Brno jun. – Líšeň 1:1 (kon.) | Zlín B – Břeclav 2:2 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno jun.
1:1 (1:0)
SK Líšeň 2019
Neděle 13.11.2011, 10:15 • městský fotbalový stadion na Srbské v Brně • Moravskoslezská fotbalová liga
Předzápasové kurzy
     
    Já se z Brna loučím, fotbalový podzim tímto zápasem skončil. Budu se těšit znovu na jaře. Hezký zbytek víkendu a na počtenou. (12:11:58)
     
    Statistiky zápasu: Střely na bránu: 14:3, střely mimo: 7:1, rohy: 8:5, fauly: 11:7. Diváků: 207.
     
    Oba týmy si tak rozdělují po bodu. Líšeň může být spokojena, protože vytěžila z minima maximum. Zbrojovka mohla dát daleko více branek, ale měla i notnou dávku smůly. Lepší týmem dnes byli skutečně domácí, důkazem jsou tři tyče a jedno břevno. Devadesát minut nebylo prakticky co řešit, ale takový je fotbal. Brněnské derby tak nemá vítěze.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Líšeň právě vstřelila branku!

    Neskutečné. Zbrojovka si šla pro jasnou výhru, kterou bezpečně kontrolovala. Jenže zdání klame a poslední vteřiny zápasu si dnes lepší tým nedokázal pohlídat. Po pravé straně uprchl brněnské obraně Dufek, svým přesným centrem našel ve vápně MICHALA BELEJE, který v hodině dvanácté dokázal vyrovnat. Líšeň tak z jediné akce druhého poločasu dokázala udeřit.
     
    90
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    89
    Líšeň se v závěru dostala do šance, ale Hladký neměl problém zasáhnout po Krejčího střele. Ještě předtím proletěl kolem jeho brány nebezpečný míč, ale pouze proletěl.
     
    85
    Dnešní utkání sleduje 207 diváků.
     
    84
    Domácí trenér naposledy střídá. Farmačka dohrál, místo něj jde na posledních pár minut Rostislav Varaďa.
     
    82
    Člověk by si řekl, že chybí u Sedmidubského orazítkovat ještě břevno a ten moment je tady. Vávra má i notnou dávku smůly. Z velké dálky vyslal nádherný projektil a ten skutečně končí na břevně. Tři tyče a jedno břevno jsme viděli ve druhém poločase. Vše se událo u líšeňské branky.
     
    80
    Dílčí statistika střel hovoří za vše. Na bránu: 12:1, mimo: 6:1.
     
    76
    Hosté naposledy střídají. Odešel kapitán Rudolf Čampa, jeho místo zaujal Petr Pecha.
     
    75
    Tak to je neuvěřitelné. Dnes už potřetí zvoní Sedmidubského tyče. Tentokrát pálil tvrdě Vávra a trefil pravou tyč!
     
    72
    Ve druhém poločase je převaha domácího týmu znatelná. Líšni se vůbec nedaří přechod do útoku a nikdo z hráčů nedokáže vymyslet nějakou kloudnou akci. Naopak domácí měli velké množství příležitostí, nikdo by se asi nedivil, kdyby byl výsledek daleko vyšší.
     
    69
    Dvě obrovské šance Zbrojovky. Nejdříve střílel z hranice velkého vápna Farmačka a opět končí míč na levé tyči jako v případě Hušky. Následně se k hlavičce dostal Šamánek a jeho pokus vyráží Sedmidubský na roh.
     
    66
    ...a místo Koudelky si zahraje zbytek zápasu Šudoma.
     
    66
    Hned dvojí střídání připravil kouč hostů Zbořil. Místo Mička jde na hřiště Dufek...
     
    65
    Zbrojovka v pohodě kontroluje výsledek, Líšeň se v útoku hodně neškodná.
     
    59
    Z velké dálky zkoušel ohrozit "Duba" domácí Přerovský, se skákajícím míčem si ale zkušený gólman věděl rady.
     
    58
    Vypadá to, že nebude moci pokračovat, trenér Maléř bude muset podruhé vystřídat. Místo Hušky je na place Martin Sus.
     
    55
    Bohužel sledujeme zranění. Nosítka na hřišti, ošetřen musí být Jiří Huška.
     
    55
    Na druhé straně špatně rozehrál roh Belej, domácí se ihned dostali do brejku, ten ale záhy skončil špatnou kombinací.
     
    53
    Tutovka a v ní Rostislav Šamánek. Hostující obrana je hodně propustná a teď dovolila brněnskému útočníkovi znovu zakončit. Sedmidubský musel vytáhnout opět výborný zákrok.
     
    51
    Od začátku drží častěji míč Zbrojovka a dokazuje proč je na pátém místě tabulky. Líšeň se prakticky nedostala za půlku.
     
    49
    Hned ve druhém poločase mohla Zbrojovka přidat druhou branku, když Huška se ocitl zcela sám na velkém vápně a hezkou technickou střelou orazítkoval tyč Sedmidubského brány!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky prvního poločasu: Střely na bránu: 6:1, střely mimo: 4:1, rohy: 4:4, fauly: 6:4.
     
    Rozhodčí ani nenastavil nad rámec prvního poločasu a ihned zadul do píšťalky. Domácí tak vedou zásluhou Přerovského 1:0, který využil nedůslednosti obrany soupeře. Utkání to bylo v prvním poločase poměrně slušné. Radovat se mohly oba týmy, ale přeci jen mírně lepší byla Zbrojovka, která z mnoha šancí vytěžila jednu. U hostů byl aktivní Dostálek, ale toho Hladký v prakticky jediné výraznější šanci vychytal. Ve druhém poločase se můžeme opět těšit na zajímavý fotbal.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Brno právě vstřelilo branku!

    V závěru poločasu se domácí radují a dávají gól do šatny. Nejprve byl v šanci Huška, hostující brankář vyrazil před Šamánka, ale ten také nedokázal zakončit gólově. Jenže poté se míč znovu odrazil před stojícího DANIELA PŘEROVSKÉHO a ten už neměl problém dopravit míč do prázdné brány. Nedůslednost líšeňské obrany stojí hosty nerozhodný výsledek.
     
    38
    Dva rohy v rychlém sledu pro domácí tým, ale žádné ohrožení hostující svatyně se v tomto případě nekoná.
     
    35
    Střídající Michna nebezpečně vystrašil hostujícího brankáře, ten by se asi natahoval na jeho střelu marně, nastěští pro něj, jeden z jeho obránců míč protečoval do zámezí. Roh pro Zbrojovku.
     
    33
    Zbrojovka poprvé střídá. Hřiště opustil Lamine Fall, který po zranění není nejspíš úplně ještě v pořádku. Na jeho místo jde Lukáš Michna.
     
    30
    Zbrojovka je zatím v útoku daleko nebezpečnější, ale i Líšeň se postupem času dostává do hry a snaží se něco vymyslet. Zatím ji však vázne kombinace.
     
    28
    Posléze se již nic mimořádného nestalo. Hladký může zůstat v klidu.
     
    27
    Na druhé straně dva po sobě jdoucí rohy a zároveň registrujeme i největší šanci Líšně. Richard Dostálek se dostal až před Hladkého, ten ale jeho pokus vyráží na další rohový kop.
     
    23
    Dalo by se říci, že teď Huška zajel do svého šéfa Richarda Dostálka. Za ostrý skluz na něj inkasuje žlutou kartu.
     
    23
    První roh také pro hosty z Líšně.
     
    23
    Na druhé straně zahrával slibnou standardku Dostálek, leč míč napálil pouze do zdi.
     
    21
    Největší šance zápasu a v ní domácí fotbalisté. Lamine Fall dostal přihrávku za obranu a řítil se sám na Sedmidubského. Ten ho v souboji tváří v tvář vychytal. Nutno dodat, že Fall nevypálil přilíš tvrdě, nicméně gólovka to byla jako hrom.
     
    20
    Už se zdálo, že Šamánek poběží sám na brankáře, jeho akce ale končí zvednutým praporkem sudího Vostrejže.
     
    17
    Hezká kombinace v podání Huška - Přerovský. Prvně jmenovaný dostal přihrávku na velké vápno odkud chtěl technickou střelou překvapit Sedmidubského, ten však zasahovat nemusel, protože míč šel metr nad bránu.
     
    16
    Slibně se rozvíjející akce končí pro ofsajd, což se přílíš hostujícímu kouč stojícího u postranní čáry nepozdává.
     
    12
    Hra se malinko uklidnila, do zápasu se pomalu dostávají i hosté hrající v bílých dresech.
     
    8
    Na druhé straně se mohl dostat do šance Belej, k míči se však nedostal. Nakonec Líšeň přeci jen vystřelila na bránu, ale Mičkova rána skončila vysoko nad.
     
    7
    Hned od začátku jsou domácí v tlaku a Sedmidubský si rozhodně na nedostatek práce nemůže stěžovat. To naopak Hladký v bráně Brna je zatím hodně promrzlý.
     
    6
    A další dvě solidní akce Zbrojovky. Nejprve pálil Přerovský, gólman vyráží před sebe, k odraženému míči se dostal Šamánek a Sedmidubský znovu kryje.
     
    5
    První nebezpečná akce zápasu a v ní Jiří Huška. Ten se dostal na hranici vápna a ihned z první vypálil, míč zaplachtil jen těsně vedle levé tyče líšeňské brány.
     
    2
    Po něm vypálil Kasálek, ovšem pouze do stojícího obránce Drábka. Hosté se ubránili a Sedmidubský může rozehrávat od své brány.
     
    2
    Domácí hned od začátku drží častěji míč na svých kopačkách, nyní budou zahrávat první rohový kop zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou klubů nastupují na hřiště, za několik okamžiků budeme moci začít. Pro hodně hráčů bude tento duel hodně pikantní, konkrétně pro Richarda Dostálka, který pracuje ve Zbrojovce, ale hraje v Líšni.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno B: Hladký - Buchta P., Kršák, Pernica (K), Farmačka, Fall, Přerovský, Šamánek, Huška, Vávra, Kasálek.

    Náhradníci: Zádrapa - Sus, Varaďa, Stehlík, Foukal, Michna.

    Trenér: Petr Maleř

    SK Líšeň: Sedmidubský - Drábek Martin, Čampa (K), Široký, Dostálek, Mičko, Krejčí, Koudelka, Belej, Malík, Drábek Michal.

    Náhradníci: Kotoul - Pecha, Dufek, Walla, Šudoma.

    Trenér: Zbyněk Zbořil.

    Rozhodčí: Josef Černý - Ivan Vostrejž, Petr Šenkýř.

    DS: Jaroslav Petřivý.
     
    Naopak v Líšni chybí vykartovaný Hebron a také útočník Vrtěna. Očekává se zajímavý duel před solidní návštěvou. Jen pro připomenutí, rezerva Brna je na pátém místě, Líšeň má záchranářské starosti, nyní je na patnáctém místě.
     
    Co se týče sestavy juniorky, tak chybět bude pouze dlouhodobě zraněný Štourač a trio mládežnických reprezentantů Lutonský, Kunc, Veselý, tato trojka je na kvalifikačním turnaji mistrovství Evropy U-19 v Izraeli.
     
    V podzimním vzájemném duelu Zbrojovka vedla necelou půlhodinku před koncem 2:0 a svého soupeře jasně přehrávala, jenže nakonec prohrála 2:4. "Ten zápas jsme měli vyhrát, takže nyní máme Líšni co oplácet. Každopádně se na derby všichni těšíme a věřím, že to bude dobrý fotbal. Je to specifické v tom, že se kluci dobře znají. Hodně líšeňských hráčů prošlo Zbrojovkou," připomíná trenér juniorky Petr Maléř na klubovém webu fczbrno.cz.
     
    Hezký dopoledne z brněnského stadionu na Srbské. Vítejte u sledování zápasu Zbrojovky Brno, která hostí v městském derby Líšeň. Domácí mají rozhodně svému soupeři co oplácet, protože hned v úvodním kole podlehli na jeho hřišti 4:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Roman Zajíček

    Branky: 44. Přerovský - 90+1. Belej

    Karty:   23. Huška (BNB)


    FC Zbrojovka Brno jun.: Hladký - Buchta P., Kršák, Pernica (K), Farmačka (84. Varaďa), Fall (33. Michna), Přerovský, Šamánek, Huška (58. Sus), Vávra, Kasálek.
    SK Líšeň 2019: Sedmidubský - Drábek Martin, Čampa (76. Pecha), Široký, Dostálek, Mičko (66. Dufek), Krejčí, Koudelka (66. Šudoma), Belej, Malík, Drábek Michal.

    Rozhodčí: Černý - Vostrejž, Šenkýř

    Diváci: 207
    bahis siteleri