mareš, Bílek, Rob, Hájek, Pich.

    Rozhodčí:
    Tomáš Kukeně - Zdeněk Kubičík, Petr Křivohlavý. .
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali svižný hokej, který s sebou přinesl několik slibných příležitostí na obou stranách barikády. Jednu z nich využil útočník Bohumil Svoboda, jenž přesnou ranou z mezikruží poslal Jihočechy do vedení. Před 2. třetinou, jež začne přibližně v 18:57, prohrává Havlíčkův Brod s Českými Budějovicemi 0:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Bárta obdržel přesnou přihrávku na útočné modré čáře, rychle si nabruslil do dobrého palebného prostoru a tvrdou ranou, jíž havlíčkobrodská obrana dokázala částečně ztlumit, nechal vyniknout brankáře Fučíka, jenž pohotově zasáhl betonem. Havlíčkobrodský gólman ustál situaci i o pár sekund později, když zasáhl proti nepříjemné střele zblízka.
     
    21:03
    Zohorna měl dostatek prostoru a času k nebezpečnému zakončení, ale gólman Podskalský tvrdou ránu k bližší tyčce vyrazil betony za bránu.
     
    22:05
    Gólman Fučík měl teď o přísun práce postaráno, když českobudějovický útok vytvořil v jeho blízkosti pořádný závar, který ještě doplnil několika projektily z bezprostřední blízkosti, ovšem brodský muž s maskou se roztáhl ve svém brankovišti a kotouč ukryl pod svým tělem včas.
     
    23:50
    Křesťan pálil z dobré pozice mezi kruhy, jenže na gólmana Podskalského, který letící kotouč schoval v nachystané náruči, nevyzrál.
     
    24:03
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Puku se v útočném pásmu zmocnil Jonáš Beneš, vybruslil si do ideálního střeleckého prostoru a nastřelil jen před sebou bránící brodské beky. Od těch se kotouč odrazil těsně před brankoviště, kam si sjel EMIL ŠVEC a tvrdou ranou pod horní tyčku nedal brankáři Fučíkovi, který byl nechtěně atakován vlastními obránci, šanci! Asistence: Jonáš Beneš.
     
    25:53
    Za faul loktem si odsedí dvouminutový trest na lavici hanby Trummer (CEB).
     
    26:31
    Domácí hokejisté si zatím vytvořili značnou územní převhu a usadili se v soupeřovu pásmu, jenže k nebezpečnějšímu ohrožení brankáře Podskalského se přes důslednou českobudějovickou obranu neprobili a hostům se navíc podařilo vyhodit.
     
    27:23
    Rebelové získali v obranném pásmu kotouč, nadýchli se ke hbitému protiútoku, na jehoř konci zahrozili několika střelami z bezprostřední blízkosti, ale skórovat nedokázali. Po odpískání jede na trestnou lavici za sekání Švec (CEB).
     
    28:05
    V obrovské šanci se ocitl útočník Kozlík, jenž z výborné střelecké pozice v pravém kruhu nastřelil dobře postaveného gólmana Podskalského, od kterého se k němu kotouč znovu odrazil a brodský forvard střílel těsně vedle odkryté brány. Záhy byl za nedovolené bránění potrestán 2 minutami Wasserbauer (HBR).
     
    28:45
    Přechod do útočného pásma Jihočechům nevyšel, čárový rozhodčí si všiml postavení mimo hru, které bylo záhy odpískáno. Vhazování ve středním pásmu.
     
    29:57
    Bárta se elegantně uvolňoval rychlou kličkou do předbrankového prostoru, jenže havlíčkobordská defenzíva jeho záměr vystihla a uzavřela volné místo u pravé tyčky. Českobudějovický útočník však přiťukl ještě kotouč na modrou čáru obránci Škopkovi, jehož ránu vytěsnil brankář Fučík nad horní tyčku pomocí své lapačky. Brzy poté fauloval Susko (CEB) a odnáší si trest za nedovolené bránění.
     
    31:20
    Nádhernou přřihrávku zpoza branky obdržel Jelínek a bez přípravy pálil zblízka, jenže kotouč skončil jen v ochranné síti.
     
    32:00
    Gólman Podskalský te´d vytasil ze svého arzenálu 2 skvělé zákroky, jimiž v těžkou chvíli notně podržel Jihočechy. U své pravé tyčky nadvakrát vychytal zblízka zakončujícího a osamoceného útočníka Chlubnu!
     
    33:18
    Němec nahodil od modré čáry kotuč směrem na českobudějovickou bránu, kde se nenechal překvapit gólman Podskalský, betony ztlumil letící puk a před dojíždějícím Turkem ho ukryl pod lapačkou, čímž přerušil hru.
     
    33:56
    Za katr usedl obránce Plášil (CEB), jenž se proti hokejovým pravidlům provinil hrou vysokou holí.
     
    34:45
    Havlíčkobrodským se zatím nedaří vytvořit si proti oslabenému soupeři souvislejší tlak. Když už se nastěhují do útočného pásma a zaujmou přesilovkové postavení, hosté se zmocní kotouče a vyhodí ho až k Fučíkově brance.
     
    35:47
    Brankář Podskalský stále a vydatně trápí havlíčkobrodské střelce. Tentokrát se po jeho zákroku objevil u odraženého puku Špringl, jenže zblízka trefil jen jeho betony.
     
    36:07
    Další obrovský závar před svou svatyní gólman Podskalský ustál, když již poněkolikáté zlikvidoval všechny brodské dorážky z nebezpečného prostoru před svým brankovištěm a přerušil brzy hru.
     
    36:50
    Rob se dostával přes otevřený prostor podél mantinelu do útočného pásma a dobré střelecké pozice, jenže tělem ho od kotouče včas odstavil dobrým obranným zákrokem brodský bek Pecen.
     
    37:30
    Kozlík si s kotoučem na holi hledal cestu přes českobudějovického obránce před branku, ovšem v tísni stihl jen plácnout bekhendem do kotouče a gólman Podskalský znovu zaúřadoval, když puk chytil do lapačky.
     
    38:00
    Bekhendem střílel z mezikuží přes mlýnici hráčů obránce Kulhánek, ale jeho šikovný oblouček minul vzdálenější horní růžek Podskalského branky.
     
    39:50
    Hosté nechávali Rebely hrát a trpělivě vyčkávali na rychlé brejky, což se jim nakonec málem vyplatilo. Nejdříve se uvolňoval agilní útočník Bárta, kterému na poslední chvíli utekl kotouč z hole za branku, poté zkoušel štěstí Švec, jenž v samostatném úniku jen vyprášil Fučíkovy betony!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části Jihočeši vstřelili další branku a navýšili své vedení na dva góly, prosadil se útočník Emil Švec. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně v 19:44, vedou České Budějovice v Kotlině 2:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Po vyhraném vhazování se vůbec nemazal s kotoučem útočník Jelínek, který ho z vrcholu pravého kruhu tvrdě poslal na gólmana Podskalského, jehož pravý beton byl u levé tyčky připravený včas kotouč vyrazit.
     
    40:50
    Mladí Rebelové naskočili do závěrečného dějství s velkou chutí a neustále dorážejí na českobudějovickou obranu. Odhodlání s nepříznivým stavem něco udělat je na jejich hře zatím jasně patrné.
     
    41:00
    Zahrozit stihli už i Jihočeši, tvrdou ránu z levé strany vyrazil betony v brankovišti dobře postavený brankář Fučík.
     
    42:30
    Wasserbauer hledal v situaci 2 na 1 volného Kozlíka, jenže k tomu kotouč nedoletěl, protože přihrávku vytěsnil do rohu pásma budějovický bek. Kozlík se záhy ujal puku, rychle obrkoužil branku a tvrdě vypálil. Jeho rána proletěla brankovištěm a těsně minula vzdálenější tyčku!
     
    43:36
    Útočným faulem se prezentoval Jelínek (HBR), jenž si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    43:43
    Ihned po vyhraném vhazování ostře střílel z pravého kruhu Rob, jehož dělovka doletěla jen do připravené Fučíkovy náruče.
     
    44:33
    Jihočeši v ofenzivní fázi výrazně přidali na obrátkách, zlepšili pohyb a gólman Fučík se rázem ocitl pod vydatnou sprškou střel, jimž zatím zdatně čelí. V minisouboji s ním neuspěli ani zakončující Pich s Prokopem. Po přerušení hry je vyloučen Pecen (HBR) za zdržování hry.
     
    45:45
    Domácí jsou pod obrovským tlakem, jenž vůbec nepolevuje. Havlíčkborodskáý obranný blok však zatím pracuje spolehlivě, hosté se dostávají jen ke střelám od modré čáry, jimž schází potřebná přesnost.
     
    46:35
    Zákeřný a zbytečný faul ve středu hřiště předvedl Bárta (CEB) a zaslouženě si odnáší dvouminutový trest za faul kolenem. Otřesený útočník Wasserbauer je již na nohou a měl by bez následků pokračovat v zápasu.
     
    47:21
    Domácí se zatím v přesilovce trápí, nedaří se jim udžet kotouč v blízkosti brankáře Podskalského na delší časový úsek a vynutit si tlak. Navíc Jihočeši často vyhazují kotouč do uctivé vzdálenosti od své branky.
     
    48:14
    Až teď Havlíčkův Brod zmáčkl soupeře v hloubi jeho obranného pásma a vypracoval si ze své územní převahy i několik nadějných střeleckých projektilů, jenže brankář Podskalský nepolevuje z koncentrace a stále drží čisté konto.
     
    48:30
    Obránce Šulák se nerozpakoval a na modré čáře okamžitě střílel, svižný projektil z jeho hole doplachtil jen do Podskalského nachystané náruče.
     
    48:35
    České Budějovice jsou v plném počtu, pokračuje se ve hře 5 proti 5.
     
    50:10
    Rebelové tlačí svého soupeře do obranného bloku a daří se jim ohrožovat gólmana Podskalského. Zatím největší šanci měl na holi útočník Kozlík, který po Wasserbauerově pasu vybruslil zpoza branky a bekhendem zkoušel neúspěšně zasunout kotouč k bližší tyčce.
     
    51:10
    V situaci 2 na 1 zvolil Zohorna střílenou a prudkou nahrávku, na níž najíždějící Chlubna na pravé straně v blízkosti Podskalského brankoviště nedosáhl!
     
    52:20
    Bárta si udělal kolem sebe rychlým pohybem dostatek prostoru k nebezpečnému zakončení a z několika kroků od branky minul z pravého kruhu vzdálenější tyčku!
     
    52:34
    Na trestnou lavici je vykázán Dundáček (HBR), který za velice ostrý faul v rohu budějovického pásma vyfasoval 2 plus 10 minut za vražení do oblasti hlavy a krku.
     
    53:10
    Rob mohutně napřáhl v pravém kruhu a jeho razantní projektil ještě stihl ztlumit bránící Kozlík. Gólman Fučík už měl poměrně snadnou úlohu a chytil kotouč do nastavené náruče, čímž přerušil hru.
     
    54:29
    Na konci rychlé kombinační akce na jeden dotek stál českobudějovický forvard Bárta, jehož tvrdá rána bez přípravy z mezikruží těsně minula pravou Fučíkovu tyčku!
     
    55:55
    Urputný souboj o kotouč u pravého mantinelu v havlíčkobrodském pásmu přerušil až hvizd sudího, po němž se bude vhazovat po levé ruce gólmana Fučíka.
     
    56:23
    Chlubna rozmital své nohy za rychle letící přihrávkou a natlačil se před obránce Piegla (CEB), jenž musel zatáhnout za záchrannou brzdu a fauloval. Odnáší si dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    56:23
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas.
     
    57:00
    Rebelové hrají power-play!
     
    57:08
    Tvrdá rána od modré čáry byla ještě tečována ve skrumáži před brankou, gólman Podskalský si však našel ve svém zorném poli kotouč a chytil ho lapačky, jíž pohotově vymrštil vzhůru!
     
    57:32
    Další obrovský závar před českobudějovickou brankou, kde se snažil velký počet hráčů v havlíčkobrodském dresu z dobré pozice dorážet, ale dnes výtečně chytající brankář Podskalský situaci ustál.
     
    57:52
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Po nahrávce Jana Saláka trefil ve vlastním oslabení dlouhou střelou z obranného pásma opuštěnou havlíčkobrodskou branku DAVID BÍLEK! Asistence: Jan Salák.
     
    58:58
    Gólman Podskalský přišel při jednom ze soubojů, k němuž se musel vydat na dlouhý výlet ze svého brankoviště, o hůl, ale i tak si dokázal opět poradit, když nahozený puk zkrotil betony a dostal puk do bezpečí. Záhy je za vražení na hrazení potrestán 2 minutami Křesťan (HBR).
     
    59:46
    Domácím se podařilo vyhodit kotouč daleko od své brány.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    České Budějovice se radují ze zaslouženého vítězství 3:0, když prokázaly především větší klid v zakončení. Za muže utkání můžeme jednoznačně označit budějovického gólmana Radka Podskalského, který po výtečném výkonu vychytal čisté konto. V havlíčkobrodském táboru byl rovněž mužem utkání brankář Tomáš Fučík. Děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi z havlíčkobrodské Kotliny a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:19:26)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 11. Svoboda, 25. Švec (Beneš), 58. Bílek (Salák)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Fučík (Dolejš) - Pecen, Meloun, Šulák, Dundáček, Kulhánek, T. Dvořák, Pavlíček - Kozlík, Wasserbauer "C", Jelínek, Kuchta, Chlubna, Turek, Beránek, Křesťan, Zohorna, Hynek, Němec, Špringl.
    Banes Motor České Budějovice: Podskalský (Gába) - Kypta, Prokop, Pařízek, Škpek, Toupal, Piegl, Susko, Svoboda, Trummer "C", Bárta, Beneš, Salák, Mareš, Bílek, Rob, Hájej, Pich.

    Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Zdeněk Kubičík, Petr Křivohlavý.
    bahis siteleri