Třebíč – Ústí n/L 5:4 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Vrchlabí 6:3 (kon.) | Písek – Tábor 2:1 (kon.)
Olomouc – Benátky n/J 4:1 (kon.) | Chrudim – Jihlava 3:5 (kon.) | Litoměřice – Znojmo 3:2 (po s.n.)
Kadaň – Chomutov 2:3 (kon.) | Beroun – Hr. Králové 6:2 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
6:3 (2:1, 2:0, 2:2)
HC Stadion Vrchlabí
Středa 20.10.2010, 17:301. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný středeční podvečer, z Kotliny vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Vrchlabí v rámci 11. kola 1. hokejové ligy. Rebelové v minulém kole potvrdili, že proti Hradci Králové se jim nedaří, když mu na jeho ledě podlehli 3:5. To Vrchlabí si počínalo naprosto opačně, v domácím prostředí zdolalo po triumfu 2:0 Třebíč. Jak dopadne dnešní vzájemné měření sil? Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Opršal) – Šenkeřík, Kempný, Sova, Morava "C", Pavlík, A. Jelínek, Vošmik, Soldán – Meidl, Třetina "A", Voj. Němec "A", Endál, Knotek, M. Ondráček, Švaňhal, Zábranský, J. Ondráček, Fiedler, Stromko, Zohorna.

    HC Vrchlabí:
    Koutský (Ševčík) – Čížek, Bendík, Poživil, Poskočil, Chaloupka, Pácal "C", Matějíček "A", Mocek – Bláha, Filip, Kubeš "A", Zíma, Urban, Tvrdek, Drábek, Bezouška, Š. Rusnák, Látal, Hubáček, Bakrlík.

    Rozhodčí:
    Jaroslav Kubeš - Radek Špringl, Aleš Hejl.
    .
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:28
    Meidl se hnal po vyhraném vhazování s pukem na holi k vrchlabské brance, byl však u mantinelu čistě odzbrojen. Útok tak mohli založit hosté, jenže dalekonosné nahození gólmana Suchana, jenž puk ukryl v nastavané lapačce, nepřekvapilo.
     
    1:14
    Chaloupka se protáhl s pukem na holi až do útočného pásma, kde se v tísni přece jen probil k zakončení z levého kruhu, jeho střela po ledě však postrádala potřebnou razanci a přesnost. Gólman Suchan tak mohl zůstat klidný, protože kotouč mezi jeho tři tyče nezamířil.
     
    2:13
    Obránce Poskočil se nemazal s pukem a zkusil štěstí od modré čáry, svým projektilem ale brankáře Suchana neprověřil, když pálil nepřesně.
     
    2:35
    Hosté mají v úvodu utkání jasně navrch, Rebelům se sice daří zachycovat jejich brzký útočný nástup, v ofenzivní fází je to však proti důsledným Horákům složitější.
     
    3:10
    Fiedler se tlačil ke střele z nebezpečné pozice v blízkosti gólmana Ševčíka, jenže cestu si přes důrazného vrchlabsdkého beka nenašel. Hosté rázem také zaútočili a po odpískání je prvním vyloučeným hráčem Voj..Němec (HBR) za hákování.
     
    4:19
    Rebelové se dlouho museli s vypětím všech sil trpělivě bránit, jejich soupeř se totiž zabydlel v blízkosti gólmana suchana, kterého několika nebezpečnými projektily od modré čáry a z mezikruží důkladně prověřil. Havlíčkborodští se nakonec zmocnili puku a vyhodili ho do útočného písma.
     
    5:19
    Vrchlabí vstřelilo branku!

    Vrchlabí si po sérii havlíčkobrodských vyhození našlo cestu do útočného pásma, kde se puku zmocnil ONDŘEJ LÁTAL, obrktoužil bránu a k bližší tyčce překonal gólmana Suchana, kterému kotouč po nepřehledné situaci vypadl z výstroje a doklouzal až za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    6:19
    Na trestnou lavici usedl Voj. Němec (HBR), který vyfasoval dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    6:46
    Havlíčkův Brod se brzy ujal kotouče, který uzmul vrchlabským zadákům a vyhodil ho do uctivé vzdálenosti od svého brankáře. Následně se útočníkům Rebelů dařilo držet hru v útočných pozicích.
     
    8:00
    Vrchlabí se zatím v přesilovce příliš nedaří sevřít Rebely pod mohutnější nápor, protože ti se velice aktivně brání a daří se jim vyhazovat puky ze Suchnovy blízkosti.
     
    8:19
    Rebelové jsou v plném počtu, hosté si toho při hře v početní převaze moc nevytvořili, když po většinu času marně dobývali havlíčkobrodské obranné pozice v čele s gólmanem Suchanem. Hraje se 5 na 5.
     
    9:13
    Rozhodčí vykázal na lavici hanby Kubeše (VRC), který vyfasoval 2 minuty za držení protihráče.
     
    9:56
    Havlíčkobrodským hokejistům zatím přesilovka rozhodně nevychází podle jejich představ. Děj hry se odvíjí především mimo obranné pásmo Vrchlabí, což hostům samozřejmě vyhovuje.
     
    10:33
    Nejdříve pálil z levého kruhu ke vzdálenější tyčce J. ondráček, jeho tvrdá rána však těsně minula Ševčíkovu bránu. Následně se tentýž hráč po skvělém pasu dostal do samostatného úniku, v němž byl faulován a pojede trestné střílení!
     
    10:33
    Havlíčkobrodský útočník si zkoušel rychlými kličkami rozhýbat gólmana Ševčíka, jenže neúspěšně, protože ten zůstal v dobrém postavení a betony vyrazil tvrdou ránu z prostoru levého kruhu!
     
    11:18
    Domácí hráči zatím vydatně buší do vrchlabského obranného valu, který včas přistupuje k útočníkům a výrazně ulehčuje práci gólmanovi Ševčíkovi, jenž řeší minimum střel.
     
    12:10
    Již při hře pěti proti pěti Rebelům nevyšel přechod z obranného pásma do útočné fáze, když vyhodili přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění, po němž se bude vhazovat před jejich brankou.
     
    12:25
    Doskočil pálil chvilku po vyhraném vhazování z rohu útočného pásma u modré čáry, svůj projektil zpoza havlíčkobrodských obránců nasměroval k bližší tyčce, kde zaúřadovaly připravené Suchanovy betony.
     
    13:32
    Havlíčkobrodští při útočných choutkách v blízkosti gólmana Ševčíka chvíli potrápili vrchlabskou defenzívu, jež se vymanila z chvilkového sevření vyhození přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    14:20
    Havlíčkův Brod neustále vydatně zaměstnává obranu Vrchlabí, která zatím působí hodně kompaktně a důsledně, Rebely, kteří mají na své straně značnou územní převahu, vůbec nepouští do nebezpečnějších střeleckých pozic.
     
    15:44
    Kotouč se rychle stěhoval z havlíčkobrodských holí na ty vrchlabské a naopak, po jednom z odražených puků zkoušel střílet na modré čáře Voj. Němec, gólmana Ševčíka, který se vracel po rozehrávce za brankou do svého brankoviště, však nepřekvapil, protože před ním stojící protihráč včas uzavřel brodskému forvardovi palebný prostor.
     
    16:45
    Nejdříve měl Voj. Němec dostatek času a protoru na modré čáře, odkud vyslal ze své hole tvrdou ránu, jenž jen našla připravenou hruď gólmana Ševčíka. Po následném obrovském závaru kolem vrchlabské branky nedokázal nikdo z útočnících Rebelů dotlačit puk za brankovou čáru.
     
    17:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se nakonec dočkali zaslouženého vyrovnání. Martin Zábranský našel svou nahrávkou na levé straně rozjetého ONDŘEJE ŠVAŇHALA, který si už věděl rady, když střelou zblízka a mírného úhlu propálil gólmana Ševčíka! Asistence: Martin Zábranský.
     
    18:30
    Bojovníci z Kotliny jsou při chuti a neustále dorážejí na strážce vrchlabské svatyně Ševčíka, jenž má plné ruce práce.
     
    18:54
    Obránce Šenkeřík vyslal od modré čáry z mohutného nápřahu dělovku, na níž dokázal gólman Ševčíka skvělým reflexem zareagovat, když ji v rozkleku lapačkou vytěsnil mimo nebezpečí. Bendík (VRC) je po odpískání vyloučen na 2 minuty za držení protihráče.
     
    19:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové vytvořili kolem gólmana Ševčíka pořádný závar a zmatek ve vrchlabské defenzívě, když gólman Ševčík byl v plné permanenci a likvidoval nebezpečné projektily ze všech možných pozic, jenže kotouč se poté od něj odrazil na hůl osamoceného LUKÁŠE ENDÁLA, jenž z pravého kruhu neomylně poslal svou ránu do horního růžku! Asistence: Jan Knotek, Martin Ondráček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní dvacetiminutovce poslal hosty z Krakonošova revíru do vedení Ondřej Látal, Rebelové však zareagovali a přesnými trefami Ondřeje Švaňhala a Lukáše Endála otočili nepříznivý stav ve svůj prospěch. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:24, vedou nad Vrchlabím těsně 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Rebelové měli hned v úvodu skvělou šanci k navýšení svého náskoku, když se nahozený puk odrazil od zadního mantinelu na hůl Meidla, který u tyčky nezasunul puk do odkryté brány brankáře Ševčíka, jenž byl povyjetý na druhé straně svého brankoviště. Po odpískání je vyloučen Filip (VRC), jenž se provinil sekáním a odsedí si za něj dvouminutový trest.
     
    21:23
    Bojovníci z Kotliny si vynutili brzy drtivý tlak a gólovou příležitost. Po několika úspěšných nahrávkách vyšachovali dkonale vrchlabskou obranu a na koinci celé akce se ocitl M. Ondráček, jenž zblízka nepřehodil klečícího ševčíka, když přestřelil bránu!
     
    22:25
    Havlíčkův Brod má na své straně obrovskou územní převahu, gólman Ševčík čelí ve svém brankovišti enormnímu náporu z holí všech brodských hráčů, kteří jsou zrovna na ledě. Musí totiž likvidovat spoustu nepříjemných projektilů ze všech možných střeleckých pozic. Zatím si počíná na výbornou, puk za svá záda nepustil.
     
    22:46
    Hosté jsou kompletní, ustáli velice náročné oslabení, v němž je hodně podržel spolehlivými zákroky skvěle chytající brankář Ševčík. Pokračuje se ve hře s plným počtem hráčů na ledové ploše.
     
    24:30
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Krásnou individuální akcí se prezentoval HYNEK ZOHORNA, jenž s pukem na holi zamířil za vrchlabskou branku, bleskově ji obkroužil a bekhendem ho zasunul k bližší tyčce, když se gólman Ševčík nestihl ve svém brankovišti včas přesunout! Asistence: Aleš Sova.
     
    25:24
    Neustávající drtivý nápor Rebelů na chvilku Krakonošovi stoupenci přece jen otupili, když zavezli kotouč do útočného pásma a na delší časový úsek ho podrželi v blízkosti gólmana Suchana.
     
    26:17
    Endál rozkmital své rychlé nohy a objevil se v dobré palebné pozici na pravé straně, kde z kruhu zakončoval k bližší tyčce, ovšem trefil jen Ševčíkovo rameno, od nějž puk putoval nad horní tyčku vrchlabské branky.
     
    27:07
    Hra má teď velice svižný spád, oba týmy se snaží bavit tribuny útočným hokejem, který jim v těchto chvílích servírují. Po havlíčkobrodském tlaku nezůstalo dlouho pozadu ani Vrchlabí, které sevřelo Rebely v jejich obranném pásmu a snažilo se rychlou kombinací vyšachovat jejich zformovanou defenzívu. Neúspěšně. Domácí se po chvíli opět zmocnili puku.
     
    28:15
    Vošmik (HBR) dostal od hlavního sudího dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    28:42
    Havlíčkův Brod narušuje útočné výpady Vrchlabí aktivní a rychle bruslící obranou, jíž se daří odpalovat puky z obranného pásma.
     
    29:34
    Hokejisté z Krakonošova revíru se stále značně trápí, v početní převaze vůbec nedostávají Rebely pod souvislejší tlak a gólman Suchan se ve svém brankovišti stal spíše nezúčastněným divákem.
     
    30:15
    Havlíčkův Brod je kompletní, oslabení ustál bez úhony a ani mu to nedalo moc úsilí, protože Východočechům se vůbec hra v početní převaze nepovedla.
     
    31:44
    Hra se nám pořádně přiostřila. Rebelové drželi kotouč a hosté je několikrát odzbrojili zákroky na hranici vyloučení, píšťalka sudího však zůstala k nelibosti havlíčkobrodské části publika němá.
     
    32:24
    Kempný napřáhl na modré čáře k razantnímu projektilu, do kterého však stihl vložit hůl před ním stojící vrchlabský hráč a vytěsnil puk vysoko nad branku.
     
    33:11
    Po vydařené kombinaci v útočném pásmu se objevil u pravé tyčky volný Třetina, který pohorově zakončoval a z bezprostřední blízkosti v dobré pozici nevyzrál na brankáře Ševčíka.
     
    33:50
    Bendík poslal odražení kotouč z mezikruží na vrcholu levého kruhu zpět na havlíčkobrodskou branku, kde však brankář Suchan hbitě vstal z rozkleku a vyrážečkou puk vytěsnil z prostoru pod horní tyčkou nad svou branku!
     
    35:06
    Vrchlabí začíná pomalu přebírat iniciativu do svých rukou, v těchto okamžicích je aktivnějším týmem. Rebelové zatím spíše trpělivě čekají ve své obranné ulitě na vhodný okamžik k bleskovému protiútoku.
     
    36:01
    Filip nejdříve naznačil střelu v pravém kruhu, žádný spoluhráčů se mu ale k nahrávce nenabídl, a proto zvolil individuální zakončení. Jeho tvrdá přízemní rána letěla k levému boku gólmana Suchana, který hbitě vymrštil vzhůru svou lapačku.
     
    36:46
    Z rychlého protiútoku se Rebelové dostali do slibného přečíslení, v němž obránce Vošmik obdržel krásnou přihrávku a úplně sám z hranice brankoviště střílel bez přípravy těsně nad horní roh Ševčíkovy svatyně!
     
    37:49
    Po jednom z neúspěšných vrchlabských útoků zůstal ležet v rohu brodského pásma otřesený útočník Urban, po chvíli se ale sám zvedl z ledu a odjel na střídačku svého týmu.
     
    38:15
    Obránce Poživil zkusil štěstí se svou střelou od modré čáry, proti níž měl havlíčkobrodský gólman Suchan skrumáží hráčů v předbrankovém prostoru zakrytý výhled, nakonec na poslední chvíli zakročil betony a vyrazil puk do rohu pásma.
     
    39:16
    Horálové si neporozuměli při přechodu do útočného pásma, kam zamířila jejich dlouhá přihrávka příliš brzy a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    39:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Nejdříve po Zábranského přiťuknutí pálil z pravého kruhu MIROSLAV TŘETINA bekhendem jen do tyčky, vzápětí si však po vyražené střele Aleše Sovy spravil chuť, když vpádu z prostoru mezi kruhy dorazil kotouč do odkryté brány! Assitence: Aleš Sova.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části Rebelové své těsné vedení dvěma přesnými zásahy z holí Hynka Zohorna a Miroslava Třetiny ještě navýšili. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:16, vedou Rebelové nad Krakonošovým Vrchlabím přesvědčivě 4:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Pácal měl k dispozici spoustu volného prosotoru a využil ho k důrazné střele, jíž gólman Suchan vyrazil hrudí a poradil si i s následnou dorážkou Tvrdka z prostoru pravého kruhu, kterou ukryl ve své náruči.
     
    41:43
    Obrovskou hrubku obránce Poskočila za vrchlabskou brankou Rebelové nevyužili, když následná nepřesná přihrávka nenašla žádnou havlíčkobrodskou hůl v předbrankovém prostoru.
     
    42:42
    Při signalizované výhodě obdržel hezkou nahrávku napříč útočným pásmem Kempný, jeho pokus o kličku však neskončil úspěchem, když gólman Ševčík jeho úmysl přečetl a puk ukryl pod svým tělem. Po odpískání dostává 2 minuty Zíma (VRC), jenž se provinil faulem loktem.
     
    43:21
    Slibně se rozvíjející havlíčkobrodskou útočnou akci v blízkosti Ševčíkovy branky hosté nekopromisně utnuli, když se zmocnili puku a okamžitě ho odpálili do uctivé vzdálenosti od svého brankáře.
     
    44:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Havlíčkův brod se usadil v útočném pásmu, Vojtěch Němec adresoval z levé strany přesnou přihrávku mezi kruhy VÁCLAVU MEIDLOVI, jenž byl zezadu tísněn vrchlabským bekem, kterého díky své urostlé postavě setřásl, přitukl si puk bruslí a nadvakrát překonal gólmana Ševčíka střelou nad jeho beton! Asistence: Vojtěch Němec.
     
    45:25
    Na lavici hanby je vykázán Stromko (HBR), který dostal 2 minuty za krosček.
     
    46:09
    Dlouhou a úspěšnou kombinaci Vrchlabí ukončila střela od modré čáry, do níž obětavě padl obránce Pavlík a vytěsnil ji do bezpečí.
     
    46:53
    Hosté si znovu proklestili cestičku přes brodskou obrannou hráz do útočného pásma, odkud je však velice brzy vyhnalo bleskové havlíčkobrodské vyhození až k brankáři Ševčíkovi.
     
    47:18
    Šenkeřík zůstal po nepříjemné srážce s vrchlabským hráčem ležet v blízkosti Suchanova brankoviště na ledě, zřejmě utrpěl nepříjemný zásah do kolena. Nakonec za pomoci lékařů odjel na střídačku.
     
    47:25
    Vrchlabí vstřelilo branku!

    Po vyhraném vhazování vypálil z vrcholu kruhů nepříjemnou ránu Jan Bendík, gólman Suchan hrudí vyrazil kotouč do prostoru před sebe, kam si sjel TOMÁŠ BLÁHA a z dorážky procedil kotouč kolem brodského brankáře do sítě! Asistence: Jan Bendík.
     
    48:00
    Stromko si nabruslil s kotoučem na své hokejce do pravého kruhu, odkud hledal nahrávkou před branku svého spoluhráče, jenže trefil jen nohy vracejícího se vrchlabského beka, od kterého se puk odrazil těsně vedle pravé tyčky!
     
    48:27
    Na ledové ploše to nyní vypadá jako na veřejném bruslení, hokejisté obou táborů se totiž snaží udržet pohybem v tempu kvůli nucené přestávce, jíž zapříčinilo porušené plexisklo u boxu časoměřičů.
     
    48:54
    Domácí nyní příliš aktivně doráželi na vrchlabského brankáře Ševčíka. Jsou po odpískání vykázáni z útočného pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    49:36
    Dalekonosné nahození lapil gólman Suchan do nastavené lapačky a přerušil hru. Rozhodčí vhodí kotouč zpět po pravé ruce strážce havlíčkobrodské svatyně.
     
    50:00
    Dnešní utkání sleduje 921 diváků, což je nejvyšší návštěva Kotliny v této sezoně.
     
    50:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Po obrovském závaru před vrchlabskou brankou se dostal puk na hůl JAKUBA STROMKA, který se s ním v prostoru mezi kruhy vůbec nemazal a tvrdou dorážkou bekhendem ho poslal mezi Ševčíkovými betony do sítě! Asistence: Hynek Zohorna.
     
    52:03
    Rychlý přechod do útočného pásma Rebelům nevyšel, na útočné modré čáře je zastavilo odpískané postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    52:41
    Švaňhal (HBR) se prezentoval útočným faulem. Odnesl si 2 minuty za podražení.
     
    52:59
    Gólman Suchan nejdříve zneškodnil u své bližší tyčky razantní střelecký pokus z pravého kruhu a přerušil hru, po vyhraném vhazování se Rebelové osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    53:41
    Půlka vrchlabské přesilovky je již minulostí, ale Horalové toho v početní převaze zatím moc nepředvedli. Po většinu času narážejí na zkonsolidovanou brodskou obranu vedenou gólmanem Suchanem.
     
    54:56
    Po velkém závaru v blízkosti havlíčkbrodské branky byl již ležící gólman Suchan překonán, skvěle však jeho úlohu dočasně suploval A. Jelínek, jenž v brankovišti zachytil letící puk a nepustil ho přes své tělo do sítě!
     
    55:56
    Za hákování dostal překvapivý dvouminutový trest Zohorna (HBR). Situace totiž vypadala naprosto opačně, nedovoleně zastaven byl zřejmě právě havlíčkobrodský forvard, ale hlavní rozhodčí je asi jako jediný jiného mínění.
     
    56:59
    Rebelové po několika úspěšných zákrocích svého gólmana Suchana vyhodili kotouč přes všechny čáry až do vrchlabského pásma.
     
    57:30
    Dalí vyhození Rebelů. Vhrclabví se probíjí do útočného pásma na sovislejší časový úsek hodně obtížně, s brodskou defenzívou si zatím spíše neví rady.
     
    57:56
    Havlíčkův Brod je kompletní, Vrchlabí se přesilovka vůbec nepovedla, když měl gólman Suchan ve svém brankovišti minimum náročnější práce. Pokračuje se ve hře 5 na 5.
     
    59:15
    Vhazuje se v pásmu Rebelů. Do konce utkání zbývá pouze necelá minuta a o vítězství havlíčkobrodského souboru je již zřejmě rozhodnuto.
     
    59:32
    Vrchlabí vstřelilo branku!

    Kotouč putoval po ose Martin Filip - Tomáš Urban - ŠTEFAN RUSNÁK, přičemž posledně jmenovaný si nabruslil z levé strany do předbrankkového prosotru, kde pohybem naznačil pokus o blafák, jenže bekhendem nečekaně zakončil k bližší tyčce! Asistence: Tomáš Urban, Martin Filip.
     
    59:50
    Za nedovelené bránění udělil rozhodčí dvouminutový trest Kubešovi (VRC).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání bohaté na góly, jichž viděli diváci celkem 9, se nakonec radují domácí Rebelové, kteří svého soupeře z Krkonoš zdolali v poměru 6:3. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:02:12)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 18. Švaňhal (Zábranský), 20. Endál (Knotek, M. Ondráček), 25. Zohorna (Sova), 40. Třetina (Sova), 45. Meidl (Voj. Němec), 51. Stromko (Zohorna) - 6. Látal, 48. Bláha (Bendík), 60. Š. Rusnák (Urban, Filip)


    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    HC Stadion Vrchlabí:

    Diváci: 921
    bahis siteleri