Polsko – Belgie 1:0 (kon.) | Gruzie – Německo 0:1 (kon.) | Slovinsko – Nizozemsko 1:3 (kon.)
Francie – Island 2:2 (kon.)
konec
Gruzie
0:1 (0:0)
Německo
Pátek 04.05.2012, 18:30 • ŠRC Stožice stadium, Lublaň - Stadión je fotbalovým domovem slovinského fotbalového klubu NK Olimpij • Mistrovství Evropy U17
Předzápasové kurzy
     
    79
    Brandt si vedl v druhé půli velmi dobře, nyní však odchází střídat a poslední okamžiky zápasu si na hřišti užije Kempf.
     
    74
    Mohlo být rozhodnuto. Brandt vybídl ke skórování Benkarita, ale toho vychytal Adamia a dorážka pak mířila mimo bránu. Benkarit má dnes velkou smůlu, už byl v několika dobrých šancích, ale gól mu není přán.
     
    73
    Německo podruhé střídá. Ze hry odchází střelec jediné branky Meyer a na hřiště vběhne místo něj Akpoguma.
     
    71
    Poslední trumf Gruzie. Ze hřiště odchází Akvlediani a nahrazuje ho Mzevašvili.
     
    70
    Stenderova skákavá střela z dvaadvaceti metrů nebyla vůbec špatná. Těsně před brankářem skočila, ovšem nemířila mezi tři tyče.
     
    68
    Tčanturia to přehnal se svým důrazem a gruzínský kapitán tak vidí žlutou kartu.
     
    65
    Vzápětí hned další gruzínské střídání. Ze hřiště odchází hlavně v druhé půli aktivní Jikia a nahrazuje ho Dartsimelia.
     
    63
    Gruzie střídá. Ze hřiště odchází Gorozia, kterého nahradí Tsintsadze.
     
    59
    Německo právě vstřelilo branku!

    Němci jdou do vedení. MAX MEYER předvedl pěknou individuální akci, proháčkoval se do vápna a následnou střelou rozvlnil síť. Z prvního dojmu se zdálo, že Adamia střelu trochu podcenil, jenže míč ještě tečoval jeho spoluhráč a gruzínský brankář reagoval na původní dráhu míče. Na loptu si sice Adamia sáhl, ale gólu nezabránil.
     
    57
    Gólman Adamia byl nyní poněkud nepochopitelně vytažený až na hranici velkého vápna, což dobře viděl Benkarit. Německo bylo v rychlém protiútoku a Benkarit chtěl míč poslat do prázdné brány, málem se mu to povedlo, míč šel jen těsně vedle levé tyče. Adamia si určitě hodně oddechl.
     
    49
    Ale Gruzie rozhodně nechystá složit zbraně. Po autu se míč dostal až do vápna, kde se míč po menším zmatku dostal k Jikiovi, jenž pohotově pálil k levé tyči. Brankář Schnitzler byl však opět bezchybný.
     
    41
    Němci provedli o přestávce jednu změnu. Dittgena nahradil Marc Stendera.
     
    40
    Benkarit je zatím nejnebezpečnější německý hráč. Nyní Němci směřovali do trochu otevřené obrany a na závěr půle se Benkarit prezentoval svižnou střelou zpoza vápna, která skončila těsně vedle levé tyče.
     
    29
    První německá akce, která stojí za zmínku. Dudziak se proháčkoval přes trio protihráčů a pak vybídl ke střele Benkarita, jenž zpoza vápna poslal míč těsně nad břevno. Dobrá práce spoluhráčů s Dortmundu.
     
    27
    První žlutá karta utkání. Čečalašvili předvedl ostrý skluz na Benkarita a vidí po zásluze žlutou kartu.
     
    25
    A je to tady. Tentokrát už se Jikia ke střele dostal, po dobré kombinaci si udělal místo a z hranice velkého vápna střílel technicky k pravé tyči, Schnitzler musel míč vyrazit.
     
    9
    První šance utkání a dle úvodu není překvapením, že na straně Gruzie. Kakabadze poslal z pravé strany centr do vápna a k hlavičce se dostal Tsilosani. Brankář musel proti pokusu do středu brány zasáhnout. K následné dorážce už se pak nedostal Akvlediani.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 59. Meyer

    Karty:   27. Čečalašvili (GRU), 68. Tčanturia (GRU)


    Gruzie: Adamia - Kakabadze, Dvali, Tčanturia (K), Samkharadze, Čečalašvili, Papunašvili, Tsilosani, Akhvlediani (71. Mzevašvili), Jikia (65. Dartsimelia), Gorozia (63. Tsintsadze)
    Německo: Schnitzler - Itter, Dudziak, Sarr, Süle, Brandenburger, Brandt (79. Kempf), Goretzka (K), Benkarit, Meyer (73. Akpoguma), Dittgen (41. Stendera).

    Rozhodčí: Ivan Kružliak (SVK) - Borut Križarič (CRO), Milovan Djukič (MNE) - Dejan Balažič (SVN)
    bahis siteleri