Dunajská Streda – Šamorín 0:0 (kon.) | R. Sobota – Ružiná 0:0 (odl.) | Dolný Kubín – Šaľa 2:4 (kon.)
Michalovce – Dubnica 2:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0-0)
FC ŠTK 1914 Šamorín
sk Sobota 21.07.2012, 17:30 • Mestský štadión v Dunajskej Strede • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Príjemný podvečer z Mestského štadióna v Dunajskej Strede, pekný deň fanúšikom futbalu aj keď "iba" druholigového. Dobrá správa na úvod dnešného LIVE prenosu v Dunajskej Strede sa dnes futbal hrať bude.
     
    Hodinu a pol pred úvodným hvizdom sa na Žitnom ostrove všetci čerti ženili. Prehnala sa totiž poriadna prietrž mračien, ktorá verím tomu, že futbalu neublíži.
     
    Dnes sa v Dunajskej Strede predstaví nováčik druhej ligy, ktorý si účasť v druhej najvyššej súťaže vybojoval v barážovom stretnutí v Zlatých Moravciach, kde mu bol súperom Baník Ružiná.
     
    Baník Ružiná napokon postúpil tiež, keď súťaž opustil FK Bodva Moldava nad Bodovou. Tento rýchlo kvasený klub bude hrať tretiu ligu.
     
    Do Dunajskej Stredy sa vrátil na trénersku laviču z pôsobisky pri treťoligovom klube Komárna Mikuláš Radványi. Uvidíme ako sa tomuto trénerovi bude dariť.
     
    Lavička náhradníkov ŠTK 1914 ŠAMORÍN: 27 Foťko Peter, 5 Sedlák Miroslav, 7 Vaško Peter, 12 Gilewicz Konrad, 14 Čermák Tomáš, 15 Jančovič Denis, 19 Špánik Andrej. Tréner Vladimír KONÍK.
     
    Lavička domáceho DAC 1904 D. Streda: 1Cighard Jozef, 3 Ágh Zoltán, 11 Ndjandja Paul, 19 Milan Vladimír, 24 Érsek Adam, 25 Kotto Alain, 26 Ravasz Tibor. Tréner Mikuláš Radvanyi.
     
    Delegátom stretnutia je Jozef Chocholouš, delegát pozorovateľ: Štefan Pastorek.
     
    V úvodnom kole v Dunajskej Strede kropia trávnik nebesá, ale čuduj sa svete prichádzajú aj fanúšikovia. Tažko povedať ktorého mužstva, ale väčšiu časť celkom určite budú tvoriť fanúšikovia hosťujúceho Šamorína.
     
    Hlavný rozhodca Michal Perašín spolu so svojími asistentmi privádzajú aktérov dnešného duelu Prvého kola druhej futbalovej ligy. V Dunajskej Strede je nepriaznivý futbalový stav a k nemu sa pridalo aj nepriaznivé daždivé počasie.
     
    Domáci futbalisti tradične v žlto- modrej kombinácii, hostia v dresoch bielych.
     
    V strede hracej plochy tradičný rituál, podávania rúk, losovanie o lepšiu stranu a pod.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Stretnutie druhej futbalovej ligy je realitou, výkop zariadil domáci hráč Nulíček.
     
    2
    Prvou propagačnou strelou na bránu hostí sa predstavil nováčim v mužste DAC - Peter Fieber.
     
    3
    Lopta na kopačkách hostí, nie však dlho domáci Banovič ju získal a poslal do stredu hracej plochy.
     
    4
    Úvodné štyri minúty sú fuč, vhadzujú hostia na lavej strane hracej plochy. Po peknom centri Pelegríniho sa dostal k lopte Mezovský, ktorý nikým nekrytý vo veľkom vápne nedokázal zakončiť.
     
    6
    Zdá sa, že hostia preberajú iniciatívu na svoje kopačky a snažia sa dostať pred bránu Polačeka.
     
    7
    Ján Marcin s kapitánskou páskou na ľavej ruke posiela veľkú "malú" domov. Brankár Polaček si teraz poradil, ale na tomto teréne sa to nemusí vyplatiť.
     
    9
    Juraj Kuba si vymenil lopstu s Marekom Kopúňom, no ich úmysel vystihli domáci obrancovia, šanca sa skončila skôr ako začala pred veľkým vápnom.
     
    12
    Na trávniku jeden z hráčov hosťujúceho mužstva, hra je prerušená, v hre sa pokračuje bielym valom hosťujúceho mužstva.
     
    14
    Ján Marcin stratil loptu v súboji s Pelegrinym, ktorý sa ocitol v šanci, ktorej sa zľakol a nedokázal zakončiť podľa predstáv hráčov hostí.
     
    15
    Po ľavej strane sa dostával do slubnej akcie Kuba, ktorý dokázal obísť aj domáceho obrancu, no je z toho iba rohový kop hostí.
     
    17
    V prvej štvrťhodine stretnutia sú hostia lepším mužstvom, tlačia sa pred domácu bránu koncovka je však žalostná, Kuba a Ležaič ktorý sa pokúšal o strelu netrafil bránu.
     
    18
    Staško zahrával priamy kop spred veľkého vápna hosstí no jeho slabučká strela neprekvapila v bráne juliusa Penteka.
     
    20
    Kubov pokus o strelu tečova brankár Polaček je z toho rohový kop z ktorého nezapršalo.
     
    21
    Ďalší rohový kop hostí po peknej akcii, ktorú zakončil strelou spoza veľkého vápna Mezovský Ľubomír, brankár Polaček ju tečoval a poslal na rohový kop hostí.
     
    23
    Ďalekonosné autové vhadzovanie v podaní Németha skončilo v náruči hosťujúceho brankára.
     
    25
    Ospravedlňujem sa, ale tu na štadióne sa musím vyhýbať každej kvapke a to je ten správny dôvod prečo som vám zabudol zverejniť zostavy. Nech sa páči tu sú:
     
    Úvodné zostavy:

    FK DAC Dunajská Streda: 30 Poláček Martin, 2 Banovič Patrik, 4 Marcin Ján, 6 Adiaba Bondoa, 7 Lénárth Tomáš, 8 Németh Zsolt, 9 Nulíček Dušan, 17 Diviš Radim, 18 Boya Ntsogo, 28 Huber Tomáš, 44 Fieber Peter.

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Július, 3 Pončák Vladimír "K", 4 Marušín Tomáš, 6 Mezovský Ľubomír, 8 Kopúň Marek, 9 Pelegríny Lukáš, 10 Kuba Juraj, 16 Kučera Michal, 17 Staško Martin, 20 Ležovič Igor, 21 Fulmek Ernest.

    Rozhodca: PERAŠIN, Kubačka, Mikulaj.
     
    27
    V Dunajskej Strede padol gól do siete domáceho mužstva, dal ho najproduktivnejší hráč uplynulej sezóny Juraj Kuba. Rozhodecovia boli proti, gól padol z ofsajdu.
     
    29
    Ležaič chcel vysunúť po pravej strane Mezovskího zostalo iba pri pokuse, domáci obrancovia ich úmysel rýchlo prečítali.
     
    31
    Po rohovom kope domácich prvá veľká šanca na vedúci gól na kopačke Banoviča ku ktorému sa dostala lopta. Strelou z prvej trafil loptu namierenú do pravého dolného rohu Polačekovej brány, hosťujúci brankár zneškodnil.
     
    35
    Obraz hry na trávniku v Dunajskej Strede sa nemení, častejšie pri lopte sú hostia, domáci sa len veľmi ťažko dostávajú k zakončeniu pred bránou hostí.
     
    39
    Hra trochu upadla, ale hostia si vybojovalí ďalší rohový kop, ktorý odchádza zahrávať Pelegríny. Z rohového kopu si hostia šancu na vedúci gól nevypracovali.
     
    42
    Hosťujúci brankár Polaček poslal výkopom dlhú loptu do stredu ihriska, kde sa k nej dostali domáci hráči Staško bol falovaný a výhoda priameho kopu pre domáce mužstvo. Vzdialenosť 30 metrov.
     
    45
    Už ubiehajú záverečné sekundy raidneho hracieho času, hostia pri lopte a na polovičke domáceho mužstva. Hlavný rozhodca bude nadstavovať 60 sekúnd k riadnemu hraciemu času.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Na úvod sezóny celkom solídny duel. Hostia majú viac z hry, dali aj jeden gól z hry, ktorý rozhodcovia neuznali pre postavenie mimo hry. Vyložené šance si však ani jedno mužstvo nevypracovalo aj preto je stav taký aký je. Musím však jedným dychom dodať, že sa hrá za stáleho dažďa na klzkom trávniku je ovládanie lopty oveľa zložitejšie.
     
    Domáci hráči už na trávniku, bez zmien v zostave na ktorú nemal tréner Mikuláš Radványi dôvod.
     
    Aj hosťujúce mužstvo z neďalekého Samorína bez zmien v zostave, ktoré tiež nemusel tréner Vladimír Koník.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Jedna veľmi dôležitá zmena je klimatická, z hustého dažďa je mierne mrholenie.
     
    49
    Divišov center na päťku hosťujúceho mužstva úspech nepriniesol, na dobre centrovanú loptu nikto z domáceho mužstva nereagoval.
     
    49
    V úvode druhého polčasu sú domáci hráči aktívnejší, v týchto chvíľach zahrávajú už tretí rohový kop v rade. Rohové kopy však zmenu stavu nepriniesli.
     
    53
    Pelegrínyho šanca mohla priniesť zmenu stavu stretnutia no jeho strela minula bránu domáceho Polačeka.
     
    56
    Domáci sa musia brániť rohovým kopom hostí z ľavej strany zahrával Pelegríny a šanca hostí končí ďalším rohovým kopom z pravej strany a nasleduje další... tretí v rade.
     
    58
    ... štvrtý rohový kop v rade... zahrávali hostia.
     
    60
    hostia rozohrali dobre organizovaný signál na ktorom konci bol Pelegríny, ktorý z voleja dobre trafilFulmekov strielaný center, lopta neprekvapila domáceho brankára.
     
    65
    Šanca na gól z hlavy Fiebera, ktorý prehľavičkoval bránu hostí, gólovka to bola.
     
    66
    Fieberova hlavička neskončila v bráne hostí, je striedaný... Nahradil ho Kweukeho brat Poul Valery.
     
    68
    Čislo 11 nosil v Dunajskej Strede Kweuke, ktorý je v Sparte Praha, jeho brat prišiel na Žitný ostrov zbierať skúsenosti, pohybom i postavou pripomína už spomenutého futbalistu.
     
    70
    Hostia zatiahli postupný útok na pravej strane bol volný Kuba ku ktorému sa dostala lopta, ten namieril k pravej tyči brankár Polaček bol namieste, loptu vyrazil na rohový kop.
     
    73
    Rohové kopy v podaní domácich hráčov nepriniesli žiadnu zmenu vo výsledku, dramatické chvíle pred hosťujúcou bránou sú už minulosťou.
     
    77
    Kuba z veľkej dialky spoza hranice šestnástky chcel prekabatiť domáceho brankára, ten mu na "lep" neskočil, lopta konči za bránkovou čiarou.
     
    78
    Šanca domácich v podaní Ndjandja, ktorý sa dostal až na päťku hosťujúcej brány odkial sa mu podarilo odcentrovať loptu,na ktorú nik nenabehol.
     
    80
    Za faul vo velkom vápne na Kweukeho brata
     
    81
    Loptu na značku pokutového kopu si postavil DIVIŠ, trafil však pravú tyč brány v ktorej stojí Pentek.
     
    84
    Záver stretnutia je dramatický, hra sa prelieva z jednej strany na druhú. Videli sme pokutový kop a jeho nepremenenie si pripísal na svoje tričko Diviš.
     
    86
    Adiaba a jeho technický kúsok, neznamená v tejto chvíli nič, lebo lopta ktorá mala smerovať na bránu končí mimo brány.
     
    88
    Lopta na kopačkách hostí, ktorý sa snažia zúročiť záverečný tlak, pekný strela Pelegrínyho a ešte krajšia Robinsonáda v podaní domáceho brankára Polačeka.
     
    90
    Pol minúta riadneho hracieho času a niečo sa celkom určite nadstaví a bude koniec prvého duelu druhej futbalovej ligy.
     
    90
    Záver patril hosťom aj na hracej ploche, gól sme nevideli, zato tri pokusy hostí o gól, ktorý nedal Kuba, Pelegríny a Kučera.
     
    Koniec zápasu.
     
    Ďakujem za pozornosť vážení športoví priatelia, ktorí ste spolu so mnou sledovali duel medzi DAC D.Streda a ŠTK Šamorín. Pekný zvyšok dňa. (19:19:27)

    Jozef Fajták

    Branky:

    Karty:   72. Adiaba (DUN), 80. Marušín (DUN) - 14. Pelegríny (SAM), 83. Fulmek (SAM)


    DAC 1904 Dunajská Streda: 30 Poláček Martin, 2 Banovič Patrik, 4 Marcin Ján, 6 Adiaba Bondoa, 7 Lénárth Tomáš, 8 Németh Zsolt, 9 Nulíček Dušan, 17 Diviš Radim, 18 Boya Ntsogo, 28 Huber Tomáš, 44 Fieber Peter.
    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Július, 3 Pončák Vladimír "K", 4 Marušín Tomáš, 6 Mezovský Ľubomír, 8 Kopúň Marek, 9 Pelegríny Lukáš, 10 Kuba Juraj, 16 Kučera Michal, 17 Staško Martin, 20 Ležovič Igor, 21 Fulmek Ernest.

    Rozhodčí: PERAŠIN, Kubačka, Mikulaj

    Diváci: 2077
    bahis siteleri