Třebíč – Beroun 2:3 (kon.) | Benátky n/J – Hr. Králové 1:5 (kon.) | Havlíčkův Brod – Most 3:4 (po pr.)
Chomutov – Ústí n/L 3:1 (kon.) | Šumperk – Kadaň 4:3 (po s.n.) | Litoměřice – Jihlava 2:7 (kon.)
Písek – Olomouc 3:2 (po s.n.)
po prodl.
HC Rebel Havlíčkův Brod
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
HC Most
Středa 21.09.2011, 17:301. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný středeční podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování havlíčkobrodského hokeje. Dnes spolu budeme sledovat zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Most v rámci 4. kola 1. hokejové ligy.


    Pojďme se v krátkosti podívat na počínání obou dnešních soupeřů v minulém utkání. Domácí Rebelové poprvé ztratili body, když si z Ústí nad Labem odvezli porážku 1:5. Most na svém ledě hostil Benátky nad Jizerou, jimž podlehl po dramatické přestřelce 4:5. Kdo se bude radovat po závěrečném hvizdu dnes? Utkání začíná v 17:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Neruda (Suchan) - Morava "C", Ostrčil, Sova, Protivný, A. Jelínek, Pavlík "A", Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Voj. Němec "A", Rytnauer, Stehlík, P. Musil, Kostourek.

    HC Most:
    Melichar (Sork) - Kuncl, Hranáč "C", Hanzl, Charousek, Jeník, Krejčí, Havelka, Martinec - J. Divíšek, M. Ondráček, Rindoš, J. Bauer, Slavíček, Havlíček, Rudovský, Maxa, Borovanský, Žejdl, Mavrojanidis, Andres.

    Rozhodčí:
    Tomáš Horák - Michal Jílek, Martin Šperl.
     
    V sestavě Rebelů se poprvé objevuje obránce Radim Ostrčil, který má do Havlíčkova Brodu vyřízené starty z Komety Brno.


    Most nemůže počítat s brankářem Markem Bendou, který vypomůže karlovarské Energii. V útoku se objeví útočníci Jakub Maxa a Lukáš Rindoš, obranu potom vyztužil slavistický junior Štěpán Jeník.
     
    Dnešní zápas bude zajímavý zejména pro mosteckou trojici Daniel Krejčí - Michal Borovanský - Martin Ondráček, která v kádru Rebelů působila.
     
    Hráči obou táborů se nám už řadí na hrací ploše, zápas za pár okamžiků začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:19
    Most se nastěhoval do útočného pásma, ale kotouč nemá zdaleka pod kontrolou, když o něj musí neustále bojovat u mantinelů s domácími hráči.
     
    0:40
    Most právě vstřelil branku!

    A Severočeši jdou rychle do vedení, tak to je studená sprcha pro Rebely! Lukáš Rindoš se ocitl s pukem na holi sám před gólmanem Nerudou, ale byl v ostrém úhlu. Brodský muž s maskou mu chtěl snížit střelecký úhel a trochu povyjel z brankoviště, ale mostecký forvard nahrál před bránu osamocenému KAMILU CHAROUSKOVI, jenž skóroval do odkryté brány! Asistence: Lukáš Rindoš.
     
    1:51
    Slibná šance také na druhé straně hřiště, když se objevil v samostatném úniku útočník Voj. Němec, jenže zblízka pálil nad horní Melicharovu tyčku!
     
    1:55
    Gólman Neruda musel zasahovat i hned po vhazování, když likvidoval nepříjemnou ránu z levého kruhu. Schoval ji do náruče a přerušil hru. Buly před jeho svatyní.
     
    2:24
    Zakončení na obou stranách ledové plochy. Nejdříve po buly pálil z kruhu do Nerudových betonů Borovanský (MST). Poté střílel zblízka Koma, ale jen do Melicharovy výstroje. Po přerušení usedá na lavici hanby právě mostecký útočník za hákování.
     
    2:57
    Hostům se podařilo vyhodit, ale při rychlém protiútoku se ocitl v mezikruží Kostourek, jenž z dobré palebné pozice trefil tyčku! hosté znovu vyhazují.
     
    3:30
    Rebelové se zatím v první přesilovce hodně trápí, když se jim nedaří semknout soupeře do pevnějšího objetí na souvislý časový úsek. Hosté se často osvobozují.
     
    4:16
    Obrovské šance na straně Rebelů. Komova dělovka od modré čáry zaduněla o zadní mantinel a kotouč se odrazil odtud na hůl Polodny, který zblízka zakončoval nepřesně v mírném úhlu na pravé straně. Poté ještě zblízka pálil právě brodský útočník, jenže jen do Melicharových betonů!
     
    5:13
    Most strávil zbytek oslabení v útočném pásmu. Havlíčkův Brod jej však připravil o kotouč a nahrnul se do ofenzivního postavení, kde z levého kruhu pálil k bližší tyčce do Melicharových betonů Musil.
     
    5:41
    Severočeši přesunuli děj hry na opačnou stranu ledového kolbiště, ale Rebelové jsou zpět v útočných pozicích, kde se pokoušejí vystřelit.
     
    6:02
    Semorád nebezpečně pálil z velkého úhlu na levé straně, ale u bližší tyčky trefil jen Melicharovy nastavené betony. Po přerušení hry míří na lavici hanby Pavlík (HBR) na 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    6:47
    Hosté rozvinuli kolem branky rebelů rychlou kombinaci, na jejímž konci stál zblízka zakončující Rindoš, jenže dvakrát si vylámal zuby na Nerudových betonech. Havlíčkův Brod vyhazuje.
     
    7:20
    Most si proklestil cestu zpět do přesilovkového postavení, ovšem zde se moc dlouho neohřál. Rebelové získali kotouč a osvobodili se vyhozením až do Melicharovy blízkosti.
     
    8:00
    Most se zatím v přesilovce také trápí, když se mu nedaří dostat domácí soubor pod souvislejší tlak. Bojovníci z Kotliny pravidelně vyhazují kotouče do bezpečí.
     
    8:25
    Oba tábory se probily do palebných pozic a zahrozily. Nejdříve střílel z vrcholu kruhů do Nerudovy výstroje Ondráček, na druhé straně pálil od modré čáry do Melicharovy náruče Koma.
     
    9:09
    Havlíčkův Brod sevřel svého severočeského soka do pevného objetí a nebezpečně operoval kolem Melicharovy svatyně. Zmatky v mostecké defenzívě končí faulem, když se Havelka (MST) provinil vysokou holí.
     
    9:18
    Obránce Ostrčil si dojel pro nahrávku ihned po buly, ale dostal ji příliš za sebe a nakonec se mu nepovedlo udržet útočné pásmo. Hra se nám přesunula do středu hřiště, což vyhovuje oslabeným hostům.
     
    9:56
    Most zatím předvádí skvělé oslabení, když vůbec nepouští Rebely do Melicharovy blízkosti. Ba naopak, drží kotouč daleko od svého pásma a šetří čas.
     
    10:30
    Fanouškům se v ochozech Kotliny nabízí stále stejný obrázek. Rebelové se snaží vyzrát na aktivní obranu soupeře, který je zatím o poznání úspěšnější. A to má 4 bruslaře v poli.
     
    11:25
    Rebelové si vynutili kotouč a i když se hostům podařilo vyhodit, čelí obrovskému tlaku. Rebelové střílejí ze všech možných pozic útočného pásma a gólman Melichar má plné ruce práce s tím, aby udržel střelce domácích na uzdě.
     
    11:50
    Ondráček (MST) si vyšlápl na obránce Pavlíka, který zůstává ležet otřesený na ledě. Mostecký forvard dostává 2 plus 2 minuty za vysokou hůl.
     
    12:05
    Severočeši zvládli lépe důležité vhazování před svou bránou a po zisku kotouče okamžitě vyhodili až k brankáři Nerudovi. Gólman Melichar je zatím bez práce.
     
    12:52
    Rebelové jsou dnes zatím k nepoznání. V útočném pásmu jim schází důraznější zakončení, stále sledujeme jejich nepřesnosti. Naposledy to potvrdil Rytnauer, kterému kotouč odskočil před bránou z hole. Naopak mohl udeřit Rindoš, ale gólman Neruda jeho brejk vychytal betony.
     
    13:30
    Koma vystřelil od modré čáry, měl dostatek času a prostoru, ale netrefil razantním projektilem bránu a Most opět vyhazuje kotouč do bezpečného prostoru.
     
    14:30
    Rebelové dobyli útočné pásmo a probili se k nepříjemné ráně od modré čáry. Rychle letící kotouč však brankář Melichar dobře viděl a zasáhl pohotově betony.
     
    15:19
    Havlíčkův Brod dnes opravu není ve své kůži. Vůbec se mu nedaří rozjet souvislejší kombinaci nebo nebezpečněji zakončit. Naopak, Novákovi hoši kupí jednu nepřesnost na druhou.
     
    16:00
    Fanoušci stále sledují velké trápení svého týmu, kterému se zatím nedaří prakticky vůbec nic. Naopak hosté jsou na koni, když mají jednogólový náskok v zádech. Z tribun se vedle povzbuzování havlíčkobrodského kotle začíná ozývat i pískot.
     
    16:30
    Havlíčkův Brod si neporozuměl při zisku kotouče v přechodu do útočného pásma, když vyhodil jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly před gólmanem Nerudou.
     
    16:39
    V rohu brodského pásma se navíc provinil držením hole kapitán Morava (HBR) a odsedí si 2 minuty.
     
    17:05
    Hokejisté ze severu Čech se sice nastěhovali do )útočného pásma, jenže vlastní nepřesností, když si špatně nahráli na modré čáře, o přesilovkové postavení přišli.
     
    17:32
    Rebelům se podařilo dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodit, ale vhazovat se bude za pár okamžiků před jejich brankářem nerudou, který ukryl v náruči nahozený puk.
     
    17:54
    Havlíčkův Brod se znovu osvobodil, Mostu se zatím nedaří vyprodukovat ze hry v početní převaze větší nebezpečí. Gólman Neruda spíše sleduje dění před sebou.
     
    18:30
    Úplně sám zůstal v prostoru mezi kruhy brodskou obranou opomenutý Slavíček, který naštěstí pro brodskou družinu zakončoval nepřesně a o kousek minul pravou Nerudovu tyčku. Ani z následného závaru před bránou nic nebezpečného nevzešlo.
     
    19:28
    Hosté jsou stále lepší mužstvem, Rebelové se musejí bránit. A když už se domácí zmocní kotouče, vlastní nepřesností se kotouče zbaví. Teď to dokázali zakázaným uvolněním.
     
    19:42
    Havlíčkobrodské trápení mohl utnout Kostourek, který se prosmýkl za mosteckou obranu a zblízka se pokusil o blafák, jenže kotouč mu při něm utekl z hole. Na trestnou lavici po odpískání usedá Charousek (MST) za hákování.
     
    19:46
    Most vyhrál buly ve svém pásmu a odpaluje vybojovaný kotouč co nejdále od svého brankáře Melichara. Rebelové se musejí vrátit a začít nový útok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nám nabídla překvapivý obrázek hry. Most se ujal vedení už ve 2. minutě zásluhou Kamila Charouska a Rebelové byli touto brankou očividně zaskočeni. Na jejich hole se kupila spousta nepřesností, které zabraňovaly vzniku vyloženější šance. A když už měli bojovníci z Kotliny na svých holích dobrou možnost, často se o ni připravili špatným zpracováním či nepřesnou koncovkou. Severočeši zatím hrají to, co potřebují. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 18:19, vede Most v Havlíčkově Brodě 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Rebelové pokračují ve své přesilovce, jejíž značnou části si přenesli do prostředního dějství z úvodní dvacetiminutovky. Hosté se po buly osvobodili vyhozením.
     
    20:47
    Rebelové už zaujali útočné postavení a postupnou kombinací obléhají obranné pozice Mostu. Havlíčkobrodské snaze zatím chybí zakončení, gólman Melichar zasahovat nemusel.
     
    21:03
    Od modré čáry vypálil Pavlík a jeho sraženou střelu mosteckou obranou ještě zachytili za bránou brodští útočníci, kteří donutili u bližší tyčky brankáře Melichara k zásahu.
     
    21:53
    Havlíčkův Brod pokračuje ve své útočné snaze, hosté už jsou ale na ledové ploše kompletní. Také další oslabení zvládli na výbornou. Hraje se 5 proti 5.
     
    22:05
    Bojovníci z Kotliny zatím mají v prostřední části i díky přesilové hře navrch. Most se v těchto okamžicích musel schoulit do obranné ulity a uchýlit se k bránění těsného náskoku.
     
    23:00
    Nejdříve pálil z otočky v předbrankovém prostoru do Melicharových betonů Kostourek, poté se důrazem před brankou prosadil do koncovky i Rytnauer, jenže gólman Melichar znovu zasáhl, tentokrát vyrážečkou.
     
    23:39
    Mostecká obrana má plné ruce práce, rebelové se oproti úvodnímu dějství mnohem lépe pohybují a daří se jim nebezpečně pálit z dobrých střeleckých postavení. Hosté se osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    23:53
    Nic teď nebylo platné Mostu, že vyhrál buly ve svém obranném pásmu. Po zisku kotouče se totiž provinil vyhozením na odpískané zakázané uvolnění.
     
    24:20
    Obrovská šance na straně rozjetých Rebelů. Voj. Němec střílel z jízdy v mírném úhlu na pravé straně a vyprášil u bližší tyčky Melicharovy betony. k dorážce se tlačil Semorád, jenže na rychlou změnu kotouče nemohl stihnout zareagovat.
     
    24:51
    Po Komovu přiťuknutí střílel z mírného úhlu na levé straně Fiedler, jenže z předbrankového prostoru nastřelil bez přípravy jen připravené betony gólmana Melichara. Posunutá brána Mostu.
     
    25:18
    Severočeši přidali na aktivitě a přesunuli rychle hru do pásma rebelů, kteří se teď po zisku kotouče osvobodili dvakrát zakázaným uvolněním.
     
    25:39
    Skvělou přihrávku zpoza brány obdržel mezi kruhy ke střele připravený Slavíček, jehož projektil bez přípravy vyrazil gólman Neruda od své tyčky betony.
     
    26:00
    Most se začíná postupem času čím dál více osmělovat a přebírá otěže zápasu do svých rukou. Gólman Neruda se musí mít neustále na pozoru, neboť jeho spoluhráči se pokoušejí pokrývat střelce Severočechů v území kolem jeho svatyně.
     
    26:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A je vyrovnáno, v posledních okamžicích o něco pasivnější Rebelové paradoxně udeřili! Utěšenou, ale velmi chytrou a přesnou přihrávku adresoval z vrcholu kruhů Jan Semorád na volného DAVIDA JONÁŠE, který z prostoru u tyčky bez přípravy vypálil a prostřelil gólmana Melichara, který se nestihl přemístit! Asistence: Jan Semorád.
     
    27:11
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je bleskový obrat, jehož dosáhl Havlíčkův brod gólovou smrští! Kotouč putoval po ose Aleš Sova - Marian Morava - JONÁŠ FIEDLER, přičemž posledně jmenovaný se odhodlal ke střele z velkého úhlu a zblízka prostřelil u přední tyčky Melicharovy betony! Asistence: Marian Morava, Aleš Sova.
     
    28:03
    Hosté se snaží odpovědět stejnou mincí a pokoušejí se vyrovnat. Nejdříve pálil z úhlu na pravé straně Slavíček, po čemž ho ze stejného prostoru záhy napodobil Mavrojanidis. Oba trefili Nerudovy betony. Na trestnou lavici míří po odpískání Švaňhal (HBR).
     
    28:30
    Rebelům se podařilo vyhodit, jenže hosté jsou zpět v útočném postavení a nadechují se postupnou kombinací k mohutnému náporu.
     
    28:59
    Most právě vstřelil branku!

    A Severočeši dosáhli svého, v Kotlině znovu platí nerozhodný stav! Most předvedl v útočném pásmu bleskovou akci, když rychlým pohybem vyšachoval brodskou obranu a po přihrávce Michala Borovanského zpoza branky se ocitl před odkrytou svatyní JAKUB BAUER, jenž se snad ani nemohl mýlit! Asistence: Michal Borovanský, Miroslav Kuncl.
     
    29:40
    Rebelové zareagovali tím nejlepším možným způsobem a ženou se ze všech sil k zisku ztraceného vedení. Brankář Melichar teď čelí spršce střel.
     
    30:25
    Rebelové vyhráli boj o střed hřiště a prošli do útočného pásma, kde se na pravém křídle u mantinelu opřel do kotouče obránce Pavlík a jeho nepříjemná dělovka skončila v náruči gólmana Melichara, jenž utěsnil prostor u bližší tyčky.
     
    30:40
    Zahanbit se nechtěli na dlouho nechat ani Mostečtí, kteří po zisku kotouče předvedli bleskový přechod do ofenzivního postavení. Neobešlo se to ale bez jejich postavení mimo hru.
     
    31:21
    Obrovskou sílu na puku teď předvedl Kostourek, jenž i v obležení dvou protihráčů vypálil z mírného úhlu na pravé straně a u bližší tyčky trefil dobře postaveného brankáře Melichara. Na lavici hanby zamířil Krejčí (MST) za hákování.
     
    31:55
    Hosté se dvakrát v krátkém časovém sledu dokázali osvobodit vyhozením až k brance soupeře, kde se teď bude vhazovat. Brankář Neruda (HBR) vyjel ze svého brankoviště a dostal 2 minuty za zdržování hry. Trest odpyká Stehlík (HBR). Havlíčkobrodská střídačka v čele s trenérem Novákem vehementně protestuje.
     
    32:10
    Voj. Němec prokázal, že disponuje velmi šikovnýma rukama. Neohroženě si to namířil mezi přesilu protihráčů a prokličkoval se až do předbrankového prostoru, kde v tísni gólmana Melichara nepřekonal.
     
    33:02
    Kostourek nejdříve hledal svou nahrávkou ze strany před bránu sjíždějícího Polodnu, ale obránci hostů puk zachytili. Poté vybojoval šikovný forvard Rebelů znovu puk a sjel si po vystihnutí mostecké rozehrávky až do předbrankového prostoru, kde předvedl blafák, ale v obrovské rychlosti už nestihl zakončit.
     
    33:56
    Mavrojanidis vypálil ve zbytku mostecké přesilovky z velkého úhlu na pravé straně, ale kotouč se nečekaně odrazil od hole jednoho z hráčů a zazvonil na horní Nerudovu tyčku!
     
    34:30
    Havlíčkův Brod diktuje v těchto chvílích tempo hry a neustálým pohybem víří prach v mosteckém pásmu. Obrana Severočechů má plné ruce práce. Naposledy střílel od modré čáry tvrdě Jonáš, jenže gólman Melichar vyrazil puk betony do ochranné sítě.
     
    35:10
    M. Ondráček si najel do útočného pásma a střílel z vrcholu kruhů, jenže trefil jen před sebou stojícího protihráče. Most zůstává u puku, ale ve středním pásmu.
     
    35:47
    Rebelové vybojovali kotouč a založili rychlý brejk, na jehož konci vyzkoušel z pravé strany Melicharovu pozornost útočník Rytnauer. Maskovaný muž v mosteckém brankovišti schoval puk v náruči.
     
    36:17
    Havlíčkův Brod drží kotouč častěji na svých holích a tahá za delší konec pomyslného provazu. Nepříjemnou ránu ze strany gólman Melichar vyrazil, ale Sova poslal kotouč do kruhu Voj. Němcovi, jehož rána bez přípravy mířila nad beton, ale hostující brankář pohotově vymrštil vzhůru svou lapačku.
     
    37:22
    Rebelové si začínali velkým důrazem vynucovat převahu v předbrankovém prostoru a vše musel vyřešit až Maxa (MST), který se provinil krosčekem.
     
    37:35
    Severočeši získali puk a okamžitě ho vyhodili nejkratší cestou až do Nerudovy blízkosti. Rebelové se vracejí zpět k založení nové útočné akce.
     
    38:10
    Po dalším vyhození soupeře se už nastěhovali domácí do útočného pásma, kde si teď vynucují drtivý tlak postupnou, ale rychlou kombinací.
     
    38:46
    Gólman Melichar si teď musí připadat v mosteckém brankovišti jako na střelnici. Brodští střelci na něj posílají ze všech možných pozic jeden nebezpečný projektil za druhým.
     
    39:20
    Polodna zpracoval před bránu kotouč Rytnauerovi, který měl dostatek času a prostoru ke gólovému zakončení. Několikrát si před brankářem Melicharem zamíchal s pukem na holi, ale prostřelit ho nedokázal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části měli jednoznačně navrch domácí Rebelové, kteří dvěma slepenými brankami z holí Davida Jonáše a Jonáše Fiedlera otočili nepříznivý vývoj, ale za Most vyrovnal Jakub Bauer. Před závěrečným dějstvím, jež začne zrhuba v 19:16, platí v Kotlině nerozhodný stav 2:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Sebevědomý průnik předvedl Rindoš a moc mu nechybělo k tomu, aby se prosadil střelecky. Prosmýkl se totiž po pravém křídle a natlačil se až před bránu, kde v tísni nestihl zakončit a domácí vyhodili na icing.
     
    40:30
    Obrana Rebelů se teď nevyvarovala zmatků v obranném pásmu a Severočechům scházelo málo k tomu, aby toho dokázali využít ve svůj prospěch.
     
    42:00
    Sledovali jsme hru nahoru - dolů, jež málem vnesla gólovou radost do havlíčkobrodských řad. Při rychlém protiútoku se dostal k zakončení z mezikruží Knotek, jehož rána zazvonila na pravou Melicharovu tyčku!
     
    42:30
    Od modré čáry tvrdě vypálil po vhazování obránce koma, který z mohutného nápřahu jen o kousek minul vzdálenější tyčku. Hosté následně přesunuli hru i s pukem do středu hřiště.
     
    43:30
    Rebelové sevřeli svého severočeského soupeře v hloubi jeho obranného pásma a tlačili se přes důrazné beky k zakončení. Neúspěšně. Most vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    44:00
    Rytnauer si připsal hodně nepřesnou přihrávkou a málem tím zadělal rebelům na pořádné problémy. Po křídle sprintujícího protihráče však zastavil už v rohu pásma a napravil svou chybu.
     
    44:31
    Havlíčkův Brod sice vyhrál přetlačovanou v blízkosti sv´ho gólmana Nerudy, jenže následně mu to zaskřípalo v přechodové fázi, když se připravil o puk vyhozením na icing.
     
    44:52
    Domácí družina se nastěhovala do útočného pásma v hojném počtu a teď kombinuje kolem gólmana Melichara, jehož obránci zatím odvádějí spolehlivou práci.
     
    45:24
    Voj. Němec adresoval mazanou přihrávku do předbrankového prostoru Jonášovi, jehož střelu lapil velmi dobře postavený gólman Melichar a přerušil hru.
     
    45:55
    Havlíčkobrodští hokejisté mají stále na své straně jasnou převahu, když nepouštějí hru z Melicharova dosahu. Most se brání s vypětím všech sil, zatím úspěšně.
     
    46:47
    Hosté založili po zisku kotouče rychlý protiútok, na jehož konci se ocitli v situaci 2 na 1, ale Maxův pas vystihl vracející se forvard Knotek a po skvělém obranném zásahu vyhodil na icing.
     
    47:02
    Havlíčkův Brod se sice dostal ven z obranného pásma, ale jen na několik sekund. Pomohl si totiž za hranicí pravidel, zakázaným uvolněním.
     
    47:22
    A do třetice musí pískat sudí signalizovaný icing. Fanouškům se to nelíbí a svou nespokojenost dávají hráčům najevo pískotem. Buly před brankářem Nerudou.
     
    48:27
    Rebelové se zkusili nastěhovat do útočného pásma sérií dlouhých nahození. Tato taktika jim vyšla, ale jen na na chvíli. Kostourek totiž nepřesně přihrál, hrát mohou hosté.
     
    49:02
    Domácí Rebelové se pokoušejí diktovat tempo hry a drží puk častěji na svých holích, přičemž dobývají útočné pásmo. Naopak hosté se nikam nehrnou a čekají na možnost rychlých brejků.
     
    50:07
    Po neúspěšném útoku Rebelů, který skončil zbytečnou a nepřesnou zpětnou přihrávkou na modrou čáru, se uvolnil do palebné pozice Rudovský, jenže z ostrého úhlu nechal vyniknout jen Nerudovy betony.
     
    50:52
    Most se usadil v ofenzivním postavení a zakončil. Nepříjemnou ránu měl na svědomí obránce Charousek, jehož projektil vyrazil i přes zacloněný výhled gólman Neruda betony. Zakázané uvolnění domácích.
     
    51:07
    Havlíčkův Brod zaujal postavení v útočném pásmu, ale dostal se s pukem do rohu, kde přerušil rozhodčí dlouhý a urputný souboj Fiedlera s protihráčem. buly ve středním pásmu.
     
    51:33
    Kostourek si sjel na vrchol kruhů, odkud tvrdě vypálil zápěstím. Jeho útočný parťák Polodna ještě těsně před bránou tečoval letící puk, ale těsně nad horní tyč. Po přerušení dostává 2 minuty za hákování Andres (MST).
     
    51:46
    Komův projektil od modré čáry tečoval ještě těsně před bránou Semorád, v podobné pozici jako předtím Polodna, ale zvedl kotouč jen do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu i přesto, že forvard Rebelů ukazuje, že puk ještě tečoval někdo z hráčů Mostu.
     
    52:00
    Most zvládá situaci ihned po vhazování na jedničku a osvobozuje se vyhozením. Rebelové si budou hledat cestu do Melicharovy blízkosti znovu.
     
    52:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové si vynutili obrovský tlak, který vyústil ve vstřelenou branku! Střelu Radima Ostrčila vyrazil brankář Melichar jen k Petru Polodnovi, který zpoza branky adresoval zpětnou nahrávku k tyčce JANU KNOTKOVI, který se zblízka podél bližší tyče nemýlil! Asistence: Petr Polodna, Radim Ostrčil. Utkání sleduje 981 diváků.
     
    52:56
    Most právě vstřelil branku!

    Tak to je blsková odpověď Severočechů, kteří uťali brodskou radost! Po Lukáši Žejdlovi se dostal k puku BOHUMIL SLAVÍČEK, který krásnou střelou z prostoru pravého kruhu trefuje puk přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Lukáš Žejdl, Georg Mavrojanidis.
     
    53:28
    Rebelové obrali Most o kotouč a drží teď puk na svých holích. Z hloubi obranného pole zakládají novou akci, když si vyměňují rychlými nahrávkami mezi sebou kotouč.
     
    53:55
    Knotek se ocitl za rozhozenou obranou Mostu, jenže poskakující puk, který se k němu odrazil do mírného úhlu na pravou stranu z mezikruží, bez přípravy netrefil.
     
    54:24
    Kostourek si dobře rozmyslel, co s pukem udělá. Zbavil se tělem clonícího beka a nahrál do předbrankového prostoru Švaňhalovi, jenž byl zády k bráně. Musel se tak otočit a z mezikruží trefil jen před sebou ležícího protihráče.
     
    55:17
    Střídačka Havlíčkova Brodu je potrestána za nesportovní chování. Rebelové si totiž stěžovali, že sudí neodpískal evidentní faul na rozjetého útočníka, který se dostal se svým kolegou do přečíslení 2 na 1 a byl očividně zastaven podražením. Trest odpyká Stehlík (HBR). Přesilovka pro Most.
     
    55:17
    Havlíčkobrodský trenér Petr Novák (HBR) dostal osobní trest do konce utkání za nesportovní chování.
     
    55:29
    Fiedler elegantně prokroužil kolem protihráčů ve středu hřiště a zavezl kotouč do útočného pásma. Most začíná zpoza brány gólmana Melichara.
     
    55:50
    Další útok Mostu ztroskotal na dobře postavené obraně domácích, která bez dlouhého otálení opět vyhazuje kus černé gumy až za Melicharovu svatyni.
     
    56:35
    Severočeši se zatím v početní převaze hodně trápí, když se jim nedaří zaujmout na delší dobu útočné pásmo. Rebelové své území důsledně a účinně brání.
     
    56:57
    Rudovský vypálil z prostoru levého kruh a jeho utěšená rána zazvonila na tyčku za Nerudovou bránou, odkud se kotouč odrazil do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    57:54
    Havlíčkův Brod již v plném počtu hráčů na ledě zahrozil. Nepříjemnou ránu z velkého úhlu na levé straně nepustil za svá záda gólman Melichar, když betony utěsnil prostor u přední tyčky.
     
    58:21
    Havlíčkův Brod chce ještě před závěrečnou sirénou strhnout vedení zpět na svou stranu a získat další 3 body. Rozhodně se mu nedá upřít snaha, ale nesmí se dopouštět nepřesností jako teď špatným pasem na Jonáše, jenž skončil na icingu.
     
    58:50
    Hraje se v havlíčkobrodském pásmu, kde sledujeme tuhý boj o puk. Ani jedna strana zatím nemá navrch, na pozoru se tak musí mít gólman Neruda.
     
    59:40
    Dva útoky odrazila mostecká defenzíva, ale ani jednou se jí nepodařilo dostat kotouč do bezpečí. Toho využil útočník Knotek, jenž z pravého kruhu vypálil do Melicharovy náruče.
     
    59:46
    Severočeši jsou odhodlání ubránit cenný bod až do závěrečné sirény. Ihned po vyhraném vhazování jeden z hráčů Mostu vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    59:51
    A situace se nám opakuje. Most opět získal puk po vhazování před svou bránou a vyhodil dlouhým obloukem na zakázané uvolnění. Další buly před Melicharovou bránou.
     
    59:55
    Nepříjemná střela ihned po vhazování měla potřebnou přesnost i razanci, jenže skončila těsně vedle pravé tyčky gólmana Melichara.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi dnešního duelu nerozhodla, po krátké přestávce tak přijde na řadu pětiminutové prodloužení. Pokud se ani v něm nerozhodně, přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:07
    Havlíčkův Brod vyhrál úvodní vhazování a okamžitě se dostal do koncovky, když Polodnovu bekhendovou střelu ztlumil gólman Melichar betony a ukryl puk pod lapačkou.
     
    60:22
    Most právě vstřelil branku!

    Je rozhodnuto, bonusový bod získává Most! Jan Divíšek předložil kotouč do předbrankového prostoru na hůl JAKUBA MAXY, jehož projektil si našel cestu mezi Nerudovy betony a skončil v síti! Asistence: Jan Divíšek.
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    Most si odváží z Havlíčkova brodu cenné dva body za vítězství 4:3 po prodloužení. Děkuji vám za pozornost, z Kotliny se s vámi pro dnešek loučím a přeji vám hezký zbytek středečního večera. (19:58:31)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 27. Jonáš (Semorád), 28. Fiedler (Morava, Sova), 53. Knotek (Polodna, Ostrčil) - 1. Charousek (Rindoš), 29. J. Bauer (Borovanský, Kuncl), 53. Slavíček (Žejdl, Mavrojanidis), 61. Maxa (Divíšek)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) - Morava (C), Ostrčil, Sova, Protivný, A. Jelínek, Pavlík (A), Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Fiedler, Voj. Němec (A), Rytnauer, Stehlík, P. Musil, Kostourek.
    HC Most: Melichar (Sork) - Kuncl, Hranáč (C), Hanzl, Charousek, Jeník, Krejčí, Havelka, Martinec - J. Divíšek, M. Ondráček, Rindoš, J. Bauer, Slavíček, Havlíček, Rudovský, Maxa, Borovanský, Žejdl, Mavrojanidis, Andres.

    Rozhodčí: Tomáš Horák - Michal Jílek, Martin Šperl.
    bahis siteleri