Mladá Boleslav – Sparta 1:1 (kon.) | Č. Budějovice – Jablonec 0:0 (kon.) | Olomouc – Ostrava 2:1 (kon.)
Teplice – Liberec 1:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
1:1 (1:1)
AC Sparta Praha
Středa 21.03.2012, 16:00 • fotbalový stadion v Mladé Boleslavi • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    90
    Fanoušci Sparty využívájí nucenou pauzu po svém. Nicméně je tu střídání. Odešel zraněný Vidlička, místo něj dohraje utkání Kadeřábek.
     
    82
    Sparta střídá. Odešel útočník Kerič, na posledních přibližně deset minut nastupuje zkušený Libor Sionko.
     
    81
    Kweuke faulován Dimotrovskim a chystá se pro Spartu velice slibná standardka. Navíc makedonský obránce dostává žlutou kartu.
     
    76
    Střídající Brunclík dohrál souboj s Keričem a po právu je za tento přestupek potrestán. Karet padlo celkem sedm, tři na straně domácích, čtyři inkasovali hosté.
     
    71
    Boleslav potřetí a naposledy střídá. Odešel jediný střelec domácího týmu Tomáš Janíček, na plac jde Brunclík.
     
    70
    Registrujeme další žlutou kartu, dostává ji Marek Matějovský.
     
    69
    Sparta stále tlačí svého soupeře. Nyní pádil sám na gólmana Kweuke, ale nedává! Sparta během několika minut nevyužila několika dobrých příležitostí.
     
    68
    Žlutou kartu vyfasoval domácí Tomáš Janíček.
     
    65
    Další změna v kádru Mladé Boleslavi. Odstoupil Jan Štohanzl, na zelený pažit vstupuje ex-plzeňský Martin Fillo.
     
    62
    Domácí trenér Koubek poprvé mění složení sestavy. Odešel Marek, na jeho místo jde útočník Jan Chramosta.
     
    60
    A další tutovka Krejčího. Boleslavská obrana dělá velké chyby. Matějovského pas Krejčí vystihl obelstil dva obránce, obhodil si brankáře Šedu, ovšem střela šla kousíček vedle. Ještě se navíc snažil doběhnout míč Kweuke, nestihl to.
     
    57
    Krejčí se krásně uvolnil po levé straně a hledal ve vápně Keriče, jenže výborně zasáhl gólman Šeda, který včas dokázal vyběhnout. Následně musel být domácí brankář znovu ve střehu. Krejčí vystihl chybu boleslavské obrany a zamířil doprostřed brány, kde byl znovu jistý Šeda.
     
    55
    Je zde první střídání Sparty. Ze hřiště jde Peter Grajciar, jeho místo zaujímá Léonard Kweuke.
     
    54
    Fantastický zákrok předvedl nyní Vaclík. Po rohu Kuliče si na centr nejlépe vyskočil Janíček a na brankové čáře zachránil Spartu její brankář. Domácí mohli jít do vedení.
     
    50
    Grajciar inkasoval tvrdý direkt, přesně řečeno dostal míčem do obličeje. Kysela chtěl rozehrát trestný kop, leč hráč Sparty nebyl podle pravidel dostatečně daleko a krom žluté karty inkasoval i pořádnou bolestivou ránu.
     
    41
    Obrovská šance Sparty. Peter Grajciar se protáhl kolem obránců, dostal se až na hranici malého vápna. Jenže těžko odhadovat, zda střílel nebo přihrával na Keriče. Tak nebo tak, míč prosvíštěl kolem Šedovy brány a zapadl těsně levé tyče.
     
    40
    Andrej Kerič je dalším potrestaným hráčem Sparty. Fauloval loktem Rolka, který se musel nechat ošetřit.
     
    31
    Faulován Vidlička Markem Kuličem a máme vyrovnáno nejen na skóre, ale i na karty.
     
    25
    Tentokrát to už bude za kartu. Vůbec první v zápase inkasuje Josef Hušbauer. Navíc bude Boleslav zahrávat zajímavou standardku z dvadvaceti metrů...
     
    21
    Sparta právě vstřelila branku!

    Tak to je velice rychlá odpověď. Vidlička zahrál dlouhý aut, gólman Šeda vyrazil hlavičku Keriče, jenže poté se odraženého míče ujal TOMÁŠ PŘIKRYL a propálil bezmocného mladoboleslavského brankáře z hranice malého vápna. Domácím vydrželo vedení pouze čtyři minuty. Sparta dokázala velice rychle zareagovat na nepříznivý vývoj utkání.
     
    17
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!

    Dlouho aktivita Spartě nevydržela. Jakub Mareš vyhrál proti Brabcovi osobní souboj, odcentroval na TOMÁŠE JANÍČKA, který střelou po zemi překonává Vaclíka. Hostující gólman se sice po míči natahoval, ale marně. Přesná rána Janíčka zapadla do sítě. Domácí jdou tak zaslouženě do vedení.

    Roman Zajíček

    Branky: 17. Janíček - 21. Přikryl

    Karty:   31. Kulič (MBL), 68. Janíček (MBL), 76. Brunclík (MBL), 81. Dimitrovski (MBL) - 25. Hušbauer (SPA), 40. Kerič (SPA), 50. Grajciar (SPA), 70. Matějovský (SPA)


    FK Mladá Boleslav: Šeda - Rolko, Janíček (71. Brunclík), Dimitrovski, Šírl - Kulič, Kúdela, Zahustel, Kysela - Mareš (62. Chramosta), Štohanzl (65. Fillo). Trenér: Miroslav Koubek.
    AC Sparta Praha: Vaclík - Pamič, Vidlička (90. Kadeřábek), J. Brabec, Jarošík - Matějovský, Hušbauer, Přikryl, Krejčí - Kerič (82. Sionko), Grajciar (55. Kweuke). Trenér: Martin Hašek.

    Rozhodčí: Bílek - Ubias, Pilný

    Diváci: 3786
    bahis siteleri