Kirjat Šmona – BATE 1:1 (kon.) | Anderlecht – AEL Limassol 2:0 (kon.) | Maribor – Dinamo Záhřeb 0:1 (kon.)
Udinese – Braga 1:1 (po pen.) | Panathinaikos – Malaga 0:0 (kon.)
konec
Hapoel Ironi Kirjat Šmona
1:1 (0:0)
BATE Borisov
Úterý 28.08.2012, 20:45 • National Stadium Ramat Gan (Tel Aviv). Kapacita 41583 diváků. • Liga mistrů (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    Tolik tedy z dnešního večera, přeji dobrou noc. (22:42:33)
     
    Je dohráno. Bate Borisov postupuje do Ligy mistrů. Už v domácím prostředí si vytvořil výbornou výchozí pozici. Výsledek i dnes poměrně dlouho kontroloval, až ze zápasu udělal drama v 67. minutě Lencse. Domácím chyběl gól, aby se šlo do prodloužení. Jenže zkušené mužstvo si takticky dobře poradilo a výsledek uhájilo. Navíc v samotném závěru vyrovnal Pavlov a ten tak mohl otevřít brány do hvězdné soutěže.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    BATE Borisov právě vstřelil branku!

    Domácí museli otevřít obranu, a to bylo pro hosty obrovské lákadlo. Zadáci Hapoelu pozapomněli na ALEXANDRA PAVLOVA, který společně s Mozolevskim pádil sám na brankáře Amose. Zakončení do prázdné brány pro něj nebyl vůbec žádný problém. Je vyrovnáno a navíc i hotovo. Borisov si opět po roce zahraje Ligu mistrů.
     
    90+3
    Zdá se, že to Bate Borisov zvládne.
     
    90+3
    Míč je v bezpečně vzdálenosti od Gorbunova.
     
    90+2
    Hosté brnkají na nervy svému soupeři, což trochu neunesl střídající Badash.
     
    90
    Budou to čtyři nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Hosté drží míč na svých kopačkách a už vyhlíží čtvrtého rozhodčího, kolik nastaví.
     
    88
    Hapoel ani ve třetím domácím zápase v rámci předkol neinkasoval. Ale teď by nutně potřeboval dát gól na 2:0, stejně jako proti slovenské Žilině.
     
    86
    Dva ofsajdy v řadě zastavují útoky domácího týmu, jenž se stále víc a víc tlačí před Gorbunova. Jeho teď čekají perné chvíle.
     
    84
    Poslední střídání v mužstvu Bate Borisov. Do kabin putuje unavený Sivakov, bránit výsledek jde Oleknovič.
     
    83
    Střídající Badasch měl na hlavičce vyrovnání. Dostal z levé strany přesný centr od Gazala, ale míč končí nad. Trestuhodně zahozená tutovka Hapoelu, který nutně potřebuje vstřelit branku, aby se šlo alespoň do prodloužení.
     
    80
    Karet je dnes skutečně hodně. Hosté kouskují hru a také se musí hodně bránit. Nyní musel tlak soupeře přerušit Poljakov. Se žlutou musel počítat.
     
    79
    Hosté jen odkopávají, času je ještě stále hodně.
     
    77
    Domácí tlačí a neustále obléhají bránu Bate Borisov.
     
    75
    Žlutou kartu vidí také Marko Simič.
     
    74
    A po krátkém pobytu na hřišti inkasuje Abed žlutou kartu.
     
    73
    Poslední střídání u domácích. Dohrál Sallalich, na plac vstupuje Abed.
     
    71
    Roh pro domácí, ale nedopadl příliš dobře. Hapoel potřebuje jeden gól, aby se šlo do prodloužení. Je tam však předpoklad, že Bate nevstřelí branku.
     
    69
    Domácím rázem narostli křídla, jenže to trochu s bojovností přehnal střídající Elisha.
     
    67
    Tým Kirjat Šmona právě vstřelil branku!

    A také se tak stalo. Maďarský internacionál v dresu izraelského klubu dává nádhernou branku. LASZLO LENCSE vypálil ze standardky a míč se od břevna odrazil za brankovou čáru. Naděje domácího týmu rázem výrazně ožila. Ještě se máme na co těšit.
     
    66
    Standardka pro domácí tým. Radkov poslal k zemi Lencseho a z dvaceti metrů uvidíme nejspíše střelu někoho z hráčů Hapoelu.
     
    65
    Abihazira překonal Gorbunova, ale byl pískán ofsajd a radost domácích je předčasná. Gól nemohl platit a rozhodnutího lajnového sudího bylo dle všeho správné.
     
    64
    Střídání na obou stranách. Ze hry odešel hostující Hleb a přišel Pavlov. Na druhé straně Tasevskiho mění Elisha.
     
    62
    Sivakov se drží za hlavu, ale ne díky tomu, že by mu na ni někdo skočil, spíš si uvědomil co momentálně zahodil. Na velkém vápně se dostal k odraženému míči a volej zakončil, leč hodně vedle. Řešení mělo přijít jiné, a to zcela jistě hostující borec ví.
     
    60
    Střídá také hostující družina. Pro dnešní večer má odpracovanou hodinovou šichtu Lichtarovič, půl hodiny a možná i něco víc si jde užít Jurevič.
     
    58
    Bate stále naprosto s přehledem drží míč na svých kopačkách a nepřipouští vůbec žádné komplikace.
     
    56
    První střídání domácího trenéra. Odešel Rochet a na jeho místo jde Badasch.
     
    55
    Třetí žlutá karta pro domácí tým, tentokrát ji dostává Hasarma.
     
    54
    Mohlo být v podstatě hotovo. Rojdonov se sice dostal do těžkého úhlu před Amosem, ale šikovně se podíval a našel na velkém vápně připraveného ke střele Mozolevskiho, ten ihned míč napálil na bránu a jen díky obránci Gabaiovi se nemění skóre, protože tento zadák odvrátil míč z prázdné svatyně.
     
    52
    Je to obrovský boj, hosté hrají to co potřebují a Hapoel má stále problémy proklestit si cestičku do vápna. Čas letí, ale ještě ho je stále dostatek na vstřelení dvou a více gólů.
     
    50
    Druhá žlutá karta dnešního zápasu a znovu ji dostává domácí hráč. Konkrétně Tasevski.
     
    48
    "Veselo" mohlo být před Gorbunovem, který musel nyní čelit standardce Sallalicha, ale ten jen vytloukl bloky ve zdi.
     
    48
    Následně na hranici ofsajdu operoval Rodjonov, ale před ním dokázal zavčas vyběhnout Amos.
     
    47
    Do druhého poločasu domácí vletěli jako uragán. Hned byl před bránou Abihazira a Gorbunov měl plné ruce práce s jeho střelou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, branku jsme neviděli. A také jsme neviděli mnoho šancí. Pouze na každé straně jednu, která mohla skončit gólem. Aktuální stav 0:2 z prvního zápasu vyhovuje hostům, kteří mají před sebou ještě jeden poločas. Vstupní brána do Ligy mistrů se jim pomalu, ale jistě otevírá. Druhá půle startuje v 21:45.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Tohle si musel Gorbunov pohlídat. Střela před vápnem od Rochteta letěla doprostřed a tam musí běloruský gólman prostě být.
     
    42
    Hosté stále pracují v obraně na jedničku. Navíc ihned nakopávají míč na rychlonohého Rodjonova.
     
    41
    Blíží se závěr prvního poločasu, gól jsme neviděli.
     
    39
    ...ten se opřel do míče a mnoho nechybělo. Metr, možná o něco víc šel jeho pokus nad bránu. Amos se musel protáhnout. Ne, že by se v prvním poločase nějak nudil, ale v rámci udržení koncentrace to nebylo špatné protažení jeho těla.
     
    38
    Domácí často faulují a Bate si nyní po faulu Tasevskiho na Volodka vyzkouší opět přímý kop. Zahrávat jej bude Simič...
     
    36
    Nic mimořádného se nestalo a Hapoel může rozehrávat od své brány směrem ke Gorbunovi.
     
    35
    Sallalich zastavil nedovoleně Simiče a budeme sledovat další standardku hostů.
     
    34
    Jenže gól mohl padnout na druhé straně a znovu u nebezpečného kontru Borisova byl aktivní Rodjonov. Jedna klička obránci, druhá klička druhému obránci, zasekávačka a střela. Amos si však s přízemní ránou poradil, nic složitého.
     
    33
    Přání kouče Gili Landaua bylo dát do poločasu alespoň jednu branku. No, mají na to jeho hoši ještě něco přes deset minut.
     
    32
    Kvalita hry mírně upadla, což samozřejmě vyhovuje hostům. Ti mají nahráno a nemají proto důvod se někam vyloženě hnát.
     
    29
    Na druhé straně byl v takové nenápadná akci Rodjonov a jeho střela přes obránce měla gólové parametry. Šla jen těsně vedle Amosovy svatyně. Na velké šance máme rázem vyrovnáno.
     
    28
    Jako třeba Gorbunov napřáhl z dálky a Gorbunov má míč v náručí.
     
    26
    Házená v podstatě pokračuje i nadále. Domácí přehodili na vyšší rychlostní stupeň a nyní se snaží z každé možné pozice střílet.
     
    24
    Ale i tak jsou slyšet a nyní mohli i něco vidět. Za obranu dostal přesný centr od Tasevskiho útočník Lencse, dostal se až před brankáře Gorbunova a pokoušel se ho přehodit, míč o pár čísel minul zařízení. Tak si můžeme zapsat a zaregistrovat první gólovou akci dnešního zápasu.
     
    23
    Diváci ženou své hráče do útoku, ale ti prozatím naraží na pevné bloky soupeře. Co se vůbec týče fandů, tak jich přítomno mnoho není.
     
    22
    Tak teď to byla chvíli házená v podání Hapoelu, takové delší obléhání levé a následně pravé strany. Nějaký pokus o centr nepřišel, Bate opět v obraně výborně zapracovalo.
     
    20
    A hned mohla z dálky sledovat, jak na bránu upaluje dvojice kolegů ve složení Mozolevski, Rodjonov, ovšem vše zastaveno pro postavení mimo hru.
     
    19
    Tvrdá rána Rochteta z dálky, naštěstí pro Borisov skončila na těle stojícého obránce Bordačeva. Ten se musí hodně rychle oklepat z tvrdého direktu.
     
    18
    Domácí mají problémy s kombinací, zatím hodně naráží na tyto nepřesnosti. Navíc hosté rychle k soupeři přistupují a nedovolují nějaký přechod do útoku.
     
    16
    Hosté nehrají vyloženě žádného zanďoura, nechtějí se spoléhat na výsledek z prvního zápasu a raději si chtějí co nejdřív potvrdit postup.
     
    15
    Pro změnu trestný kop pro Bate. Zahrával jej Sivakov, ale ve vápně fauloval Mozolevski, takže se žádné ohrožení Amose nekoná.
     
    13
    Hapoel měl k dispozici standardku z velice solidní pozice, ale místo střely přišla kombinace a nebyl to nikterak dobrý nápad.
     
    12
    Teď už se však žlutí. Shir Tzedek je poprvé v zápase napomínán, byl to faul ve středu hřiště, poměrně zbytečný.
     
    11
    Gabai stáhl ze zadu Volodka, zatím se jeho přestupek obešel bez žlutého napomenutí.
     
    9
    Dvě podobné akce na obou stranách. Nejprve se proháněl po pravé straně Radjonov a snažil se najít někoho ve vápně, leč marně. A poté se o totéž pokoušel domácí Sallalich, ale obránci si s brankářem Gorbunovem věděli rady.
     
    7
    Hapoel je pochopitelně od začátku aktivnější, Bate nemusí nikam pospíchat a bude zcela jistě soustředit na defenzivu. Dají se očekávat případné rychlé brejky.
     
    6
    Individuálně se snažil dostat přes obránce Sallalich, ale jeho záměr dobře přečetl zadák Borisova Radkov.
     
    5
    Nepříjemnou střelu vyslal na Amose záložník Volodko. Ten se opřel do míče z dobrých pětadvaceti metrů a před domácím brankářem míč nepříjemně poskočil, nakonec si nadvakrát poradil.
     
    4
    Šmona musí smazat dvoubrankové manko, dle toho je také vidět rozestavení. Domácí kouč zvolil variantu hned se třeti útočníky. Hostující lodivod zvolil klasické rozestavení, především se může spoléhat na Rodjonova, jenž v prvním mači vstřelil dva góly.
     
    3
    Hosté také na svůj úvodní útok dlouho nečekali. Po levé straně pádil kupředu Rodjonov a jen díky obránci Tzedekovi se nedostal k zakočení. Domácí obránce včas vystoupil zasáhl před běloruským kanonýrem.
     
    2
    Jdeme na věc, u míče jsou domácí, kteří zahajují první útok na brankáře Gorbunova.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů nastupují na hřiště, za zvuku překrásné znělky Ligy mistrů se navzájem vítají a čekají na zahájení sudího Kassaie.
     
    Úvodní sestavy:

    Hapoel Ironi Kirjat Šmona: Amos - Tzedek, Gabai, Hasarma, Levi - Tasevski, Gazal, Rochet (C) - Sallalich, Abihazira, Lencse. Trenér: Gili Landau.

    Rozestavení: 4 - 3 - 3.

    Náhradníci: Nitzan - Yazo, Vahaba, Ben Zaken, Elisha, Abed, Badash.

    BATE Borisov: Gorbunov - Radkov, Bordačev, Simič, Poljakov - Lichtarovič (C) Volodko, Hleb, Sivakov - Mozolevski, Rodjonov. Trenér: Viktor Gončarenko.

    Rozestavení: 4 - 4 - 2.

    Náhradníci: Gutor - Jurevič, Kontsevoi, Renan Bressan, Pavlov, Oleknovič, Vasiljuk.

    Rozhodčí: Viktor Kassai - Gábor Erös, Gyorgy Ring.
     
    Duel řídí Viktor Kassai: Rodák z Maďarska je zkušeným mezinárodním rozhodčím, který toho za svou kariéru odpískal skutečně hodně. Rozhodoval například semifinále MS 2010 mezi Španělskem a Německem a také olympijské finále v Pekingu. Kassai byl v loňském roce vyhlášen pátým nejlepším rozhodčím světa. V květnu pískal finále Ligy mistrů mezi Chelsea a Bayernem Mnichov. Tento dvojzápas je vůbec hodně kvalitně rozhodcovsky obsazený. První utkání pískal Howard Webb z Anglie.
     
    Bate Borisov: Je pro českého fanouška hodně známým klubem. Loni s tímto týmem soupeřila Viktorka Plzeň v základní skupině Ligy mistrů. Určitě si vzpomínáte na rozhodující duel o postup do další fáze. Plzeň dokázala v dramatickém mači vyhrát v 1:0 a jít na Schalke. Letos jsou karty trochu jinak poskládané. Zatímco Plzeň bojuje "jen" o základní skupinu Evropské ligy, Borisov se může po dnešku znovu po roce prokousat do nejslavnější ligy světa. Musí však na horké izraelské půdě udržet náskok z prvního zápasu (2:0). O dva góly se postaral Rodionov. Do čtvrtého předkola se Bate dostalo přes Vardar Skopje (3:2, 0:0) a Debrecen (1:1, 0:2).
     
    Hapoel Ironi Kirjat Šmona: Domácí musí smazat dvoubrankový náskok soupeře, na jeho hřišti totiž podlehli 2:0. Není to nijak neřešitelná situace, ale proti o mnoho zkušenějšímu soupeři to bude nesmírně těžké zvládnout. Šance však existuje a před zcela jistě bouřlivým prostředím se budou chtít domácí borci ukázat co v nejlepším světle. Navíc se jim na národním stadionu v Tel Avivu daří, ještě totiž za celou dobu účinkování v předkolech neinkasovali. Vyhráli 2:0 nad Žilinou a ve třetím předkole pak 4:0 nad Neftçi Baku.
     
    Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Vážení nadšenci kopané, vítejte u sledování čtvrtého předkola, tedy odvetného barážového zápasu Ligy mistrů, ve kterém dnes od 20:45 hodin přivítá izraelský tým Hapoel Ironi Kirjat Šmona pro nás daleko známějšího soupeře, běloruský Bate Borisov. A jaké jsou šance pro izraelského mistra?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Roman Zajíček

    Branky: 67. Lencse - 90+4. Pavlov

    Karty:   12. Tzedek (KŠM), 50. Tasevski (KŠM), 55. Hasarma (KŠM), 69. Elisha (KŠM), 74. Abed (KŠM), 90+2. Badash (KŠM) - 75. Simič (BAT), 80. Poljakov (BAT)


    Hapoel Ironi Kirjat Šmona: Amos - Tzedek, Gabai, Hasarma, Levi - Tasevski (64. Elisha), Gazal, Rochet (56. Badasch) - Sallalich (73. Abed), Abihazira, Lencse. Trenér: Gili Landau.
    BATE Borisov: Gorbunov - Radkov, Bordačev, Simič, Poljakov - Lichtarovič (60. Jurevič), Volodko, Hleb (64. Pavlov), Sivakov (84. Oleknovič) - Mozolevski, Rodjonov. Trenér: Viktor Gončarenko.

    Rozhodčí: Viktor Kassai - Gábor Erös, Gyorgy Ring
    22.08.2012
    BATE - Kirjat Šmona 2:0

    Branky: 30. Rodionov, 78. Rodionov

    Karty:   22. Hleb (BAT), 78. Renan Bressan (BAT) - 26. Matovič (KŠM), 30. Gazal (KŠM), 45+2. Rochet (KŠM), 90+4. Gabai (KŠM)   71. Matovič (KŠM)

    bahis siteleri