Šamorín – Ružiná 2:2 (kon.) | L. Mikuláš – Dubnica 0:0 (kon.) | Šaľa – Michalovce 3:1 (kon.)
Bardejov – R. Sobota 4:0 (kon.) | Dunajská Streda – Senec 1:0 (kon.) | Podbrezová – Dolný Kubín 1:1 (kon.)
konec
FC ŠTK 1914 Šamorín
2:2 (0:1)
FK Baník Ružiná
sk Sobota 11.08.2012, 16:30 • ŠTK Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.
     
    Všetkým fanúšikom futbalu príjemný podvečer z Pomlé, čo je časť Šamorína, kde ma svoj hlavný stan mužstvo ŠTK Šamorín.
     
    Hodinu pred stretnutím sa Šamorínom a okolím prehnala poriadna letná búrka, ktorá skropila trávniky a vyčistila ovzdušie nad Šamorínom, ktorý dnes hostí mužstvo Ružinej.
     
    Súperi sa veľmi dobre poznajú veď zviedli boje o druholigovú príslušnosť v barážovom stretnutí v Zlatých Moravciach, kde zvíťazili Šamorínčania a zabezpečili si postup. Ružiná zaujala miesto po Moldave nad Bodovou, ktorá sa do súťaže neprihlásila.
     
    Posledné miesto v ligovej tabuľke II. futbalovej ligy patrí domácemu mužstvu Šamorína, ktorý v úvodnom kole dokázal získať bod na horúcej pôde v Dunajskej Strede, no doposial nedal v druhej lige gól. Možno práve dnes sa domáci fanúšikovia dočkajú premierového gólu i víťazstva, na toto nám dá odpoveď dnešný duel.
     
    V Šamoríne sa nám sputil "májový" dážď, ktorý kropí trávniky pred začiatkom dnešného druholigového stretnutia.
     
    Futbalisti Šamorína hrali v týždni strtnutie SLovnaft Cupu v Petržalke. Čuduj sa svete a tá ich vyškolila a hneď v úvodnom kole vystavila stopku hosťom.
     
    Na trávniku v Pomlé je živo domáci v plnom nasadení v rozcvičke na zahrieatie sa na prevádzkovú teplotu, hosstia Baníka Ružiná tiež. O niekoľko minút bude opak pravdou a obe mužstvá sa stahnu do kabín, aby sa pripravili na dnešný duel.
     
    Hlavný rozhodca Mário Vlk spolu so svojími asitentmi privádzajú aktrérov dnešného duelu na trávnik domáceho mužstva ŠTK Šamorín.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Július,3 Pončák Vladimír "K",4 Marušín Tomáš, 5 Sedlák Miroslav, 8 Kopúň Marek, 9 Pelegriny Lukáš, 10 Kuba Juraj, 11 Borbély Balasz, 17 Staško Martin, 20 Ležaič Igor, 21 Fulmek Ernest.

    náhradníci: 27 Foťko Peter, 12 Gilewitsz Konrád, 13 Dedič René,14 Čermák Tomáš,15 Jančovič Denis, 16 Kučera Michal, 19 Špánik Andrej

    FK Baník Ružiná: 1 Mucha Ján, 2 Ferenc Marián, 4 Krško Miloš, 5 Hladík Ivan, 10 Urbánek ALeš, 11 Kamendy Andrej, 13 Boháčik Tomáš "K", 17 trelka Lukáš, 19 Kurák Mário, 20 Chromek Miroslav, 21 Balaško Roman.

    Náhradníci:18 Slaniniak Ján NB, 6 Chomistek Július, 7 Marko Mário, 8 Liška Matej, 9 Karásek Martin, 12 Takáč Vladimír, 15 Ometák Mário.

    Rozhodca: VLK, Mikulaj, Vitko.
     
    Tťradičný rituál v stredovom kruhu, podávanie si rúk, a losovanie o strany. Domáci tradičných modrých dresoch, hostia z Ružinej v dresoch resp. v bielo-čiernej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Stretnutie štvrtého kola v Šamoríne je realitou, pri lopte domáci, ktorí vhadzujú na lavej strane hracej plochy.
     
    2
    Staško vyskočil najvyššie získal loptu pre domáce mužstvo, ktoré sa hrou presunulo na ľavú stranu hracej plochy.
     
    3
    Aleš Urbánek sa snažil dobehnúť loptu, ktorá mala smer brány domáceho Penteka, ktorý bol pri nej skôr.
     
    4
    Pelegriny si pomohol faulom, rozhodca videl odpískal, hostia s loptou na kopačkách v strede hracej plochy.
     
    5
    Všetko čo má ruky-nohy je v blízkosti stredového kruhu, kde sa pohybuje lopta raz na bielych kopačkách, raz na modrých no akcia a zakončenie chýba.
     
    6
    Hostia udreli ako prvý, z dobrej vzdialenosti už vo veľkom vápne sa snažil zakončiť Kurák Mario, ktorý dobre trafil, je z roho "iba" rohový kop.
     
    8
    Domáci sa snažia o kombinačný futbal, zatiaľ im v rozohrávke chýba presnosť a správne zakončenie.
     
    9
    To počiatočné oťukávanie sa pravdepodobne skončilo, domáci hráči sa začínajú presadzovať, no nie je to ešte to pravé orechové.
     
    10
    Ležaič pekne priťukol Marušínovi, ktorého center letel na bránu Muchu, no nebol tan na zakončenie žiaden domáci hráč v modreom drese.
     
    13
    Mucha v bráne Ružinej má samozrejme čas nikde sa neponáhľa a posiela loptu do stredového kruhu hracej plochy, domáci pri lopte a opäť dlhá lopta do územia nikoho.
     
    14
    Fanúšikovia domáceho mužstva sú netrpezliví a šomrú po každej nevydarenej lopte domácich futbalistov.
     
    15
    Až v pätnástej minúste stretnutia sa domáci hráči dostali akému takému zakončeniu, na ľavej strane si vymenil loptu Kuba s Pelegrínym, ktorý z prvej loptu poslal do veľkého vápna, kde si na loptu nabehol Ležaič, ktorý hlavou netrafil bránu. Bola to prvá akcia ktorá stála za zmienku.
     
    19
    A opäť pekná akcia po ose Kuba, Pelegríny Ležaič ktorý zakončoval, no jeho kvalitnú strelu hosťujúci brankár Mucha vyrazil na rohový kop, z ktorého nezapršalo.
     
    20
    Aj hostia sa osmelili a zavelili do útoku, no Aleš Urbánek stál v postavení mimo hry, asistent rozhodcu odmával hlavný odpískal.
     
    23
    Hosťom sa podarilo vyrovnať hru v strede hracej plochyy, po strete domácich sa k lopte dostali hostia KURÁK bol najlepšie postavený pred veeľkým vápnom kde smerovala lopta dostal sa k nej a v súboji jeden na jeden nedal domácemu brankárovi šancu a dal vedúci gól hostí.
     
    26
    Domáci sa musia brániť nebezpečným brejkom hostí, ktorý v týchto chvíľach predvádzajú hostia, ktorí sa snažia viac smerom na bránu ako domáci. Kurák ale aj Urbánek sa dostali do dobrej pozicie, nedokázali si poradiť s loptou.
     
    28
    Tréner Vladimír Koník poslal náhradníkov rzcvičit sa, že by prvé zmeny v domácom mužstve?
     
    30
    Čo tam po peknej akcii, keď z nej nepadne gól? V tejto chvíli to nedokázali domáci hráči ktorí udreli do útoku z ľavejs trany.
     
    31
    Domáci zahodili rohový kop ktorý kopal Pelegriny tak, že poslal loptu Borbelymu ten sa nedostal k strele a o loptu prišiel.
     
    32
    Ležaič z ľavej strany a jeho strelecký pokus z rohu šestnástky nebol zlý, Mucha bol v podstate prekonaný lopta však minula svoj cieľ a vedľa pravej tyče sa dostala do autu.
     
    35
    Boháčik ktorý nosí kapitánsku pásku faulovaný, ponuknutá šanca pre hostí nevyužitá.
     
    38
    Pelegrínyho center do veľkého vápna skončil na hlave jedného z vysokých obrancov Ružinej.
     
    40
    Domáci fanúšikovia, hráči i tgréner Vladimír Koník čakajú na premierový a v podstae aj historický prvý gól v druhej lige. Možnosť prepísať skore stretnutia mali domáci dva krát, no hostia ich gólom uzemnili.
     
    43
    Pelegríny v šanci no je z toho iba rohový kop, ktorý odišiel zahrávať sám Pelegriny. Z pravej strany hracej plochy poslal loptu priamo na zadnú tyč, kde stál Mucha, ktorý loptu zneškodnil.
     
    Záverečný hvizd hlavného rozhodvu Vlka končí prvý polčas duelu v ktorom vedú hostia o jeden gól.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V priemernom druholigovom stretnutí sme videli viacero šancí na domácich kopačkách, ktoré však neboli dotiahnuté dokonca. Hostia mali tiež dve šance po ktorých mohli meniť výsledok stretnutia, podarilo sa im to až 23 minúte gólom KURÁKA, ktorý nedal šancu vyniknúť domácemu brankárovi.
     
    Začiatok druhého polčasu v Šamoríne je na spadnutie, domáci tréner nechal v kabíne sedieť Juraja Kubu, ktorému to nešlo do hry zasiahne Čermák Tomáš, ktorý nosí číslo štrnásť.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Jurajovi Kubovi sa v prvom polčase nedarilo podľa predstáv, tréner ho chcel stiahnúť už v priebehu prvého polčasu. Stalo sa tak až po prestávke.
     
    49
    Všetko podstatné sa odohráva v stredovom kruhu alebo v jeho blízkosti, domácich priamy kop rozohrával Pelegríny na hlavu Hladíka.
     
    50
    Čermák po prvý krát v akcii po pravej strany sa neúspešne pokúšal dostať do veľkého vápna, bol z toho iba aut.
     
    52
    Hostia pred bránou domáceho Penteka, ten nedal možnosť hosťom zvýšiť vedenie v stretnutí v ich prospech, zakončoval Kamendy.
     
    53
    Autor vedúceho gólu si vykoledoval od hlavného rozhodcu žlté napomenutie.
     
    55
    Domácim sa nedarí dostať sa pred bránu Muchu, hostia sú aktívnejší a majú loptu častejšie na svojich kopačkách. Modrý dres sa trápi.
     
    59
    Po dlhom čase sa o strelu medzi tri žrde pokúsil obranca Ernest Fulmek, hosťujúci brankár Ján Mucha nemal najmenší problém.
     
    60
    Hostia v akcii pred bránu sa dostali postupným útokom na ktoreho kocni bol Kamendy Andrej, ktroý vyškolil domáceho brankára, ktorý loptu zneškodnil na dvakrát.
     
    62
    Tréner domáceho mužstva strieda z hry sťahuje Borbélyho, ktorého nahradil Michal Kučera
     
    65
    Šanca hostí vo veľkom vápne sa dostal k lopte kapitán Boháčik, ktorý poslal loptu ako na striebornom podnose Urbánkovi, ten ju však zluftoval. Bola to príležitosť naprepisanie výsledku v druhom polčase v prospech hostí.
     
    67
    Aktívnejší hostia v druhom polčase vedú o dva góly o ten druhý sa postaral muž s číslom 19 Kurák Mário, ktorý dal svoj druhý gól v dnešnom stretnutí.
     
    72
    Pelegríny fauloval Urbánka, ten musí byť striedaný... v hre pokračovať nebude.
     
    75
    zranenie si vyžiadalo striedanie
     
    76
    Pončákov pokus o strelu na bránu hostí končí mimo troch žrdí medzi ktorými stojí Mucha.
     
    78
    Domácim čas neuveritelne letí, zdá sa, že výsledok sa dnes otáčať nebude, hostia hrajú to čo potrebujú a dnes sú v Šamoríne lepším mužstvom.
     
    80
    Lopta na kopačkách hostí, do konca stretnutia zostáva necelých desať minút. HOstia vedú o dva góly a šanca na gól z kopačky Balaška strelu vytlačil domáci brankár Pentek na rohový kop.
     
    84
    Historicky prvý gól domáceho mužstva dáva z penalty Ležaič, keď bol predtým faulovaný vo veľkom vápne. LEŽAIČ Igor sa z penalty nemýlil.
     
    86
    Hostia pri rohovej zástavke zbierajú cenné sekundy a ďalší rohový kop hostí, ktorí sa nemusia nikde ponáhľať vedú o jeden gól a čas hrá v neprospech domáceho mužstva.
     
    88
    Rohový kop domáceho mužstva zahrával Kopäň, ktorý ho prepálil na druhú stranu na vzdialenejšiu tyč, kde však nikto nebol.
     
    90
    V posledných sekundách riadneho hracieho času zavelil do útoku Ležaič, ktorý z pravej strany veeľkého vápna poslal loptu na kopačku dobiehajúceho SEDLÁKA, ktorý sa nemohol mýliť, a prekonal Muchu v hosťujúcej bráne.
     
    90+
    Šanca domácich, ktorí sa prebrali k životnému duelu, Sedlák sám na Muchu nepochodil.
     
    90+
    Rohový kop domácich a posledná šanca na zmenu stavu stretnutia. Domáci Šamorín nepochodil.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dobojované! Domáci sa v záverečných minútach stretnutia zmátožili k vynikajúcemu záveru, ktorý slávil úspech. Videli sme historicky prvý gól z pokutového kopu, ktorý dal Ležaič a krásnue Ležaičovú prihrávku na vyrovnanie Sedlákovi. Myslím si, že domáci zvládli záver strtnutia a aj preto je remíza spravodlivým výsledkom. ĎAKUJEM za pozornosť a poď ho na ligu... Pekný večer. (18:21:12)

    Jozef Fajták

    Branky: 84. Ležaič (pen.), 90. Sedlák - 23. Kurák, 67. Kurák

    Karty:   37. Kamendy (SAM), 53. Kurák (SAM), 62. Hladík (SAM), 70. Pončák (SAM)   72. Pelegríny (SAM)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Július,3 Pončák Vladimír "K",4 Marušín Tomáš, 5 Sedlák Miroslav, 8 Kopúň Marek, 9 Pelegriny Lukáš, 10 Kuba Juraj, 11 Borbély Balasz, 17 Staško Martin, 20 Ležaič Igor, 21 Fulmek Ernest.

    náhradníci: 27 Foťko Peter, 12 Gilewitsz Konrád, 13 Dedič René,14 Čermák Tomáš,15 Jančovič Denis, 16 Kučera Michal, 19 Špánik Andrej

    FK Baník Ružiná: 1 Mucha Ján, 2 Ferenc Marián, 4 Krško Miloš, 5 Hladík Ivan, 10 Urbánek ALeš, 11 Kamendy Andrej, 13 Boháčik Tomáš "K", 17 trelka Lukáš, 19 Kurák Mário, 20 Chromek Miroslav, 21 Balaško Roman.

    Náhradníci:18 Slaniniak Ján NB, 6 Chomistek Július, 7 Marko Mário, 8 Liška Matej, 9 Karásek Martin, 12 Takáč Vladimír, 15 Ometák Mário.

    Rozhodčí: VLK, Mikulaj, Vitko

    Diváci: 306
    bahis siteleri