Udinese – Cesena 4:1 (kon.) | Atalanta BC – AC Milán 0:2 (kon.) | Bologna – Catania 2:0 (kon.)
Cagliari – Janov 3:0 (kon.) | Lecce – Juventus 0:1 (kon.) | Novara – Fiorentina 0:3 (kon.)
AS Řím – Chievo 2:0 (kon.) | Palermo – Neapol 1:3 (kon.)
konec
Palermo FC
1:3 (0:1)
SSC Neapol
Neděle 08.01.2012, 20:45 • Stadio Renzo Barbera • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Hosté z Neapole tedy po zásluze vítězí v Palermu a dostávají se zpět na šesté místo. Domácí tým vzoroval v prvním poločase srdnatě, ale na druhý nebude vzpomínat v dobrém. Po brankách Cavaniho a Hamšíka totiž ztratil naději na tři body a branka Miccoliho byla slabou náplastí na dnešní prohru. (22:40:03)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Na konci té první je zastaven hostující Chavez, který byl chycen v ofsajdu. Domácí tým rychle rozehrává a žene se směr De Sanctis.
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Palermo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek si alespoň v závěru utkání připisuje čestný a zasloužený úspěch. Na precizní centr z levé strany z kopačky Balzarettiho si naskočil kapitán FABRIZIO MICCOLI a přesnou hlavičkou překonává De Sanctise.
     
    86
    Domácí Alvarez hledal a našel před vápnem Miccoliho, který z jednoho doteku zkoušel najít Mehmetiho. Přihrávku domácího kapitána ale zastavuje hlavou Cannavaro.
     
    84
    Utkání se již pouze dohrává. Za postupného útočení hostů z Neapole, kteří si nekomplikují situaci a s klidem na kopačkách kombinují po celém hřišti.
     
    82
    Migliaccio posouval do středu hřiště na Miccoliho, jenže ten je faulován. Přímý kop domácích se rozehraje až po posledním střídání Neapole. Nová posila hostů Cristian Chavez nahradí Panděva.
     
    80
    Dlouhý míč na Mehmetiho vystihl hostující brankář De Sanctis, který dobře vyběhl z pokutového území a odkopává.
     
    79
    Šance hostů! Tu přivezl z pravé strany jako na zlatém podnose novic Zuniga pro Panděva, ale ten ranou z místa Benussiho nenachytal. Makedoncova rána byla navíc tečovaná, a tak Neapol bude kopat roh.
     
    77
    Po pár vteřinách ale měl starosti Benussi, který musel vyběhnout proti Cavanimu. Odvrátil míč do zámezí, a tak může hostující tým podruhé střídat. Zuniga nahradí na poslední part hry na hřišti Marka Hamšíka.
     
    76
    Na druhé straně si na centr z pravé strany naskakoval nebezpečný Cavani, ale netrefil. Zakončit ani nedokázal na levém křídle Dossena, a tak jde do útoku Palermo.
     
    74
    Hosty zkusil střelecky probudit Migliaccio, jenže jeho pokus se na De Sanctise ani nedostal. Je totiž zblokován obranným valem hráčů z Neapole.
     
    72
    Poprvé střídá hostující kouč Walter Mazzarri. Ze hřiště stahuje Gargana, kterého nahradí Blerim Džemaili.
     
    70
    Akce domácího výběru šla po levém křídle, ze kterého centroval Alvarez, ale ani v jednom, z jeho dvou pokusů neodcentroval přesně. První míč odrazil obrana a pro ten druhý si s úsměvem došel brankář Morgan De Sanctis.
     
    68
    Palermo naposledy střídá. Nová posila z Malmö Mehmeti vystřídá na trávníku Budana.
     
    66
    Obraz hry stejný, ale Palermo i nadále nedokáže prostoupit hustým obranným blokem Neapole. Hosty trápí v posledních vteřínách při zisku míče nepřesnosti, kterými se sami obírají o nadějné brejky.
     
    64
    Celek kouče Mazzarriho se zkušeně zatáhl na vlastní polovinu a čeká, co vymyslí domácí celek.
     
    62
    Kombinace domácích hráčů ve středu hřiště není přesná, a tak se do útoku hrne Neapol. Vysoký míč ale Cavani zastavit nemohl.

    Martin Mišovec

    Branky: 89. Miccoli - 35. Panděv, 54. Cavani, 60. Hamšík


    Palermo FC: Benussi – Muňoz, Silvestre, Della Rocca (46. Acquah), Cetto, Balzaretti – Migliaccio, Vázquez (46. Alvarez), Barreto – Budan (68. Mehmeti), Miccoli
    SSC Neapol: De Sanctis – Campagnaro, Cannavaro, Aronica – Inler, Gargano (72. Džemaili), Maggio, Hamšík (77. Zuniga), Dossena – Panděv (82. Chavez), Cavani
    bahis siteleri