Ústí n. L. – Brno 2:3 (kon.) | Jablonec – Olomouc 3:2 (kon.) | Příbram – Teplice 1:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Hr. Králové 1:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:2 (1:0)
SK Sigma Olomouc
Neděle 14.11.2010, 15:00Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Baumit nakonec těsný náskok uhájil a připisuje si tři body. Hosté dnes celý zápas tahali za kratší konec, slibné příležitosti v průběhu zápasu využití nedokázali. Prosadili se dvakrát až v samém závěru duelu, což na body nestačilo. Děkuji za pozornost. (16:54:47)
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutá karta pro hostujícího Bajera.
     
    90+1
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Jablonec se může strachovat o výsledek, jeho přiznivci se místo oslavných chorálů mohou začít modlit. Sigma totiž stahuje náskok Severočechů na rozdíl jediné branky. PAVEL ŠULTES si naskočil na další z centrů do domácí šestnáctky a hlavou pokořil Špita - 3:2.
     
    89
    Olomouc právě vstřelila branku!

    Sigma se dočkala alespoň čestného úspěchu v závěru zápasu! Pas z hloubi poli doplachtil až k MICHALU HUBNÍKOVI, jenž v tísni a krkolomné pozici dokázal zamířit přesně k levé tyči Špitovy brány - 3:1.
     
    87
    Kovařík posadil na Lafatovu hlavu nadýchaný centr, druhý jmenovaný jej ale v pádu do brány neposlal.
     
    85
    Nepříliš rychlá akce domácího celku končí nepřesnou finální přihrávkou, Drobisz bude vykopávat od vlastní brány.
     
    83
    Dnešní utkání sleduje 3 215 diváků.
     
    82
    Další změna hráčů v domácím kádru. Odchází Jarolím, do boje míří Haurdič.
     
    81
    Baumit zahrával přímý kop z pravé strany, Kovaříkův centr do šestnáctky však nikdo v zeleném do brány neposunul.
     
    80
    Změna hráčů také v jabloneckém celku. Pitáka nahrazuje Drsek.
     
    78
    Zápas v těchto minutách diváky ze sedadel příliš nezvedá, o vítězi je prakticky rozhodnuto. Hra se hodně kouskuje.
     
    77
    Ordoš uvolnil místo Přikrylovi.
     
    75
    Olomouc se stále snaží snížit nepříznivý výsledek, dalším střeleckým pokusem se prezentoval Šultes, leč míč z jeho kopačky letěl mimo tři tyče.
     
    72
    Střídání v hostující řadách, Petra nahradí Navrátil.
     
    70
    Nadějná příležitost také na opačné straně hrací plochy! Hubníkova hlavička z bezprostřední blízkosti byla odvrácena na roh, z něho již hosté nezahrozili.
     
    68
    Už to mohlo být o čtyři branky! Hostující defenziva mírně zaspala a Karel Piták běžel sám na brankáře, míč si však příliš předkopl a Drobisz jej dokázal odvrátit.
     
    66
    Žlutý kartónek uviděl také domácí Zábojník.
     
    65
    Ordoš zkoušel štěstí z dálky, Špit ovšem zasahovat nemusel. Kulatý nesmysl totiž letěl vysoko nad, na trávníku zůstal poté ležet také otřesený Pekhart, zanedlouho se ale zvedá.
     
    63
    Domácí příznivci začínají slavit, hosté jsou naopak průběhem duelu hodně zaskočeni. Průběh zápasu výsledku moc neodpovídá. Jablonečtí dokázali ze všech nabídnutých příležitostí skórovat, Sigma se naopak v koncovce trápí.
     
    62
    Tomáš Pekhart následně vidí žlutou kartu.
     
    59
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Severočeská družina zasazuje svému sokovi o dvě minuty později třetí úder, čímž se výrazně přibližuje dalším třem bodům. TOMÁŠ PEKHART si naběhl na Kovaříkův pas a pohodlně zakončil - 3:0.
     
    56
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Stejná situace jako v první půli. Hosté začali s velkou chutí, ale své šance nevyužili. Baumit posléze založil útočnou akci, Olomoučtí se ve vlastním území provinili proti pravidlům a sudí nařídil pokutový kop. Pekhart byl faulován a DAVID LAFATA znovu uspěl - 2:0.
     
    54
    Další penalta pro domácí tým!
     
    52
    Olomouc se mohla dočkat kýžené branky! Ordošův skvěle načasovaný pas převzal rozběhnutý Petr, svůj samostatný únik ale do sítě nenamířil. Špita sice chytrým lobem přehodil, jenže balón přelétl také břevno.
     
    50
    Jablonec vzápětí uháněl do rychlého kontru, kulatého nesmyslu se zmocnil Kovařík, ovšem nadějně se rozvíjející akci svého týmu nevyřešil zrovna podle představ. Jeho přetažený pas skončil v zámezí.
     
    49
    Hosté zahajují druhý poločas útočnou aktivitou, domácí obrana musela čelit nebezpečnému centru Janotky zprava.
     
    46
    Olomouc o poločase vystřídala, Dreksu nahradil Bajer.
     
    47
    Před jablonecké obydlí protancoval Vepřek, jeho pas do šestnáctky je ovšem odvrácen.
     
    46
    Sigma měla výkop ve druhé části duelu, Škerle byl při hlavičkovém souboji postrčen k zemi protivníkem. Hosté zůstanou v držení míče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina zajímavého zápasu je minulostí. Olomouc je zatím mírně aktivnějším celkem, zatím se však nedokázala prosadit. Baumit otevřel skóre ve čtvrté minutě z pokutového kopu.
     
    5
    Pavel Dreksa se dopustil nešťastného zákroku, za který vidí také žlutou kartu.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Poločas dohrávají hosté s míčem na kopačkách u středového kruhu.
     
    45
    V prvním poločase nastavuje rozhodčí jednu minutu.
     
    43
    Zábojníkův aut doplahtil k Lafatovi, tomu se podařilo vybojovat rohový kop. Z něj ale jablonečtí hráči nezahrozili, Kovaříkův centr si Drobisz pohlídal.
     
    42
    V hlavní roli posléze také gólman Drobisz, který vyběhl skoro až k rohovému praporku a dalekonosným pasem poslal před dotírajícími protihráči míč na druhou stranu hřiště.
     
    40
    Po nepřesné přihrávce hostujících fotbalistů končí míč v zámezí, Špit tak může v poklidu od vlastní svatyně rozehrát.
     
    38
    Individuální průnik Hubera skončil ještě před olomouckou šestnáckou, Šultes o chvilku později vybojoval znovu rohový kop pro Olomouc.
     
    37
    Další roh pro hostující družinu, znovu ale neznamenal větší nebezpečí pro Špita.
     
    35
    Hostující Škerle vidí žlutou kartu.
     
    36
    Hra v těchto chvílích získala poměrně velké tempo, útočné choutky přepadly také jablonecké fotbalisty, kteří dokonce vsítili také druhou branku! Pitákovi však překazil radost sudí s praporkem - ofsajd.
     
    31
    Sigma znovu zatlačila svého soka před vlastní bránou a početná skupina olomouckých fandů, jež o sobě dává od úvodního hvizdu hlasitě vědět, se málem dočkala vyrovnání. Šultes se řítil zleva sám na Špita, jablonecký gólman skvěle zasáhl.
     
    29
    Důrazný souboj svedl v jablonecké šestnáctce Hubník a brankář Špit, hostující forvard se s bolestivým výrazem ve tváři zvedá z trávníku.
     
    27
    Centr Šultese odvrátila domácí obrana na rohový kop.
     
    26
    Petr zůstává po jednom ze soubojů otřesen u postranní čáry, hra je přerušena a povolány jsou nosítka. Hostující hráč by ale měl být v pořádku.
     
    24
    Svými kličkami se snažil oklamat obranu v zelených dresech Šultes, to se mu však nepodařilo. Nicméně Sigma zůstává na útočné polovině,
     
    23
    Tentokrát byl již Tomáš Pekhart v gólové příležitosti! Na hlavu mu doplachtil balón z pravé strany, ale domácí forvard jej z hranice malého vápna poslal nad břevno.
     
    21
    Ze svižného kontru pozlobil hostující defenzivu Pekhart, jeho přihrávka do šestnácky byla odvrácená. Domácí ovšem budou zahrávat standardku.
     
    20
    Hubník prosvištěl po levé straně a přihrávkou skrz domácí šestnácku hledal spoluhráče, dříve u balónu byl však brankář Špit, jenž míč schoval do náručí.
     
    19
    Baumit vyrovnal s olomouckým protivníkem hru, Huber ale před malým okamžikem nezastihl dlouhý pas od svého spoluhráče.
     
    17
    Jablonec vybjoval přímý kop, z něj si ovšem větší příležitost vypracovat nedokázal.
     
    16
    Po zaváhání domácí obrany se dostal na pravé straně ke kulatému nesmyslu Petr, jehož centr doplachtil přesně k Hubníkovi. Ten z dobré pozice mířil mimo.
     
    14
    Sigma se zatím nemůže prosadit přes pozorně bránící severočeskou defenzivu, tentokrát ji zastavila také vlastní nepřesnost.
     
    13
    Dva rohové kopy v krátkém časovém sledu nyní vybojovali hostující fotbalisté. Nejprve zasáhla na výbornou jablonecká obrana a poté zastavuje olomoucké snažení hlavní sudí kvůli faulu.
     
    11
    Olomouc má zatím více ze hry, Baumit se dokázal prosadit ze své první šance.
     
    9
    Snažení svého soka řeší Jablonečtí odkopem dalekým odkopem, Janotka tak zahajuje ofenzivní počínání svého celku až z vlastní poloviny hřiště.
     
    7
    Hosté se snaží hrát aktivně, Hořava ve spolupráci se spoluhráči nebezpečně operoval před obydlím svých protivníků. Vše nakonec skončilo nepřesnou přihrávkou, Špit rozehrává.
     
    6
    Domácí drží míč na svých kopačkách a kombinují v okolí středového kruhu, Piták se posléze snažil dlouhým centrem nalézt rozběhnutého spoluhráče. Balón ale odvrací olomoučtí zadáci.
     
    4
    Jablonec právě vstřelil branku!

    Severočeský celek se poprvé dostal k blízkosti soupeřova obydlí, v pokutovém území byl stažen DAVID LAFATA a sudí nařídil pokutový kop. Sám faulovaný poté bez problému poslal svůj tým do vedení - 1:0.
     
    3
    Jablonec bude kopat penaltu!
     
    2
    Baumit se provinil proti pravidlům, Škerle zahrával standardku z poloviny hřiště. Balón nakonec dolétl až k domácí svatyni, kde Špit vysoký míč stahuje do své moci.
     
    1
    Úvodní výkop v dnešním zápase měli jablonečtí fotbalisté, kteří však zanedlouho o balón přišli. Do útoku pelášila Sigma, avšak Hubníkův pas nikdo ze spoluhráčů neusměrnil do potřebných míst.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy právě vstupují na trávník. Domácí ve svých tradičních zelených dresech, jejich sok se ošatil do modré barvy.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baumit Jablonec: Špit - Zábojník, Jablonský, Pavlík, Huber - Piták, Loučka, Kovařík, Jarolím - Pekhart, Lafata.

    SK Sigma Olomouc: Drobisz - Dreksa, Škerle, Vepřek, Rossi da Silva, Hořava, Janotka, Ordoš, Hubník, Petr, Šultes.

    Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Moudrý.
     
    Severočeši v minulém koule zvítězili na půdě pražské Slavie, odkud si přivezli cenné tři body. V týdnu navíc zvládli také odvetné klání českého poháru, když na svém pažitu deklasovali olomoucký HFK. Sigmě se však také zadařilo, před vlastním publikem nasázela pět branek Českým Budějovicím, v druhém utkání Ondrášovka cupu ovšem Olomoučtí pouze remizovali s Pískem.
     
    Krásné nedělní odpoledne, v Chance areně dnes změří síly domácí Jablonec s hostující Olomoucí. Oba celky dělí v tabulce pouze jedna příčka, Sigma okupuje třetí místo. Baumit pozici čtvrtou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Lukáš Šonský


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 4. Lafata (pen.), 56. Lafata (pen.), 59. Pekhart - 89. Hubník, 90+1. Šutes

    Karty:   62. Pekhart (JAB), 66. Zábojník (JAB) - 5. Dreksa (OLO), 35. Škerle (OLO), 90+2. Bajer (OLO)


    FK Jablonec: Špit - Zábojník, Jablonský, Pavlík, Huber - Piták (80.Drsek), Loučka, Kovařík, Jarolím (82.Haurdič) - Pekhart, Lafata.
    SK Sigma Olomouc: Drobisz - Dreksa (46.Bajer), Škerle, Vepřek, Rossi da Silva, Hořava, Janotka, Ordoš (77.Přikryl), Hubník, Petr (72.Navrátil), Šultes.

    Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Moudrý.
    bahis siteleri