Slovan Bratislava – Dubnica 3:1 (kon.) | Žilina – Dunajská Streda 0:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Košice 1:0 (kon.)
B. Bystrica – Prešov 3:2 (kon.) | Nitra – Trnava 3:2 (kon.) | Ružomberok – Senica 3:2 (kon.)
konec
MŠK Žilina
0:0 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 21.05.2011, 17:30Niké liga
     
    Koniec zápasu. (19:20:50)
     
    90+
    Prebieha nadstavený čas, ale vyzerá to tak, že pod Dubňom sa už nič výrazné neudeje a Žilina aj v záverečnom kole stratí pred vlastnými divákmi ligové body. Zhrňme si to, že 32. kolo zároveň rozhoduje nielen o majstrovi, ale aj o konečných pozíciách na prvých troch miestach tabuľky. Slovan Bratislava vďaka ďalšiemu Šebovmu zásahu vedie 3:1 a po skončení súboja zdvihne nad hlavu ligový primát. Senica v Ružomberku i naďalej prehráva, ale s najväčšou pravdepodobnosťou i napriek strate bodov si poistí svoju druhú pozíciu. Tretia skončí Žilina, keďže Trnava v Nitre prehráva 3:2. V samom závere ešte hosťujúci Jan Kadlec dostáva žltú kartu. Od nás je to pre tento moment zatiaľ všetko. Ďakujeme vám za pozornosť dnes i počas celej sezóny 2010/2011. Najbližšie sa uvidíme až v jeseni. Prajeme vám krásne leto. Dovidenia.
     
    90
    V Žiline bežia posledné sekundy riadneho hracieho času a Dunajská Streda dokonca prakticky z ničoho vystrašila brankára Dúbravku. Ten musel kontrolovať dlhú nakopnutú loptu, na ktorú ani vo výskoku nedosiahol, ale na jeho veľké šťastia napokon skončila nad brvnom. Riadny hrací čas sa končí, rozhodca bude pridávať ešte tri minúty.
     
    88
    Posledné minúty bežia nielen na žilinskom štadióne, ale aj na tých ďalších. Posledné minúty blížia v kole, ktoré zrejme rozhodne o novom majstrovi Slovenska. Ani v Bratislave, ani v Ružomberku sa stav stretnutia nemení a vyzerá to tak, že Slovan Bratislava sa vráti po odmlke na ligový trón a po šiestykrát v samostatnej ére Slovenskej republiky získa majstrovský pohár.
     
    86
    Ďalšia obrovská príležitosť žilinských futbalistov. Teraz sa po prihrávke z pravej strane dostal do zakončenia Dominik Fótyik, po ktorého pokuse sa Novota naťahoval, ale nedosiahol naň. Na jeho obrovské šťastie však loptu zastavuje pravá žrď. Domáci sa blížia, ale stále tomu chýba ešte o pár centimetrov presnejšie mierenie. Dokážu v záverečných sekundách vystupňovať tempo a streliť rozhodujúci gól?
     
    84
    Šesť minút pred koncom riadneho hracieho času tréner Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi realizuje svoje posledné striedanie, ktorým, zrejme, ešte viac posilňuje defenzívu a hráči zo Žitného ostrova sa budú snažiť získať pod Dubňom aspoň bod. Ihrisko opúšťa krajný záložník Ahmed Hassan a namiesto neho nastupuje obranca Roman Konečný.
     
    82
    V posledných minútach tempo hry opäť mierne upadlo, akoby sa mužstvá uspokojili s priebehom duelu a aktuálnym výsledkom. Je pravdou, že v konečnom zúčtovaní tento zápas veľkú úlohu nezohrá. Napriek tomu, Žilina vzhľadom na nevydarené pôsobenie Senice v Ružomberku má stále šancu na zisk druhej pozície. K tomu ale potrebujú zverenci Pavla Hapala dnes vyhrať.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva posledných desať minút a v Žiline sa stav zatiaľ nemení a stále na svetelnej tabuli zostávajú svietiť dve nuly. Rovnako sa výsledky duelu nezmenili ani na ostatných štadiónoch. Jedinou výnimkou zostáva Banská Bystrica, ktorá sa po presnom zásahu Uškoviča ujala pred vlastnými divákmi vedenia 2:1.
     
    78
    Dvanásť minút pred koncom riadneho hracieho času dochádza k ďalšiemu, dnes druhému striedaniu v mužstve žltozelených. Ihrisko opúšťa Roman Gergel, ktorému rovnako chýba tá správna herná fazóna a na ihrisku sa stále len hľadá. Na druhej strane, kto z domácich sa na ňom v jarnej časti nehľadá... Na trávnik na záverečné minúty nastupuje Arturs Zjuzins.
     
    76
    Žilina bojuje a stále útočí, ale buď zakončia neúspešne alebo ich snahu, tak ako v tomto prípade, preruší hvizd rozhodcu. Teraz sa už - už črtala obrovská príležitosť pre Dominika Fótyika, ktorý po jednej z prihrávok od svojich spoluhráčov sa ocitol sám pred brankárom hostí, ale vystreliť nemohol. Arbiter Dušan Sedlák totiž odpískal postavenie mimo hry.
     
    74
    Žilina dnes i napriek neúspešnej streleckej bilancii často tlačí a často hrozí, ale gól nie a nie streliť. V ďalšej možnosti sa ocitol Tomáš Majtán, ktorý aj popri dvoch brániacich hráčov vyskočil na centrovanú loptu z ľavej strany najvyššie, ale nezakončil presne a loptu poslal len vedľa pravej žrdi. Následne počas prerušenej hry Dunajská Streda strieda. Jan Kadlec nahradí Lukáša Matůša.
     
    72
    Po dlhšom čase sa snažili pohroziť aj hostia z Dunajskej Stredy. V ojedinelej možnosti sa ocitol Pavol Ďurica, ktorý vyskúšal prekvapiť brankára Dúbravku strelou z pomerne nevýhodnej pozície z rohu šestnástky. Jeho strelecký pokus však bol veľmi nepresný a lopta mierila vysoko ponad brvno. Stav stretnutia i naďalej, na ako jedinom štadióne v tomto kole Corgoň ligy, zostáva bezgólový.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času ďalšia, možno najväčšia šanca Žiliny v stretnutí. Za obranu unikol Róbert Pich a rútil sa sám na brankára Novotu. V tesnej blízkosti sa snažil loptu podvihnúť a strážcu dunajskostredskej svätyne prelobovať. Jeho úmysel ale nebol úspešný, pretože lopta skončila aj ponad brvnom.
     
    68
    Keď sa nič zaujímavé nedeje v Žiline a diváci v posledných chvíľach nevidia ani len nejaké výraznejšie šance, deje sa aspoň na iných štadiónoch. A to práve v stretnutiach, ktoré sú najviac sledované. Po niečo viac ako hodine hry sa mení stav stretnutia v Bratislave. Slovan vyhráva nad Dubnicu 2:1 a opäť siaha dve kolá pred koncom po majstrovskom pohári.
     
    66
    V Ružomberku sa stav stretnutia opäť mení a domáci futbalisti znovu vyhrávajú nad Senicu 3:2! To by mal byť dôležitý impulz pre hráčov Žiliny, ktorý by sa ešte v prípade víťazstva a zaváhania Záhorákov mohli udržať v hre o druhé miesto. V dnešnom súboji majú aj navrch, ale svoje šance zatiaľ nedokázali pretaviť do gólového rezultátu. Aj preto svietia na svetelnej tabuli dve nuly.
     
    64
    Okrem zápasu Slovana Bratislave a Dubnice sa skóre na ostatných štadiónoch zmenilo a tak len v Žiline zostáva bezgólový stav. Banská Bystrica hrá s Prešovom nerozhodne 1:1, Zlaté Moravce už vyhrávajú nad Košicami 1:0. Vyrovnať sa podarilo Senici, ktorá tak vďaka stavu 2:2 zatiaľ siaha na dôležitý bod. Nitra nad Trnavou i naďalej vedie, tentoraz však 3:2.
     
    62
    Po niečo viac ako hodine hry pristupuje k svojmu prvému striedaniu aj tréner Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi. Ihrisko opúšťa útočník Guillaume N´Kendo, ktorý sa dnes prakticky vôbec nedokázal presadiť. Zatienil ho Lukáš Matůš, ktorý bol výrazne aktívnejší, ale sám toho viac vymyslieť nemohol. Na miesto útočníka čiernej pleti nastupuje Pavol Ďurica.
     
    60
    Máme za sebou hodinu z dnešného súboja a Dunajskostredčania opäť hrozia žilinskej obrane. Za dlhú loptu za obranu sa snažil vybehnúť Lukáš Matůš. Proti lopte zároveň vybehol aj Martin Dúbravka. Skôr pri nej síce bol hráč hostí, ale strážcu svätyne žltozelených neohrozil.. Loptu si totiž nešťastne odkopol od svojej nohy.
     
    58
    Hostia z Dunajskej Stredy sa takisto snažia vystrčiť rožky a pohroziť domácemu mužstvu, ktoré malo už viacero veľkých príležitostí. Na pravej strane sa opäť k lopte dostal Ilami Halimi, ale tentokrát ani len neodcentroval. Na hranici šestnástky ho dostúpil jeden z domácich obrancov a od lopty ho odzbrojil. Stav stretnutia tak i naďalej zostáva nerozhodný a bez gólov.
     
    56
    Na druhej strane sa po prvýkrát v druhom polčase dostali na dostrel súperovej brány aj Dunajskostredčania. Z rohového kopu na pravej strane centroval loptu Ilami Halimi, ale vo veľkom vápne žiadneho adresáta nenašiel. Obrana domácich loptu odvrátila späť k exekútorovi predchádzajúceho rohu, ale jeho center ani tentoraz nebol úspešný.

    Andrej Kuzmány

    Branky:

    Karty:   31. Hrabáč (DAC), 90+. Kadlec (DAC)


    MŠK Žilina: Martin Dúbravka - Stanislav Angelovič, Prince Ofori, Ondřej Šourek, Patrik Mráz - Babatounde Issiaka Bello - Róbert Pich, Štefan Zošák (K), Roman Gergel - Ivan Lietava, Tomáš Majtán
    DAC 1904 Dunajská Streda: Ján Novota - David Helísek, Igor Obert, Igor Hrabáč, Zsolt Németh - Jaroslav Hílek (K) - Ahmed Hassan, Ilami Halimi, Marián Tomčák - Lukáš Matůš, Guillaume Tchoungang N´Kendo

    Rozhodčí: Dušan Sedlák - Miroslav Benko, Milan Cuninka

    Diváci: 1082
    bahis siteleri