Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.)
konec
Tisková konference FK Mladá Boleslav

Úterý 17.07.2012, 12:30Tiskové konference
     
    Z Mladé Boleslavi je to od nás z tiskové konference vše, s přáním hezkého zbytku dne se loučí Jakub Vais a Tomáš Nejedlo. (13:13:40)
     
    Oficiální část tiskové konference v Press centru Městského stadionu v Mladé Boleslavi je ukončena. V současné době dostávají novináři prostor k individuálním rozhovorům a hráči rovněž pózují s novou sadou dresů, ke které pár informací dodává firma Nike:

    Hráči FK Mladá Boleslav nastoupí v nové sezóně v klasických modrobílých dresech se svislými pruhy, které vychází z tradičních klubových barev klubu a z barev klubového loga. Novinkou je třetí varianta určená výhradně pro domácí utkání Evropské ligy - kompletní bílá sada. Pro zápasy na stadionech soupeřů zůstávají růžovočerné dresy. Všechny nové dresy včetně tréninkové kolekce A týmu a dalšího vybavení budou k dispozici v mladoboleslavském fan shopu.
     
    Odchody:

    Jakub Řezníček na hostování do Českých Budějovic

    Martin Fillo zpět z hostování do Plzně

    Radek Šírl do Plzně

    Václav Kalina na hostování do Bohemians 1905

    Vladimir Dimitrovski konec smlouvy

    Kerem Bulut v jednání hostování v Turecku
     
    Manažer komunikace Jiří Koros dodává, že ceny vstupenek v příští sezóně budou ve stejné výši, jako tomu bylo v minulém ročníku. Tedy 80 - 140 Kč dle atraktivity soupeře.
     
    Adrian Rolko možná trochu překvapil s výrokem, že kapitánskou pásku v nové sezóně bude na své ruce nosit útočník Jan Chramosta. Miroslav Koubek dodává, že žádnou volbu kapitána v kabině nevyvolával a nemá proti rozhodnutí celého mužstva žádné námitky. Je možné, že Jan Chramosta tak bude nejmladším kapitánem v Gambrinus lize.
     
    Příchody:

    Michal Smejkal z Teplic

    Matej Sivrić z Liberce

    Lukáš Magera z Swinron Tisku (Ostravy)

    Martin Nešpor na půlroční hostování z Bohemians 1905

    Kristián Zbrožek z hostování v Táborsku

    Hidajet Hankič z dorostu

    Mirzhad Mehanovič z dorostu

    Marek Sedláček z juniorky

    Petr Tvrdý z juniorky

    Václav Ondřejka na hostování že Slovácka

    Radek Šírl na hostování z Plzně
     
    Miroslav Koubek nyní hovořil o připravenosti na čtvrteční pohárový duel s islandským Thórem Akureyri. "O soupeři víme, že je disciplinovaný, dobře organizovaný a velmi houževnatý. Ovšem myslím si, že máme větší zkušenost a měli bychom vše zvládnout."
     
    Nyní nastává čas na otázky přítomných novinářů.
     
    Slovo dostává stoper Adrian Rolko: "Momentálně jsme velmi dobře připraveni a teď už je jen na nás, jak tuto připravenost zúročíme v mistrovských soutěžích."
    O přípravě hovoří také nová posila Lukáš Magera: "K týmu jsem se připojil až v průběhu přípravy a poté jsem absolvoval s mančaftem rakouské soustředění. Za celý tým už teď můžu říci, že se všichni díváme na čtvrtek, jsme na tento zápas natěšeni a uděláme vše pro úspěch.
     
    Zhodnocení letní přípravy novinářům řekne trenér Miroslav Koubek: "Letní příprava probíhala standardně. Důležité bylo, aby se noví hráči aklimatizovali a dokázali se ztotožnit s naším herním stylem a návyky, které se od nich vyžadují. Chtěl bych vyzdvihnout práci klubu na manažerském poli. Vyslovuji tedy zde jako trenér spokojenost se složením hráčského kádru. Nyní je však potřeba, asi si vše sedlo a dostavovaly se výsledky, jaké bychom si všichni přáli. Co se letní přípravy týče, tak jsme absolvovali rakouské soustředění a pilovali taktické věci.
     
    Jako první se dostal ke slovu sportovní ředitel Ladislav Minář: "Dlouhodobě jsme se bavili, že kádr potřebuje změnu. Když se podíváte na soupisku, tak provzdušnit sestavu se nám určitě povedlo. Všechny hráče, které jsme do týmu chtěli, se nám podařilo získat. Velké plus pro nás je fakt, že fotbalisty, které jsme do týmu přivedli, se nám podařilo získat za velmi výhodných finančních podmínek. Změn v kádru je mnoho a je tedy zřejmé, že všichni noví hráč se hned nedostanou do základní sestavy. Dále jsme prodlužovali smlouvy s hráči jako Johana, Janíček, Opiela či Bořil. Ještě bych chtěl zdůraznit, že ve všech třech soutěžích (Gambrinus liga, Evropská liga a Pohár České pošty) chceme uhrát co nejlepší výsledky.
     
    Manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros uvedl tiskovku a představil zúčastněné osoby dnešní konference. Jsou to sportovní ředitel Ladislav Minář, hlavní trenér Miroslav Koubek a hráči Adrian Rolko a Lukáš Magera.
     
    Soupiska FK Mladá Boleslav pro sezónu 2012/2013

    Brankáři

    Hidajet Hankič, Jan Šeda, Miroslav Miller

    Obránci

    Petr Johana, Adrian Rolko, Tomáš Janíček, Radek Šírl, Kristián Zbrožek, Jan Kysela, Michal Smejkal, Petr Tvrdý

    Záložníci

    Tomáš Fabián, David Brunclík, Ivo Táborský, Ondřej Kúdela, Jan Štohanzl, Jasmin Ščuk, Ondřej Zahustel, Lukáš Opiela, Matej Sivrič

    Útočníci
    Jakub Mareš, Marek Kulič, Jan Bořil, Martin Nešpor, Lukáš Magera, Jan Chramosta, Václav Ondřejka.
     
    V letním přípravném období tým FK Mladá Boleslav sehrál celkem devět přátelských zápasů a prohrál pouze jedinkrát, a to na rakouském soustředění v Angerburgu s Astrou Ploesti 0:1. Jinak si svěřenci trenéra Miroslava Koubka připsali cenné výhry proti rumunskému Dinamu Bukurešť či ruskému Krasnodaru. Na konci měsíce června se Boleslav zúčastnila také tradičního turnaje O pohár starosty Čelákovic, kde obsadila 3. místo. Nejlepším střelcem v přípravě byl se čtyřmi brankami Jakub Mareš, o jediný zásah méně si pak připsal Jan Chramosta.
     
    Hezké poledne z tiskového střediska v útrobách Městského stadionu v Mladé Boleslavi, kde je dnes naplánována Tisková konference prvoligového týmu FK Mladá Boleslav před nadcházející mistrovskou sezónou 2012/2013. Do ní tým z města automobilů vstoupí již tento čtvrtek 19. července domácím zápasem 2. předkola Evropské ligy, v němž se Mladoboleslavští střetnou s islandským celkem Thór Akureyri.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Jakub Vais

    Tomáš Nejedlo

    bahis siteleri