HV71 – Färjestad 1:3 (kon.) | Brynäs – Luleå 1:2 (po pr.)
po prodl.
Brynäs IF
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Luleå Hockey
Pondělí 05.12.2011, 19:00 • Läkerol Arena, Gävle • Švédská Elitserien
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Brynäs IF: Svedberg, Holmqvist - Gunderson, Bertilson - Ekholm, Sundqvist - Carlsson, Andresén - Berglind - Ollas, Larsson, Lauritzen - Lavander, Järnkrok, Silfverberg - Widing, Granström, Johansson - Wännström, Hansen, Rhodin - Molin.

    Luleå HF: Rautio, Gustafsson - Jaakola, Fälth - Sandström, Fransson - Wallin, Jonsson - Gunnarsson - Hjalmarsson, Abbott Ch., Harju - Sandell, Olausson, Persson - Koivisto, Viitaluoma, Vihko - Komarek, Berglund, Meijer.

    Rozhodčí: Tobias Björk, Morgan Johansson - Jimmy Dahmén, Daniel Persson.
     
    Domácí Brynäs i přes porážku v posledním kole na ledě Timry 1:3 dotírá na vedoucí HV71, na které ztrácí na druhém místě jen jeden bod. Mužstvo z města Gävle dnes bude určitě spoléhat i na přesilové hry, které má nejlepší v Elitserien - úspěšnost 23,73%. Brynäs ale trápí několik zranění, především nebude opět k dispozici kapitán týmu Andreas Dackell. Proto domácí trenér Tommy Jonsson opět lehce zamíchal se složením útoků.

    Oproti tomu Luleå se drží v poklidném středu tabulky i když kádr má určitě na víc. Sestava se oproti minulým zápasům nemění a všechny formace zůstávají pohromadě. Hosté ztrácejí na svého dnešního soupeře z páté příčky jen pět bodů a z posledních čtyřech zápasů na hřištích soupeřů si přivezli čtyři vítězství. O to zajímavější utkání to dnes bude.
     
    V brankách by měli začít oba gólmani s číslem jedna na zádech. Mezi třemi tyčemi domácího Brynäs se tak představí Niklas Svedberg, svatyni hostů bude hájit David Rautio.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    1:08
    První střelu utkání si připsal finský forvard Vesa Viitaluoma, který protáhl domácího Svedberga.
     
    01:54
    Na druhé straně zahrozil Sebastian Wännstrom, ale netrefil vůbec branku Rautia.
     
    03:15
    To, čeho se hosté báli je tady. Na trestnou lavici si jede sednout Johan Fransson a domácí mají dvě minuty ke zužitkování početní výhody.
     
    03:55
    Útočník Brynäs Sebastian Lauritzen měl šanci dostat svůj tým do vedení, ale Rautio byl pozorný.
     
    05:08
    Luleå oslabení přežilo, ale domácí jsou v útoku. Nyní to zkoušel křídelník Daniel Widing, ale nepřesně.
     
    05:44
    Zastřeluje se i elitní bek hostů Tapi Jaakola. Prostor mezi třemi tyčemi sice trefil, ale Svedberg si s kotoučem poradil.
     
    08:03
    Hosté si vytvořili menší nápor a Niklas Svedberg se má v brance do ohánět. Nejprve mířil nepřesně Harju, po něm to zkoušel i Kim Karlsson, ovšem neúspěšně.
     
    09:01
    Kromě první formace Luleå se do útoku zapojuje druhý útok. Mattias Persson ale přesně nezamířil.
     
    10:43
    Konečně se vydali do útočného pásma i domácí a hra dostala spád. Je to nahoru dolů. Za domácí ohrožoval soupeřovu branku Lauritzen, Luleå pálila na bránu Joonasem Vihkem.
     
    11:58
    Nyní střela a dorážka Johana Frassona, Svedberg ale drží naděje domácího týmu nad vodou.
     
    14:13
    Hostující asistent kapitána Jan Sandström chtěl překonat Svedberga z větší vzdálenosti. Ke kýženému vedoucímu gólu to ale nevedlo. Stav je stále bez branek.
     
    14:50
    Opět útočná akce Luleå. Střední útočník Niklas Olausson se probil na dostřel domácího brankáře, ale gólman se překvapit nenechal.
     
    15:02
    Oběma mužstvům teď trochu vázne kombinace a koutouč "honí" hlavně po rozích. Ke střele se přesto odhodlal domácí Lavander, ale Rautio má puk ve své moci.
     
    15:46
    Hráči Brynäs se teď dostali do blízkosti Rautia, ale ani Widing a ani Carlsson nedostal puk za záda brankáře Luleå.
     
    17:25
    Po komerční přestávce se opět hraje. Střely jsou nyní v poměru 8:7 ve prospěch Luleå, ale zápas je prozatím hodně vyrovnaný. Oba týmy čekají na hrubku soupeře.
     
    17:50
    Teď hledal Sebastian Lauritzen úplně volného obránce Mattiase Ekholma. Ten ale potvrdil, že je obránce, a mezi tři tyče se jeho střela nevešla.
     
    19:21
    Jedna z posledních útočných akcí končí v náručí domácího brankáře Svedberga. Autorem dělovky byl Elias Fälth.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely v první třetině: 8:9.
    Sledovali jsme vyrovnanou první třetinu, ve které byli možná o trochu lepší hosté, ale šancí na obou stranách tolik nebylo. Oba gólmani neměli příliš práce, proto se budeme těšit na druhé dějství zápasu abychom viděli první branku zápasu. Druhá třetina začne přibližně v 19:43.
     
    V přestávkovém rozhovoru uvedl domácí obránce Simon Bertilsson, že hráči musejí zvýšit aktivitu a soupeře aktivně napadat. Naopak kapitán Luleå a taktéž obránce Niclas Wallin je s první třetinou spokojen. Podle jeho slov byl jeho tým neustále v útočném pásmu a je dobře, že jsou tak aktivní.
     
    Před zraky 5252 diváků, kteří si našli cestu do Läkerol Areny, bude sudí co nevidět vhazovat úvodní buly druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Domácí si berou ponaučení z první třetiny a jdou do útoku. Třetí nejtrestanjší hráč Elitserien Simon Bertilsson zkouší střílet, ale Rautio se překvapit nenechal.
     
    21:17
    Další střela Brynäs. Tentokrát už byla přesnější, Ekholm si ale na jedničku Luleå nepřišel.
     
    22:59
    Sebastian Wännström pokračuje v náporu domácích, kteří oblékli černé dresy. David Rautio se bude mít ve druhé třetině asi co ohánět.
     
    23:47
    Po akci první formace hostů zakončenou Johanem Harju se opět dostává do předu Brynäs. Lauritzen ale poslal jen pozdrav Rautiovi.
     
    24:11
    Ošemetná situace před domácím Svedbergem. Nejprve se zkoušel prosadit Fälth, poté i Jaakola, ale brankář Brynäs se překonat nenechal.
     
    24:53
    Oba týmy zlepšily bruslení a je to znát. Luleå se zase žene do útoku, po pěkné kombinaci "finské" lajny Koivisto - Viitaluoma - Vihlo, zakončoval druhý jmenovaný, ale nepřesně.
     
    27:00
    Vzrušení tentokrát před brankou hostů. Mattias Ekholm jen vyprášil betony Rautia, neuspěl ani Rhodin. Stále čekáme na úvodní branku zápasu.
     
    28:32
    V domácím týmu se zatím z hráčů v poli nejlépe ukazuje Sebastian Lauritzen. Nejaktivnějším bruslařem Luleå je bezesporu Johan Harju.
     
    29:15
    Domácí to zkoušeli dojetím nahozeného puku. Mats Lavander ale vyslal lehkou střelu, s tou si musí brankář kvalit Rautia poradit. A také, že ano.
     
    30:57
    Hostující bek Tapi Jaakola je dnes aktivní stejně jako jeho první formace. Branka z toho ovšem není.
     
    31:07
    Hosté jsou potrestáni druhým dvouminutovým trestem zápasu. Na ledě jich bylo o jednoho více, čehož si čároví rozhodčí všimli. Trest si za hráčskou lavici odpyká Niklas Olausson.
     
    32:56
    Přesilovky jsou velkou zbraní domácích, branka visí ve vzduchu. Dvakrát měl slibnou příležitost Widing, jednou pálil Jesper Ollas, ale Rautio je nepřekonatelný.
     
    33:07
    I po skončení přesilovky je Brynäs v obrovském tlaku. Hosté jen díky fantastickým zákrokům Davida Rautia hájí nulu na kontě obdržených branek.
     
    35:08
    Hosté na chvíli uklidňují hru a dostávají se před branku Svedberga. Vihko ale nemířil přesně a hra se bude stěhovat na druhou stranu hřiště.
     
    35:08
    Tak nakonec ne. Ville Viitaluoma si při útočení počínal nedovoleným bráněním a Luleå dává domácím další šanci ukázat, že přesilové hry hrají výborně.
     
    35:40
    Brynäs právě vstřelili branku!
    A je to tady. Po půlminutě početní převahy našla střela Američana Gundersona volného JAKOBA SILFVERBERGA, který svou dvanáctou brankou sezony dostává domácí Brynäs dovedení! Asistence: Ryan Gunderson, Sebastien Lauritzen.
     
    37:28
    Domácí neponechávají nic náhodě a dále útočí. Joachim Rhodin měl dobrou šanci vystřelit, ale Rautio tentokrát schoval puk do lapačky.
     
    38:33
    Po druhé delší přestávce v této třetině se bude vhazovat buly. Domácí vedou ve druhé části na střely drtivě 9:2!
     
    39:17
    Další vyloučení na straně hostů, tato třetina se jim moc nedaří. Chris Abbott se provinil podražením a bude doufat, že na trestné lavici zůstane až do skončení druhé třetiny.
     
    39:58
    Tak domácí mohli mít po prostřední části hry již dvoubrankové vedení! Järnkrok a Larsson dotírali na Rautia, ten ale svou branku uhájil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely ve druhé třetině: 11:2.
    Domácí mohou spoléhat na důležité branky Jakoba Silfverberga. Nejproduktivnější hráč Brynäs se prosadil i dnes, což znamená třiadvacátý bod pro tohoto hráče. Navíc domácí budou po přestávce pokračovat v přesilovce, která bude trvat ještě 73 vteřin. Domácí se zlepšili a branka jim byla odměnou. Poslední třetina začne asi ve 20:29.
     
    V přestávkovém rozhovoru pro švédskou televizi pochválil Silfverberg svého spoluhráče Gundersona za výtečné střelecké pokusy a přihrávky od modré čáry. Je to největší zbraň domácího Brynäs, které zaslouženě vede.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:08
    Do poslední třetiny se hráči obou týmů rozjíždějí docela zostra. Přesilovou hru domácí nevyužili, proto si vybruslil před branku Svedberga Sandström, ale neuspěl.
     
    43:13
    Po hlušším období je tady obrovská šance Brynäs! Dnes asi nejaktivnější domácí hráč Sebastian Lauritzen nadvakrát nepřekonal Rautia ačkoliv měl ke gólu hodně blízko.
     
    44:37
    Tentokrát si to ve dvou namířili k domácí brance Meijer a Vihko, druhý jmenovaný prověřil Svedberga, ale bez gólového efektu.
     
    45:26
    Brynäs už mohlo vést o dvě branky, když nejdříve zakončoval nepřesně Daniel Widing. Po něm se ale dostal k puku Niclas Andersén, kterému chyběl k brance jen kousek.
     
    46:14
    Hostující Sami Sandell vykoušel pozornost Svedberga, ten si ale drží nulu na svém kontě. V tuto dobu už ji určitě nebude chtít ztratit.
     
    47:12
    Dnes neviditelný Hjalmarsson vyrazil před domácí branku, po něm střílel i Fransson. Domácí si ale s přehledem hlídají těsné vedení.
     
    48:00
    Hosté se snaží s nepříznivým stavem něco udělat, ale střela Sebastiana Meijera byla jen propagační.
     
    49:23
    Po chvíli kdy se hra odehrávala mezi modrými čarami úřadovali před brankou Davida Rautia Widing s Granströmem. Ke gólu to ke smůle domácích fanoušků nevedlo.
     
    50:10
    Domácí může mrzet velká šance Granströma před několika okamžiky. Mohli vést již o dvě branky a mít klid na svých čepelích. Takhle se budou i nadále strachovat o "fotbalový výsledek".
     
    50:18
    Hra má teď spád, druhou branku v zápase mohl přidat Silfverberg, ale Rautio byl pozorný.
     
    52:01
    O další střelecký pokus se postaral Daniel Widing, Rautio byl opět na správném místě.
     
    52:30
    Domácí hráči si dávají pozor na nedovolené zákroky a dosud nebyli ještě ani jednou vyloučeni. I to je důležitým faktorem dnešního střetnutí. Luleå dostala branku právě v početní nevýhodě.
     
    53:52
    Mattias Persson z týmu Luleå pálil na Svedberga, ten byl ale připraven. Chívli po něm vyslal další kotouč na domácí svatyni Fälth, ale ani tato rána se neujala.
     
    55:25
    Centr domácí první formace Johan Larsson si vyměnil kotouč s Widingem a moc nechybělo, aby diváci mohli zvedat ruce nad hlavu.
     
    56:12
    I přes aktivní hru obou týmů se v poslední třetině nemuselo vylučovat. Je to dnes výjimečně čistě hrané utkání, což je bezesporu dobře.
     
    56:55
    Hraje se nahoru dolů, ale jediné co chybí tomuto duelu, jsou branky...
     
    58:07
    Že by závěrečný nápor hostující Luleå? Simon Hjalmarsson zakončoval kombinační akci, ale obránci střelu srazili. Brynäs hraje v zadu výborně.
     
    58:51
    Oddechový čas pro hosty. Chvíli před ním mohl definitivně zlomit osud utkání Silfverberg, ale hostující David Rautio se předvedl ve vynikajícím světle!
     
    58:52
    Je to možná s podivem, ale domácí Niklas Svedberg bojuje teprve o svou první vychytanou nulu v sezoně... Je po time-outu, ale Rautio zůstává v brance.
     
    59:18
    Velká chyba domácího Jonathana Granströma. Ten lehkovážně vyhodil puk mimo hrací plochu a nabízí tak hostům šanci na závěrečný nápor. Trenér Rönnqvist určitě stáhne Rautia ze hřiště a bude to přesilovka 6 na 4.
     
    59:19
    Daniel Rautio je ven z branky a hosté mají poslední vteřiny na srovnání stavu...
     
    59:31
    Luleå právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr třetí třetiny! Svedberg přichází o první čísté konto tak trochu díky své chybě. SIMON HJALMARSSON z velkého úhlu překonává domácího brankáře a hosté jsou v extázi! Asistence: Elias Fälth, Johan Fransson.
     
    59:56
    Nakonec to mohl být šokující závěr. Čtyři vteřiny před koncem základní hrací doby to ještě zkoušel na Svedberga obránce Robin Jonsson, ale utkání nakonec skončí po šedesáti minutách remízou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Střely ve třetí třetině: 7:10.
    Hektický závěr a bude tady prodloužení. To začne za malou chvíli.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Domácí Lauritzen se žene před Rautia, ten je ale pozorný a puk má ve své moci.
     
    60:31
    Luleå právě vstřelila branku!
    Hosté dnes vytěžili z minima maximum. Ještě půl minuty před koncem byli v Gävle bez bodu, nakonec si odvážejí dva! MATTIAS PERSSON je tím šťastným, kdo ukončuje tento dramatický mač, ale na ledě to jiskří. Rozhodčí si jedou zkontrolovat, zda je gól platný - vypadá to na zásah bruslí. Asistence: Niklas Olausson, Jan Sandström.
     
    60:31
    Konec zápasu.
     
    Tak nakonec ne, sudí branku uznávají a zápas končí. Domácí fanoušci, hráči i funkcionáři jsou rozčílení. Podle domácího trenéra Tommyho Jonssona padl gól evidentně po úmyslném zásahu bruslí.
     
    Hodně emocí plane v Läkerol Areně. Jonsson se nemůže smířit s tím, že jeho tým prohrál takovouto brankou. On viděl jasné kopnutí, sudí aktivní pohyb neviděli. Nic to ovšem nemění na tom, že Luleå si z Gävle odváží cenné dva body a natahuje šňůru venkovních vítězství již na pět! Hosté ale mohou děkovat především skvělému brankáři Davidu Rautiovi, který sice zaznamenal "jen" 26 zákroků, většina z nich ale byla nesmírně těžká. Pro domácí velice smolný zápas, ale i toto patří k hokeji. Příjemný zbytek veřčera vám přeje Tomáš Martínek. (21:12:45)

    Tomáš Martínek

    Branky a nahrávky: 36. Silfverberg (Gunderson) - 60. Hjalmarsson (Fälth, Fransson), 61. Persson (Olausson, Sandström)


    Brynäs IF: Svedberg (Holmqvist) - Gunderson, Bertilson - Ekholm, Sundqvist - Carlsson, Andresén - Berglind - Ollas, Larsson, Lauritzen - Lavander, Järnkrok, Silfverberg - Widing, Granström, Johansson - Wännström, Hansen, Rhodin - Molin.
    Luleå Hockey: Rautio (Gustafsson) - Jaakola, Fälth - Sandström, Fransson - Wallin, Jonsson - Gunnarsson - Hjalmarsson, Abbott Ch., Harju - Sandell, Olausson, Persson - Koivisto, Viitaluoma, Vihko - Komarek, Berglund, Meijer.

    Rozhodčí: Björk, Johansson - Dahmén, Persson

    Diváci: 5252
    bahis siteleri