Šumperk – Most 6:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Hr. Králové 6:3 (kon.)
Chomutov – Olomouc 3:1 (kon.) | Jihlava – Benátky n/J 6:1 (kon.) | Písek – Kadaň 2:1 (kon.)
Třebíč – Litoměřice 1:3 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
5:2 (3:2, 1:0, 1:0)
Medvědi Beroun 1933
Sobota 05.11.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod v prostředí svého stadionu v Kotlině poráží Beroun v atraktivním duelu 5:2 a připisuje si cenné tři body do prvoligové tabulky. Premiéra trenérské dvojici Karel Dvořák - Milan Chalupa tak na lavičce Rebelů vyšla na výbornou. Pokud bychom měli dnes vybrat hráče zápasu, na havlíčkobrodské straně by se jednalo o útočníka Jana Semoráda, který hýřil aktivitou a vstřelil 2 branky. Z řad Medvědů zaslouží pochvalu gólman Robert Slipčenko, který předváděl po celé utkání výborné zákroky. To je ode mě z Havlíčkova Brodu pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost, loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek víkendu. (19:26:27)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Nejdříve po pěkné křížné přihrávce napříč předbrankovým prostorem pálil zblízka a v mírném úhlu na pravé straně Kostourek do Slipčenkových betonů, na což střílel ještě Šenkeřík od modré čáry, ale puk byl vyražen do ochranné sítě.
     
    59:29
    Útočná akce domácího souboru končí vyloučením na berounské straně. Za vysokou hůl (BER) je vyloučen Špelda.
     
    58:50
    Na modré čáře se opřel do puku obránce Protivný, jehož tvrdá a poměrně přesná rána jen o kousek minula pravou Slipčenkovu tyčku. Domácí stále drží puk.
     
    58:31
    Brankář Slipčenko teď vydatně pomohl svým spoluhráčům, když se ydal za branku pro nahozený puk, rozehrál ho na své spoluhráče, a ti vyhodili.
     
    57:40
    Středočeši se zatím dobře brání. Další útok Rebelů se jim povedlo odrazit. Následně se osvobodili a ještě zdrželi hru v blízkosti gólmana Laitinena aktivním napadáním.
     
    56:40
    Rebelové si několikrát vyměnili puk v útočném pásmu a ke střele z vrcholu kruhů z velkého nápřahu se odhodlal Kostourek. Trefil však jen betony gólmana Slipčenka, po nichž se tlačil marně k dorážce Rytnauer. Hosté vyhazují.
     
    56:21
    Hodně tvrdý a nebezpečný úder dostal u mantinelu brodský obránce Koma. Poletín (BER) vyfasoval za hrubost zbytečný trest na 5 minut plus OT do konce utkání. Citelně tím oslabil svůj tým. Trest za něj odpyká Milfait (BER).
     
    55:54
    Beroun přesunul hru do útočného pásma, kde si několikrát vyměnil puk a dostal se do koncovky. Konkrétně se o to zasloužil obránce Veselý, jehož střelu od modré čáry ukryl ve své náruči gólman Laitinen.
     
    55:42
    Podobná situace byla k vidění také na opačné stran ledové plochy. Opět v nepřehledné mlýnici před brankou sváděli urputnou přetlačovanou hráči obou táborů, z níž vyšli vítězně Medvědi.
     
    55:31
    Vytížená obrana Berouna nakonec rozehrála hodně nepřesně, její nahození končí jen na odpískaném zakázaném uvolnění. Brodská družina získala bez boje buly u Slipčenkovy svatyně.
     
    54:40
    S pukem na holích disponují Středočeši, kteří si nahrávají v obranném pásmu kolem napadajících útočníků Rebelů. Stále se jim nedaří přejít alespoň do středu pole.
     
    53:59
    Nepřehledná situace se vytvořila v předbrankovém prostoru Rebelů, kde se v početné skrumáži prala o puk spousta hráčů. Gólman Laitinen vše ustál bez úhony, hrát mohou jeho spoluhráči.
     
    53:20
    Berounští hokejisté kombinují v útočném pásmu, ale mají to velmi těžké. Musejí bojovat doslova o každý centimetr ledu, neboť jim Rebelové neustále dýchají na záda.
     
    52:14
    Švaňhal si v situaci 2 na 1 narazil se svým spoluhráčem a zblízka z ideální pozice a bez přípravy těsně minul Slipčenkovu svatyni! Dnešní utkání sleduje 1278 diváků.
     
    51:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové předvedli úchvatnou akci, jež končí pátým gólem v berounské síti! Nahozený puk dojel v rohu pásma Ondřej Švaňhal, nahrál přes protihráče přesně do předbrankového prostoru Vojtěchu Němcovi, který ještě prodloužil krátkým pasem na vedle sebe zcela volného JANA SEMORÁDA, jenž zblízka střelou po ledě a k tyči skóroval! Asistence: Vojtěch Němec, Ondřej Švaňhal.
     
    50:03
    Dvakrát se teď v roli střelce ocitl Soldán. Nejdříve neúspěšně pálil po nahrávce Rubeše z rohu pásma, když měl před bránou dostatek času a prostoru, ale o kousek minul levou Laitinenovu tyč. Následně se ještě po sólovém průniku dostal ke střele z vrcholu kruhů, jež byla sražena do ochranné sítě.
     
    49:51
    Poměr sil na ledě se nám vyrovná. Sudí posílá do hokejového vězení Malého (BER) za nedovolené bránění.
     
    49:45
    Voj. Němec si všiml v obranném pásmu rozjetého Semoráda, jemuž adresoval chirurgicky přesný pas ideálně do jízdy. Jeho spoluhráč nabral rychlost a stíhán bekem na vrcholu kruhů vypálil do Slipčenkovy náruče.
     
    49:23
    Švaňhal (HBR) je vykázán na 2 minuty za katr kvůli faulu loktem.
     
    49:15
    Tak to byla pořádná hrubka v brodské rozehrávce. K puku se dostal snadno Micka, který našel křížným pasem Doležala, jehož rána postrádala na vrcholu kruhů přesnost.
     
    48:44
    Středočeši už si ve zbytku oslabení situaci pohlídali a Rebely k ničemu nebezpečnějšímu poblíž brankáře Slipčenka nepustili. Domácí se teď dostali do postavení mimo hru.
     
    48:12
    Hosté se zatím v oslabení velmi dobře brání. Daří se jim aktivním pohybem a dobrým čtením hry pokrývat havlíčkobrodské střelce, kteří nemají dostatek času ani prostoru.
     
    47:38
    Havlíčkův Brod se už seskupil do přesilovkového vzorce a kolem obranné čtveřice Berouna vedené brankářem Slipčenkem rozvinul kombinaci.
     
    47:15
    Medvědi se ujali puku a co nejdříve ho odpálili dostatečně daleko od své svatyně. Domácí při následném útoku získali útočné pásmo zásluhou Polodny, jenž hledal přihrávkou spoluhráče, ale zblokovaný puk si našel cestu jen do Slipčenkovy výstroje.
     
    46:40
    Gólman Slipčenko zasáhl ještě proti střele ze strany betony. Sudí udělil 2 minuty Milfaitovi (BER) za vražení na hrazení.
     
    46:31
    Hosté se dopustili nedovoleného zákroku. Hlavní sudí má zdviženou paži a ponechává Havlíčkovu Brodu, který poslal místo gólmana Laitinena do pole šestého hráče, výhodu.
     
    45:20
    rebelové již v plném počtu podnikli útočnou akci, jíž vedl Semorád. Ten držel puk a v rychlosti si mazaně obhodil protihráče, jenže k puku už měl daleko. Gólman Slipčenko ho ale neudržel a mohl zahrozit Šenkeřík, jenže drobné zaváhání svého bývalého spoluhráče nečekal.
     
    44:50
    Středočeši už zaujali přesilovkové postavení a kombinují kolem brány gólmana Laitinena. Ten zatím zasahovat nemusel, 2 střely od modré čáry byly nepřesné a nemířily do prostoru brány.
     
    44:02
    Rebelové vyhráli vhazování v blízkosti své modré čáry a puk vyhodili až za Slipčenkovu svatyni, kam se musejí Medvědi pro kotouč vracet.
     
    43:46
    Gólman Laitinen se prezentoval dalším povedeným zásahem, když zlikvidoval ránu Micky z vrcholu kruhů. Buly proběhne v kruhu po jeho levici.
     
    43:14
    Voj. Němec nabral po zisku puku rychlost a po naznačení střely se elegantně prosmýkl kolem bránícího hráče, jenže byl následně zdvojen a zakončit v rychlosti už nestihl.
     
    43:04
    Mladý Rebel vystřelil zblízka nepřesně a vůbec netrefil Laitinenovu bránu. Koma (HBR) je potrestán za sekání. Zřejmě se jednalo ještě o nějaký jiný zákrok, jenž doprovázel útok Medvědů.
     
    43:04
    Havlíčkobrodský odchovanec ve službách Medvědů Milfait se ocitl v samostatném úniku a i když netrefil bránu, Pavlík ho hákoval a je nařízeno trestné střílení!
     
    42:15
    Havlíčkův Brod si po tuhém boji proklestil cestu až do ofenzivního postavení. Na konci akce stál od modré čáry střílející Štěpánek, trefil připravený beton gólmana Slipčenka.
     
    41:40
    Puku se nakonec ujal Micka, jehož dalekonosnou ránu z blízkosti modré čáry lapil bez problémů do náruče brankář Laitinen, jemuž usnadnil práci dobrý výhled.
     
    41:30
    Medvědi vyhnali aktivním pohybem Rebely i s pukem až do blízkosti gólmana Laitinena, kde se teď prezentují neúnavným napadáním rozehrávky svého soka z Vysočiny.
     
    40:58
    Rebelové drží útočné pásmo a puk na svých holích. Nebezpečně se pohyboval kolem branky gólmana Slipčenka Voj. Němec, ale obránci Berouna mu nedovolili zakončit.
     
    40:21
    Rytnauerův postup středním pásmem směrem k brance Medvědů zastavil hlavní sudí, jemuž neunikla havlíčkobrodská přihrávka rukou. Buly ve středním pásmu.
     
    40:11
    Rytnauer nahazoval puk směrem na svého spoluhráče Kostourka, ale brankář Slipčenko měl k puku o poznání blíže a těsně před svým brankovištěm ho zalehl, čímž přerušil hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také v prostřední části jsme byli v Kotlině svědky vyrovnané a ofenzivní partie, jež s sebou po čtyřbrankové nadílce v úvodní třetině přinesla jediný přesný zásah. O ten se postaral přesnou dorážkou Petr Polodna, který vrátil svému celku dvoubrankový náskok. Před závěrečným dějstvím, které začne zhruba v 18:45, vedou Rebelové nad berounskými Medvědi 4:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Upozornil na sebe také Hašek, který po vyhraném vhazování vypálil z pravého kruhu a gólman Laitinen vytahoval jeho střelu od vzdálenější tyčky vykopnutým betonem.
     
    39:34
    Brankář Laitinen pokračuje v povedeném představení. Tentokrát se na něj řítila znovu berounská lavina, z níž vypálil v mezikruží Jebavý, ale narazil jen na připravenou lapačku.
     
    38:56
    Útočným choutkám berounských Medvědů učinil přítrž až hvizd hlavního sudího, který odpískal svým asistentem signalizované postavení mimo hru.
     
    38:20
    Žalčík nejdříve pálil z pravé strany do Laitinenovy nastavené náruče a zahrozil hodně nebezpečně i bezprostředně po vhazování, když po jeho střele puk nebezpečně poletoval nad brankářem Laitinenem a jeho lapačkou. Maskovaný muž domácích nakonec kotouč za svá záda nepustil!
     
    38:01
    Žalčík se vehementně tlačil do zakončení v mezikruží, ale puk mu v tísni protihráčem sklouzl z hole a dojel jen do Laitinenovy výstroje. Buly v brodském pásmu.
     
    37:20
    Domácí napadáním rozehrávky Medvědů pozdrželi soupeře v útočném pásmu a ušetřili cenné vteřinky z Kostourkova trestu,. hosté už jsou ale v útočných pozicích.
     
    36:45
    Domácí se chvilku po vyhraném vhazování před brankou Laitinena osvobodili dlouhým vyhozením. Beroun se musí vracet pro puk až do Slipčenkovy blízkosti.
     
    36:35
    Beroun hraje přesilovou hru. Za zdržování hry obdržel 2 trestné minuty Kostourek (HBR).
     
    36:05
    Rubeš zkusil překvapit gólmana Laitinena utěšeným projektilem z pravé strany, kde byl tísněn, jenže na oporu Rebelů finské národnosti si nepřišel.
     
    35:28
    Střelecké situace na obou stranách hrací plochy. Nejdříve střílel z dobré pozice Musil, jenže netrefil z mírného úhlu na pravé straně mezi tři tyče. Na druhé straně z vrcholu kruhů prověřil betony gólmana Laitinena Žalčík.
     
    34:54
    Rebelům se nepovedl přechod do útočného pásma, když ztratili kus černé gumy ve středu pole. Toho využil k zakončení dnes velmi aktivní Micka, jehož ránu z levého kruhu chytil do vymrštěné lapačky gólman Laitinen a přerušil hru.
     
    34:02
    Nejdříve pálil nebezpečně těsně vedle obránce Jelínek, po němž zanedlouho střílel i Rytnauer. ten obdržel pas z rohu pásma a střílel bez přípravy z předbrankového prostoru, jenže přestřelil horní tyčku!
     
    33:30
    Hosté se teď velmi dobře brání. Daří se jim získávat puky do své moci a rychlými vyhozeními se osvobozovat. Rebelové rozhodně nemají souvislý tlak, spíše hrozí z jednotlivých útoků.
     
    32:40
    Semorád se prezentoval nepříjemnou ránou z předbrankového prostoru, bez přípravy ale po nahrávce zpoza brány trefil jen dobře postaveného gólmana Slipčenka!
     
    32:29
    Havlíčkův Brod sice ihned po buly zaujal útočné pozice, jenže puk nemá pod kontrolou a musí o něj neustále bojovat ve všech možných koutech útočného pásma.
     
    32:08
    Za hákování vyfasoval dvouminutový trest Sobotka (BER).
     
    31:52
    Obrovskou šanci teď měl na holi obránce Pavlík. Ten si utěšeně sjel volným prostorem až před bránu, kde byl sám, ale po Kostourkově nahrávce mířil nepřesně. Domácí v signalizované výhodě neustále stříleli ze všech pozic, gólman Slipčenko opět podržel svůj tým v těžké chvíli.
     
    31:10
    Štěpánek se Stehlíkem se mohli dostat po odražení berounského útoku do rychlého brejku a přečíslení 2 na 1. Prvně jmenovaný ale při zpracovávání puku ztratil rovnováhu a upadl.
     
    30:15
    Karta se nám teď dokonale otočila na svou druhou stranu. Za delší konec provazu nyní tahají hosté z Berouna, kteří operují v Laitinenově blízkosti. Do střelecké situace se zatím neprobili.
     
    29:30
    Po krátké odmlce se dostal do akce také brankář Laitinen. Ten nejdříve zasahoval proti Mickovi, jenž se natlačil v tísni před bránu a bekhendem pálil do betonů. Následně střílel od modré čáry Hašek, jenže nepřesně.
     
    29:01
    Tlak Havlíčkova Brodu neztrácí na své intenzitě. Ba co víc, možná ještě čím dál více nabírá větších rozměrů. Brankář Slipčenko se musí mít neustále na pozoru.
     
    28:20
    Středočechům se stále nedaří vyklouznout z pevného objetí, do kterého je Rebelové sevřeli. Puk se neustále pohybuje v blízkosti gólmana Slipčenka. Ten teď zasahovat nemusí, sleduje spíše boje o kus černé gumy před sebou.
     
    27:59
    Brankáři Slipčenkovi teď nedopřává havlíčkobrodská ofenzíva ani chviličku oddechu. Ba naopak, strážce svatyně Medvědů musí zasahovat proti jednomu nebezpečnému projektilu za druhým. Střelci Rebelů teď zkoušejí štěstí ze všech možných palebných pozic.
     
    27:41
    Gólman Slipčenko musel znovu do rozkleku, tentokrát proti střele Pavlíka, jenž se opřel do kotouče mezi kruhy a modrou čárou. Od betonů berounského brankáře mířil puk do ochranné sítě.
     
    27:33
    Další akce z dílny domácích. Štěpánek nahodil puk před bránu na svého spoluhráče, jenže ten byl tísněný a v pádu nedokázal usměrnit lépe puk. Gólman Slipčenko tak měl snadnou úlohu.
     
    27:05
    Nepovedený útok Medvědů skončil velmi brzy, když mezi kruhy prokázala větší důraz brodská obrana, jež se zmocnila puku. hrát mohou Rebelové.
     
    26:41
    Žalčík se probil při přetlačované po vhazování ke střele z levého kruhu, jenže puk mu sjel z hole a doputoval jen do moci Rebelů. Ti si však neporozuměli při rozehrávce a vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    26:23
    Brankář Latiinen teď předvedl dva velmi důležité zákroky. Nejdříve si poradil se střelou Nedvěda od modré čáry, po čemž ustál ihned po buly i sérii nepříjemných dorážek z bezprostřední blízkosti a zaslouženě sklidil po přerušení hry ovace brodského kotle!
     
    26:05
    Medvědi odpověděli nepříjemnou ranou z úhlu na levé straně, jejímž autorem byl Stromko. Gólman Laitinen ale číhal u své pravé tyčky připravený zasáhnout.
     
    25:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Brodský soubor sevřel svého soupeře do pevného objetí a znovu odskakuje Berounu na rozdíl dvou branek! Při zmatku kolem brankáře Slipčenka pálil bekhendem z mezikruží do betonů Milan Kostourek, ale PETR POLODNA se už z dorážky před odkrytou svatyní nemýlil! Asistence: Milan Kostourek.
     
    24:46
    Rebelům se chvíli nedařilo překonat dobře pracující val Medvědů ve středním pásmu a přejít do blízkosti brankáře Slipčenka. Nakonec se prezentoval dalekonosnou ranou ze středu hřiště Protivný, který našel Slipčenkovu náruč.
     
    24:00
    Další střelu vyprodukoval z pravé strany Jonáš, který utěšenou ranou, jíž viděl gólman Slipčenko na poslední chvíli, trefil u přední tyče nastavené betony.
     
    23:10
    Havlíčkův Brod se ubránil bez úhony, svému soupeři toho moc až na dvě nepříjemné Nedvědovy střely od modré čáry nepovolil. Nyní se sám tlačí do útoku, z mezikruží zakončoval do náruče gólman Slipčenka Semorád.
     
    22:35
    Havlíčkobrodští při napadání berounské rozehrávky získali puk a měli v dobré pozici dostatek volného prostoru před Slipčenkovou svatyní. Sudí však přerušuje pro jejich postavení mimo hru.
     
    22:20
    Od modré čáry pálil dvakrát obránce Nedvěd. Nejdříve jeho razantní projektil o kousek minul levou Laitinenovu tyčku, podruhé zasáhl finský muž s maskou svými betony. Rebelové vyhazují.
     
    21:30
    Medvědi se zatím v přesilové hře trápí, vůbec se jim nedaří zaujmout přesilovkový vzorec a ohrozit gólmana Laitinena. Domácí se velmi dobře brání.
     
    20:56
    Domácí se ihned po vhazování, které v obranném pásmu zvládli lépe, osvobodili dlouhým vyhozením. U branky gólmana Slipčenka ještě zkoušejí napadat soupeřovu rozehrávku a ušetřit cenné vteřinky.
     
    20:47
    Rebelové to přehnali v útočném pásmu s důrazem a jdou do 4. Polodna (HBR) vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    20:29
    Hosté mají puk ve své moci a od úvodního vhazování se pokoušejí probít do útočného pásma. Na první pokus jim to nevyšlo, domácí je zastavili na modré čáře. Svěřenci koučů Doležala a Pecky mají ale ještě druhý pokus.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla zajímavou podívanou a dala by se rozdělit na dvě části. Nejdříve předváděli spanilou jízdu domácí Rebelové, kteří se po trefách z holí Pavla Musila, Petra Štěpánka a Jana Semoráda radovali ze zisku tříbrankového vedení. Poté se ale hra vyrovnala a gólovou radost si užili i Medvědi. Nejdříve snížil Tomáš Micka, kterého napodobil Jiří Hašek. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 17:50, vede Havlíčkův Brod nad Berounem těsně 3:2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Beroun právě vstřelil branku!

    Tak to je studená sprcha pro Rebely v posledních sekundách úvodní dvacetiminutovky, hosté z Berouna snižují na nejtěsnější možný rozdíl! Od zablokovaného Jana Veselého se puk dostal na hůl JIŘÍHO HAŠKA, který bez přípravy a z velkého rozmachu prostřelil i díky dobře clonícím spoluhráčům vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Jan Veselý.
     
    19:37
    Kus černé gumy se potuloval ve středním pásmu, kde o něj bojovaly v hojném počtu oba týmy. Nakonec skončil puk na brodské střídačce, buly ve středním pásmu.
     
    19:05
    Na opačné straně ledové plochy se v podobném duchu prezentoval také mrštný útočník Kostourek. Ten se po přesné přihrávce dokázal uvolnit a z vrcholu kruhů v mohutném nápřahu trefil přesně Slipčenkovu nastavenou náruč.
     
    18:20
    A jejich počínání s sebou přineslo kýžené ovoce. Po zisku kotouče se probili do ofenzivního postavení, v němž pálil z pravé strany Micka do Laitinenových betonů u přední tyčky.
     
    17:40
    Nyní pozorujeme snažení Rebelů, kteří vybojovali kotouč a rozvíjejí nový útok z hloubi svého obranného pásma. Medvědi se srotili ve středním pásmu.
     
    17:00
    Špelda obdržel při berounské kombinaci v Laitinenově blízkosti nahrávku na modrou čáru a z mohutného nápřahu prověřil pevnost betonů finského gólmana.
     
    16:35
    A maskovaný muž v brankovišti Středočechů pokračuje v náročné pracovní směně. Tentokrát si musel poradit se střeleckým projektilem, jenž na něj vyletěl od prostoru modré čáry. Uprostřed brankoviště však neměl výraznější problémy lapit letící puk do náruče.
     
    15:30
    Až teď se to podařilo domácím, kteří okamžitě ohrozili gólmana Slipčenka. Ten musel zasahovat betony proti nepříjemné Protivného střele z levé strany, jíž vyrazil betony od bližší tyčky.
     
    15:00
    Fanoušci v Kotlině teď sledují spíše tuhý a vyrovnaný boj o střed pole. Chvíli mají puk na svých holích Rebelové, jindy pro změnu hosté. Oběma táborům se ale nedaří na delší časový úsek zaujmout útočné pásmo.
     
    14:00
    V Kotlině stále sledujeme zajímavý hokej. Oba celky si vyměňují pravidelně puk a pokračují v nastolené útočné aktivitě. Teď ale dominují na ledě obě pozorné obrany, jež zabraňují vzniku větší šance.
     
    13:27
    Hosté se dostali do postavení mimo hru. Předtím ještě pálil v útočném pásmu od modré čáry tvrdě obránce Jelínek, ale minul Slipčenkovu branku. Za nesportovní chování dostal osobní rest také Žalčík (BER).
     
    12:15
    Gólman Slipčenko si musil chtě nechtě trochu povyjet ze svého brankoviště proti nahozenému puku, za nímž pílil rozjetý Kostourek. Situaci ale zvládl bravurně. Na lavici hanby zamířil Stehlík (HBR) k osobními trestu na 10 minut za nesportovní chování.
     
    11:49
    Beroun právě vstřelil branku!

    Gólová hitparáda nebere konců, tentokrát zvedají v euforii ruce nad hlavu Medvědi! Po pravém křídle si nabruslil do palebné pozice TOMÁŠ MICKA, jenž sice nejdříve střelou z pravého kruhu nastřelil jen Laitinenovy betony, ovšem puk se odrazil do předbrankového prostoru, kde si jej nešťastně srazil do vlastní brány bruslí jeden z havlíčkobrodských beků! Bez asistence.
     
    11:20
    Již se pokračuje ve hře. Beroun zareagoval na nepříjemnou situaci oddechovým časem. Nyní dobývá útočné pásmo svého soupeře, který zatím stíhá pokrývat berounské střelce.
     
    11:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Domácí se rozjeli a pokračují ve své gólové smršti, vedou už o tři branky! Rebelové se dostali při rychlém protiútoku do přečíslení, při němž Vojtěch Němec našel z levého kruhu před bránou ještě lépe postaveného JANA SEMORÁDA, který zblízka prostřelil bez přípravy apdajícího gólmana Slipčenka! Asistence:Vojtěch Němec, Václav Meidl.
     
    10:30
    Medvědi se pokoušejí o rychlou odpověď, jíž by se dostali opět těsně za záda svého soupeře. Jenže obrana Rebelů pracuje spolehlivě a úspěšně odráží všechny útoky Berouna.
     
    9:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové se znovu radují z gólového zásahu, díky němuž vedou už 2:0! Po nahrávce Tomáše Protivného napřáhl v prostoru levého kruhu PETR ŠTĚPÁNEK a přesnou ranou zápěstím na vzdálenější tyčku nasměroval puk mimo dosah gólmana Slipčenka! Asistence: Tomáš Protivný.
     
    9:00
    Havlíčkobrodská družina odrazila rychlý útok Medvědů a sama se mohla dostat do ofenzivního postavení. Jonáš ale neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů a jeho nahození nedopadlo na úrodnou půdu. Hrát mohou Středočeši.
     
    8:15
    Na berounskou svatyni teď letěly dva střelecké projektily od modré čáry. Nejdříve střílel neúspěšně Voj. Němec, po němž neuspěl ani Šenkeřík.
     
    7:30
    Teď jsou na tahu havlíčkobrodští hokejisté, kteří drží puk a obléhají brankáře Slipčenka, jehož obrana je zatím důrazná a úspěšná. Stále se však nemůže vymanit ze sevření.
     
    6:54
    A finský brankář si na nedostatek práce také stěžovat nemůže. Tentokrát si poradil se střeleckým projektilem, který na něj hosté vyslali z prostoru kruhů-
     
    6:30
    Do útočného pásma se nastěhovali také Medvědi. Rebelové sice vyšli ze souboje za bránou, do kterého se zapojila spousta hráčů, vítězně, jenže hosté získali puk zpět a obléhají Laitinenovu bránu.
     
    6:04
    Další povedený zákrok si do statistik připisuje strážce medvědí svatyně Slipčenko. tentokrát chytil nahození z uctivé vzdálenosti a před dotírajícími útočníky raději přerušil hru. Buly před jeho klecí.
     
    5:30
    Stále se nám nabízí stejný obrázek hry. Puk se nám rychle stěhuje od branky k brance, přičemž oba celky se tlačí do zakončení a střídají se v útočné snaze.
     
    4:30
    Hra se nám přeměnila ve svižnou a ofenzivní podívanou. Gólman Slipčenko si teď musí připadat jako na střelnici, Rebelové ho zasypávají řadou nepříjemných projektilů ze všech možných pozic. Maskovaný muž Berouna zatím zdárně odolává.
     
    4:00
    Zahanbit se nenechávají ani hosté. Žalčík nasprintoval do předbrankového prostoru a z mírného úhlu na levé straně trefil jen Laitinenovy nastavené betony!
     
    3:20
    Se svou troškou do mlýna přispěchal i Semorád, jenž měl v levém kruhu dostatek místa i času. Nastřelil však jen u bližší tyčky číhajícího brankáře Slipčenka.
     
    3:08
    Rebelové předvedli další velmi pěknou akci. Kostourek se natlačil z pravé strany před bránu a bekhendem v tísni nastřelil Slipčenkovy betony, po čemž ještě zblízka dorážel po otočce Polodna, jenže střílel těsně vedle tyčky!
     
    2:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se po povedené akci rychle ujímají těsného vedení! Po přesném pasu Mariana Moravy se v samostatném úniku ocitl PAVEL MUSIL, z levé strany si sjel před bránu a po vydařeném blafáku prostřelil do odkryté branky ležícího gólmana Slipčenka! Asistence: Marian Morava.
     
    1:35
    Medvědi zachytili brodskou rozehrávku a nahrnuli se do Laitinenovy blízkosti. Poletín našel z levé strany před bránou zcela volného Micku, ale ten si nezpracoval kotouč.
     
    1:18
    A máme tu první střelecký projektil. Rebelové vybojovali kotouč, najeli do útočného pásma a z vrcholu kruhů vypálil zápěstím obránce Protivný. Našel však jen Slipčenkovu nachystanou náruč.
     
    0:50
    Beroun má stále puk ve své moci, ale nedaří se mu přejít do útočného pásma. Havlíčkův Brod zatím velmi dobře zhušťuje střed pole.
     
    0:20
    Kotouč mají na holích berounští obránci, kterým se snaží co nejvíce znepříjemnit život napadající Rebelové. Zatím úspěšně, hosté se nedostávají z pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už i Medvědi nám naskočili na hokejové kolbiště. Duel za pár okamžiků začne.
     
    Rebelové už jsou na hrací ploše, na hosty z Berouna zatím čekáme.
     
    Svůj tým přijela do Havlíčkova Brodu podpořit také skupinka berounských fanoušků. V sektoru hostů už před zápasem o sobě dávají důrazně vědět za pomoci bubnů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Laitinen (Suchan) - Šenkeřík, Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík (A), Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Voj. Němec (A), Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek.

    HC Berounští Medvědi:
    Slipčenko (Kareš) - Sobotka, Špelda, Jebavý (A), Hertl, Veselý, Nedvěd (A), Soldán - Pavel, Švagrovský (C), Micka, Žalčík, Stromko, Hašek, Rubeš, T. Doležal, Poletín, Milfait, Malý, Klhůfek.

    Rozhodčí:
    Martin Grech - Milan Svoboda, Kamil Zavřel.
     
    Stále ještě čekáme na soupisky obou celků. Pojďme si zatím připomenout události posledních dnů u Havlíčkova Brodu. Trenérskou dvojici Petr Novák - Jaroslav Benák nahradil na lavičce tandem Karel Dvořák - Milan Chalupa, který si už dnes odbyde svou premiéru.


    V kádru berounských Medvědů hraje početná exbrodská kolonie. Hráči jako Jan Milfait, Jakub Stromko, Jan Soldán či Robert Slipčenko hájili ještě v minulé sezoně právě havlíčkobrodské barvy, dnešní zápas tak pro ně určitě bude mít velmi zajímavý náboj.
     
    Příjemný sobotní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině se vám znovu hlásím u komentování prvoligové hokeje. Dnes spolu budeme sledovat zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi v rámci 20. kola 1. hokejové ligy.


    Pojďme se v rychlosti podívat na to, jak si oba dnešní soupeři vedli v minulém kole. Domácí Rebelové se představili na kluzišti olomouckých Kohoutů, jimž podlehli 1:3. Bodově naprázdno vyšli také Medvědi, jejichž doupě vybraly po triumfu 3:0 Benátky nad Jizerou.


    A jak dopadlo poslední vzájemné měření sil? Oba tábory se střetly v 7. kole a po samostatných nájezdech se radoval z výhry 2:1 domácí Beroun. Jak dopadne dnešní souboj? Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 3. P. Musil (Morava), 10. Štěpánek (Protivný), 12. Semorád (Voj. Němec, Meidl), 26. Polodna (Kostourek), 52. Semorád (Voj. Němec, Švaňhal) - 12. Micka, 20. Hašek (Veselý)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Laitinen (Suchan) - Šenkeřík, Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Poskočil, Pavlík (A), Koma - Zábranský, Polodna, Švaňhal, Jonáš, Semorád, Voj. Němec (A), Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek.
    Medvědi Beroun 1933: Slipčenko (Kareš) - Sobotka, Špelda, Jebavý (A), Hertl, Veselý, Nedvěd (A), Soldán - Pavel, Švagrovský (C), Micka, Žalčík, Stromko, Hašek, Rubeš, T. Doležal, Poletín, Milfait, Malý, Klhůfek.

    Rozhodčí: Martin Grech - Milan Svoboda, Kamil Zavřel.

    Diváci: 1278
    bahis siteleri