Šumperk – Hr. Králové 6:5 (po s.n.) | Havlíčkův Brod – Kadaň 2:4 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 4:1 (kon.)
Most – Olomouc 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Beroun 9:1 (kon.) | Chomutov – Jihlava 0:2 (kon.)
Písek – Třebíč 2:1 (po s.n.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Sportovní klub Kadaň
Sobota 12.11.2011, 17:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný sobotní podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň v rámci 22. kola 1. hokejové ligy.


    Pojďme se v rychlosti podívat, jak se oba dnešní soupeři prezentovali v uplynulém kole. Havlíčkův Brod triumfoval v derby Vysočiny na hřišti Dukly Jihlava 3:2 po samostatných nájezdech, čímž navázal na domácí výhru nad Berounem. Kadaň hostila na svém ledě Benátky nad Jizerou, které udolala poměrem 5:2.


    A jak dopadlo první vzájemné měření sil obou táborů? Rebelové si odvezli z ledu Severočechů cennou výhru 2:1, když byli úspěšnější v penaltové loterii. Jak dopadne střetnutí dnes? Utkání začíná v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Laitinen (Suchan) - Šenkeřík, Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Pavlík (A), Koma - Zábranský, Polodna, Nahodil, Švaňhal, Semorád, Voj. Němec (A), Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek.

    Sportovní klub Kadaň:
    Závorka (Jarina) - Schmidt, Tollinger, Mazanec, Trefný, M. Szakal (C), Révay (A), Malinský, K. Charousek - Davídek, Chlouba, Ton, Bursík, Freiberg, J. Charousek, Novák, Mikšovic (A), Jabrocký, Stoklasa, Boušek, Eiselt.

    Rozhodčí:
    Alexander Pavlovič - Jiří Flegl, Michal Zíka.
     
    Domácí Rebelové právě naskakují na ledovou plochu. Na jejich soupeře z Kadaně zatím čekáme.
     
    Už i hokejisté Kadaně se nám rovnají na modré čáře k úvodnímu pozdravu. Utkání za pár okamžiků začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:10
    Rebelové se po úvodním vhazování ujímají puku a kombinují v obranném pásmu. Život se jim snaží znepříjemnit napadající forvardi Kadaně.
     
    0:38
    Vysoko vysunutý presink a aktivní pohyb zatím činí Rebelům při rozehrávce problémy, stále se jim nedaří přesunout hru alespoň do středu pole.
     
    1:00
    Havlíčkův Brod si nepřesně přihrál, k puku se tak dostávají hosté ze severočeské Kadaně, kteří si nahrávají za Závorkovou bránou a zakládají útok.
     
    1:37
    Slibné střelecké příležitosti na obou stranách. Nejdříve Semorád našel mazanou zpětnou nahrávkou před bránou osamoceného Meidla, jenže ten pálil rychle těsně vedle. Na druhé straně střílel z pravého kruhu Ton, ale jen do Laitinenovy náruče.
     
    2:05
    Havlíčkův Brod drží puk na svých holích a kombinuje kolem branky Kadaně. Snaží se pálit ze všech možných pozic, což se mu sice daří, ale projektilům chybí potřebná přesnost.
     
    2:14
    Na ledě zůstal ležet u mantinelu otřesený útočník Kadaně Stoklasa, který za doprovodu lékaře nemíří na střídačku, ale rovnou do kabin. Snad nepůjde o nic vážného. Na trestnou lavici usedá na 2 plus 2 minuty Zábranský (HBR) za vysokou hůl.
     
    2:14
    Nucená přestávka. Ledaři nejdříve musejí z ledu seškrábat krev. Následně se bude vhazovat v obranném pásmu Rebelů.
     
    2:26
    Kostourek po vyhraném vhazování v obranném pásmu se ujímá puku a z otočky vyhazuje kotouč daleko, až k brankáři Závorkovi, kam se musejí hosté vrátit.
     
    3:00
    Kadaň se zatím v přesilové hře hodně trápí. Rebelové se aktivně pohybují a skvěle zhušťují střed pole. Drží puk na svých holích a šetří cenné vteřinky, což doprovázejí i častými vyhozeními.
     
    3:40
    Stále sledujeme v Kotlině totožný obrázek hry. Havlíčkův Brod se organizovaně a účinně brání,c zatímco na druhé straně si nevědí hosté rady.
     
    4:05
    Zakončení na obou stranách. Nejdříve pálil z levé strany nepřesně Mikšovic, poté z pravého kruhu vyprášil betony gólmana Závorky Švaňhal.
     
    4:45
    Až teď hosté zaujali postavení v útočném pásmu na souvislejší časový úsek, ale z územní převahy opět nevytěžili zhola nic. Domácí se osvobozují vyhozením.
     
    5:20
    Teď se hosté dokonce museli chvíli bránit, neboť Havlíčkův Brod kombinoval kolem jejich branky. Do koncovky se tlačil Němec, ale nedokázal se vymanit z obležení protihráčů.
     
    6:00
    Domácí se brání v naprostém klidu, gólman Laitinen spíše sleduje nezúčastněně dění před sebou. Teď se probil ke střele útočník Nahodil, který posílil Rebely střídavými starty z Pardubic, ale o kousek minul.
     
    6:29
    Severočeši se probíjejí paradoxně častěji do zakončení při hře 5 na 5. Nejdříve pálil do Laitinenovy náruče z pravé strany Mikšovic, následně neuspěl od modré čáry po vhazování se svou střelou Malínský.
     
    7:00
    Obě strany si teď pravidelně vyměňují puk a střídají se v útočném snažení. Obě obrany ale pracují spolehlivě, šancí je k vidění hodně málo.
     
    7:20
    rebelové se dostali do zakončení. Nejdříve prověřil pevnost Závorkových betonů z mezikruží Zábranský, po čemž neuspěl po hbité přihrávce napříč předbrankovým prostorem ani Polodna, jehož rána z mírného úhlu na pravé straně skončila ve výstroji přesouvajícího se gólmana Závorky.
     
    7:51
    Havlíčkův Brod operoval s kotoučem ve své moci v útočném pásmu, ale s důrazem to následně přehnal při ztrátě puku Nahodil (HBR), jenž obdržel trest na 2 plus 2 minuty za vysokou hůl.
     
    7:56
    Kadaň sice zvládla lépe důležité vhazování v útočném pásmu, jenže následně se vyhnala sama nepřesnou přihrávkou do středního pásma.
     
    8:15
    Severočeši manipulují s kotoučem na svých holích, jenže pouze v prostoru kolem svého brankáře Závorky. Zatím se jim nedaří úspěšně rozehrát, Rebelové je aktivně napadají.
     
    8:47
    Kadaň zatím není při hře prosti oslabenému soupeři zdaleka ve své kůži. Stále se jí nedaří sevřít Rebely pod souvislejší tlak nebo prověřit z povedenější akce gólmana Laitinena.
     
    9:13
    Až teď se museli Rebelové zformovat do obranného vzorce před svým gólmanem Laitinenem, jenž vyrazil ostrou ránu Révaye od modré čáry do ochranné sítě.
     
    9:46
    A hra pět pokračuje ve vyjetých kolejích. Havlíčkův Brod se brání bez větších problémů, hosté se horko těžko probíjejí do útočného pásma a palebných prostorů..
     
    10:24
    Kadaň se drží na Laitinenův dostřel, jenže Rebelové se aktivně pohybují a rychle přistupují ke střelcům Kadaně. Ti nemají poté tolik času, kolik by ho potřebovali.
     
    10:51
    Na konci rychlé kombinace stál z levého kruhu zakončující Tollinger, ale na jeho projektilu si smlsnul u přední tyčky svou náručí gólman Laitinen.
     
    11:20
    Havlíčkův Brod se osvobodil dlouhým vyhozením. Kadaň už se sice vrátila do ofenzivního postavení, jenže v Laitinenově blízkosti nemá puk zdaleka pod kontrolou, musí o něj neustále bojovat.
     
    11:50
    Havlíčkobrodské oslabení se odvíjí stále podle stejných not. Sledujeme častá vyhození a aktivní napadání soupeřovy rozehrávky hned v jejím zárodku.
     
    12:20
    Bojovníci z Kotliny již v plném počtu začínají pomýšlet také na ofenzívu. Po odraženém útoku Kadaně si povyjel ze svého brankoviště pro nahozený kotouč brankář Závorka.
     
    12:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové předvedli od začátku do konce nádhernou akci, jež jim zajistila těsné vedení! Z obranného pásma se rychlými nahrávkami, většinou na jeden dotek, probili až do útočného postavení, kde na pravé straně naznačil Ondřej Švaňhal střelu, ale předložil puk ještě vedle sebe na po levé ruce najíždějícího MARTINA ZÁBRANSKÉHO, který skóroval do odkryté klece! Asistence: Ondřej Švaňhal, Lukáš Nahodil.
     
    13:30
    Hosté zareagovali tím nejlepším možným způsobem - ještě přidali v útočné fázi na obrátkách. Havlíčkobrodská obrana teď má s kadaňskými útočnými choutkami dostatek práce.
     
    14:10
    Kadaň se nastěhovala do útočného pásma, kde se probil k zakončení z mezikruží dobře postavený Novák, jenže trefil jen uprostřed brankoviště Laitinenovu náruč.
     
    14:32
    Havlíčkův Brod kombinuje v obranném pásmu, gólman Laitinen rychle míří na střídačku, neboť hlavní sudí má zdviženou paži. Ponechává domácím výhodu, po přerušení hry bude vylučovat.
     
    14:19
    Na trestnou lavici míří Jabrocký (KAD) za hákování.
     
    15:28
    Havlíčkův Brod se zatím v přesilovce trápí podobně, jako v předchozích minutách jeho soupeř z Kadaně. Vůbec se mu nedaří udržet hru v útočném pásmu na delší dobu, Severočeši se svědomitě brání.
     
    16:00
    Rebelové dostali puk za bránu gólmana Závorky, jenže zde prohráli souboj s obranou Kadaně, jež po zisku kusu černé gumy okamžitě vyhazuje.
     
    16:30
    Hosté stále drží puk na svých holích častěji než jejich soupeř z Vysočiny. Ten zatím marně hledá v početní převaze svou herní tvář, vůbec se neprobíjí do Závorkovy blízkosti.
     
    16:49
    Již při hře 5 na 5 vyhazuje Kadaň na zakázané uvolnění. Sluší se podotknout, že oslabení sehrála na výbornou. buly proběhne po pravé ruce gólmana Závorky.
     
    17:20
    Pozorujeme spíše bojovný a vyrovnaný hokej, který s sebou příliš vzruchu před oběma brankami nepřináší. Oba gólmani zatím moc práce neměli.
     
    18:06
    Voj. Němec si zpracoval vysoký nahozený oblouček z obranného pásma u modré čáry soupeře, jenže byl zády k bráně. Proto vymyslel hezkou nahrávku na rozjetého Semoráda, který si sjel do levého kruhu a bekhendem trefil připravenou Závorkovu náruč.
     
    18:35
    Mikšovic míchal s pukem na holi a notně mátl brodské obránce. Nakonec vymyslel nahrávku před bránu na Tona, který si ale naštěstí pro brodské barvy nezpracoval puk ve velmi dobré pozici.
     
    19:05
    Švaňhal pálil z mírného úhlu na pravé straně a mířil ke vzdálenější tyčce, jenže nesešteloval si přesně mířidla a poslal puk kousek vedle pravé Závorkovy tyčky.
     
    19:23
    Současně jsou na 2 minuty vyloučeni Protivný (HBR) za nafilmovaný pád a Stoklasa (KAD) za držení hole.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Pokud bychom ji měli v krátkosti shrnout, přinesla s sebou vyrovnaný a bojovný hokej, jenž s sebou přinesl na obou stranách několik slibných palebných pozic, ale vyložených šancí bylo k vidění málo. Spokojenější jdou do kabin domácí Rebelové, kteří se dostali do vedení zásluhou přesné trefy Martina Zábranského. Před prostřední částí, jež začne v 17:51, vede Havlíčkův Brod nad Kadaní 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Pokračuje se ve hře 4 na 4. Na ledě se tak objevilo více volného prostoru pro kombinaci či nebezpečnější střelu. Uvidíme, zda toho některý z táborů využije ve svůj prospěch.
     
    20:32
    Havlíčkův Brod si teď neporozuměl při přechodu do útočného pásma. Dlouhé a nepřesné nahození končí až za Závorkou bránou, po čemž se píská zakázané uvolnění.
     
    20:51
    Semorád se ujal puku v obranném pásmu a po obejití protihráče postupoval směrem dopředu. Ukousl si však velké sousto a dal si puk daleko od hole, hrát tak mohou hosté.
     
    21:07
    Z levého kruhu napřáhl Schmidt, ale trefil jen u přední tyčky připravenou Laitinenovu náruč. Buly proběhne v kruhu před brodskou bránou.
     
    21:40
    Oba celky jsou již v plném poštu. Puk stále drží na svých holích hosté z Kadaně, kteří se pokoušejí přelstít obranný blok svého soupeře. Zatím neúspěšně.
     
    21:55
    Stoklasa obkroužil brodskou bránu a následně zkusil štěstí se svou střelou z mezikruží. Ta mu však příliš nesedla, kotouč mu trochu sjel z hole a zamířil do Laitinenovy náruče.
     
    22:09
    Kadaň má zatím v prostřední části více ze hry, častěji se drží v blízkosti branky a neustále hrozí nepříjemnými projektily. Rebelové po zisku puku vyhodili na icing.
     
    22:50
    Kotouč teď nebezpečně poletoval kolem gólmana Laitinena, který se rychle přesouval ve svém brankovišti. Kadaňským projektilům nechyběla patřičná razance, ale větší přesnost.
     
    23:10
    Havlíčkův Brod nevstoupil do prostřední části vůbec dobrým způsobem. Vytrvale se brání útočnému snažení Kadaně a když už získá puk, vyhodí ho na zakázané uvolnění.
     
    23:38
    Až teď se podařilo domácímu souboru vyklouznout z pevného sevření. Kotouč zavezl do pásma Kostourek, který se v rohu pásma zasekávačkou zbavil protihráče a nahrál na modrou čáru, kde pálil bez přípravy koma, jenže dostal se do postavení mimo hru.
     
    23:54
    Kadaň bude hrát oslabení. Na lavici hanby usedl Mikšovic (KAD), který se provinil hákováním.
     
    24:20
    Havlíčkův Brod si v přesilovkovém vzorci dlouho vyměňoval puk, jenže nedařilo se mu rozhýbat obranný blok Kadaně, jenž se rychle přesouval. Nakonec se hosté osvobodili po nepřesné nahrávce Brodu.
     
    25:00
    Kadaň drží hru v útočném pásmu a nepouští Rebely z Laitinenovy blízkosti, čímž šetří cenné sekundy z dvouminutového trestu vyloučeného Mikšovice.
     
    25:22
    Rebelové se nastěhovali do útočného pásma, ale nahozený puk gólman Závorka velmi dobře viděl a bez větších problémů ukryl kotouč v náruči.
     
    26:08
    Hosté jsou v plném počtu. V závěru přesilové hry pořádně podusili kadaňskou obranu, když nebezpečně pálili ze všech možných pozic. Nejdříve zkoušel Šenkeříkovu ránu od modré tečovat mezi kruhy Voj. Němec, jenže nenasměroval puk na bránu. Následně pálil z mezikruží nepřesně a neuspěl ani Rytnauer, jenž pálil z levé strany do Závorkovy náruče.
     
    26:48
    Gólman Závorka si teď společně se svými spoluhráči vůbec nemá čas vydechnout. Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě a neustále hrozí projektily ze všech možných pozic.
     
    27:16
    J. Charousek si zpracoval prudkou nahrávku, ale na vrcholu kruhů mu sjel kotouč z hole a brodští beci ho odpálili do bezpečí. Vše končí zakázaným uvolněním Rebelů.
     
    27:26
    Musil rozkmital své rychlé nohy a ze středního pásma se podél levého mantinelu natlačil do blízkosti levého kruhu, jenže sudí zastavil jeho postup pro postavení mimo hru.
     
    28:00
    Kostourek s Plodnou se natlačili důrazně před branku a jejich síla nakonec přinesla kýžené ovoce. Kadaňští beci však situaci ustáli, puk nakonec proletěl vedle Závorkovy svatyně.
     
    28:40
    V Kotlině teď společně sledujeme spíše tuhý a vyrovnaný boj o střed pole, který stále nemá svého vítěze. Chvíli hrají hosté, jindy pro změnu Rebelové.
     
    29:00
    Ze souboje nakonec vyšla vítězně Kadaň a zahrozila prostřednictvím Malínského, jenže gólman Laitinen měl dobrý výhled a letící puk schoval do lapačky.
     
    29:26
    Útočnému snažení Rebelů učinil přítrž za hranicí pravidel Mazanec (KAD). Obdržel 2 minuty za hákování.
     
    29:52
    Hosté se zatím velmi účinně brání, Rebely vůbec nepouštějí na dostřel gólmana Závorky. Daří se jim navíc držet puk daleko od svého pásma, poblíž Laitinenovy svatyně.
     
    30:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se nakonec přeci jen nastěhovali do přesilovkového postavení a slaví druhý vstřelený gól! Od modré čáry tvrdě vypálil Tomáš Protivný, jehož ránu stihl betony vyrazit gólman závorka, ale jen do prostoru před sebou, kde se puk odrazil zřejmě od bruslí LUKÁŠE NAHODILA, který šťastně střílí první gól v dresu Havlíčkova Brodu! Asistence: Tomáš Protivný, Marian Morava.
     
    31:32
    Nepříjemné závary se teď vytvořily před oběma brankami. Ten o poznání nebezpečnější řešil gólman Laitinen, který neudržel střelu ze strany ve své lapačce a se svými obránci musel s vypětím všech sil blokovat následné dorážky Kadaně. Vše ale ustál, skóre se nemění!
     
    31:43
    Severočechům to teď při rozehrávce zaskřípalo, když vyhodili po zisku puku přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly před gólmanem Závorkou.
     
    32:20
    Polodnovo utěšené nahození od levého mantinelu vyrazil betony brankář Závorka. Po odraženém puku se ještě natahoval dojíždějící Rytnauer, ale neúspěšně.
     
    32:50
    Kadaň právě vstřelila branku!

    Hosté poměrně rychle odpovídají a snižují na nejtěsnější rozdíl! Gólman Laitinen byl teď v obrovském vytížení, když z beprostřední blízkosti doráželi kadaňští útočníci, a kotouč za jeho záda nakonec prostrčil zblízka bekhendovou střelou do poloprázdné brány důrazný MARTIN MAZANEC! Asistence: Karel Ton, Stanislav Mikšovic.
     
    33:40
    Chlouba nabral na pravém křídle rychlost a zkusil štěstí střelou z pravého kruhu, gólman Laitinen měl připravené betony u bližší tyčky a zasáhl.
     
    34:10
    Hra se nám teď rychle přelévá ze strany na stranu, oba celky se střídají v útočné snažení. O trochu aktivnější jsou Severočeši, kteří drží puk častěji ve své moci.
     
    34:32
    Nahozený puk z uctivé vzdálenosti raději ukryl ve své výstroji gólman Závorka, k němuž rychle dojížděli útočníci, a přerušil hru. Buly před jeho bránou.
     
    35:10
    Havlíčkův Brod se dostal v obranném pásmu k puku a málem udeřil z přečíslení 2 na 1, když hosté trochu zapomněli na zadní vrátka. Vše ale končí nepřesnou nahrávkou do předbrankového prostoru.
     
    36:08
    Polodna teď zahrozil se svou nebezpečnou střelou zblízka a v mírném úhlu na levé straně. Gólman Závorka vyrazil puk vysoko nad sebe a chvíli o něm neměl přehled, ale nakonec jej přikryl pod lapačkou.
     
    37:00
    Meidl teď vydatně pomohl brodským obráncům, když se zodpovědně vrátil zpět a odrazil útok Kadaně. Následně však přihrál nepřesně, hosté mají puk ve středním pásmu.
     
    37:34
    Při rychlé akci Havlíčkova Brodu se ocitl chvíli úplně sám v prostoru mezi kruhy Švaňhal, jenže jeho střela zápěstím postrádala větší přesnost!
     
    38:30
    Havlíčkův Brod manipuluje s pukem na holích, jenže nedaří se mu vymanit se z obležení kadaňských útočníků, kteří se prezentují aktivním napadáním v Laitinenově blízkosti.
     
    38:56
    Havlíčkův Brod pod vyvinutým tlakem chybuje a daruje hostům bez boje buly v útočném pásmu, když vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    39:40
    Gólman Závorka si teď musí připadat jako na střelnici, Rebelové ho zasypali vydatnou sprškou nepříjemných projektilů. Nejnebezpečnější z nich měl na svědomí Rytnauer, jehož rána bez přípravy v pravém kruhu skončila jen na betonech strážce kadaňské svatyně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část skončila nerozhodně 1:1, přičemž nabídla podobný obrázek hry jako úvodní třetina. Těsný náskok Rebelů navýšil zblízka svým premiérovým zásahem v havlíčkobrodském dresu Lukáš Nahodil, ale brzy odpověděl přesnou dorážkou důrazný Martin Mazanec. Před závěrečným dějstvím, jež začne přibližně v 18:42, vedou bojovníci z Kotliny nad Kadaní 2:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Úvodní vhazování ve středovém kruhu sice vyšlo lépe domácím Rebelům, jenže ti poslali následně kotouč jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    40:39
    Polodna se prezentoval hezkou individuální akcí, když se i díky solidnímu důrazu protlačil kolem dvou protihráčů a z dálky vypálil zápěstím ke vzdálenější tyči, k ní natáhl gólman Závorka svou lapačku.
     
    41:25
    Z prostoru mezi kruhy pálil jeden z útočníků Kadaně, zřejmě to byl Stoklasa, jenže nasměroval puk jen doprostřed brány do Laitinenovy náruče. Utkání sleduje 1166 diváků.
     
    42:21
    Dorážkou Švaňhalovy střely, jenž pálil z mezikruží, vyprášil záhy z levé strany jen Závorkovy betony u přední tyčky zakončující Rytnauer. Hrát mohou hosté.
     
    42:36
    Kadaň právě vstřelila branku!

    Kadaň využila zmatků v havlíčkobrodské obraně a vyrovnává průběžný stav zápasu! Od Stanislava Mikšovice putoval kotouč k VLADIMÍRU NOVÁKOVI, jehož přesná rána z mírného úhlu na straně skončila za Laitinenovými zády! Asistence: Stanislav Mikšovic.
     
    43:37
    Dlouhé a nepřesné nahozená z hloubi obranného pásma Rebelů na najíždějící Meidla končí jen na odpískaném zakázaném uvolnění. Buly před gólmanem Laitinenem.
     
    44:10
    Meidl teď zužitkoval v útočném pásmu proti přesile protihráčů svých tělesné proporce a nahrál za bránu Semorádovi, od kterého puk skončil ještě u Voj. Němce. Rebelové kombinují kolem gólmana závorky.
     
    44:28
    V rohu pásma se prezentoval ostrým zákrokem Mazanec (KAD), jenž vyfasoval 2 minuty za vražení na hrazení.
     
    44:55
    Střelu od modré čáry z holí obránců Havlíčkova Brodu hosté zblokovali ve skrumáži v prostoru mezi kruhy a vyhodili. Domácí se následně vystavili do postavení mimo hru.
     
    45:15
    Morava chvíli po vhazování napřáhl na modré čáře, ale trefil jen nohy přímo před sebou stojícího protihráče. Hosté se osvobozují dalším dlouhým vyhozením.
     
    45:54
    Rebelové se po velkých problémech nakonec usadili v útočném pásmu, kde hledal Kostourek z levého křídla před bránu najíždějícího Polodnu neúspěšně, neboť puk zblokoval kadaňský zadák.
     
    46:27
    Hosté se ubránili bez větších obtíží, havlíčkobrodská ofenzíva je příliš během dvouminutové výhody nezaměstnala. Útok Severočechů zastavilo postavení mimo hru, do návratu vyloučeného hráče zbývá jedna sekunda.
     
    46:58
    Urputný souboj o puk ve středním pásmu nakonec svého vítzěze nenašel. Přetlačovaná končí nahozením Kadaně, jež však bylo Rebely zblokováno do ochozů Buly ve středním pásmu.
     
    47:05
    Severočeši sice učinili přítrž havlíčkobrodskému útočnému snažení, jenže po zisku kotouče si vypomohli zakázaným uvolněním. Vhazování proběhne v kruhu po pravici gólmana Závorky.
     
    47:23
    Švaňhal byl obsazený mezi kruhy protihráči, přesto ale stihl posunout puk do jízdy na pravou stranu Protivného, jehož tvrdá rána bez přípravy a z mohutného nápřahu skončila od Závorkova betonu v ochranné síti.
     
    47:34
    Brankář Závorka znovu vytáhl proti střele po vhazování ze skrumáže hráčů v levém kruhu skvělý zákrok betony a hosté se následně osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:07
    Kostourek nabral rychlost ve středním pásmu, přešel modrou čáru a v rychlosti nechal vyniknout své šikovné ruce, když obcházel mezi dvěma protihráči. Byl však faulován. Sice ještě stihl ve výhodě postrčit puk v pádu na Šenkeříka, ale ten netrefil kotouč dobře. Dvouminutový trest si odpyká Davídek (KAD) za podražení.
     
    48:25
    Havlíčkův Brod vyhrál důležité vhazování v útočném pásmu a rozvíjí svou přesilovkovu kombinaci kolem svatyně Kadaně, jíž hájí gólman Závorka.
     
    48:35
    Hosté se ujali kotouče a zpoza své brány se jim podařilo vyhodit puk přes všechny čáry, až do blízkosti gólmana Laitinena, kam se musejí Rebelové vracet.
     
    48:52
    Rozhodčí vykazuje Rebely z útočného pásma až do Laitinenovy blízkosti, kde se bude pro jejich úmyslný offside za pár okamžiků vhazovat.
     
    49:07
    Bojovníci z Kotliny se zatím v přesilové hře očividně hledají. Vůbec se jim nedaří semknout hosty pod souvislejší tlak nebo ohrozit gólmana Závorku.
     
    49:35
    Kadaň předvádí v oslabení organizovanou a účinnou obranu, jež vůbec nepouští svého soka do palebných příležitostí v okolí své brány.
     
    50:09
    Útočné snažení Rebelů, kteří si nahrávají v útočném pásmu, pokračuje i přesto, že už je Kadaň v plném počtu. Domácí však nemají zdaleka puk pod kontrolou, musejí o něj bojovat u mantinelů.
     
    50:26
    Stejná výhoda, tedy o jednoho muže více v poli, se nabídla i hostům. Za katr je na 2 minuty vykázán Rytnauer (HBR) kvůli vysoké holi.
     
    50:55
    Havlíčkův Brod se převádí oslabený od jednoho muže podobně jako soupeř z Kadaně. Drží puk na svých holích a nepouští protihráče do blízkosti svého gólmana.
     
    51:28
    Hosté ze severu Čech se horko těžko probíjejí do )útočného pásma, neboť na modré čáře vystavili domácí kompaktní obranný val, který odráží všechny kadaňské nájezdy.
     
    52:00
    Pořád sledujeme stejný obrázek. Vyhození střídá vyhození, Kadaň se musí vytrvale vracet do hloubi obranného pole, kam Rebelové posílají puky.
     
    52:30
    Severočeši sice přidrželi puk v závěru své přesilovky v Laitinenově blízkosti, ovšem následně o něj přišli a havlíčkobrodská družina vyhazuje. Tentokrát už na zakázané uvolnění.
     
    52:47
    Havlíčkův Brod pokračuje v nedisciplinovanosti, která ho stojí nejen spoustu sil, ale také čas, který by mohl využít k dobývání soupeřovy brány. Za hákování jede na trestnou lavici znovu Rytnauer (HBR).
     
    53:07
    Gólman Laitinen teď podržel svůj tým, když schoval do náruče střelu K. Charouska od modré čáry. Rebelové po buly vyhazují puk daleko, až k brankáři Závorkovi.
     
    53:40
    Hosté zatím v přesilové hře vyloženě tápou, vůbec se jim nedaří získat puk do své moci. Rebelové tak šetří cenné vteřinky z Rytnauerova trestu, přičemž i pravidelně vyhazují kotouče do bezpečí.
     
    54:13
    Nakonec se Kadaň uvelebila nedaleko gólmana Laitinena, který teď vytáhl další úspěšný zákrok. Z pravého kruhu ho prověřil svou střelou Stoklasa, který trefil u přední tyčky nastavenou náruč.
     
    54:50
    Havlíčkův Brod už si zbytek oslabení pohlídal, když hosty k ničemu vážnějšímu poblíž svému brankáře Laitinena nepustil. Kadaň navíc vyhazuje na icing.
     
    55:08
    Kadaň vyhraným vhazováním v obranném pásmu nedovolila Rebelům v závorkově blízkosti vůbec nic a sama zakládala hbitý brejk, při němž se ale dostala do postavení mimo hru.
     
    55:35
    Obrovská šance Kadaně zůstala nevyužita. V pravém kruhu vypálil z dobré střelecké pozice Daviděk a zazvonil na bližší Latinenovu tyčku. Hosty následně zastavil offside!
     
    56:30
    Dlouhý a urputný souboj o puk, který se odehrál u mantinelu v blízkosti střídaček a zapojila se do něj spousta hráčů z obou táborů, končí nerozhodně. Sudí přerušil hru, buly ve středním pásmu.
     
    57:07
    Kotouč se teď potuluje ve středním pásmu, kde si jej obě strany vytrvale vyměňují. Ani jednomu z celků se nedaří zaujmout postavení v útočném pásmu na delší dobu.
     
    57:28
    Kadaň právě vstřelila branku!

    Tak to je studená sprcha pro Rebely, Kadaň se výrazně přibližuje ke třem bodům! Puk putoval po ose Vladimír Novák - Karel Ton - ROMAN CHLOUBA, přičemž posledně jmenovaný z pravého kruhu prostřelil gólmana Laitinena povedenou ranou! Asistence: Karel Ton, Vladimír Novák.
     
    57:38
    Kadaň právě vstřelila branku!

    Neuvěřitelné, o dnešním vítězi je zřejmě rozhodnuto! Ihned po vhazování skončil puk od Josefa Révaye a Martina Davídka u ROMANA CHLOUBY, který po akci jako přes kopírák z totožné pozice pálí znovu přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Martin Davídek, Josef Révay.
     
    58:35
    Havlíčkův Brod se ještě pokouší vrhnout všechny své síly do útoku, ale vlastní nekoncetrovaností to teď už bude mít s pomýšlením na bodový zisk velmi těžké.
     
    59:25
    Kadaň drží puk v útočném pásmu a kontroluje zbytek utkání. Rebely vůbec nepouští do útočného pásma a pohodlně kráčí za tříbodovým ziskem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Rebelové doslova zkolabovali v závěru utkání, když je o bodový zisk připravily dva slepené góly z hole Romana Chlouby. Kadaň si tak odváží cenné tři body za vítězství 4:2. pokud bychom měli dnes vybrat hráče utkání, na straně Rebelů by se jednalo o Lukáše Nahodila, který byl u obou branek svého týmu, když se na první podílel asistencí a druhou sám vstřelil. Kadaň vděčí za svůj tříbodový zisk především brankáři Tomáši Závorkovi, který předváděl po celý zápas skvělé zákroky. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a těším se na vás při příštím on-line přenosu. Na shledanou. (19:21:04)
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 13. Zábranský (Švaňhal, Nahodil), 31. Nahodil (Protivný, Morava) - 33. Mazanec (Ton, Mikšovic), 43. Novák (Mikšovic), 58. Chlouba (Ton, Novák), 58. Chlouba (Davídek, Révay)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Laitinen (Suchan) - Šenkeřík, Morava (C), Sova, Protivný, A. Jelínek, Pavlík (A), Koma - Zábranský, Polodna, Nahodil, Švaňhal, Semorád, Voj. Němec (A), Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, P. Musil, Kostourek.
    Sportovní klub Kadaň: Závorka (Jarina) - Schmidt, Tollinger, Mazanec, Trefný, M. Szakal (C), Révay (A), Malinský, K. Charousek - Davídek, Chlouba, Ton, Bursík, Freiberg, J. Charousek, Novák, Mikšovic (A), Jabrocký, Stoklasa, Boušek, Eiselt.

    Rozhodčí: Alexander Pavlovič - Jiří Flegl, Michal Zíka.

    Diváci: 1166
    bahis siteleri