Aston Villa – Wolverhampton 0:0 (kon.) | Wigan – Queens Park 2:0 (kon.) | Blackburn – Everton 0:1 (kon.)
Chelsea – Norwich 3:1 (kon.) | Swansea – Sunderland 0:0 (kon.) | Liverpool – Bolton 3:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
3:1 (1:0)
Norwich City
Sobota 27.08.2011, 16:00 • Stamford Bridge • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobrý den. U on-line přenosu ze zápasu 3. kola Barclays Premier League mezi londýnskou Chelsea a nováčkem Norwichem City Vás vítá dnešní komentátor Tomáš Reiner.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Hilario, Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Ramires, Mikel, Lampard, Malouda, Drogba, Torres. Střídající hráči: Turnbull, Alex, Ferreira, McEachran, Mata, Anelka, Lukaku

    Norwich City: Ruddy, Naughton, Barnett, Whitbread, de Laet, Tierney, Johnson, Hoolahan, Crofts, C Martin, Holt. Střídající hráči: R. Martin, Morison, Jackson, Pilkington, Rudd, Fox, Bennett
     
    Rozestavení dnešních soupeřů: Chelsea by měla hrát podle předpokladů v útočném rozestavení 4-3-3. V dnešní útočné linii se vedle sebe postaví Malouda, Drogba a také Fernando Torres. Norwich City bude chtít na Stamford Bridge získat alespoň bod, a tak nastoupí v defenzivním rozestavení 5-3-2.
     
    Chelsea zatím nepředvádí v novém ročníku bůh ví jaký fotbal a je zřejmé, že si tým potřebuje sednout. Blues remizovali na úvod soutěže na Britannia Stadium se Stokem City a minulém kole vydřeli na Stamford Bridge v závěru zápasu tři body poté, co zápas proti West Bromu otočil Malouda. Norwich City vstoupil do nového ročníku dvěma remízami proti Wiganu a následně také v zápase se Stokem City, kdy přišli Kanárci o výhru v samotném závěru. Oba zápasy nováčka skončily shodným výsledkem 1:1.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Chelsea nastoupila v tradiční kombinaci modrých dresů, zatímco Norwich zvolil žluté dresy s zelenými trenýrkami.
     
    2
    První šanci Chelsea měl na kopačce Ramires, který se dostal ke střele a zpoza šestnáctky prověřil Ruddyho. Brankář Norwiche byl připraven.
     
    6
    Nádherný gól Chelsea! BOSINGWA natáhl po přihrávce Lamparda k nádherné a tvrdé střele, která zapadla přesně k tyči. Chelsea vede 1:0.
     
    8
    Norwich se snažil rozehrát útočnou akci, Chelsea ale předvedla skvělý presing a po nepřesném pasu hostů se dostala k míči...
     
    12
    Chelsea dnes hraje druhý domácí zápas v řadě. Do prvního, byť vítězného, vstoupila minulý týden velmi špatně, když po pěti minutách inkasovala gól po velké chybě. Dnes se Blues zatím žádné chyby nedopustili a naopak se hned v úvodu ujali vedení.
     
    13
    Hilario rozehrál další útočnou akci Chelsea, kterou nedokázal přesně zakončil Didier Drobga...
     
    14
    Johnson zahrával standardní situaci...centr z jeho kopačky byl nepřesný. Hilario míč v klidu kontroloval.
     
    17
    Po čtvrthodině hry mohl Norwich srovnat skóre po nebezpečném centru Hoolahana, který mohl ještě v šestnáctce Chelsea usměrnil do brány kapitán Norwiche Chris Martin, ten ale míč netrefil a Hilario ho poté v klidu chytil.
     
    21
    Torres dostal skvělou kolmou přihrávku do běhu a následně se snažil ještě přihrát Drogbovi, kterému k zakončení scházeli centimetry...
     
    25
    Norwich rozjíždí útočnou akci...
     
    26
    hra je ale přerušena, fanoušci Norwiche vhodili na hrací plochu nafukovací balónky.
     
    26
    Rozhodčí Mike Jones jeden balónek praskl nohou, druhý rukou a ve hře se mohlo pokračovat...
     
    28
    Naughton dostal zpětnou přihrávku do druhé vlny a následně vypálil tvrdou střelu, která směřovala přesně do horního rohu. Hilario vytáhl skvělý zákrok a střelu vyrazil.
     
    30
    Taktické střídání manažera Norwiche Lamberta: Hrací plochu opustil Whitbread, kterého nahradil Pilkington.
     
    34
    Hoolahan poslal na Hilaria ze střední vzdálenosti tvrdou střelu, která ale bohužel pro něj směřovala pouze doprostřed brány. Nicméně Norwich začal vystrkovat růžky.
     
    35
    Lampard rozehrával na druhé straně standardní situaci, následná střela playmakera Chelsea ale Ruddyho neohrozila, skončila totiž vysoko nad...
     
    39
    Nyní je čas, abychom se vrátili k balónkům na hrací ploše, které rozhodčí Mike Jones pro jistotu praskl a tím pobavil fanoušky na Stamford Bridge. Balónky dokážou být velmi zrádné a nebezpečné pro brankáře. Stačí si vzpomenout na zápas Sunderlandu s Liverpoolem, kdy Reina inkasoval gól poté, co se míč odrazil od plážového míče do jeho sítě.
     
    41
    Crofts dostal žlutou kartu po faulu na Drogbu.
     
    42
    Sám faulovaný Didier Drogba se postavil k rozehrání volného přímého kopu a vyslal na bránu Norwiche tvrdou střelu, která prolétla těsně nad břevnem!
     
    44
    Bosingwa skvěle přenesl těžiště hry přesným centrem z pravé strany na nabíhajícího Maloudu. Francouzský reprezentant poté akci zakončil pohotovým volejem na přední tyč. Ruddy si s ním ale poradil.
     
    45+2
    Chelsea v závěru poločasu vyvolala v šestnáctce Norwiche velký zmatek, nepodařilo se ji však přesně zakončit. První poločas končí.
     
    První poločas skončil.
     
    33
    První žlutou kartu zápasu viděl Bosingwa.
     
    V průběhu prvního poločasu byli nebezpečnější domácí hráči Chelsea. Norwich však nepůsobil nějak odevzdaně a také si vytvořil své šance. Chelsea ale podržel Hilario a v úvodu zápasu vstřelil gól Bosingwa, jehož zásluhou vede Chelsea po prvním poločase 1:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    Statistika střel na bránu po prvním poločase: Chelsea 4 - Norwich City 5
     
    Druhý poločas rozehraje Chelsea.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    A. Cole vybojoval rohový kop...Z něho ale nic nebylo. Hosté se alespoň pro tuto chvíli ubránili.
     
    50
    Bosingwa našel přesným centrem z rohového kopu Johna Terryho, jehož hlavička směřovala přesně do levého horního rohu. Jeho hlavičku ale v poslední chvíli přizvedl nad střídající Pilkington.
     
    53
    Chelsea má v úvodu druhého poločasu jasnou převahu. Z pravé strany poslal z rohu další centr před bránu Norwiche Frank Lampard. Na jeho centr si naběhl Ivanovic, který hlavičkoval mimo.
     
    55
    Útočnou akci Norwiche zastavil praporek pomezního rozhodčího signalizující ofsajd.
     
    56
    Za šlapák uviděl Fernando Torres žlutou kartu a stal se druhým potrestaným hráčem Chelsea.
     
    58
    Naughton udělal neuvěřitelnou chybu a následně musel takticky faulovat unikajícího Drogbu, za což inkasoval žlutou kartu.
     
    60
    Druhá změna v sestavě Norwiche. Na hřiště přišel Morison místo Hoolahana.
     
    63
    Norwich srovnává skóre zápasu!! Naughton poslal z pravé strany vysoký centr do šestnáctky Chelsea, který odvracel Ivanovic a při obraném zákroku srazil k zemi vyběhnutého Hilaria. Branka Chelsea byla poté prázdná. Toho dokonale využil HOLT, který využil chyby Blues a vyrovnal na 1:1.
     
    67
    Po dlouhém ošetřování Drogby došlo v sestavě k Chelsea ke střídání. Na trávník vyběhla čerstvá posila Blues Juan Mata, který nahradil Bosingwu.
     
    69
    Drogba se nepříjemně střetl s brankářem Ruddym a stále je ošetřován.
     
    70
    Zdravotnický personál již odnáší zraněného Didiera Drogbu ze hřiště na nosítkách za potlesku fanoušků Chelsea.
     
    71
    Zraněného Drogbu nahradil francouzský útočník Nicolas Anelka.
     
    74
    Střídající Morison mohl otočit vývoj zápasu, když se řítil sám na brankáře Hilaria. Se skvělým obranným zákrokem ale přispěchal včas kapitán John Terry.
     
    77
    Torres se dostával k zakončení, včas ale zasáhl brankář Norwiche Ruddy,který sebral španělskému útočníkovi šanci.
     
    80
    PENALTA! Chelsea předvedla rychlý protiútok, který založil Anelka a poté vyslal krásnou přihrávkou do běhu Ramirese. Mladíček Chelsea následně zatáhl míč do šestnáctky Norwiche, kde ho poslal k zemi Ruddy.
     
    81
    Brankář Ruddy za faul na unikající Maloudu vyloučen.
     
    82
    Nařízenou penaltu proměnil střelou do středu brány FRANK LAMPARD! Chelsea vede 2:1!
     
    81
    Ze hřiště odešel útočník C. Martin, kterého nahradil Rudd.
     
    86
    Norwich dohrává zbytek zápasu po vyloučení brankáře Ruddyho o desíti. Chelsea si už zřejmě tři body pohlídá...
     
    90
    Výhru Chelsea mohl pojistit Ivanovic! Hlavičkový pokus obránce Blues po přesném centru Lamparda skončil těsně vedle pravé tyče.
     
    90+2
    Nad rámec normální hrací doby bylo kvůli dlouhému ošetřování Drogby nastaveno 11 minut.
     
    90+4
    Šanci si vytvořil také střídající Romelu Lukaku, který výborně udržel míč proti dvě obráncům a následně zamířil přesně k tyči. Pokus letní posily Blues nebyl prudký, přesto nadělal brankáři Norwiche velké starosti...
     
    83
    Na trávník vyběhla další posila Chelsea - Romelu Lukaku. Ze hřiště odešel Fernando Torres.
     
    90+7
    Další šance Chelsea. Tentokrát ji měl na kopačce Juan Mata, který pálil z otočky nad.
     
    90+11
    JUAN MATA vsítil svůj premiérový gól v dresu Chelsea!! Španělský reprezentant dokonale využil chybné rozehrávky hostů a následně uklidil míč přízemní střelou k vzdálenější tyči.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Chelsea a Norwichem nabídl velmi dramatickou podívanou. V úvodu utkání poslal Blues do vedení Bosingwa. Norwichi se ale podařilo ve druhém poločase po velké chybě v obraně domácích vyrovnat na 1:1. V závěru zápasu poté poslal k zemi brankář Ruddy mladíčka Ramirese, následovala penalta, kterou s přehledem proměnil Lampard. V závěru jedenáctiminutového nastavení zpečetil výhru Chelsea debutující Juan Mata.
     
    V 18:30 začíná zápas mezi Liverpoolem a Boltonem Wanderers, který pro Vás budu komentovat. Pokud tento zápas nebudete sledovat, přeji Vám příjemný zbytek dne a u Premier League třeba zase zítra nebo příští týden. Nashledanou.

    Tomáš Reiner

    Branky: 6. Bosingwa, 82. Lampard (pen.), 90+11. Mata - 63. Holt

    Karty:   33. Bosingwa (CHE), 56. Torres (CHE) - 41. Crofts (NRW), 58. Naughton (NRW)   81. Ruddy (NRW)


    Chelsea FC: Hilario, Bosingwa (67.), Ivanovic, Terry, Cole, Ramires, Mikel, Lampard, Malouda, Drogba (71.), Torres (83.). Střídající hráči: Turnbull, Alex, Ferreira, McEachran, Mata (67.), Anelka (71.), Lukaku (83.)
    Norwich City: Ruddy, Naughton, Barnett, Whitbread (30.), de Laet, Tierney, Johnson, Hoolahan (60.), Crofts, C. Martin (81.), Holt. Střídající hráči: R. Martin, Morison (60.), Jackson, Pilkington (30.), Rudd (81.), Fox, Bennett

    Rozhodčí: Mike Jones
    bahis siteleri