Poprad – Banská Bystrica 2:3 (po s.n.) | Košice – Martin 4:3 (kon.) | Žilina – Skalica 0:3 (kon.)
Zvolen – Nitra 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:3 (0:1, 1:2, 3:0)
HK VITAR Martin
sk Neděle 26.02.2012, 17:00 • Steel Arena, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Príjemné nedeľňajšie popoludnie, vitajte pri sledovaní 52. kola Tipsport Extraligy, v tomto dueli na seba narazí úradujúci majster HC Košice a MHC Mountfield Martin. Do konca sezóny ostávajú ešte tri kolá vrátane tohoto, na prvom mieste sú práve HC Košice so 104 bodmi. MHC Mountfield je na 9. mieste s počtom bodov 62 a stratou 9 bodov na Banskú Bystricu, čiže ich šanca na postup do playoff je viac-menej nulová. Stretnutie začína o 17tej hodine.
     
    Hráčom Košíc stačí len jedna výhra na celkové víťazstvo základnej časti ligy.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Homer, Tabaček, Šeda, Kolba, Novák, Chovan, Slimák - Bartoš, Kristek, Zálešák(C), Jenčík, Gron, Miklík, Pašek, Hvila, Dravecký, Mlynarovič, Spilár.

    MHC Mountfield (Martin): Šimko - Matejka, Zukal, Brcko, Výborný, Leško, Škumát, Tupý - Sobota, Galamboš, Važan, Kriška, Škoda, Fadrný, Macejka, Zeliska, Ižvolt, Cíger, Vartovník, Themár.

    Rozhodca: Grečko - Korba,Smrek.
     
    01:30
    Košice v úvode dominujú, držia puky, Šedova strela vyskúšala Šimkovu pozornosť.
     
    02:30
    Hvila s Draveckým sa snažili dačo vymyslieť v útočnom pásme, puk Hvilovi však ušiel a Martinčania môžu založiť protiútok.
     
    03:40
    Kriška to skúšal na Hyláka strelou zápästím, obrancovia stihli v poslednej chvíli vložiť hokejku do dráhy strely.
     
    04:35
    Martinčania nachvíľu uzavreli domácich v ich obrannom pásma, čo sa nepáči domácim priaznivcov, a tí to dávajú hlasne najavo.
     
    05:48
    Zukalova strela končí len v Hylákovej lapačke.
     
    06:32
    Dravecký pustil puk Pašekovi, ten sa dokázal preštrikovať cez obranu a zakončiť backhendom, no Šimko vyrazil puk k mantinelu. Následne puk získal Hvila, ten si dokázal nakorčulovať z ľavého kruhu a vystreliť, Šimko bol však proti.
     
    07:24
    Martin dal gól!
    Čo sa nepodarilo Košičanom, to sa podarilo hosťom. Rýchlo nabiehajúci MARTIN ŠKUMÁT prebral puk tesne za modrou čiarou a strelou príklepom po prvý krát prekonal Hyláka. Asistencie: Themár, Vartovník.
     
    07:40
    Prvá presilovka v zápase, Martin Kriška si odpyká dve minúty za seknutie.
     
    08:30
    Gron si šikovne našiel priestor medzi dvoma obrancami, snažil sa zakončiť, to sa mu nakoniec nepodarilo, dôvodom boli už zmienení obrancovia.
     
    09:18
    Košičania majú problém usadiť sa v pásme, Martinčania sa nachvíľu oslobodzujú.
     
    09:40
    Hrá sa v plnom počte, prvá domáca presilová hra sa nevydarila.
     
    10:16
    Jedovatú strelu od modrej tečoval vo vzduchu Vartovník, domáci brankár nevedel kde je puk, našťastie pre domácich však nemusel zasahovať.
     
    10:50
    Košice v prečíslení 2 na 1, Gron sa snažil vystrúhať prihrávku pre Jenčíka, puk však prihral po výške, čo jeho spoluhráč nespracoval ideálne a nemohol tak zakončiť.
     
    13:25
    Ďalšia domáca presilovka, za nedovolenú hru s vysokou hokejkou na trestnú lavicu odchádza opäť Martin Kriška.
     
    13:40
    Miklík bol v ideálnej pozícii, osamotený stál na ľavej strane brány, čakal na prihrávku, jeho spoluhráči to dobre videli, no prihrávka už taká nebola. Puk Miklíkovi ušiel z hokejky.
     
    15:00
    Košičanom sa presilovka opäť nedarí, výraznejšie ohrozenie Šimkovej brány sme nezaznamenali.
     
    15:25
    Hrá sa v plnom počte, druhá nevyužitá presilovka domácich.
     
    16:34
    Veľká príležitosť hostí, Michal Važan obdržal výbornú prihrávku na pravé krídlo, kde strieľal z prvej na polodkrytú bránu, výborný Hylák sa inštinktívne presunul na druhú stranu a zabránil tak druhému gólu!
     
    17:53
    Martinčania opät uzavreli domácich v útočnom pásme, domácim sa to opät, pochopiteľne, nepáči.
     
    19:00
    Posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:20
    Fantastická šanca domácich, Stanislav Gron šikovne našiel Miklíka pred bránou, ten z bezprostrednej vzdialenosti triafa iba Šimka!
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Po úvodných dvadsiatich minútach sa ozýva piskot domácich fanúšikov, a celkom oprávnene. Košičania si nedokázali vypracovať výraznejšie šance na strelenie gólu, ba naopak, v 8. minúte prišiel pekný gól hostí, keď tvrdou strelou poslal Škumát svoj tím do vedenia. V prvej tretine to vôbec nevyzeralo na hru prvého s predposledným, domáci síce viac korčulujú a snažia sa o strelenie gólu, no výsledok hovorí svoje. Druhá tretina bude pokračovať zhruba o 17:41.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák - Homer, Tabaček, Šeda, Kolba, Novák, Chovan, Slimák - Bartoš, Kristek, Zálešák(C), Jenčík, Gron, Miklík, Pašek, Hvila, Dravecký, Mlynarovič, Spilár.

    MHC Mountfield (Martin): Šimko - Matejka, Zukal, Brcko, Výborný, Leško, Škumát, Tupý - Sobota, Galamboš, Važan, Kriška, Škoda, Fadrný, Macejka, Zeliska, Ižvolt, Cíger, Vartovník, Themár.

    Rozhodca: Grečko - Korba,Smrek.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny zakázané uvoľnenie domácich.
     
    21:00
    Úvod druhej tretiny sa hral v pomalom, miernom duchu, vyzerá to, akoby išlo o exhibičný priateľský zápas. Hráči šetria sily.
     
    22:18
    Košiciam sa nedá vypracovať si šancu a zakončiť, ich snaha je prekombinovaná, súperi majú dosť času pokryť si všetky medzery.
     
    22:58
    Košice dali gól!
    Konečne prišlo to,čo bolo nevyhnutné - Košice vyrovnali. V rýchlom samostatnom úniku sa ocitol GABRIEL SPILÁR, ktorý šikovnou strelou švihom poslal puk do protipohybu brankára Šimka. 1:1! Bez asistencie.
     
    24:14
    Tvrdá strela v podaní Lukáša Hvilu, Šimko si musel dať veľký pozor.
     
    24:29
    Prvá presilovka hostí, na trestnú lavicu vykázaný Lukáš Hvila, menší dvojminútový trest za podrazenie.
     
    24:57
    Košice vyhadzujú puk cez všetky čiary a získavajú tak cenné sekundy.
     
    24:45
    Fadrného strela sa nedostala až k Hylákovi, obrana zblokovala.
     
    26:20
    Šanca domácich na protiútok v oslabení, Michel Miklík si šikovne nabiehal, nedostal však prihrávku. Po chvíli sa opäť ocitol v sľubnej príležitosti pred Šimkom, ale tentokrát netrafil puk ideálne a strela bola viac-menej len propagačná.
     
    26:29
    Hrá sa v plnom počte, ani hostia nedokázali využiť presilovku.
     
    28:20
    Veľká chyba v obrane domácich, Zukal prihrával na Važana, ten tvrdou strelou posiela puk na Hyláka, no domáci gólman výborne vyráža!
     
    29:33
    Zaujímavá situácia,po strele na Šimka puk skočil do bránkoviska, čo okamžite vyvolalo zápas o dorazenie puku do brány, z mikro-súboja nakoniec vyšiel ako víťaz Marek Šimko, ktorý sa ihneď hodil a lapačkou prikryl puk. Richard Jenčík tak nedokázal dotlačiť puk až do brány.
     
    31:06
    Samostatná akcia Mlynaroviča stroskotáva na Šimkovi. Musíme však pochváliť košického útočníka, ktorý sa šikovne a skúsene predral cez troch obrancov a ešte dokázal aj nepríjemne zakončiť.
     
    31:50
    Cígerove zaváhanie pri rozohrávke našťastie pre hostí nepotrestané.
     
    32:03
    HC Košice - Dušan Pašek - 2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    33:35
    Hosťom sa ani druhá presilovka nedarí, Alexander Hylák doposiaľ nemusel riešiť vážnejšiu situáciu.
     
    34:03
    Obe tímy v pätici.
     
    34:47
    Martin dal gól!
    Čo sa Martinu nepodarilo cez presilovku, prišlo ihneď po nej. TOMÁŠ BRCKO po prvej prihrávke nevystrelil ideálne, no po chvíli prišiel ďalší pass spoza brány a tentokrát sa tento hráč nemýlil. Martin vedie po druhý krát v zápase. Asistencie: Ižvolt, Macejka.
     
    35:31
    Ďalšia presilová hra hostí, za podrazenie si na dve minúty pôjde odpočinúť Martin Chovan.
     
    37:12
    Martin dal gól!
    Prichádza tretí gól hostí, tentokrát v presilovke. Po prihrávke Matejku prišla strela PETRA GALAMBOŠA a ten posiela svoj tím do vedenia o dva góly. Asistencie: Matejka, Fadrný.
     
    38:42
    Miroslav Škumát vylúčený za podrazenie. Tretia presilová hra domácich.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Po štyridsiatich minútach sa Steel Arenou opät ozýva pískot domácich priaznivcov. Aj keď sa domácim podarilo v 23. minúte vyrovnať, druhú tretinu vyhrali opäť hostia. V 35. minúte skóroval Brcko a v 38. minúte využil presilovku Peter Galamboš. Po druhej tretine teda platí stav 1:3. Tretie dejstvo začne zhruba o 18:29
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:42
    Oba tímy v plnom nasadení, domáci opäť nevyužili presilovku.
     
    41:14
    Košice dali gól!
    Domáci strieľajú kontaktný gól, Jenčík oklamal obranu, prihral dokonalú prihrávku pred Šimka, kde už iba jemne doklepol STANISLAV GRON. Pekná akcia, milimetrová prihrávka - to sú Košice, na ktoré sú všetci zvyknutý. Asistencia: Jenčík.
     
    42:02
    Košice opäť "hryzú", Lukáš Hvila triafa iba pravý betón Mareka Šimka.
     
    44:13
    Zakázané uvoľnenie domácich.
     
    44:33
    Stanislav Gron sa šikovne lyšiacky preštrikoval cez trojicu obrancov, opäť dokázal vystreliť, jeho pokus bol zrazený až na ochrannú sieť.
     
    45:49
    Nádherná akcia hostí, Galamboš šikovne oklamal obranu, prihral na druhú stranu, kde stál osamotený Filip Macejka, no ten gól nevsietil. Dôvodom je rýchly domáci gólman Alexander Hylák!
     
    46:46
    Škumát pri pokuse o strelu zlomil hokejku, domáci v protiútoku.
     
    48:04
    Košice dali gól!
    A je vyrovnané! Dušan Pašek doviezol puk až do útočného pásma, prihral Martinovi Chovanovi, ten vystrelil od modrej čiary a vyrazený puk usmernil do siete LUKÁŠ HVILA! 3:3! Asistencie: Chovan, Pašek.
     
    48:48
    Košičania opät našťahovaní v útočnom pásme, presunutie puku na modrej vystihol Macejka, ušiel do samostatného úniku, bol však stíhaný obranou a jeho zakončenie bez výraznejších problémov chytá domáci Hylák.
     
    49:14
    Pekná rýchla kombinácia domácich, Kristek prihrával na spoluhráča, ten v rýchlosti len o centimetre minul Šimkovu bránu!
     
    50:16
    Miklík sa napriahol na strelu, prenechal však puk nabiehajúcemu Jenčíkovi, ktorý dokázal vystreliť, no gól z toho nie je, Šimko vystihol celú situáciu.
     
    51:05
    Galamboš v protiútoku, všetko hasí Hylák.
     
    53:13
    Posunutá martinská brána, hra sa prerušuje.
     
    54:08
    Hostia zabránili domácej ofenzíve a založili protiútok, no Hylák nemusel hasiť vážnejšie situácie.
     
    55:23
    Pekná akcia domácich, Stanislav Gron obkorčuloval bránu, skúsil strelu backhandom, no puk sa mu od betóna odrazil späť. Následná dorážky len o centimetre míňa pravú žrď!
     
    56:18
    Už to mohlo byť 4:3 ! Michel Miklík si vypracoval pozíciu na zakončenie, vystrelil, puk poskakoval, no Šimko si dal pozor.
     
    56:43
    Košice dali gól!
    Dokonalý obrat dokonaný! Lukáš Hvila priťukol Spilárovi a ten poslal puk na druhú stranu, kde bol osamotený DUŠAN PAŠEK. 4:3!! Asistencie: Hvila, Spilár.
     
    57:30
    Košice stále v útočnom pásme, Jenčíkove zakončenie zadovkou sa neujalo.
     
    58:42
    Oddychový čas hostí.
     
    58:42
    Vhadzuje sa pred Šimkom.
     
    58:58
    Marek Šimko na striedačke, hostia v šestici!
     
    59:09
    Fadrný tečoval Výborného strelu, Hylák zrazil za bránu.
     
    59:40
    Nedorozumenie hostí - ofsajd.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec zápasu, domáci si teda dokázali udržať vedenie aj proti početnej prevahe. V tretej tretine sme videli dokonalý obrat Košíc, keď po góloch Grona, Hvilu a Pašeka svieti na ukazovateli skóre výsledok 4:3. Košice sa teda predčasne stávajú víťazmi základnej časti Tipsport Extraligy s počtom bodov 107!! Milí športoví priatelia, ja Vám ďakujem za pozornosť a teším sa pri ďalších prenosoch, ktoré vám ja, Peter Marienka prinesiem spolu s portálom onlajny.eu. Dovidenia. (19:06:57)

    Peter Marienka

    Branky a nahrávky: 23. Spilár, 42. Gron (Jenčík), 49. Hvila (Chovan, Pašek), 57. Pašek (Spilár, Hvila) - 8. Škumát (Themár, Vartovník), 35. Brcko (Ižvolt, Macejka), 38. Galamboš (Matejka, Fadrný)


    HC Košice: Hylák - Homer, Tabaček, Šeda, Kolba, Novák, Chovan, Slimák - Bartoš, Kristek, Zálešák(C), Jenčík, Gron, Miklík, Pašek, Hvila, Dravecký, Mlynarovič, Spilár.
    HK VITAR Martin: Šimko - Matejka, Zukal, Brcko, Výborný, Leško, Škumát, Tupý - Sobota, Galamboš, Važan, Kriška, Škoda, Fadrný, Macejka, Zeliska, Ižvolt, Cíger, Vartovník, Themár.

    Rozhodčí: Grečko - Korba,Smrek
    bahis siteleri