Kometa Brno – Motor ČB 2:5 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 14.02.2012, 18:00 • KAJOT ARENA • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    58:35
    Nadvakrát a se štěstím nyní dokázal Ptáček zkrotit Šulkovu střelu z bezprostřední vzdálenosti.
     
    58:10
    Pavel Jenyš se v oslabení elegantně proháčkoval ke střele z mezikruží, ta skončila těsně vedle.
     
    57:54
    Další důkaz brněnské rezignace. Kometa hrála v šesti a na trestnou lavici usedne Koblížek. Domácí by už asi rádi slyšeli závěrečnou sirénu.
     
    54:37
    Mountfield právě vstřelil branku!

    A je hotovo. TOMÁŠ FENCL držel puk na hokejce za brankou Ptáčka. Když zjistil, že jej nehodlá atakovat nikdo z domácích vyjel si před branku Brna a bekhendovým pokusem našel přesně skulinku mezi betony Martina Ptáčka. Asistence: Jiří Ondráček.
     
    54:19
    Možná poslední rána do vazu Komety. Samohejl se opět smýkal domácím hráčům, až jej sekl Filip Dvořák.
     
    51:50
    Jenyš projel půl hřiště a ocitl se sám před Sovou. Už ho dokázal rozhodit a zbývalo zasunout do prázdné branky. Jenomže na již rozježděném ledu puk domácí šestnáctce uskočil.
     
    51:08
    Šnajnarovu střelu nemohl Sova vidět, skončila však těsně vedle jeho levé tyče.
     
    49:13
    Kometa právě vstřelila branku!

    Bleskově využitá přesilovka dává domácím naději. Ihned po buldy rozehráli Brňané ťukec na jeden dotek. Ke střelbě se nakonec odhodlal ROMAN DYMÁČEK a puk skončil až za zády Sovy, který nemohl prakticky nic dělat. Asistence: Jakub Zbořil.
     
    49:05
    Ještě šance pro Kometu. Za faul kolenem je vyloučen Roman Tintěra.
     
    42:23
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Překrásným gólem jdou hosté do vedení o tři branky. JIŘÍ SMEJKAL dostal puk těsně před Ptáčka. Pas však nepřišel přímo na hůl. Nakonec Smejkal touš zpracoval, prostrčil si hůl mezi nohy, tak že měl puk za zády a jemným pohybem zápěstí trefil prostor nad rameny Ptáčka. Opravdu pěkný hokejový moment. Asistence: Pavel Samohejl, Jakub Šafář.
     
    40:29
    Hostující trenér Formánek si před půlminutovou přesilovkou pěti proti třem bere oddechový čas.
     
    40:29
    A Kometa jde do tří. Smejkala dohrál u mantinelu ostře Jakub Zbořil a dostává dvě minuty za krosček.
     
    38:56
    Smejkal pronikal v oslabení před Ptáčka a byl hákován Štanclem. Do konce druhé třetiny se tedy bude hrát ve čtyřech.
     
    38:11
    Za napadení je vyloučen hostující obránce Jiří Šergl.
     
    38:04
    Bravurní zákrok Sovy. Dva na jednoho jeli Jenyš s Garčicem. prvně jmenovaný dobře našel druhého, jenže Aleš Sova se bleskově přemístil a betonem touš zastavil.
     
    36:49
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Nedáš, dostaneš. Po Štanclově zblokované střele od modré se puk dostal k Smejkalovi, který pohotově přiťukl do středního pásma rozjetému PAVLU SAMOHEJLOVI. Ten najížděl sám na Ptáčka, zvolil blafák do bekhendu a mohl zvedat ruce nad hlavu. Asistence: Jiří Smejkal.
     
    35:40
    Štancl mohl dorážet střelu jednoho ze spoluhráčů, trefil však jen boční síť.
     
    33:19
    Podruhé v zápase je vyloučena domácí Kometa. Za sekání si půjde sednout Radek Koblížek.
     
    32:21
    Sova jen vyrazil Balaštíkovu střelu. Puk se odrazil k Weberovi, ten však nedokázal před odkrytou klecí zkrotit neposedný kus gumy.
     
    31:07
    Dymáčkovi se od pravého mantinelu otevřela dálnice před Sovu. Domácí útočník se snažil trefit skulinku mezi betony, žádná tam však nebyla.
     
    29:50
    Domácí si zahrají druhou početní výhodu v zápase. Za hákování je vyloučen Jakub Dudek.
     
    28:22
    Garčic si sjel na Jenyšův pas zpoza branky a jen těsně minul.
     
    26:59
    Samohejl napřahoval v ideální pozici na pravém kruhu. Perfektním obraným zákrokem se však prezentoval domácí útočník Král.
     
    24:35
    Na druhé straně se do podobné situace dostal Šulek. Jeho akce však skončila jinak, hostující forvard doslova povalil Ptáčka v brance Brna.
     
    23:36
    Pavel Jenyš pláchl kolem pravého mantinelu a najížděl sám na Sovu. Dostal se však příliš blízko brankáři hostí a nedokázal již najít skulinu v jeho výstroji.
     
    21:25
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Ve vlastním oslabení jdou Budějovice podruhé v zápase do vedení. PAVEL SAMOHEJL ujížděl spolu s Šulkem na jediného beka Komety Hájka. Samohejl se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe a vypálil na vzdálenější tyč, od které se puk odrazil do sítě. Bez asistence.
     
    20:00
    Samotný závěr třetiny přináší první vyloučení hostí. Za sekání je vyloučen Šafář.
     
    16:56
    Smejkal se zleva elegantně proháčkoval před Ptáčka, nedokázal však trefit skulinu mezi jeho betony. S dorážkou neuspěl ani Šafář.
     
    15:10
    První přesilovku zápasu si zahrají hosté. Balaštík byl totiž vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    14:28
    Kometa právě vstřelila branku!

    A je vyrovnáno. První útočná formace Komety předvedla pohlednou akci. Na jejím konci přihrál Tadeáš Král křižně zprava doleva na hůl z druhé vlny najíždějícího RICHARDA GARČICE, který se nerozpakoval a z voleje napálil puk do odkryté branky. Asistence: Tadeáš Král, Pavel Jenyš.
     
    07:47
    Dymáček se objevil po propadnutí hostující obrany sám před Sovou. Ten si ale pohlídal svou levou tyč s přehledem.
     
    06:20
    Mountfield právě vstřelil branku!

    Hosté jdou do vedení. Tři na jednoho uháněli budějovičtí hráči a akci vyřešili zdárně. Bárta poslal puk na pravé křídlo Brožovi, ten ideálně načasoval pas na střed hřiště, kde byl MARTIN MAŠEK a ten lehkou tečí nasměroval puk do branky Brna. Asistence: Jan Brož, Jan Bárta.
     
    03:33
    Dymáček se ocitl sám na mezikruží asi dva metry před Sovou. Domácímu útočníkovi však sjel v klíčový moment puk z hole a k brankáři hostí se tak spíše doklouzal.
     
    02:29
    Šrancl s Garčicem šli dva na jednoho. Domácí obránce však nedokázal správně načasovat na svého kolegu a akce tak skončila nezdarem.

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 15. Garčic (Král, Jenyš), 50. Dymáček (Zbořil) - 7. Mašek (Brož, Bárta), 22. Samohejl, 37. Samohejl (Smejkal), 43. Smejkal (Samohejl, Šafář), 55. Fencl (Ondráček)


    HC Kometa Brno: Ptáček - Kališ, Hájek, Zbořil, Šnajnar, Štancl, Gotthard - Garčic, Dvořák, Weber, Marcello, Král, Jambor, Jenyš, Dymáček, Koblížek, Balaštík, Horký, Boltvan (C)
    Banes Motor České Budějovice: Sova - Stehlík, Šergl, Matoušek, Dudek, Vavřík - Samohejl, Bárta, Smejkal (C), Brož, Tintěra, Šulek, Mašek, Ondráček, Šafář, Doktor, Fencl, Hlavica

    Rozhodčí: Held - Lošťák, Pospíšil
    bahis siteleri