Bosna – Portugalsko 0:0 (kon.) | Turecko – Chorvatsko 0:3 (kon.) | Česko – Černá Hora 2:0 (kon.)
Estonsko – Irsko 0:4 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
0:0 (0:0)
Portugalsko
Pátek 11.11.2011, 20:00 • Bilino Polje, Zenica • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Na stadionu v Zenici to zahučelo. Edin Džeko se ocitl na malém vápně tváří v tvář Patríciovi, ale trefil pouze brankáře soupeře. Veškerý rozruch překazil praporek na pravé straně.
     
    90
    Moutinho našel na rohu vápna Almeidu, který ihned z otočky hledal ve středu vápna nabíhajícího Ronalda. Ten se dostal ke střele, která byla zblokována hodně daleko od branky.
     
    86
    Ještě než Begovič pošle míč do hřiště, tak musí hřiště opustit Misimovič. Jeho místo zaujme Senijad Ibričič.
     
    81
    Další střídání hostí se týká Raula Meirelese, kterého nahrazuje Ruben Micael.
     
    81
    Totální selhání Ibiševiče! Bosenský útočník se na hraně ofsajdu objevil zcela sám před Patríciem, dostal se do vápna, měl hromadu času na střelu, ale přestřelil branku Portugalců. To bude Bosnu mrzet.
     
    67
    Tak střídání domácích je dvojité. Hřiště spolu se Salihovičem opustil také nevýrazný Medunjanin a místo něho nastoupil Maletič.
     
    67
    Po dvou minutách střídají také domácí. Ze hřiště odchází Salihovič a nahrazuje ho Ibiševič.
     
    74
    Největší šance domácích a možná i zápasu! Centr Rahimiče z levé strany nalezl Ibiševiče, který se utrhl ze středu malého vápna a na jeho levém rohu čekal na padající míč. Napřáhl se, ale střela mu vůbec nesedla a mířila hodně vedle. Velká škoda pro domácí.
     
    65
    Máme tu první střídání. Hřiště opouští Hélder Postiga, který se objevil v jedné slibné příležitosti, ale nevyužil ji. Jeho místo zaujme útočník Hugo Almeida.
     
    58
    Obrana Bosny při tomto "přímáku" zaspala. Do míče šlo celkem pět hráčů, ale ani jeden ho nedokázal odvrátit. Ke střele se dostal Postiga, ale jeho dělovka z otočky mířila těsně vedle Begovičovy branky!
     
    51
    Dočkali jsme se velké šance! Zcela jistě největší v tomto utkání. Portugalci využili chyby Bosny na půli hřiště a šli do přečíslení. Míč se na středu velkého vápna dostal k Nanimu, který byl v obklíčení tří bránících hráčů. Záložník United ovšem ukázal, kam sahá jeho umění a úžasnou patičkou nalezl nalevo zcela osamoceného Ronalda. Ten udělal ještě dva kroky do vápna, ale střela mu vůbec nesedla.
     
    43
    Jen doplním, že žlutou kartu inkasoval také domácí Jahič, který po souboji s Postigou příliš vyžadoval žlutou kartu. To se anglickému sudímu nelíbilo, takže se Jahič také dočkal žlutého kartonku.
     
    42
    Hélder Postiga vyfasoval žlutou kartu za diskuze po útočném faulu vedle vápna bosenského týmu.
     
    18
    Domácí se dokázali vymanit z tlaku, ale ne na dlouho. Krátce po odehraní míče se ho zmocnil Ronaldo a vydal se kupředu středem hřiště. Tam byl nedovoleně zastaven Salihovičem, který si vysloužil žlutý kartonek.

    Daniel Ryl

    Branky:

    Karty:   18. Salihovič (BSN), 43. Jahič (BSN) - 42. Postiga (POR)


    Bosna a Hercegovina: Begovič - Zahirovič, Jahič, Spahič, Salihovič - Rahimič, Medunjanin - Pjanič, Misimovič, Lulič - Džeko
    Portugalsko: Patrício - Pereira, Alvés, Pepe, Coentrao - Veloso - Meireles, Moutinho - Ronaldo, Postiga, Nani

    Rozhodčí: Webb - Beck, Richardson - Probert (vš. ENG)

    Diváci: 15.600
    bahis siteleri