10m věž jednotlivci - kvalifikace (ženy) Čchen Žuo-lin (kon.) | 10m věž jednotlivci - semifinále (ženy) Ruolin (kon.)
10m věž jednotlivci - Finále (ženy) Čchen Žuo-lin (kon.)
konec
10m věž jednotlivci - Finále (ženy)

Čchen Žuo-lin

Čtvrtek 09.08.2012, 20:00 • Aquatics Centre • Olympijské hry - Skoky do vody
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.
     
    Finále žen, které budou skákat z desetimetrového prkna, čítá dvanáct závodnic. Již včera postoupilo do dopoledního semifinále osmnáct žen, dnes večer už začne poslední fáze boje o cenné kovy mezi těmi nejlepšími.
     
    Číňanka Čchen Žuo-lin se dopoledne opět s ničím nemazala a dokonce vylepšila svůj kvalifikační výkon. Dostala se nad hranici 400 bodů a dopolední program vyhrála o zhruba padesát bodů před druhou Kanaďankou Meaghan Benfeitovou!

    Černého petra si v semifinále muselo vybrat šest závodnic. Smolně vypadly obě závodnice ze Severní Korey Kim Un-Hyang a Kim Jin-Ok, boj o medaile bude rovněž bez americké účasti Brittany Violaové a Katiey Bellové, a dále se do posledního kola nepodívají překvapivě Němka Maria Kurjová a Japonka Mai Nakagawaová, jež v kvalifikaci nepředváděly vůbec špatné skoky.
     
    Startovní listina:

    1. Čchen Žuo-lin (CHN)
    2. Meaghan Benfeitová (CAN)
    3. Brittany Brobenová (AUS)
    4. Melissa Wuová (AUS)
    5. Pandelela Rinong Pamgová (MAS)
    6. Julija Koltunovová (RUS)
    7. Christin Steuerová (GER)
    8. Roseline Filionová (CAN)
    9. Chu Ja-tan (CHN)
    10. Noemi Batkiová (ITA)
    11. Paola Espinosová (MEX)
    12. Julija Prokopčuková (UKR)
     
    Všech dvanáct závodnic je nyní připraveno. Započne oficiální představení a pak už se můžeme těšit na ty nejlepší z nejlepších na desetimetrové rampě.
     
    Začalo první kolo.
     
    Na úvod Ukrajinka Prokopčuková. Skok s rozeběhem, tři a půl salta vpřed s obtížností 3.0. Rozhodčí jí dávají dobrou známku 70.50.
     
    Paola Espinosová skáče úplně ten samý skok. A je na vlas stejná jako Prokopčuková. Známka se jí vyšplhala také na číslo 70.50.
     
    Noemi Batkiová z Itálie také skok s rozeběhem, tři a půl salta vpřed. Díky známce 76.50 jde do čela.
     
    Na řadu jedna ze dvou Číňanek. Chu Ja-tan je zatím nejhorší, pouze známka 54.00!
     
    Kanaďanka Roseline Filionová na rampě. A popáté se podíváme na ten samý skok, tedy tři a půl salta vpřed schylmo. Dostala průměrnou známku 63.00.
     
    Christin Steuerová zvolila menší obtížnost skoku 2.8 než předchozích pět závodnic. Němka ho nezvládla úplně ideálně, takže známka 60.20.
     
    Ruska Julija Koltunovová skáče ze stojky. Trochu jí přepadly nohy dopředu, ale rozhodčí přesto hodnotili pozitivně - 72.85 a průběžné druhé místo.
     
    Překvapení desetimetrové rampy - Malajka Pandelela Rinong Pamgová - na úvod průměrný skok za 58.50.
     
    Melissa Wuová z Austrálie jako tradičně tři a půl salta schylmo. Čistý dopad, tohle by mohlo být dobré. A opravdu může být spokojená. Známka 78.00 jí vyhoupla na 1. místo!
     
    Její kolegyně Brittany Brobenová byla přece jenom o něco horší. Známka 60.75 není špatná, ale zároveň ani nemusí zatím přehnaně panikařit.
     
    Kanaďanka Meaghan Benfeitová na úvod nepředvedla hezký skok. Tři salta schylmo vpřed a nejhorší skok prvního kola - 49.50.
     
    Největší favoritka na zlato Čchen Žuo-lin také tři a půl salta schylmo vpřed. Známka 85.50 sluší jejím kvalitám. Suverénně první pozice.
     
    První kolo skončilo.
     
    Pořadí po 1. kole:

    1. Čchen Žuo-lin (CHN) - 85.50
    2. Melissa Wuová (AUS) - 78.00
    3. Noemi Batkiová (ITA) - 76.50
     
    Začalo druhé kolo.
     
    Prokopčuková z Ukrajiny opět nezaskákala špatně. 72.00 je o bod a půl více než v první sérii. Celková známka 142.50.
     
    Paola Espinosová z Mexika má obtížnost skoku 3.3. A neskočila ho vůbec špatně. Známka 74.25 dává v součtu s prvním skokem celkovou známku 144.75.
     
    Noemi Batkiová nepředvedla úplně špatný skok, známka 65.25. Ale troufám si tvrdit, že třetí jako v kole předchozím po druhém kole nebude.
     
    Stříbrná z mistrovství světa Chu Ja-tan nyní předvedla hodně špatný skok. V Londýně to na medaili už nevypadá. Známka jen 43.20!
     
    Roseline Filionová těžký skok s obtížností 3.3. Ideální dopad to tedy nebyl. 75.90 je ale hodně slušná známka.
     
    Christin Steuerová byla po prvním kole devátá. Teď si však zlepšila reputaci. Známka 76.80 jí dává dobrý příslib do dalších třech kolech.
     
    Julija Koltunovová z Ruska obtížnost skoku 3.3. A dopad nebyl vůbec dobrý. 61.05 je možná známka z milosti.
     
    Pandelela Rinong Pamgová z Malajsie předvedla hezký skok, i když měla jen obtížnost 2.9. Ale rozhodčí tenhle skok náramně ocenili - 78.30!
     
    Melissa Wuová skok ze stojky, průběžně druhá závodnice. A zase neskočila úplně špatně. 78.00 v kole prvním, 72.00 nyní. Dostává se na první místo!
     
    Další Australanka na řadě. Brittany Brobenová s obtížností 3.2 uspěla moc hezky. 83.20 je druhý nejlepší skok večera! Průběžné třetí místo.
     
    Meaghan Benfeitová z Kanady v prvním kole zaskákala hodně špatně. Teď obtížnost 3.3 a skok nebyl vůbec špatný. Perfektní známka 80.85!
     
    A vedoucí závodnice Čchen Žuo-lin na můstku. Obtížnost 3.2, tři a půl salta zpětného - skrčeně. Dlouhé soustředění a opět velice dobře provedený. Známka 84.80, celkový součet 170.30 a jasné první místo.
     
    Druhé kolo skončilo.
     
    Pořadí po 2. kole:

    1. Čchen Žuo-lin (CHN) - 170.30
    2. Melissa Wuová (AUS) - 150.00
    3. Paola Espinosová (MEX) - 144.75
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Prokopčuková z Ukrajiny ani napotřetí nepředvedla moc dobrý skok. Známka 65.25 je toho důkazem.
     
    Třetí Paola Espinosová si naplánovala obtížný skok. A příliš ho nezvládla. Známka jen 61.05.
     
    Italka Noemi Batkiová chce také medaili. Obtížnost skoku 3.2. Dopad celkem dobrý, ale provedení nebylo ideální. Rozhodčí udělují známku 72.00.
     
    Chu Ja-tan skáče ze stojky. Tak co třetí skok? Povede se jí konečně? Ale ano, nebylo to špatné. 76.80 je její nejlepší výkon, pořád ale zůstává úplně vzadu.
     
    Roseline Filionová z Kanady s obtížností 3.2. Dopad nebyl ideální, nespojila v závěru ruce. Uvidíme, co na to rozhodčí... 67.20, bohužel pro Kanaďanku si toho všimli.
     
    Němka Christin Steuerová skáče ze stojky. A tohle nebylo vůbec dobré. Diváci na tribunách to poznali a zatleskala jen hrstka těch pozitivních. Známka: 62.40.
     
    Julija Koltunovová a její skok s rozeběhem. Bublina v dopadu, asi to nebude příliš vysoko hodnocené. Přesto hodně solidní známka 72.00 a průběžně čtvrtá pozice.
     
    Pandelela Rinong Pamgová z Malajsie skáče ze stojky, obtížnost 3.2. V závěru závodnici přepadly nohy. A bohužel je z toho jen známka 64.00.
     
    Melissa Wuová zvolila těžký skok 3.3. Asi se špatně odrazila, nebylo to dobré. Pouze 56.10. Klesla na dělené třetí místo.
     
    Brittany Brobenová z Austrálie zaskákala nyní hodně dobře! Skvělý dopad. Známka 83.20 je třetí nejlepší večera, součet 227.15 je o čtrnáct bodů vyšší než u druhé Batkiové. Suverénně první místo.
     
    Kanaďanka Meaghan Benfeitová nedostala špatnou známku (72.00), ale je z toho jen osmá pozice.
     
    Čchen Žuo-lin skok ze stojky, obtížnost 3.2. A zase skvělé provedení od a do zet. 86.40, to je neskutečné číslo! Jasná první pozice.
     
    Třetí kolo skončilo.
     
    Pořadí po 3. kole:

    1. Čchen Žuo-lin (CHN) - 256.70
    2. Brittany Brobenová (AUS) - 227.15
    3. Noemi Batkiová (ITA) - 213.75
     
    Čtvrté kolo začalo.
     
    Ukrajinka Prokopčuková zaskákala nyní hodně dobře! Známka 79.20 jí dává příslib před posledním kolem. Mohla by i získat cenný kov.
     
    Mexičanka Paola Espinosová zvládla skok s obtížností 3.2 velmi dobře. Známka zakulacena na 80.00! Přesto je z toho jen druhé místo, byť o malinký kousek.
     
    Italka Noemi Batkiová, průběžně třetí, nyní nepředvedla moc dobrý skok. Známka 68.80 znamená propad na průběžné třetí místo.
     
    Číňance Chu Ja-tan se povedl parádně až čtvrtý skok. A je pravda, že je to nejvyšší číslo večera. 89.10 tu ještě nikdo nedostal! Přesto se ze zadních pozic nevyhrabala.
     
    Roseline Filionová z Kanady podruhé nespojila ruce při dopadu, ale skok nebyl špatný. Zbytečné srážky - teď známka 72.60.
     
    Christin Steuerová zvolila lehký skok. Zvládla ho dobře a měla by být podle toho ohodnocena. 73.95 je na obtížnost 2.9 skvělé číslo. Průběžně páté místo.
     
    Julija Koltunovová z Ruska skáče tři a půl salta zpětného. A krásně provedeno! Známka 78.40 dává do součtu 284.30. A je z toho třetí místo!
     
    Pandelela Rinong Pamgová z Malajsie samý skok jako Koltunovová. Jen dopad se od Rusky lišil v negativním slova smyslu. Přesto krásná známka 81.60! Je z toho pátá příčka.
     
    Melissa Wuová rovněž ten samý skok jako Pamgová a Koltunovová. Příliš ho sice nezvládla, ale rozhodčí jsou vstřícní - známka 75.20. Až šestá pozice.
     
    Brittany Brobenová z Austrálie si pokazila reputaci. Skok nezvládla. 57.75 není prostě výkon na medaili. A klesla tak na třetí příčku.
     
    Meaghan Benfeitová z Kanady a obtížnost 3.3. Dopad byl sice čistý, ale začátek skoku nebyl nejlépe provedený. Známka 66.00 jí posazuje na desáté místo.
     
    Čchen Žuo-lin ve čtvrtém skoku malinko zaváhala. Chybičku udělala při dopadu, známka 79.20. Přesto jí to o první pozici neobralo.
     
    Čtvrté kolo skončilo.
     
    Pořadí po 4. kole:

    1. Čchen Žuo-lin (CHN) - 335.90
    2. Julija Prokopčuková (UKR) - 286.95
    3. Paola Espinosová (MEX) - 285.80
     
    Páté kolo začalo.
     
    Prokopčuková asi přišla o šanci na medaili. Průběžně třetí závodnice nyní známka 57.60 a to jí pošle asi jen do středu tabulky.
     
    Paola Espinosová z Mexika zvolila obtížnost 3.2. Nezaskákala ho špatně, ale nervozita asi udělala ty menší chybičky. To bude o prsa, jestli získá medaili - 70.40. Ale troufám si tvrdit, že to ani na bronz stačit nebude.
     
    Italka Noemi Batkiová na můstku. Obtížnost je 2.7. A to je hodně málo. Uvidíme, co na to rozhodčí. Nakonec 67.50. Prokopčukovou sice předstihla, ale Mexičanku už ne. Medaili asi nezíská.
     
    Číňanka Chu Ja-tan už o medaili bojovat nemůže. Na závěr se rozloučila s Londýnem celkem hezkým skokem. Co celkem... 86.40 je skvělá známka! Celkově 349.50.
     
    Roseline Filionová volí obtížnost 3.2. A skok se jí vcelku povedl. Se známkou 70.40 a celkovou 349.10 se řadí na čtvrté místo.
     
    Steuerová zvolila obtížnost 3.0 a skok se jí povedl, průběžně je se známkou 351.35 a za skok 78.00 na 3. místě. Jenže medaili nakonec určitě nezíská.
     
    Nyní skáče Koltunovová a má obtížnost 3.2. Skok se jí povedl tak, že má velkou šanci na medaili! Se známkou 73.60 jde prozatím na první místo.
     
    Pamgová volí obtížnost 3.2 a skok se jí náramně povedl. Jde zkrátka o to udržet nervy na uzdě. 76.80 a celkově 359.20 jí řadí na průběžné první místo! Koltunovová je druhá.
     
    Melissa Wuová volí obtížnost 3.2. A známka 76.80 jí vynáší celkovou známku 358.10. Je horší o bod a jednu desetinu než vedoucí Malajka Pamgová. To jí dává šanci na medaili. Ale jen v případě, že její krajanka Brobenová pokazí. Jinak spadne na čtvrté místo.
     
    Australanka Brobenová volí obtížnost 3.2. Skok se jí povedl na jedničku. Známka 81.60, celkově 366.50 jí řadí na průběžné první místo a bude mít medaili! Její kolegyně Wuová zůstane asi bramborová. To by musela Číňanka Čchen Žuo-lin úplně pokazit.
     
    Benefitová volí obtížnost 3.2. v průběžném pořadí je až jedenáctá. Známka 345.15 jí řadí až na desáté místo a asi skončí jedenáctá. Pro ní je to velké zklamání.
     
    Nyní se k poslednímu skoku chystá Žuo-lin Chen a skok se jí vyřadil, má určitě zlato!
     
    Závěr jak se na šampionku sluší a patří. Má známku 86.40 a celkově 422.30, proto obhajuje zlato z Pekingu a to suverénním způsobem. Není co více dodávat.
     
    Konečné pořadí:

    1. Čchen Žuo-lin (CHN) - 422.30
    2. Brittany Brobenová (AUS) - 366.50
    3. Pandelela Rinong Pamgová (MAS) - 359.20

    4. Melissa Wuová (AUS) - 358.10
    5. Julija Koltunovová (RUS) - 357.90
    6. Paola Espinosová (MEX) - 356.20
    7. Christin Steuerová (GER) - 351.35
    8. Noemi Batkiová (ITA) - 350.05
    9. Chu Ja-tan (CHN) - 349.50
    10. Roseline Filionová (CAN) - 349.10
    11 Meaghan Benfeitová (CAN) - 345.15
    12. Julija Prokopčuková (UKR) - 344.55
     
    Tímto se s Vámi loučím a při sledování posledního závodů mužů na viděnou. (21:15:04)
     
    Číňanka Čchen Žuo-lin nenechala nikoho na pochybách a po vítězstvích v kvalifikaci i semifinále si hravě poradila i s finále.

    Boj o další medile byl hodně našlapaný, ale nakonec stříbro urvala Brittany Brobenová z Austrálie a nervy na uzdě udržela také Pandelela Rinong Pamgová z Malajsie, která porazila Australanku Melissu Wuovou jen o bod a jednu desetinu.

    Nejlepší Evropanka byla Julija Koltunovová z Ruska, jenž se umístila na páté pozici. K medaili jí chyběl pouze jeden bod a tři desetiny.
     
    Páté kolo skončilo.

    Viktor Sandev

    Statistiky
    Konečné pořadí:

    1. Čchen Žuo-lin (CHN) 422.30
    2. Brittany Brobenová (AUS) 366.50
    3. Pandelela Rinong Pamgová (MAS) 359.20
    4. Melissa Wuová (AUS) 358.10
    5. Julija Koltunovová (RUS) 357.90
    6. Paola Espinosová (MEX) 356.20
    7. Christin Steuerová (GER) 351.35
    8. Noemi Batkiová (ITA) 350.05
    9. Chu Ja-tan (CHN) 349.50
    10. Roseline Filionová (CAN) 349.10
    11 Meaghan Benfeitová (CAN) 345.15
    12. Julija Prokopčuková (UKR) 344.55
    bahis siteleri