Jihlava – Vítkovice 2:6 (kon.) | Chomutov – Slavia 3:5 (kon.) | PZ Kladno – Sparta 3:7 (kon.)
Hr. Králové – Letňany 2:0 (kon.) | HC Litvínov – K. Vary 1:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:2 (kon.)
Vsetín – Třinec 3:4 (po s.n.) | Plzeň – HC Kladno 1:3 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 0:0 (17:00)
Písek – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Motor ČB 4:8 (kon.) | Havířov – Olomouc 3:4 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:8 (1:2, 2:3, 1:3)
Banes Motor České Budějovice
Čtvrtek 08.09.2011, 18:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Divokou přestřelku nakonec ovládli hosté z Českých Budějovic, kteří si odbyli na Vysočině úspěšnou premiéru a domů si vezou za vítězství 8:4 cenné tři body. Domácím Rebelům patří pochvala za neutuchající snahu a bojovnost za nepříznivého stavu až do závěrečného hvizdu. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi loučím a přeji vám hezký zbytek dne. (20:19:21)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Rebelové se tlačili do zakončení z mírného úhlu na levé straně, jenže gólman Gába utěsnil prostor u bližší tyčky a kotouč za svá záda nepustil.
     
    59:07
    Krátoška zvolil v přečíslení 2 na 1 individuální zakončení z levého kruhu a vyprášil ostrou ranou připravené betony gólmana Nováka, který si připsal další úspěšný zákrok.
     
    58:27
    Již při plném počtu hostů na ledové ploše sice drží Rebelové útočné pásmo, jenže jsou neustále pod tlakem napadajících Jihočechů, kteří nepouštějí domácí do koncovky.
     
    57:19
    Havlíčkův Brod stále drží přesilovkové pozice v útočném pásmu a kombinuje kolem gólmana Gáby, ale jeho kombinaci schází nápad a větší přesnost. Právě špatná přihrávka teď připravila Mariškovy hochy o puk.
     
    56:44
    Po Žučkovu přiťuknutí na modré čáře se opřel bez přípravy do puku zadák Vala, který poslal svou ránu jen doprostřed brány, kde číhal brankář Gába se svou lapačkou.
     
    56:20
    Na lavici hanby zamířil chtě nechtě Samohejl (CEB) za hákování.
     
    55:51
    Havlíčkův Brod ještě zdaleka neskládá zbraně a sympaticky bojuje, jenže hosté si v defenzívě počínají velmi dobře a domácí střelce k ničemu nepouštějí. Navíc dnes předvádí skvělý výkon budějovický gólman Gába, který už zmařil spoustu vyložených šancí brodské družiny.
     
    54:56
    Mountfield právě vstřelil branku!

    České Budějovice opět přitopily v útočném pásmu pod kotlem a radují se z další vstřelené branky! Luboš Rob s Davidem Bílkem sice se svými střelami z bezprostřední blízkosti ještě neuspěli, jenže puk se odrazil do volného prostoru těsně před gólmana Nováka, kam si najel JOSEF ŽÁČEK a trefil se přesně k bližší tyčce! Asistence: David Bílek, Luboš Rob.
     
    53:49
    V obrovské šanci se objevil havlíčkobrodský útočník Kuchta, který si sjel s pukem na holi blíže k brance a z mírného úhlu na levé straně nechal vyniknout Gábovy betony!
     
    53:00
    Na domácí družině je vidět neutuchající snaha se poprat s nepřízní hokejového osudu a něco s nevyhovujícím skóre udělat, ale s přesností už je to horší.
     
    52:28
    A s Rebely to mohlo vypadat ještě o poznání hůře, když se v samostatném úniku ocitl volný Krcho, jenže toho vychytal betony na poslední chvíli gólman Novák! Havlíčkův brod vyhazuje na icing.
     
    51:40
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Tak to je blesková odpověď Jihočechů, kteří znovu odskakují svému soupeři z Vysočiny na tři branky! Obrovský tlak hostů vyústil ve vyloučení, ale rozhodčí ponechal Českým Budějovicím výhodu, která nakonec skončila gólovou radostí, když se z mezikruží trefil po otočce přesně k tyči LUBOŠ ROB! Bez asistence.
     
    51:11
    Havlíčkův Brod se sice ujal kotouče a podařilo se mu ho dostat z Novákovy blízkosti, ale jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění, po němž se vhazuje před jeho bránou.
     
    50:30
    Závěrečné dějství se nám přehouplo do své druhé poloviny, s čímž přišla také změna obrázku hry. V tuto chvíli mají navrch hosté z jižních Čech, kteří drží puk na svých holích a vytrvale obléhají Novákovu svatyni. Nebezpečně při tom pálil z levého kruhu Krcho, ale jen do Novákova betonu.
     
    49:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové jsou za svoji neutuchající snahu směrem dopředu odměněni kýženým gólem a snížením! Obrovský závar před budějovickou brankou vyústil v sérii dorážek, gólman Gába měl v mlýnici před brankovištěm plné ruce práce udržet puk před brankovou čarou, ale nakonec ho doslova propálil MAREK NĚMEC, jenž uklidil do sítě odražený puk! Bez asistence.
     
    48:01
    Rebelové sevřeli svého soupeře do pevného objetí a pokoušeli se pálit ze všech možných pozic útočného pásma, jenže jejich střelecké snaze chyběla větší přesnost. Nakonec se přerušuje po urputném souboji v rohu pásma.
     
    47:01
    České Budějovice sice odrazily havlíčkobrodský útok, když se před branku zkoušel odvážně, leč neúspěšně prokličkovat Chlubna, ale osvobodily se vyhozením přes všechny čáry a následným icingem.
     
    46:15
    Ruda se hnal do přečíslení 2 na 1, ale puk se mu zamotal mezi brusle. Kotouč nezachytili ani jeho spoluhráči a hrát mohou Rebelové., kteří míří kupředu.
     
    45:40
    Němec nabral rychlost a po obdržení přesné nahrávky se už už chystal z bezprostřední blízkosti vypálit, ale vracející se bek mu na poslední chvíli vypíchl puk z hole.
     
    45:00
    Hra má rychlý spád a fanoušci se v ochozech rozhodně nudit nemohou, neboť zajímavé situace jsou k vidění před oběma brankami.
     
    44:00
    Při rychlém brejku hledal Chlubna z pravého křídla před branku sjíždějící spoluhráče, ale jeho úmysl vystihl brankář Gába a jeho nahrávku chytil do lapačky.
     
    43:50
    Obránce Ťoupal vypálil od modré čáry, ale našel jen připraveného gólmana Nováka, který si ztlumil betony puk a následně přerušil hru, když kus černé gumy ukryl v lapačce.
     
    43:46
    Havlíčkův Brod odrazil další ze série českobudějovických útoků, jenže neporozuměl si při rozehrávce a vyhodil jen na odpískaný icing, po němž se vhazuje před Novákovou bránou.
     
    43:20
    Hokejisté z jihu Čech pořád tahají za delší konec pomyslného provazu, když mají častěji puk ve své moci. Rebelové je ale stíhají dobře napadat a nepustit je do Novákovy blízkosti.
     
    42:41
    Mountfield má stále navrch a nenechává ani na chvilku vydechnout brodskou defenzívu v čele s gólmanem Novákem. Nyní rychle kombinoval kolem brány rebelů, jenže jeho akci zastavil brankář Novák, jenž vyjel z brankoviště a lapil nahrávku jednoho z hráčů.
     
    42:02
    Jihočeši jsou na koni a pokoušejí se ještě navýšit svůj třígólový náskok. Po Samohejlovu přiťuknutí pálil z mezikruží Suchánek, ovšem přízemní střelou našel jen výstroj připraveného brankáře Nováka.
     
    41:05
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Tak to je studená sprcha pro havlíčkobrodský tábor! Václav Pašek vyhrál buly na ALEŠE KRÁTOŠKU, který pohotovou střelou zaskočil gólmana Nováka a podél bližší tyčky poslal puk za jeho záda! Asistence: Václav Pašek.
     
    41:00
    Na druhé straně kluziště se musel činit i jeho protějšek Novák, když likvidoval nepříjemnou ránu z levé strany hřiště.
     
    40:21
    Útočné trio Vosyka - Kuchta - Osmík teď pořádně zamotalo hlavy budějovické defenzívě. Prvně jmenovaný zachytil za bránou puk, využil svých rukou a přesunul ho před Gábovo brankoviště, kde se pokoušel se svými spoluhráči dorážet. Brankář hostů byl však pozorný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dějství přineslo dohromady pět vstřelených branek. Hubený náskok hostů nejdříve zvětšil přesnou trefou Aleš Krátoška, ale Rebelové nesložili zbraně a po gólech Radima Zohorny a Marka Němce vyrovnali. Poslední slovo však patřilo Mountfieldu, za který skóroval dvakrát Václav Pašek. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 19:46, vedou Jihočeši v Kotlině 5:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Záhora nabral rychlost a s pukem se prosmýkl za brodskou obranu do koncovky. Zblízka si však vylámal zuby na Novákových betonech a neuspěl ani s následnou dorážkou z úhlu!
     
    39:12
    Obdivuhodnou sílu na puku teď prokázal Krátoška, který si to z pravého kruhu odvážně namířil do mezikruží mezi přesilu protihráčů a ze skrumáže nakonec vyjel s pukem na holi, po čemž ještě vypálil nad Novákovu klec.
     
    38:41
    Za nahozeným pukem z obranného pásma pílil společně s českobudějovickým zadákem rozjetý Chlubna, ale dlouhý pas nestihl a píská se zakázané uvolnění Rebelů.
     
    37:56
    Sledujeme oboustranně vyrovnanou partii. Oba tým se snaží o útočného pojetí hokeje, což je pro oko hokejového fanouška jen dobře. Šance jsou vidět na obou stranách.
     
    37:00
    Gólovou šanci maří také jeho protějšek v brodském brankovišti. Gólman Novák si poradil s nepříjemnou střelou z bezprostřední blízkosti, když ho obránci doslova nechali na holičkách proti jihočeským forvardům!
     
    36:25
    Dvořák zachytil rozehrávku Budějovic, když se ve středu hřiště ujal kotouče, nabral rychlost, ze strany si sjel až do předbrankového prostoru a v tísni ohrozil bekhendem gólmana Gábu, který vyrazil kotouč do rohu pásma!
     
    35:35
    Mountfield právě vstřelil branku!

    A hosté nakonec přetavili početní převahu v gólový úspěch, jímž odskakují Rebelům na rozdíl dvou branek! David Ruda našel z rohu pásma před branku sjíždějícího VÁCLAVA PAŠKA, který nikým neatakovaný bez přípravy zavěsil pod horní tyčku! Asistence: David Ruda.
     
    35:26
    Hosté se okamžitě po buly ujali kotouče a kombinují rozvážně kolem gólmana Nováka. Domácí dobře vykrývají palebné prostory e nepouštějí hosty ke střelbě.
     
    34:53
    Havlíčkův Brod se snažil odpověď na budějovické šance stejnou mincí, jenže v útočném pásmu to přehnal s důrazem a dvouminutový trest za faul loktem vyfasoval Kuchta (HBR).
     
    34:11
    Z bezprostřední blízkosti se dostal k nebezpečnému zakončení rozjetý Samohejl, jehož rána mířila doprostřed brány a skončila v Novákově nachystané náruči.
     
    33:13
    Mountfield právě vstřelil branku!

    A tu České Budějovice využívají ve svůj prospěch a znovu se ujímají vedení! Po pasu Davida rudy se ocitl tváří v tvář gólmanovi Novákovi VÁCLAV PAŠEK a vyšel z tohoto minisouboje vítězně, když z mírného úhlu na pravé straně našel skulinku mezi betony brodského muže s maskou! Asistence: David Ruda.
     
    32:50
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu, přičemž se oba týmy střídají v diktování tempa hry a držení kotouče. Hosté jsou kompletní a začíná jim zkrácená přesilovka.
     
    32:00
    při hře 4 na 4 se na ledě objevilo více volného prostoru a času pro kombinaci či nebezpečnější střelu, čehož málem využil střelec vyrovnávací branky Němec. Ten v rychlosti najížděl tísněn protihráčem do předbrankového prostoru, ale nakonec z tísně jen nahodil puk na bránu, jíž o kousek netrefil.
     
    31:25
    Na lavici hanby usedá na 2 minuty Vala (HBR) za podražení.
     
    31:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno! Po Filipu Dundáčkovi pálil z prostoru na vrcholu kruhů Daniel Vosyka, přičemž ještě v předbrankovém prostoru tečoval jeho pokus mimo Gábův dosah MAREK NĚMEC! Asistence: Daniel Vosyka, Filip Dundáček.
     
    31:03
    Od modré čáry ihned po buly tvrdě vypálil Dvořák a gólman Gába zasáhl betony, po čemž zblízka dorážel ještě Kundrát, ale hostující muž s maskou se rychle přemístil a zneškodnil jeho dorážku.
     
    30:50
    Krcho (CEB) vyfasoval dvouminutový trest za hrubost, hosté jdou do tří.
     
    30:30
    Obrovskému nebezpečí teď čelil gólman Gába společně se svou obranou. Maskovaný muž v budějovickém brankovišti se opět zaskvěl několika vynikajícími zákroky, když likvidoval nebezpečné projektily rebelů z bezprostřední blízkosti. Vše ustál na jedničku.
     
    29:58
    Na konci rychlé kombinace pálil zblízka Kuchta, jenže netrefil v dobré pozici poloprázdnou bránu. Po odpískání míří na lavici hanby za sekání Švec (CEB).
     
    29:40
    Zblízka pálil nikým neatakovaný Samohejl, jenže gólman Novák měl dobrý výhled a nepříjemnou ránu z mezikruží schoval ve své výstroji.
     
    29:24
    Gólman Novák pomohl svým obráncům, když si povyjel ze svého brankoviště a před útočníky ukryl pod lapačkou nahozený puk, čímž přerušil hru.
     
    29:11
    Mountfield se natlačil v hojném počtu do útočného pásma, kde rozvíjel rychlou kombinaci. Do střeleckého postavení se ovšem neprobil, neboť ho k tomu nepustily jeho vlastní nepřesnosti. Hrát mohou Rebelové.
     
    28:30
    Situace se opakuje také v opačném gardu. Jihočeši si vynucovali narůstající tlak, který domácí řeší po zisku kotouče jen vyhozením přes všechny čáry na icing.
     
    27:55
    Hosté po zisku kotouče nerozehráli přesně a vyhodili jen na zakázané uvolnění, po němž se vše stěhuje před gólmana Gábu, kde se bude záhy vhazovat.
     
    27:30
    Němec se ocitl v ideální palebné pozici. V tísni zakončoval zblízka Němec, který nastřelil Gábovy betony, a z dorážky mířil jen nad horní tyčku.
     
    27:10
    Po zmatcích ve středním pásmu, kde oba soupeři bojovali urputně o kotouč, který se nekontrolovatelně odrážel od bruslí a holí hráčů, mohou hrát zadáci domácích.
     
    26:50
    Kundrát si z rohu pásma narazil kotouč se Zohornou a po otočce zblízka vypálil zápěstím, gólman Gába ale u přední tyče utěsnil prostor a nepříjemný projektil vytěsnil do bezpečí!
     
    26:03
    A Havlíčkův Brod je při chuti. Další nepříjemnou ránu od modré čáry měl na svědomí obránce Rebelů, zřejmě to byl obránce Vala, ale gólman Gába schoval puk ve své náruči a zachránil Jihočechy od další pohromy!
     
    25:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Domácí soubor ustál nepříjemné oslabení a po vytvoření územní převahy se opět dotáhl na nejtěsnější rozdíl! Zpoza brány si vybruslil RADIM ZOHORNA a z prostoru pravého kruhu našel svou pěknou střelou recept na brankáře Gábu! Bez asistence.
     
    24:50
    Mountfield sice drží puk ve své moci, ale rebelové vysunutou obrannou a zhušťováním prostoru ve středu hřiště nepouštějí jeho střelce do Novákovy blízkosti.
     
    24:00
    A hosté málem udeřili. Tvrdou ránu od modré čáry vyslal obránce Ťoupal, brankář Novák i přes zakrytý výhled letící puk vyrazil betony, ale zblízka dorážel ještě těsně nad horní tyčku důrazný Bílek!
     
    23:31
    Němec (HBR) se provinil faulem v útočném pásmu a dostal 2 minuty za hákování.
     
    23:20
    Havlíčkův brod tahá v těchto chvílích za delší konec pomyslného provazu, když drží kotouč častěji a daří se mu nebezpečně střílet ze všech pozic.
     
    22:50
    Na opačné straně ledové plochy se musel vytasit se sérií skvělých zákroků brankář Gába, kolem kterého se seskupili brodští útočníci a pálili z bezprostřední blízkosti. Nikdo z nich ale nedotlačil kotouč do sítě!
     
    22:10
    Zmatků v havlíčkobrodské rozehrávce dokázal využít Krcho, jenž se zmocnil v kruhu puku a z výborné pozice mezi kruhy pálil bekhendem těsně vedle Novákovy svatyně!
     
    21:30
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Hosté se nastěhovali hned v úvodu prostřední části do útočného pásma a udeřili! Po nahrávce Václava Paška pálil z velkého úhlu ALEŠ KRÁTOŠKA, ale gólman Novák byl u své tyčky včas a puk betony vyrazil, ovšem jen do předbrankového prostoru, kde dostal budějovický útočník šanci na reparát a přesnou střelou k tyči navyšuje vedení Jihočechů! Asistence: Václav Pašek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové snižují! Marek Němec vysunul do úniku rozjetého TOMÁŠE CHLUBNU, jenž z bezprostřední blízkosti povedenou ranou doslova propálil gólmana Gábu! Asistence: Marek Němec.
     
    16:20
    Rebelové nevyužili hru v početní převaze.
     
    14:20
    Krátoška (CEB) vyloučen za krosček.
     
    13:11
    Záhora se svým nájezdem ale neuspěl, když zblízka trefil jen rameno pozorného gólmana Nováka!
     
    13:11
    Hosté se dostali do úniku ve vlastním oslabení a za záchrannou brzdu musel zatáhnout obránce Vala. Pojede se samostatný nájezd!
     
    11:55
    Na 2 minuty vyloučen hostujcíí Krátoška (CEB).
     
    11:23
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Tlak Jihočechů s sebou nakonec přinesl vstřelenou branku! Postaral se o ni pohotovou ranou zblízka přesně k tyči střílející MARTIN ZÁHORA! Bez asistence.
     
    10:20
    Vyrovnaná hra a šance na obou stranách hrací plochy, oba brankáři i s přispěním štěstí jsou pozorní. Hosté si začínají vynucovat značný tlak.
     
    09:31
    České Budějovice se snaží marně dostat z pevného objetí Rebelů, kteří neustále dorážejí na gólmana Gábu.
     
    08:22
    Bek Ťoupal napřáhl od modré čáry, ale trefil jen před sebou stojícího protihráče do bruslí. Hosté přišli o dobrou možnost k ohrožení Novákovy svatyně.
     
    07:48
    Havlíčkův Brod si začíná vytvářet územní převahu, z níž pramení spousta jeho šancí. Brankář Gába ale drží čisté konto a pohotovými zákroky hlídá hubený náskok svého týmu.
     
    06:41
    Rebelové aktivně napadali rozehrávku a Jihočechůlm to činilo značné problémy. Nakonec se ale dostal do akce brodský brankář Novák a hasil požár na poslední chvíli. Kotouč končí v ochranné síti.
     
    05:45
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Rebelové se podívali do útočného pásma a několikrát zahrozili, ale paradoxně udeřilo na jejich straně, když se po pasu Václava Paška dostal ke střel zblízka ALEŠ KRÁTOŠKA a prostřelil gólmana Nováka! Asistence: Václav Pašek.
     
    04:20
    Jihočeši se probili do útočného pásma, kde udrželi hru a dostali rebely pod narůstající tlak. ten však v gólový efekt nevyústil, stále se hraje bez branek.
     
    03:20
    V závěru početní převahy se ocitl ve skvělé šanci Krajhanzl, když se ocitl sám před bránou, jenže on ani následně nikdo z jeho spoluhráčů neuspěli. Hosté kompletní.
     
    02:50
    Hostům se nejdříve podařilo osvobodit vyhozením a poté se dokonce jejich hráč dostal do úniku, ovšem ve skvělé šanci neuspěl. Rebelové zakládali útok.
     
    01:50
    Brodský zadák Vala nahodil puk od modré čáry na bránu, ale nikdo z jeho spoluhráčů se nedokázal prosadit ve mlýnici před Gábovým brankovištěm a dotlačit kotouč do sítě.
     
    01:20
    Pašek (CEB) usedá na trestnou lavici ke dvěma minutám za hákování.
     
    01:02
    Obránce Piegl se opřel do puku na modré čáře, gólman Vaněček však byl pozorný a jeho pokus stihl vyrazit svou výstrojí mezi tři tyče brodské brány.
     
    00:45
    Ke střele se při budějovickou útoku probil útočník Ruda, na gólmana Nováka si ale se svým projektilem nepřišel. Skóre zůstává bezbrankové 0:0.
     
    00:20
    Rebelové vyhráli úvodní vhazování a založili útočnou akci, ale z té nic nebezpečného pro branku, jíž hájí gólman Gába, nevymysleli.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Omlouváme se, ale soupisky obou týmů jsme obdrželi až nyní. Postupně si zrekapitulujeme dosavadní průběh zápasu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Novák (Krásný) - Vosyka, Kuchta "C", Osmík, Žuček, Zohorna, Dvořák, Špiňar, Chlubna "A", Křípal, Brebera, Krajcigr, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček, Kundrát, Vala, Němec "A".

    HC Mountfield:
    Gába (Sova) - Škopek "A", Malovec, Kadlec, Vácha, Krcho, Šesták, Rob "C", Ruda, Samohejl, Suchánek, Pařízek, Bílek "A", Krátoška, Peigl, Kutiš, Záhora, Ťoupal, Žáček, Pašek, Švec.

    Rozhodčí: .
     
    Příjemný čtvrteční podvečer, vítám vás ze zimního stadionu v Kotlině. Ve smuteční atmosféře je dnes na programu premiérové kolo extraligy staršího dorostu, v jehož rámci pro vás dnes budu komentovat utkání HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Mountfield. Utkání začíná v 18:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 18. Chlubna (Němec), 26. Zohorna, 32. Němec (Vosyka, Dundáček), 50. Němec - 6. Krátoška (Pašek), 12. Záhora, 22. Krátoška (Pašek), 34. Pašek (Ruda), 36. Pašek (Ruda), 42. Krátoška (Pašek), 52. Rob, 55. Žáček (Bílek, Rob)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Krásný) - Vosyka, Kuchta (C), Osmík, Žuček, Zohorna, Dvořák, Špiňar, Chlubna (A), Křípal, Brebera, Krajcigr, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček, Kundrát, Vala, Němec (A).
    Banes Motor České Budějovice: Gába (Sova) - Škopek (A), Malovec, Kadlec, Vácha, Krcho, Šesták, Rob (C), Ruda, Samohejl, Suchánek, Pařízek, Bílek (A), Krátoška, Peigl, Kutiš, Záhora, Ťoupal, Žáček, Pašek, Švec.
    bahis siteleri