Udinese – Cesena 4:1 (kon.) | Atalanta BC – AC Milán 0:2 (kon.) | Bologna – Catania 2:0 (kon.)
Cagliari – Janov 3:0 (kon.) | Lecce – Juventus 0:1 (kon.) | Novara – Fiorentina 0:3 (kon.)
AS Řím – Chievo 2:0 (kon.) | Palermo – Neapol 1:3 (kon.)
konec
Palermo FC
1:3 (0:1)
SSC Neapol
Neděle 08.01.2012, 20:45 • Stadio Renzo Barbera • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Hosté z Neapole tedy po zásluze vítězí v Palermu a dostávají se zpět na šesté místo. Domácí tým vzoroval v prvním poločase srdnatě, ale na druhý nebude vzpomínat v dobrém. Po brankách Cavaniho a Hamšíka totiž ztratil naději na tři body a branka Miccoliho byla slabou náplastí na dnešní prohru. (22:40:03)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Na konci té první je zastaven hostující Chavez, který byl chycen v ofsajdu. Domácí tým rychle rozehrává a žene se směr De Sanctis.
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Palermo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek si alespoň v závěru utkání připisuje čestný a zasloužený úspěch. Na precizní centr z levé strany z kopačky Balzarettiho si naskočil kapitán FABRIZIO MICCOLI a přesnou hlavičkou překonává De Sanctise.
     
    86
    Domácí Alvarez hledal a našel před vápnem Miccoliho, který z jednoho doteku zkoušel najít Mehmetiho. Přihrávku domácího kapitána ale zastavuje hlavou Cannavaro.
     
    84
    Utkání se již pouze dohrává. Za postupného útočení hostů z Neapole, kteří si nekomplikují situaci a s klidem na kopačkách kombinují po celém hřišti.
     
    82
    Migliaccio posouval do středu hřiště na Miccoliho, jenže ten je faulován. Přímý kop domácích se rozehraje až po posledním střídání Neapole. Nová posila hostů Cristian Chavez nahradí Panděva.
     
    80
    Dlouhý míč na Mehmetiho vystihl hostující brankář De Sanctis, který dobře vyběhl z pokutového území a odkopává.
     
    79
    Šance hostů! Tu přivezl z pravé strany jako na zlatém podnose novic Zuniga pro Panděva, ale ten ranou z místa Benussiho nenachytal. Makedoncova rána byla navíc tečovaná, a tak Neapol bude kopat roh.
     
    77
    Po pár vteřinách ale měl starosti Benussi, který musel vyběhnout proti Cavanimu. Odvrátil míč do zámezí, a tak může hostující tým podruhé střídat. Zuniga nahradí na poslední part hry na hřišti Marka Hamšíka.
     
    76
    Na druhé straně si na centr z pravé strany naskakoval nebezpečný Cavani, ale netrefil. Zakončit ani nedokázal na levém křídle Dossena, a tak jde do útoku Palermo.
     
    74
    Hosty zkusil střelecky probudit Migliaccio, jenže jeho pokus se na De Sanctise ani nedostal. Je totiž zblokován obranným valem hráčů z Neapole.
     
    72
    Poprvé střídá hostující kouč Walter Mazzarri. Ze hřiště stahuje Gargana, kterého nahradí Blerim Džemaili.
     
    70
    Akce domácího výběru šla po levém křídle, ze kterého centroval Alvarez, ale ani v jednom, z jeho dvou pokusů neodcentroval přesně. První míč odrazil obrana a pro ten druhý si s úsměvem došel brankář Morgan De Sanctis.
     
    68
    Palermo naposledy střídá. Nová posila z Malmö Mehmeti vystřídá na trávníku Budana.
     
    66
    Obraz hry stejný, ale Palermo i nadále nedokáže prostoupit hustým obranným blokem Neapole. Hosty trápí v posledních vteřínách při zisku míče nepřesnosti, kterými se sami obírají o nadějné brejky.
     
    64
    Celek kouče Mazzarriho se zkušeně zatáhl na vlastní polovinu a čeká, co vymyslí domácí celek.
     
    62
    Kombinace domácích hráčů ve středu hřiště není přesná, a tak se do útoku hrne Neapol. Vysoký míč ale Cavani zastavit nemohl.
     
    60
    Neapol právě vstřelila branku!
    A je pravděpodobně rozhodnuto! Inler přebral míč na pravé straně a s vypětím všech sil ho udržel ve své moci. Nahrál na pravé křídlo na MARKA HAMŠÍKA, který si poradil před Benussim jako zkušený střelec. Z těžkého úhlu nejprve brankáře Palerma snadno obehrál, a poté zakončil přízemním pokusem na zadní tyč. Slovenský záložník tak zvyšuje tak již na 3:0!
     
    58
    Vzápětí přichází šance hostů z Neapole. Maggio od postranní čáry odcentroval na hranici velkého vápna, kde si míč našel Panděv. Ten následně prudce vystřelil, ale z branky se neraduje. Tečovaný pokus se totiž zastavuje na levé tyči Benussiho branky!
     
    57
    Palermo se přesto nevzdává a snaží se na útočné polovině dostat do zakončení. To se ale nepovedlo, a tak musí Acquah zastavit unikajícího Panděva taktickým faulem.
     
    54
    Neapol právě vstřelila branku!
    Stadio Renza Barbery smeká a tleská brance hostů, protože ta byla opravdu výstavní! Hamšík našel na levé straně EDINSONA CAVANIHO, který si míč posunul na pravačku a utěšenou střelou kolem obránce míří přesně do rohu branky, kde Benussi nemá nárok prudký projektil vyrazit!
     
    53
    Domácí tým kombinuje na útočné polovině, ale kompaktní obrana Neapole jej do šancí nedostává. Centr na Miccoliho sice levačkou domácí střelec prodloužil, jenže v tísni to nebylo příliš razantní, a tak De Sanctis pomalý míč chytá.
     
    51
    Budan útočil na domácí straně, když se pokusil zprava najít Migliaccia. Ten se mu snažil vtipně vrátit patičkou do zakončení, jenže ta nebyla příliš důrazná, a tak ji zachytil Cannavaro.
     
    49
    Gargano nepřesně nahrál ve středu hřiště na Dossenu, jenže Acquah o míč přišel také velmi rychle. Následný vpád hostů do útočné poloviny zastavuje ofsajd.
     
    47
    Úvod druhé půle znamenal ránu ze střední vzdálenosti z kopačky Panděva, ale Benussi si poradil.
     
    46
    A po něm odešel ze hřiště Della Rocca, kterého nahradil Acquah.
     
    46
    Domácí tým bude do druhé půle dvakrát střídat, když nejprve Alvarez, čerstvá posila Palerma vymění Vásqueze.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas byla k vidění na Stadio Renza Barbery vyrovnaná bitva, ve které je zatím o jednu branku úspěšnější tým z Neapole. Na domácí straně sice nejvíce zlobí Miccoli, jenže postupem času na něm byla vidět menší frustrace a možná i proto branku neslavil. Jediný přesný úspěch si tak připsal Goran Panděv, který úspěšně zakončil ve 35. minutě. Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    A hned v té první se mohl měnit stav! Miccoliho nadýchaný míč našel hlavičku Migliaccia, který zakončoval sice přesně do sítě, jenže v ofsajdu, a tak domácí celek vyrovnání neslaví.
     
    45
    První poločas je nastaven o jednu minutu.
     
    44
    A ani průniková přihrávka na levou stranu nevyšla, když míč zastavil Gargano. Následně bude ale Palermo kopat po faulu Cannavara přímý kop z nadějné pozice.
     
    43
    Domácí tým se snažil prosadit středem hřiště, jenže Barreto nenahrál přesně. Míč končí u De Sanctise, který pohodlně rozehraje další akci Neapole.
     
    40
    Za to Goran Panděv mohl na opačné straně trávníku zvýšit vedení svého týmu! Stejně jako při gólové střele se uvolnil od protihráče. Jeho promyšlená střela sice překonala Benussiho, ale otřela se jen o horní tyčku!
     
    39
    Fotbalisté Palerma se naskládali před pokutové území Neapole, ale do zakončení se jim dostat nedaří.
     
    38
    Miccoli se opět pokoušel o vyrovnání, znovu však mířil velmi nepřesně, a to pomalu začíná zanechávat menší stopy na jeho psychice.
     
    37
    Hostům tento výsledek pochopitelně stačí, domácím jistojistě přibyly vrásky na tváři. V předešlých pěti zápasech na své půdě vždy dokázali nad tímto soupeřem vyhrát. Času však zbývá ještě dost.
     
    36
    Palermo se rychle snaží o odpověď, Neapol to však logicky nechce připustit, a tak se bojuje spíše ve středu hrací plochy.
     
    35
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak do vedení jdou přece jenom hráči Neapole. Gargano unikl po pravé straně, vyslal přízemní centr do pokutového území, tam se nacházel GORAN PANDĚV. Míč si brilantně zpracoval, otočil se kolem protihráče a zamířil k bližší tyčce. Benussi neměl v této situaci sebemenší nárok.
     
    33
    Nic. Dostali se před šestnáctku Palerma, ale tam jejich akce ztroskotala na dobře postaveném obrannému valu domácích hráčů.
     
    32
    U míče jsou hráči Neapole, co vymyslí?
     
    31
    Je vidět, že to vůbec nic neznamenalo! Rychlý kontr domácích totiž klidně mohl skončit brankou! Balzaretti unikl všem svým strážcům po levém křídle, odkud také vyslal doslova nadýchaný centr na kapitána Miccoliho, jenž si ovšem nepočínal zrovna nejšťastněji. Jeho hlavička ze slibné pozice mezi tři tyče nedoputovala.
     
    30
    Tlak hostů je v těchto momentech drtivý, vymaní se Palermo?
     
    29
    Cavani byl v dalším střeleckém pokusu, ale ani nyní se do branky netrefil.
     
    28
    Maggio teď vymýšlel něco atypického, což vedlo pouze k tomu, že hosté přišli o míč.
     
    27
    Balón mají více času na svých kopačkách hosté, hra je však více než vyrovnaná a do vedení se může dostat kdokoliv.
     
    26
    Hráči Neapolu teď velmi aktivně napadali a nadělali tak domácím hráčům velké problémy v rozehrávce. Nakonec to Benussi zvládl a poslal míč do bezpečí.
     
    25
    Gargano však také přispěchal se svou! Napřáhl z dobrých třiceti metrů a pořádně vylekal domácí fandy! Jeho střela totiž minula růžek Benussiho branky jen o pár decimetrů.
     
    24
    Tak tohle byla stoprocentní loženka! Budan se dral mezi trojici obránců Neapole, viděl nabíhajícího Della Rocu, jenž stál tváří v tvář De Sanctisovi. Opět z tohoto mini souboje vyšel lépe brankář! Ten totiž vytáhl doslova učebnicový zákrok, a tak se skóre měnit nebude ani teď.
     
    22
    Role exekuce se chopil opět Miccoli, tentokrát si nikdo z jeho spoluhráčů na míč nenaskočil tak, jak by bylo zdrávo.
     
    21
    Další slibný útok museli hostující hráči zastavit nedovoleným způsobem. Uvidíme další standardní situaci v podání Palerma.
     
    20
    Maggio chtěl divákům nabídnou také individuální finesu. Obhazoval si protihráče patičkou, ale míč mu utekl do zámezí.
     
    19
    V této pasáži si celky spíše půjčují balón, co bude následovat dál?
     
    18
    Palermo zakládalo další útok, tentokrát si však domácí fotbalisté počínali bezzubě.
     
    17
    Hraje se nahoru a dolů a diváci se dnes v žádném případě nenudí! Za domácí bezpochyby nejaktivnější Miccoli se opět dostal k míči, což znamená pro obranu Neapole stav nejvyšší nebezpečí. Avizovaný Miccoli se obtočil kolem své osy a vyslal přízemní pokus, jenž minul branku jen o pár centimetrů!
     
    16
    Slovenský legionář Hamšík si naběhl po levé straně, kde obelstil svého strážce a následně vyslal centr na hlavu Cavaniho. Ten se však dnes zatím pouze zastřeluje, a proto není divu, že jeho pokus skončil někde pět metrů mimo branku, kterou hájí Benussi.
     
    15
    Dnes sledujeme zatím opravdu pohledný zápas, kterému chybí jen góly. Dočkáme se jich?
     
    14
    Miccoli nasměroval svoji tvrdou střelu pouze do dobře stojící zdi.
     
    13
    Palermo bude zahrávat další přímý kop z nadějné pozice. Opět z levé strany, ale výrazněji blíže.
     
    12
    Miccoli si však teď nepočínal tak přesně, jako v předešlých moment. Jeho centr totiž nenašel nikoho z domácích forvardů.
     
    11
    Dopředu se však opět hnalo Palermo. Vynutilo si nedovolený zákrok z nadějné pozice. Lépe řečeno, z levé strany ve vzdálenosti přibližně třicet metrů od svatyně De Sanctise.
     
    10
    Hosté se na chvíli nastěhovali před branku Benussiho, z následného rohového kopu se jim však nic kloudného vymyslet nepodařilo.
     
    9
    A další příležitost hostů! Z levé strany nacentroval Dossena přímo na Cavaniho, který hlavou těsně přestřelil!
     
    8
    První větší příležitost Neapole! Panděv s Garganem předvedli pohlednou kombinaci, na jejímž konci stála střela prvního jmenovaného fotbalisty a nemyslel to vůbec zle! Mířil přes obránce na zadní tyčku, Benussi byl ale na svém místě, a proto je stav stále bezbrankový!
     
    7
    Úvod dnešního zápasu zatím provází velmi sympatické tempo. Je vidět, že oba týmy chtějí dnes předvádět atraktivní fotbal.
     
    6
    Miccoli má dnes obzvláště přesné centry! Z avizovaného kopu od rohového praporku našel hlavu Muňoze, který však mířil přímo do náručí De Sanctise.
     
    5
    Palermo hraje velice trpělivě, což zatím přináší ovoce. Teď budou moci domácí zahrozit z rohového kopu.
     
    4
    Dopředu to zkouší také hosté, ale Dossenův centr se zastavil o prvního hráče domácího celku.
     
    3
    První velká příležitost tohoto zápasu! Miccoli vyzval ke sprintu precizní přihrávkou Budana, jenž se řítil zcela sám na hostujícího brankáře! Přízemní střelou si však na De Sanctise nepřišel, ten se totiž vytasil parádním zákrokem. Budan se pokoušel ihned o nápravu, ale míč poslal do zámezí.
     
    2
    Nyní je kulatý nesmysl na kopačkách Palerma. To se však nikam nežene, v klidu si přihrává na své polovině.
     
    1
    Neapol se snažil vymyslet nějakou útočnou akci hned na úvodu dnešního zápasu, domácí obrana je však zatím připravená.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hostující tým se dnes oblékl do žlutých dresů, Palermo vyrukuje s růžovou barvou. Abychom to měli kompletní, rozhodčí se na hřišti budou prohánět v modrém úboru.
     
    Aktéři dnešního střetnutí již vbíhají na travnatou plochu. Utkání začne za několik málo okamžiků.
     
    Lavička náhradníku:

    U.S. Citta di Palermo: Tzorvas – Mantovani, Pinilla, Mehmeti, Alvarez, Bacinovic, Acquah

    SSC Neapol: Rosati – Grava, Mascara, Chávez, Dzemaili, Fernández, Zúňiga
     
    Úvodní sestavy:

    U.S. Citta di Palermo: Benussi – Muňoz, Silvestre, Della Roca, Cetto, Balzaretti – Migliaccio, Vázquez, Barreto – Budan, Miccoli

    SSC Neapol: De Sanctis – Campagnaro, Cannavaro, Aronica – Inler, Gargano, Maggio, Hamšík, Dossena – Panděv, Cavani

    Rozhodčí: .
     
    17. kolo Serie A uzavře duel Palerma, které na svém stadionu přívítá Neapol. Domácí tým převzal nový kouč Mutti a první zápas pod jeho taktovkou skončil v Novaře dělbou bodů za remízu 2:2. Dnes by mu v premiéře na Stadio Renza Barbery měla hrát do karet zajímavá statistika, podle které z posledních sedmi duelů dokázalo Palermo hosty z Neapole na domácím hřišti šestkrát pokořit. Celek kouče Mazzarriho ale po domácí prohře s AS Řím smetl Janov 6:1 a dnes bude chtít rozhodně znovu bodovat. Po překvapivé prohře Lazia v Sieně by na římský celek ztrácela Neapol, která je momentálně na šestém místě ztrácela jen tři body, Palermo je na místě devátém.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Martin Mišovec

    Branky: 89. Miccoli - 35. Panděv, 54. Cavani, 60. Hamšík


    Palermo FC: Benussi – Muňoz, Silvestre, Della Rocca (46. Acquah), Cetto, Balzaretti – Migliaccio, Vázquez (46. Alvarez), Barreto – Budan (68. Mehmeti), Miccoli
    SSC Neapol: De Sanctis – Campagnaro, Cannavaro, Aronica – Inler, Gargano (72. Džemaili), Maggio, Hamšík (77. Zuniga), Dossena – Panděv (82. Chavez), Cavani
    bahis siteleri