Ústí n. L. – Hr. Králové 0:2 (kon.) | Jablonec – Č. Budějovice 5:0 (kon.) | Olomouc – Teplice 3:0 (kon.)
Brno – Liberec 0:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
0:1 (0:0)
FC Slovan Liberec
Neděle 17.04.2011, 17:00 • Městský fotbalový stadion v Brně na Srbské • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek ze Srbské vše, budu se těšit u dalších zápasů z města Brna, třeba z blížícího se Euro hockey tour z haly Rondo. Hezký večer, napočtenou. (18:55:32)
     
    Bohužel nejen fotbal byl dnes k vidění. Doufejme, že incident v hledišti nebude mít pro postiženého žádné trvalejší následky a bude zdráv. Těžko říci, co se vlastně v ochozech stalo, ale potyčky mezi diváky vlastního klubu, to není příliš obvyklé.
     
    Více se do dnešního zápasu nevešlo, Brno opět doma nevstřelilo branku a tak si nemůže připsat jediný bod. V hektickém závěru se svěřenci kouče Wagnera snažili něco s výsledkem udělat, ale nezadařilo se. Liberec hrál dobře takticky, zkušeně a také spoléhal na brejky. Jeden z nich přetavil ve vítěznou branku Jan Nezmar. Hosté vyhráli zřejmě zaslouženě, měli větší tutovky a výsledek mohl být klidně vyšší. Zbrojovka se tak dál potápí ke dnu a sestupu je po dnešku opět blíž.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    V nastaveném čase přichází poslední střídání v týmu Liberce. Ze zeleného pažitu jde Michal Breznaník, na plac vstupuje Petr Papoušek.
     
    90
    Rýdel při exekuci přenechal míč Kalabiškovi, ten ale zamířil pouze do zdi. Poté se míče chopila hostující družina a odkopává do bezpečí.
     
    89
    Ruka! Metr před hranicí velkého vápna zahrál rukou Dočkal a budeme sledovat jedinečnou šanci k vyrovnání. Možná poslední stéblo naděje pro Brno.
     
    88
    Obrovské šance Liberce, hosté mířili v pěti lidech do útoku, obrana Brna nebyla nikde, jenže druhá pojistka nepřišla, Vácha zamířil míč pouze do rukavic Krbečka. Následné dorážky byly nepřesné.
     
    85
    Nebezpečný pokus Breznaníka, který hledal svým cetrem zabíhajícího GebreSelassiho, ten na míč nedosáhl.
     
    85
    Liberec navíc dobře brání a drží míč častěji na svých kopačkách. Teď má k dispozici standardku z pětadvaceti metrů.
     
    83
    Liberecký kouč Petr Rada podruhé střídá, odchází Jan Nezmar, na něj vstupuje Vojtěch Hadaščok.
     
    81
    Dnešnímu duelu příhlíží 2277 diváků.
     
    79
    Zpět na hřiště, v pošmourné atmosféře bojuje Brno spíše samo se sebou a Liberec si v pohodě hlídá těsný výsledek.
     
    77
    Tak fotbal v Brně asi skončil, protože věci se stále dějí spíše v hledišti. Nyní přijíždí k tribunách záchranná služba a bude se jednat asi o jedno z vážnějších zranění někoho z diváků, bohužel.
     
    76
    Zbrojovka střídá, Přerovského nahrazuje Valenta.
     
    74
    Přiostřilo se i na hřišti Přerovský ze zadu poslal k zemi Fleišmana a brněnský hráč inkasuje žlutou kartu.
     
    72
    Liberec rovněž střídá. Zraněného Keliče střídá Miroslav Holeňák.
     
    69
    V Brně mohlo být vyrovnáno, ale místo na hřišti se dějí věci v hledišti, kam směřují zraky všech. Fanoušci Brna se na protější tribuně rvou mezi sebou, těžkou říci proč. Pořadatelská služba už zasahuje, ale "veselo" bude asi i dál. Když se vrátíme k fotbalu, tak do dobré šance se na malém vápně dostával Přerovský a vynikající Bičík zasáhl úspěšně.
     
    67
    A to byl poslední moment Tomáše Doška na hřišti, na jeho místo jde další ofenzivní hráč, a to Michael Rabušic.
     
    65
    Do zajímavé šance se dostával na malém vápně Tomáš Došek, přehlavičkoval Bičíka, ale míč zamířil těsně vedle. Navíc to byl i s přestupkem, rozhodčí pískají Doškovi faul, upřímně řečeno hodně sporný.

    Roman Zajíček

    Branky: 52. Nezmar

    Karty:   13. Borek (BNO), 62. Došek (BNO), 74. Přerovský (BNO) - 48. Dočkal (LIB)


    FC Zbrojovka Brno: Krbeček - Simerský, Migliorini, Husár, Hamouz - Dostálek (K), Přerovský (76. Valenta), Borek, Rýdel - Kalabiška, Došek, (67. Rabušic).
    FC Slovan Liberec: Bičík - Dejmek, Kelič (72. Holeňák), Gebre Selassie, Fleišman - Vácha, Gecov, Breznaník (90. Papoušek), Dočkal - Nezmar (83. Hadaščok), Štajner (K)

    Rozhodčí: Královec - Gallo, Paták

    Diváci: 2277
    bahis siteleri